De regels van de koran

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

De regels van de koran

Berichtdoor Eliabe » Zo Aug 22, 2010 12:18 pm

Afgelopen zondag: een jong stel een uur lang gestenigd op een dorpsplein na een dagenlange klopjacht. De Taliban toont steeds openlijker zijn overmacht in Afghanistan.

Een typisch voorbeeld van Westerse onmacht en islamitische wreedheid in Afghanistan staat nu te lezen in de Spiegel: Een uur autorijden verwijderd van de Duitse legerbasis bij de Noordoostelijke stad Kunduz, werd een jong liefdespaar gestenigd door de Taliban, midden op een markt in het dorp Mullah Qolie. De lokale Talibanleider Maulawi Emamuddin liet per telefoon ‘met rustige stem’ weten dat de bevolking een les moest worden geleerd. “Dat gebeurt er als je je niet aan de regels van de koran houdt.”

Zo’n honderd Taliban leden op motoren hadden de 28-jarige Abdul Qayom en zijn 20 jarige vriendin Sedeqa meegenomen naar het plein van het dorp. De man was getrouwd, en daarom was hun liefde volgens de koran onwettig. De Talibanleden hadden dagenlang op de twee gejaagd.

Op het marktplein was eerst een verklaring voorgelezen. Daarna begonnen de Taliban strijders aan de steniging. Deze duurde ongeveer een uur. Het meisje was na dat uur nog niet dood, en werd daarop met een hoofdschot uit haar lijden verlost.

De Afghaanse politie kon niks uitrichten, heet het. Die is met te weinig. Ook de Duitse militairen niet. Voor hen is het bewuste district, Dasht-i-Archi een no go area.

De macht van de Taliban in dit noordelijke gebied van Afghanistan, aan de grens met Tadzjikistan, was vroeger klein.

Een maand eerder liet de Taliban zijn macht al blijken in de Noordwestelijke provincie Badghis. Daar werd toen een zwangere vrouw dood geschoten. Ze was weduwe en haar man was al te lang geleden gestorven om de vader te kunnen wezen. Ook niet volgens de regels van de koran.

Dat dergelijke moslimterreur angst aanjaagt onder de bevolking, spreekt voor zich. Het spreekt ook voor zich dat de Westerse troepen, waarover Obama eind vorig jaar heeft aangekondigd dat ze zich zullen terug trekken, hier geen geruststellend tegenwicht zullen vormen.

En generaal Petraeus maar stoere taal uitslaan. Wat een schijnwereld.
http://www.onzestem.com/2010/08/22/de-r ... -de-koran/
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Terug naar “Koran, sha'ria en ahadith (boodschappen, mirakels en wetenschap)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten