Sheikh Aal As-Sheikh: 'Tijd voor invoering sharia'

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73762
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Sheikh Aal As-Sheikh: 'Tijd voor invoering sharia'

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 04, 2011 6:38 pm

Al-yaqeen roept indirect op tot sharia.

Sheikh Aal As-Sheikh: 'Tijd voor invoering sharia'

MEDINA - Tijdens de vrijdagspreek heeft de achtbare sheikh Hussain Aal As-Sheikh, imam van de profetische moskee in Medina, de leiders van het volk aangespoord om oprecht berouw te tonen aan Allah voordat het te laat is, en om eerlijkheid te betrachten jegens Allah en Zijn geboden na te volgen.

Aal As-Sheikh vertelde: “De Islamitische gemeenschap lijdt aan tumulten, verdeeldheid, rampen en onenigheid, wat beschamend is en de gelovigen doet treuren. De Islamitische gemeenschap, zowel de heersers als het volk, hebben vandaag de dag, meer dan ooit behoefte aan hetgeen hun situatie zal verbeteren. Wat hun pijn en verdriet zal wegnemen en de onzedelijkheden en het kwaad, die bij de moslims in de hele wereld zijn opgedoken, te verbieden,” aldus de Saoedische nieuwskrant Sabaq.

Hervorming
Aal As-Sheikh voegde hieraan toe: “De roep naar hervorming is talrijk en gevarieerd, maar helaas niet geschikt als echte genezing voor deze gemeenschap die haar eigen kenmerken en principes heeft. Dit kan enkel door terug te keren naar de Koran en de Sunnah als arbitrage.” Hij richtte hierbij zijn boodschap aan de moslims, zowel de heersers onder hen als het volk, om de correcte methodiek aan te grijpen, die hun schepper voor hen heeft gekozen en hun profeet, vrede zij met hem, voor hen heeft uitgestippeld.


Ongehoorzaamheid aan Allah behoort tot één van de grootste oorzaken die de gemeenschap ten val brengen. Hij wees erop dat de vele samenlevingen die de mensgemaakte wetten als arbitrage opstellen, de Koran en de Sunnah afzweren en zich van de methodiek van Allah afwenden, de mensheid doen blootstellen aan aardbevingen, beproevingen en de bestraffing in de het aardse leven en het hiernamaals.

De imam van de profetische moskee heeft eraan toegevoegd dat de profeet, vrede zij met hem, ons heeft bericht met een geweldige overlevering waarin hij heeft gezegd: “Zodra ze regeren met wetten die Allah niet heeft neergezonden, zal armoede zich onder hen verspreiden.” De imam vroeg zich dan ook af wanneer de moslims, zowel de heersers als het volk, deze overlevering in praktijk zullen brengen, de mensgemaakte wetten afschaffen en de menselijke wetboeken opheffen. Om met hart en ziel de arbitrage van de islam in al hun zaken te accepteren.

Barmhartige profeet
Hij verwees verder naar het feit dat het tot een van de grootste gunsten voor deze islamitische gemeenschap is dat Allah hen begunstigd heeft met een barmhartige profeet. Hij heeft voor hen alle zaken die verbetering aanbrengen in het leven verduidelijkt. Hij vroeg zich af: “Wat is er aan de hand met de moslims dat zij zich afwenden van de Sunnah van Mohammed, en zich van diens methodiek en pad afkeren? Daarin zit voor hen de redding en het geluk. Hoe kunnen ze stabiliteit en welvaart verkrijgen, terwijl zij het gebod van de Profeet overtreden?”

Aal As-Sheikh wees erop dat de tijd voor de heersers van de moslims is aangebroken om de wetten van de sharia toe te passen en de mensgemaakte systemen af te schaffen, zodat hun situatie stabiliseert en hun toestand kalmeert. Hij smeekte Allah om de besten onder de moslims tot hun heersers te verkiezen en om de situatie van de gemeenschap overal te verbeteren.

© Dawah-TV

Dawah-tv.nl
2 februari 2011

http://al-yaqeen.com/nieuws/nieuws.php?id=1834
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: Wo Jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Sheikh Aal As-Sheikh: 'Tijd voor invoering sharia'

Berichtdoor gerard_m » Vr Feb 04, 2011 6:40 pm

Hoe kunnen ze stabiliteit en welvaart verkrijgen, terwijl zij het gebod van de Profeet overtreden?”


In de meeste niet-Islamitische landen lukt dit toch heel aardig
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Sheikh Aal As-Sheikh: 'Tijd voor invoering sharia'

Berichtdoor Dhana » Za Feb 05, 2011 10:12 am

Die steekt tenminste op zijn manier dan weliswaar, de hand in eigen boezem. De meeste moslims die ik over wanorde en erger spreek, beginnen meteen over een Amerikaans_Israëlische samenzwering tegen alle moslimlanden en inwoners als oorzaak van de eigen sores.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

mercator
Berichten: 18853
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sheikh Aal As-Sheikh: 'Tijd voor invoering sharia'

Berichtdoor mercator » Zo Feb 06, 2011 8:17 pm

Dhana schreef: De meeste moslims die ik over wanorde en erger spreek, beginnen meteen over een Amerikaans_Israëlische samenzwering tegen alle moslimlanden en inwoners als oorzaak van de eigen sores.


Daarom zal het NOOIT wat worden met moslims. Ze zijn gewoon te dom en te lui om hun eigen regeltjes min of meer in praktijk te brengen. Alle succes wat moslims menen te hebben is het spiegelbeeld van ONZE zwakte. We zouden op een paar dagen tijd alle moslims ter wereld kunnen uitroeien. Omgekeerd niet. Daar moeten ze nog 2 generaties voor neuken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel


Terug naar “Koran, sha'ria en ahadith (boodschappen, mirakels en wetenschap)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten