Allah moedigt liegen aan

Is de koran perfect? Bevat de koran informatie over de toekomst? Bevat de koran wonderen? Is de koran het woord van God? Of begonnen als een tekstuitleg bij de bijbel?
indobelg
Berichten: 113
Lid geworden op: Ma Mar 31, 2003 2:11 am

Allah moedigt liegen aan

Berichtdoor indobelg » Vr Sep 29, 2006 11:08 am

Inderdaad, beste vriendinnen en vrienden, de Koran, toch het woord van Allah, moedigt liegen aan.

In het Arabisch heet dit het principe van Al-Takeyya.

Zie de website http://www.islamreview.com/articles/lying.shtml

Wanneer men deze Engelstalige website leest, blijkt dat er in vele omstandigheden mag en moet gelogen worden : ter verdediging van de Islam, om ongelovigen een veilig gevoel te bezorgen teneinde ze later (letterlijk of figuurlijk) met de dolk in de rug te steken, om een islamitische politiek te voeren, enz..

Een eed afgelegd door een moslim is dus enkel geldig tegenover een andere moslim. Zo lees ik in hogervermeld artikel dat Anwar Sadat, de vorige president van Egypte - een vrome moslim - ook gemakkelijk zijn eed verbrak.

Aan allen die Engels verstaan, lezen maar !

Trouwens Dutch heeft al eens een scherpe analyse gegeven in verband met Takeyya, dus ik vrees dat mijn bijdrage slechts een herhaling is van wat Dutch heeft geschreven.

Hier in Indonesie woedt de Ramadhan zoals een tropische cycloon. Nu elke provincie zijn eigen regels kan uitvaardigen wegens de regionale autonomie viert de intolerantie hoogtij.

In Sumatra mag geen enkel restaurant openen voor men de vasten breekt - in het Indonesisch buka puasa - alle winkels die alcohol verkopen worden door de politie bezocht en alle dranken in beslag genomen en de bloeiende prostitutie wordt verhinderd door alle vrouwen op te pakken die zich na 22 uur op straat bevinden. Dat er ook onschuldige vrouwen in het net gevangen worden is nogal logisch.

Idem in de hoofdstad Jakarta.

Op alle TV kanalen is het Ramadhan geblazen. De voordelen van de Ramadhan worden aangeprezen (zelfs door dokters die zeggen dat dit goed is voor het lichaam), kortom, het komt mij de strot uit.

Gelukkig woon ik op het eiland Bali, dus ik probeer zoveel mogelijk te kijken naar Bali TV en niet naar de andere kanalen, maar op Bali TV krijg je dan weer een flinke portie preken door Hindoe hogepriesters...

Ik drink dan maar een glas bier of zes, schakel de TV uit, en luister naar Radio Australia.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Za Sep 30, 2006 10:33 pm

Als die westerse politici dat eens gingen verstaan, of beter gezeg, willen verstaan, zou het al heel wat minder problemen geven.
Ik denk dat vooral willen verstaan is.
Laatst gewijzigd door stropke op Za Nov 11, 2006 7:56 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Maroc_21
Berichten: 1813
Lid geworden op: Di Feb 01, 2005 10:30 am

Re: Allah moedigt liegen aan

Berichtdoor Maroc_21 » Za Sep 30, 2006 11:02 pm

indobelg schreef:Op alle TV kanalen is het Ramadhan geblazen. De voordelen van de Ramadhan worden aangeprezen (zelfs door dokters die zeggen dat dit goed is voor het lichaam), kortom, het komt mij de strot uit.


indobelg schreef:Ik drink dan maar een glas bier of zes, schakel de TV uit, en luister naar Radio Australia.


Op Radio Australia zul je de waarheid ook niet horen dat zes galzen bier heel erg gezond is. Misschien zul je de waarheid op de Marokkaanse radio horen: click hier :)

mvg,
Zeg: “Als jullie Allah liefhebben, volgt mij dan en Allah zal jullie liefhebben en jullie zonden vergeven" (Koran3:31)

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Allah moedigt liegen aan

Berichtdoor Monique » Za Sep 30, 2006 11:05 pm

Maroc_21 schreef:Op Radio Australia zul je de waarheid ook niet horen dat zes galzen bier heel erg gezond is. Misschien zul je de waarheid op de Marokkaanse radio horen: click hier :)

mvg,

Bier is gewoon lekker.... rot toch eens op met je "waarheid".. ik word er doodziek van.
Amorele atheistische nitwit

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Za Sep 30, 2006 11:27 pm

Bier is gezond, maar wel met mate. Ongefiltert en ongepasturiseerd bier bevat veel vitamine b-complex. Heel gezond dus. Een glas bier bevat wel veel meer suikers dan een glas wijn of whisky. Vandaar dat er wel een bierbuik bestaat maar geen wijn- of whiskeybuik.

Je moet alleen niet elke dag alcohol drinken want dan loop je de kans om verslaafd te raken. Je moet daarom minimaal 1 of 2 alcoholvrije dagen in de week inlassen. Ik drink zelf doorgaans niet doordeweek.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Za Sep 30, 2006 11:38 pm

Je moet alleen niet elke dag alcohol drinken want dan loop je de kans om verslaafd te raken. Je moet daarom minimaal 1 of 2 alcoholvrije dagen in de week inlassen. Ik drink zelf doorgaans niet doordeweek.


Wellicht zouden moslims ook 1 of 2 religieus vrije dagen in de week moeten inlassen.Dat zou de innerlijke jihad pas echt op gang helpen. En heeft de rest van de wereld het een stuk rustiger!

indobelg
Berichten: 113
Lid geworden op: Ma Mar 31, 2003 2:11 am

bier

Berichtdoor indobelg » Zo Okt 01, 2006 10:11 am

Alhoewel dit niet hoort onder de topic Liegen in Islam, zend ik toch een reactie in verband de opmerkingen van een aantal mensen over bier.

Alcohol bevat 7 kilocalorieën per gram. Veertig gram alcohol (wat overeenkomt met vier glazen pilsbier) bevat evenveel calorieën als 70 g suiker. Ter vergelijking, vier glazen frisdrank (vb. cola) bevat evenveel calorieën als 132 g suiker, dat is dubbel zoveel als vier glazen pilsbier.

Door het drinken van bier - in matige hoeveelheden - gaat men dus niet noodzakelijk verzwaren, hetgeen wordt bevestigd in recent onderzoek omtrent biergebruik en obesitas.

De idee dat bier dik maakt, vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in de leef- en eetgewoonten die met veel bier drinken gepaard gaan. Bier drinken scherpt namelijk de honger aan en tegelijkertijd versoepelt alcohol de controle op eigen eetgedrag.

Zware bierdrinkers gaan zich meestal ook te buiten aan vettige, calorierijke spijzen (snacks, frieten, bierworstjes, nootjes, enz.) en nemen doorgaans weinig lichaamsbeweging.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat het lichaam van mensen die veel bier drinken minder vet verbrandt. Waarschijnlijk heeft het lichaam de neiging om eerst de alcohol te verbranden. Het overtollige vet moet ergens heen en wordt opgestapeld bovenop de buikspieren. Het resultaat is bekend.

De zogenaamde bierbuik is dus geen direct gevolg van de hoge bierconsumptie, maar van de daarmee gepaard gaande ongezonde eet- en leefgewoonten in combinatie met de verminderde vetverbranding door het lichaam.

Wat mij betreft, ik drink licht Indonesisch bier, en daarnaast ook het bier dat ik zelf brouw uit mango’s. Mijn boom in mijn tuin levert tweemaal per jaar een oogst op van ongeveer 85 kilo mango’s en daarmee brouw ik mijn eigen mango bier dat 15 graden alcohol bevat. Het duurt wel ongeveer zeven maanden voor ik mijn brouwsel kan drinken, want het moet eerst gisten in het vat, en daarna nog een aantal maanden hergisten in de fles.

Wanneer ik zo de reacties lees op bierdrinken, denk ik aan de Amerikaanse mythe van het eeuwig leven. Amerikanen zijn er blijkbaar van overtuigd dat indien men aan fitness doet (zoals joggen), en de juiste vitaminen inneemt, en het juiste eten, en daarbij niet rookt of drinkt, men heel lang zal leven.

Dat is natuurlijk een mythe. Ook mensen die dergelijke zogenaamd gezond leven kunnen plots sterven.
Mijn vader, die nooit gerookt heeft, is gestorven aan longkanker.

Wanneer men aanleg heeft voor een bepaalde ziekte krijgt men die toch, hoe gezond men ook leeft.

Aanvaarden dat men oud wordt of er oud uit ziet is er blijkbaar niet bij, want dan loopt men naar de plastisch chirurg die de rimpels wel even zal gladstrijken.

Ik denk dat de mens niet gemaakt is om te joggen. Onze voorouders gingen enkel joggen om een beest achterna te zitten en het dan met speren of pijlen te doden. Wanneer het beest vlugger was dan zij gaven zij de strijd op. Zij jogden niet elke dag, en hun vrouwen zeker niet, want die moesten thuisblijven in de grot om voor de kinderen te zorgen, voedsel te verzamelen, en zelfs een beetje aan landbouw te doen.

Ik kan verkeerd zijn, maar zo denk ik er over.

Trouwens, wat kan het mij schelen. Ik rook en drink zoveel als ik wil, want ik ben al 55 jaar oud en ik heb een piepkleine tumor in mijn mond. De dokter patholoog deelde mij mede dat het kanker is.

Ik zal geen radiotherapie (bestralingen) laten doen en ook geen chemotherapie. Ik weet wat dergelijke behandelingen voor gevolg hebben : bij bestraling van mondkanker vallen al je tanden uit, je kaakbeen wordt broos en dient vervangen te worden door een plastic kaakbeen, je kan niet meer behoorlijk spreken, je verliest al je haar, kortom, een gruwelijke lijdensweg, en dit enkel om een paar jaar langer te leven als een wrak.

Nee, die weg zal ik niet volgen. Ik verkies een menswaardig bestaan in mijn eigen huis, niet in een ziekenhuis.

Een palliatieve behandeling lijkt mij het beste. Als de pijn ondraaglijk wordt, is er nog altijd morfine of opium of een andere cocktail van pijnstillende middelen, zodat ik een menswaardig bestaan heb.

Ik voel nog geen pijn, ik voel mij redelijk goed, dus ik ga door met roken en drinken.

Cheers !

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Zo Okt 01, 2006 11:02 am

Ik denk dat de mens niet gemaakt is om te joggen. Onze voorouders gingen enkel joggen om een beest achterna te zitten en het dan met speren of pijlen te doden. Wanneer het beest vlugger was dan zij gaven zij de strijd op. Zij jogden niet elke dag, en hun vrouwen zeker niet, want die moesten thuisblijven in de grot om voor de kinderen te zorgen, voedsel te verzamelen, en zelfs een beetje aan landbouw te doen.

Er zijn natuurvolkeren die tientallen kilometers achterelkaar hardlopen per dag. Deze mensen leven in prehistorisch omstandigheden. Dus dat geldt blijkbaar niet voor alle mensen. Als ik niet voldoende beweeg word ik depressief.

Bovendien waren jagers-verzamelaar nomadisch die hadden niet altijd grotten om in te overnachten. Prehistorische vrouwen kunnen niet niet de hele stil hebben gezeten want die waren druk aan het verzamelen. Verzamelen was intensief werk. Het voedsel dat hierdoor bijeen werd gebracht maakte het merendeel van het menu uit volgens archeologen.
Landbouw is eveneens arbeidsintensief, maar zodra dat goed op gang kwam verving dat het verzamelen. Vrouwen en kinderen werden ook wel aangevallen of bedreigd door dieren. Goed kunnen wegrennen en in bomen klimmen was ook voor hen van belang. Onder natuurvolkeren komt het eens in de zoveel tijd voor dat een vrouw of een ouder kind met een roofdier moet vechten om een klein kind te beschermen. Er is niet keihard bewezen dat vrouwen niet jaagden. Het is aannemelijk dat het merendeel van de jagers man was, maar het is niet zeker dat het alleen maar mannen waren. Een heleboel mensen projecteren hun aannames op de prehistorie, maar we weten maar heel weinig omdat in die tijd niemand nog wat opschreef.
Laatst gewijzigd door Linda Danvers op Zo Okt 01, 2006 11:17 am, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 01, 2006 11:05 am

Beste indobelg

Het spijt me te moeten lezen dat jij kanker hebt.
Ik begrijp jouw besluit en ik geloof dat als ik ooit in zo’n situatie kom het zelfde zal besluiten als jij.
Toch hoop ik dat jij nog een lang en goed leven voor de boeg hebt.
Ik wens je sterkte en veel geluk toe.

Vriendelijke groet.
Ariel.

BTW.
Ik wil je ook nog even bedanken voor je verhalen over Bali. Ik lees ze altijd met aandacht en ik hoop dat je ons vaak, en veel op de hoogte wil houden over de situatie daar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Zo Okt 01, 2006 11:16 am

Ik zal geen radiotherapie (bestralingen) laten doen en ook geen chemotherapie. Ik weet wat dergelijke behandelingen voor gevolg hebben : bij bestraling van mondkanker vallen al je tanden uit, je kaakbeen wordt broos en dient vervangen te worden door een plastic kaakbeen, je kan niet meer behoorlijk spreken, je verliest al je haar, kortom, een gruwelijke lijdensweg, en dit enkel om een paar jaar langer te leven als een wrak.

Nee, die weg zal ik niet volgen. Ik verkies een menswaardig bestaan in mijn eigen huis, niet in een ziekenhuis.

Een palliatieve behandeling lijkt mij het beste. Als de pijn ondraaglijk wordt, is er nog altijd morfine of opium of een andere cocktail van pijnstillende middelen, zodat ik een menswaardig bestaan heb.

Beste Indobelg,

Bij een aantal vormen van kanker zou ik ook deze benadering kiezen. Er zijn echter ook vormen van kanker waar de overlevingskans groot is en de kwaliteit van je leven vrij hoog als je deze op tijd ontdekt en laat behandelen. Het hangt echter ook van andere omstandigheden af. Als ik jonge kinderen zou hebben zou ik waarschijnlijk wel mijn leven enkele jaren willen rekken als ik een onaangename vorm van kanker kreeg, terwijl ik er zonder kinderen of met volwassen kinderen er sneller een einde aan zou maken.

Ik dacht dat kleine tumors nog wel te behandelen waren door wat extra vlees eromheen weg te snijden, maar ik ben dan ook maar heel globaal op de hoogte van de huidige behandelingsmethodes.

Ik wens je sterkte en dat je leven nog zo lang mogelijk plezierig moge zijn.

Met vriendelijke groet,

Linda

indobelg
Berichten: 113
Lid geworden op: Ma Mar 31, 2003 2:11 am

Berichtdoor indobelg » Zo Okt 01, 2006 12:40 pm

Linda Danvers schreef:
Ik denk dat de mens niet gemaakt is om te joggen. Onze voorouders gingen enkel joggen om een beest achterna te zitten en het dan met speren of pijlen te doden. Wanneer het beest vlugger was dan zij gaven zij de strijd op. Zij jogden niet elke dag, en hun vrouwen zeker niet, want die moesten thuisblijven in de grot om voor de kinderen te zorgen, voedsel te verzamelen, en zelfs een beetje aan landbouw te doen.

Er zijn natuurvolkeren die tientallen kilometers achterelkaar hardlopen per dag. Deze mensen leven in prehistorisch omstandigheden. Dus dat geldt blijkbaar niet voor alle mensen. Als ik niet voldoende beweeg word ik depressief.

Bovendien waren jagers-verzamelaar nomadisch die hadden niet altijd grotten om in te overnachten. Prehistorische vrouwen kunnen niet niet de hele stil hebben gezeten want die waren druk aan het verzamelen. Verzamelen was intensief werk. Het voedsel dat hierdoor bijeen werd gebracht maakte het merendeel van het menu uit volgens archeologen.
Landbouw is eveneens arbeidsintensief, maar zodra dat goed op gang kwam verving dat het verzamelen. Vrouwen en kinderen werden ook wel aangevallen of bedreigd door dieren. Goed kunnen wegrennen en in bomen klimmen was ook voor hen van belang. Onder natuurvolkeren komt het eens in de zoveel tijd voor dat een vrouw of een ouder kind met een roofdier moet vechten om een klein kind te beschermen. Er is niet keihard bewezen dat vrouwen niet jaagden. Het is aannemelijk dat het merendeel van de jagers man was, maar het is niet zeker dat het alleen maar mannen waren. Een heleboel mensen projecteren hun aannames op de prehistorie, maar we weten maar heel weinig omdat in die tijd niemand nog wat opschreef.


Lieve Linda,

Je kan gelijk hebben en je kan geen gelijk hebben. Noch jij noch ik zijn paleontologen, historici, of enigszins gespecialiseerd in deze materie.

Consulteer het internet indien je iets wil weten over het gedrag van de primitieve mensen van 1 miljoen jaar geleden ; dan zal je lezen dat de meningen verschillen. Zelfs de deskundigen slaan elkaar om de oren met verschillende theoriën.

Met andere woorden : jij en ik kunnen daar geen oordeel over vormen omdat wij slechts leken zijn en die materie niet bestudeerd hebben.

In mijn mail heb ik enkel mijn – voorzichtige – analyse gegeven, die best wel fout kan zijn.

Het is best mogelijk en aanvaardbaar dat de vrouwen deelnamen aan de jacht, maar dat verschilde van gebied tot gebied.

Ik had beter gezwegen, want het spreekwoord “schoenmaker blijf bij je leest” geldt noch steeds, met andere woorden ik deed een uitspraak over de jacht en onze primitieve voorouders, terwijl ik niet gespecialiseerd ben in dat vakgebied. Een schoenmaker mag enkel uitspraken doen over schoenen maken en over niks anders.

Ik ben een doctor in de rechtsgeleerdheid, ben advocaat geweest in België – en af en toe plaatsvervangend rechter in de strafrechtbank – maar nu ben ik advocaat in Indonesië.

Ik kan dus enkel uitspraken doen over recht en wet, en niet over de geschiedenis van de mensheid.

Salam manis (= “lieve groeten” in het Indonesisch)

indobelg
Berichten: 113
Lid geworden op: Ma Mar 31, 2003 2:11 am

Berichtdoor indobelg » Zo Okt 01, 2006 1:08 pm

Lieve Linda,

Ik heb twee kinderen : mijn oudste zoontje is 13 jaar oud en mijn jongste zoontje is 11 jaar oud.
Zij begrijpen mij, dus zij willen een gezonde vader zien en geen wrak dat aan een machine ligt.
Uiteraard zijn mijn zoontjes atheïst zoals ik.
Ze hebben mij gisteren gevraagd : Papa, wat gebeurt er als je dood bent ?
Ik heb geantwoord : dat weet ik niet, en niemand weet dat.
Dat was voor hun voldoende als antwoord.

Hier in Indonesië betaalt een blanke dubbel tot driedubbel voor medische zorgen en ik ben niet verzekerd. Ik kan en wil dat niet betalen. Mijn geld dient voor mijn kinderen.

Cheers !

indobelg
Berichten: 113
Lid geworden op: Ma Mar 31, 2003 2:11 am

Berichtdoor indobelg » Zo Okt 01, 2006 1:12 pm

Ariel schreef:Beste indobelg

Het spijt me te moeten lezen dat jij kanker hebt.
Ik begrijp jouw besluit en ik geloof dat als ik ooit in zo’n situatie kom het zelfde zal besluiten als jij.
Toch hoop ik dat jij nog een lang en goed leven voor de boeg hebt.
Ik wens je sterkte en veel geluk toe.

Vriendelijke groet.
Ariel.

BTW.
Ik wil je ook nog even bedanken voor je verhalen over Bali. Ik lees ze altijd met aandacht en ik hoop dat je ons vaak, en veel op de hoogte wil houden over de situatie daar.


Ja jongen, aan alles komt een einde, maar ik probeer het einde leuk en gezellig te maken. Naar het schijnt is morfine een drug die gelukkig maakt. Dat zal ik binnenkort ondervinden, hopelijk niet te vlug hee, want ik wil het zo lang mogelijk volhouden zonder drugs.

Cheers !

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Zo Okt 01, 2006 1:37 pm

Ja jongen, aan alles komt een einde, maar ik probeer het einde leuk en gezellig te maken. Naar het schijnt is morfine een drug die gelukkig maakt. Dat zal ik binnenkort ondervinden, hopelijk niet te vlug hee, want ik wil het zo lang mogelijk volhouden zonder drugs.


Ik heb aan alle bovenstaande woordenheel weinig toe te voegen. Veel sterkte en geluk voor de komende maanden. En inderdaad, een positieve houding is erg belangrijk de komende tijd!

Salam Manis,
Polleke

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Berichtdoor Peter Louter » Zo Okt 01, 2006 2:05 pm

Indobelg, publiek is er nog niet zo veel bekend, maar in wetenschappelijke kringen groeit het (epidemologisch) bewijs dat kanker voorkomen en bestreden kan worden met vitamine D3 in hoge doses.
Kijk op deze website: http://www.vitamindcouncil.com

In jouw omstandigheden zou ik persoonlijk geen dag wachten om te starten met een dagelijkse inname van 100 microgram (4000 internationale eenheden).

Dit is geen onberaden advies op basis van een irrationele hype. Honderden universiteiten werken op dit ogenblik aan Vitamine D.
Prof. R.Bouillon van de universiteit in Leuven is op dit gebied één van de grote jongens in de wereld.
In Nederland doen VU en UVA veel aan research op dit terrein.
Universiteit van Djakarta heeft aangetoond dat bijvoorbeeld tuberculose afdoende met deze vitamine kan worden bestreden.
Vitamine D wordt zo niet alleen een belangrijk antibioticum maar is ook naam aan het maken als reparateur van genetische schade.
Als je een dag doorbrengt op de hierboven gelinkte site, weet je net zo veel als ik.

Dit onderwerp is ook uit andere overwegingen hier van belang. Mensen met een donkere huid (bv afkomstig uit islamitische landen) hebben méér vitamine D3 nodig dan mensen met een blanke huid.
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)


Terug naar “Koran, sha'ria en ahadith (boodschappen, mirakels en wetenschap)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten