Sneeuwman met een ziel.

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Sneeuwman met een ziel.

Berichtdoor Manon » Ma Jan 12, 2015 4:27 pm

Imam verbiedt sneeuwman

Nu het noorden van Saoedi-Arabië geteisterd wordt door overvloedige sneeuwval, acht een vooraanstaande imam het moment rijp om een religieus verbod uit te spreken tegen het maken van sneeuwmannen. Sheikh Mohammed Saleh al-Munajjid oordeelt dat sneeuwpoppen (m/v) in strijd zijn met de bepalingen van de islam.
Het merkwaardige verbod kwam er na de vraag die een man had gepost op een religieuze website. Die vroeg of het als vader was toegestaan om samen met zijn kinderen een sneeuwman te bouwen. "Het vervaardigen van een standbeeld uit sneeuw is niet toegestaan", antwoordde Sheikh Munajjid. "Ook al gebeurt dit bij wijze van spel of vermaak".

De imam verklaarde zijn standpunt door te stellen dat het nabootsen van een menselijk wezen zondig is volgens de strikte interpretatie van de soennitische regels. "Allah staat de mens enkel toe dingen te creëren die geen ziel hebben. Hierin zijn onder meer bomen, schepen, vruchten, gebouwen en dergelijke vervat".

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/arti ... wman.dhtml

Even terzijde: ik heb nog nooit geweten dat mensen bomen en vruchten kunnen maken. Was dat nu niet echt het privilege van Allah? Of zou hij het over meubelen en appeltaart hebben?

Maar bon, een sneeuwman heeft dus wel een ziel blijkbaar, en die blijft natuurlijk hangen nadat de sneeuwman is gesmolten?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5266
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Sneeuwman met een ziel.

Berichtdoor sjun » Vr Jan 16, 2015 3:05 pm

Zo'n sneeuwman is blank en oogt vriendelijk. Dat kan maar zo een behoorlijke concurrentie op die hiërarchieschaal worden.
:rolleyes:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.


Terug naar “Koran, sha'ria en ahadith (boodschappen, mirakels en wetenschap)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten