Interessante discussie tussen moslim en atheist

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Vrij_denker
Berichten: 97
Lid geworden op: Zo Mei 19, 2013 4:30 pm

Interessante discussie tussen moslim en atheist

Berichtdoor Vrij_denker » Wo Jun 05, 2013 11:20 pm

Een erg interessante discussie op hoog academisch niveau tussen de moslim Hamza Tzortzis en de atheist Lawrence Krauss. De discussie blijkt een botsing tussen theologie/filosofie en wetenschap te zijn, waarbij hamza gebruik maakt van de rationalistische methode, a la spinoza, descartes en leibniz, terwijl de wetenschapper krauss de emipirisch wetenschappelijk methode gebruikt.
Wat mij betreft een klinkende overwinning voor Krauss, ondanks dat hamza's argumenten misschien logisch correct zijn. Door zijn rationalisme en onbewezen vooronderstellingen van waaruit hij vertrekt, blijken de conclusies die hij vindt na lange deducties datgene te zijn wat hij van tevoren al aangenomen had. Zoals een goochelaar die konijnen uit zijn hoed tovert, die hij er even van tevoren in had gestopt.
Maar desondanks een intellectueel stimulerend debat.

http://www.youtube.com/watch?v=NSxIN5Jubus

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Interessante discussie tussen moslim en atheist

Berichtdoor H.Numan » Zo Jul 07, 2013 5:28 am

Dat is het grote probleem waar alle religies mee worstelen. Er is geen spatje bewijs voor goden. Was er wel ook maar een mini spatje bewijs, dan hadden ze daar de afgelopen 500 jaar nooit over opgehouden. Dan hoorden we niets anders dan over dat mini spatje bewijs. En zelfs dat is er niet.

Je kan dan twee dingen doen:

  1. proberen je geloof te rationaliseren
  2. de realiteit compleet negeren
Het Christendom heeft gekozen voor de eerste, het mohammedanisme de tweede oplossing.

Het probleem met oplossing 1 is dat het een achterhoede gevecht is. Je god wordt elke keer kleiner en minder belangrijk, naarmate de wetenschap vordert.
Het probleem met oplossing 2 is dat het ook een achterhoede gevecht is. Je moet de ongelovigen de nek afhakken tot je er bij neervalt. Op een gegeven moment gaat dat tegen je werken.

Okay, het werkt prima (doen ze al 1000 jaar) zolang je het 'thuis' doet. In Pakistan zelf is er geen enkel probleem om ongelovigen om wat voor reden dan ook de nek af te hakken. Er buiten wel, en dat heeft toch wel gevolgen. Hoe minimaal ook, op dit moment.

Maar ga je verder, dan worden die problemen steeds groter. Op dit moment slaapwandelen de dhimmies in Europa en Amerika achter de Rattenvanger van Mekka aan. Dat gaat ooit stoppen. Wanneer? Geen flauw idee. Feministen hebben zich compleet belachelijk gemaakt door zonder ook maar een woord van protest de meest misogene religie ooit warm te omarmen. (Wie zal vrouwen ooit begrijpen...?) De rest zal op termijn inzien dat Munchen 38 geen goed idee is. Waarschijnlijk te laat, maar da's een ander verhaal.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem


Terug naar “Koran, sha'ria en ahadith (boodschappen, mirakels en wetenschap)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten