Ibn Kathir, vraag 7

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44545
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Ibn Kathir, vraag 7

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 01, 2011 10:31 pm

Waarom vond Mohammed polygamie zo goed? Als polygamie daadwerkelijk zo goed was volgens Mohammed, waarom was hij dan zo hypocriet? Waarom heeft Mohammed geweigerd om toestemming te geven aan het volk van Abu Jahl om hun dochter uit te huwelijken aan Ali, die reeds getrouwd was met Fatima-Azzahra ( dochter van Mohammed). Let op: na de weigering heeft Ali nooit een andere vrouw genomen tijdens het leven van Fatima-Azzahra Hadieth. Hieruit kan ik concluderen dat Mohammed een smerige hypocriet was, die polygamie goed vond, zolang zijn eigen dochter daar maar geen slachtoffer van werd.

Graag wil ook ook weten waarom Mohammed heeft gezegd dat wanneer een man een vrouw ziet op straat die hem bevalt en hij voelt iets opkomen, dat hij dan de raad krijgt van de Profeet om zich naar zijn vrouw te haasten aangezien hij datgene wat hij wenst te doen met die vrouw, hij ook kan doen met zijn eigen vrouw. Waarom raadde hij hem niet aan om die vrouw te gaan trouwen?

Graag zou ik verder ook een hadeeth willen zien waar er positief gesproken wordt over de verhoudingen tussen de vrouwen van de Profeet.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Ibn Kathir, vraag 7

Berichtdoor Dhana » Ma Mei 02, 2011 12:20 am

En nu maar hopen dat Ibn hier nog terug komt. Er zijn zoveel prangende vragen die nog op antwoord wachten.

Maar ja, het gros van de moslims blijft niet hier echt lang. Die lossen een soort van op als het vuur ze te na aan de schenen gelegd wordt.

Kritische christenen of andersgelovigen op islamsites worden gewoon monddood gemaakt door een ban. Hier blijven de laffaards gewoon weg.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Ibn Kathir, vraag 7

Berichtdoor Zwartmeer » Di Mei 03, 2011 12:41 am

Dhana schreef:Maar ja, het gros van de moslims blijft niet hier echt lang. Die lossen een soort van op als het vuur ze te na aan de schenen gelegd wordt.

Doet me denken aan Dracula. Hoe meer licht, hoe dieper hij zich verstopt.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.


Terug naar “Koran, sha'ria en ahadith (boodschappen, mirakels en wetenschap)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten