Islamitisch kindhuwelijk.

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Mahalingam
Berichten: 35833
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 04, 2016 4:07 pm

Even wat video's op een rijtje:


Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17469
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Manon » Di Okt 04, 2016 4:50 pm

Vraagje, zou die ombudstrees er iets op tegen hebben dat die witte sinterklaas die kindbruidjes een speelgoedpoppemie brengt? Of is het aangewezen dat manlief ineens zelf voor een levensecht babietje zorgt? Het gaat hem tenslotte over de kinderrechten nietwaar?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3928
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor sjun » Wo Okt 05, 2016 4:38 am

Afbeelding

Voor wie graag op de hoogte blijft omdat er op 15 maart 2017 weer politiek mandaat verleend kan worden.

Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66122
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 13, 2017 1:52 pm

Op internet is een filmpje te zien van een oude man die getrouwd is met een jong meisje. Het kind kijkt niet blij.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33342
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 29, 2017 5:26 pm

Minister van Justitie van Niedersachsen tegen verbod van kindhuwelijken

Geplaatst op 29 maart 2017

Afbeelding

De minister van Justitie van de Duitse deelstaat Niedersachsen, Antje Niewisch-Lennartz (Groenen), heeft zich uitgesproken tegen een algemeen verbod van kindhuwelijken. De huwelijken van minderjarige kinderen en jongeren zouden “meer gedifferentieerd bekeken” moeten worden, zei de politica van de Groenen. Hiermee bekritiseerde ze het wetsontwerp van de Duitse landelijke coalitie van de CDU en de SPD dat kindhuwelijken verbiedt en huwelijken tussen partners die bij de huwelijksvoltrekking jonger dan 16 jaar waren ongeldig verklaart.

“Het is niet gerechtvaardigd om de in het buitenland gesloten huwelijken onder jongeren over het algemeen te verdenken van een schending van de Ordre public”, bekritiseerde Niewisch-Lennartz. Zo zou er bijvoorbeeld rekening gehouden moeten worden met de motieven, die aanleiding zouden zijn voor ouders om hun minderjarige dochters voor een vlucht uit het crisisgebied uit te huwelijken.

Kritiek van de CDU
Een annulering van kindhuwelijken zou “in strijd zijn met de bescherming van de kinderen, vooral wanneer er uit het huwelijk al kinderen zijn voortgekomen.” Een huwelijk als niet bestaand te behandelen, zou verhinderen “dat er rekening wordt gehouden met de speciale belangen van de kinderen en jongeren”, waarschuwde Niewisch-Lennartz. Dit zou niet verenigbaar zijn met de Kinderrechtenconventie van de Verenigde Naties.

De fractievoorzitter van de CDU in Niedersachsen, Björn Thümler, noemde de uitspraken van de Groene politica “schandalig”. Wanneer jonge meisjes als kindbruiden seksueel uitgeleverd zouden worden aan oudere mannen en van hun kinderjaren beroofd zouden worden, zou er niets te differentiëren zijn. De minister van Justitie zou zichzelf moeten afvragen of ze wel de juiste persoon voor haar functie zou zijn. “Er mag geen plaats zijn voor verkeerd begrepen tolerantie.”

Bron: https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/03/29 ... uwelijken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33342
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 06, 2017 11:46 pm

Zweden legaliseert kindhuwelijken voor immigranten

Geplaatst op 6 november 2017

Afbeelding

Zweden heeft kindhuwelijken voor pedofiele immigranten gelegaliseerd die met hun minderjarige echtgenotes getrouwd willen blijven. In een stap, die door velen als pedofilie bevorderend werd bekritiseerd, verdedigde de Zweedse regering haar omstreden beslissing dat de enorme toestroom van immigranten uit polygame en “seksueel verschillende” culturen tot een gevoelige “humanitaire” crisis geleid zou hebben.

“Wij accepteren of dulden geen kindhuwelijken, maar de wet schrijft ook voor dat in ieder individueel geval individuele procedures uitgevoerd zouden moeten worden. Onze inschatting was dat de meisjes met hun mannen tijdens de asielprocedure zouden kunnen samenleven”, zei de voorzitter van de sociale commissie van Karlskrona, Ingrid Hermansson.

Dit beginsel werd echter niet gedeeld door Camilla Brunsberg van de Conservatieve Partij, die beweerde dat de stelletjes uit elkaar gehaald hadden moeten worden. Volgens Brunsberg hadden de meisjes in plaats daarvan naar een tehuis voor kinderen en jongeren gebracht moeten worden. Brunsberg argumenteerde dat er geen andere alternatieven zouden bestaan, omdat alle andere oplossingen zouden impliceren dat Zweden bij de acceptatie van het kindhuwelijk een stap achteruit zou doen.

Brunsberg waagde het ook te betwijfelen of de minderjarige meisjes het echt zouden durven om de waarheid over hun situatie te zeggen als ze door de Zweedse autoriteiten ondervraagd worden, wat erop duidt dat individuele inschattingen niet veel gewicht zouden hebben in de realiteit.

Desondanks argumenteerde Ingrid Hermansson de individuele procedures in het geval van minderjarige getrouwde migranten voort te zetten, in ieder geval totdat de Zweedse Vereniging van Gemeenten en Regio´s (SKL) met andere richtlijnen betreffende dit thema komt.

Op dit moment lijken de Zweedse rechtsvoorschriften voor kindhuwelijken in de verschillende gemeenten verschillend toegepast te worden. De administratieve rechtbank van Växjö heeft begin dit jaar beslist dat een 14-jarig zwanger meisje bij de immigrantenfamilie van haar volwassen man ondergebracht zou kunnen worden, omdat dit deel zou uitmaken van hun cultuur. Opmerkelijk genoeg waren zowel het meisje als haar man zeer kritisch over de Zweedse wet betreffende het verbod om te trouwen met minderjarigen.

“Als je midden in de oorlog zit en vlucht voor je leven, dan denk je niet aan de wet van het land waar naartoe je onderweg bent”, zei het meisje tegen de Zweedse boulevardkrant “Expressen”.

Daarvoor had de vreemdelingendienst 132 getrouwde meisjes geïdentificeerd, 129 meisjes en drie jongens, de meesten van hen uit Syrië, Irak en Afghanistan. De meesten van hen waren 16 of 17 jaar oud, 14 waren jonger dan 15 jaar. Een deel van het probleem bestaat eruit om de getrouwde minderjarigen op te sporen.

De Zweedse huwelijkswet heeft in zijn huidige vorm veel kritiek, o.a. van de Zweedse advocate en vrouwenrechten-activiste Elisabeth Massi Fritz, die deze praktijk onacceptabel noemde, gekregen.

Daarvoor hadden de Zweedse autoriteiten, waaronder minister van Justitie Morgan Johansson en minister van Kinderen, Åsa Regnér, zichzelf er herhaaldelijk toe verplicht om de wet over kindhuwelijken te onderzoeken.

Bron: https://politisches.blog-net.ch-

Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel: http://eeuutoday.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/06 ... migranten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35833
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jan 05, 2018 12:43 pm

Je mag van zo'n religeus leidinggevenden staatsorganisatie als de Turkse Diyanet verwachten dat ze een juiste uitleg geven van de regels van de Islam. En dat doen ze dan ook. Maar ja, dan moet er ook met veel meel in de mond gepraat worden dat het allemaal wel mee valt in de praktijk.
Ophef om ‘goedkeuring kindhuwelijken’ door Turks regeringsorgaan Diyanet
Het Turkse ministerie voor Godsdienstzaken Diyanet is in eigen land en daarbuiten onder vuur komen te liggen vanwege een controversieel document waarin kindhuwelijken worden goedgekeurd. Het voorstel, waar donderdag in het parlement over gestemd zou worden, is na de ophef ingetrokken.

Diyanet publiceerde een online ‘woordenboek’ voor religieuze zaken, waarin stond dat meisjes op 9-jarige leeftijd de puberteit bereiken, en jongens op 12-jarige leeftijd. Ook stond er in dat onder de islam ‘zij die de puberteit hebben bereikt, kunnen trouwen’.
[...]
Diyanet heeft het inmiddels van de website gehaald, en ontkent dat het heeft opgeroepen tot huwelijken voor minderjarigen. Volgens het ministerie interpreteert het document slechts islamitische wetten. Ekrem Keles, ambtenaar bij Diyanet, zegt tegen de Turkse krant Hurriyet dat de inhoud van het document is verdraaid in de media.

Natuurlijk is het de schuld van de media want met de wetten van Allah kan niks mis zijn.
Even stroop smeren:
Een vrouw moet niet voor haar zeventiende levensjaar trouwen, en een man niet voor zijn achttiende. Niemand zou zijn kind voor het vijftiende levensjaar moeten laten trouwen. Dat gaat tegen de islam in,’ aldus Keles, die vindt dat mensen alleen moeten trouwen als ze daar ‘biologisch en psychologisch klaar voor zijn’.

Al eerder was er commotie over een sharia-conforme wet die zou gaan komen:
Ook zag de Turkse regering van president Recep Tayyip Erdogan zich vorig jaar genoodzaakt een ander omstreden wetsvoorstel in te trekken. In het voorstel stond dat mannen die zich schuldig maken aan seksueel misbruik van kinderen, vervolging konden voorkomen door met het slachtoffer te trouwen.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/01/ophef-om-goedkeuring-kindhuwelijken-door-turks-ministerie-diyanet-573702/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33342
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 12, 2018 1:06 am

Per jaar worden 12 miljoen meisjes gedwongen uitgehuwelijkt

Geplaatst op 11 maart 2018

Afbeelding
Kindhuwelijken wereldwijd populair.

Volgens Unicef worden elk jaar 12 miljoen meisjes gedwongen uitgehuwelijkt. Tien jaar geleden zou 25% van alle getrouwde vrouwen en meisjes als minderjarige “het huwelijk zijn ingegaan”. Nu is dit percentage altijd nog 20%.

Bijzonder problematisch zou de situatie in de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara zijn. Ongeveer een derde deel van alle kindhuwelijke wereldwijd zou op dit moment daar gesloten worden, tien jaar geleden was dat een vijfde deel, bericht de “Welt”.

Wereldwijd zijn er volgens schattingen 650 miljoen vrouwen die als kind werden uitgehuwelijkt.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/11 ... huwelijkt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35833
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 29, 2018 9:56 pm

Er is in Zweden stennis over een folder:
Afbeelding

Migranten worden voorgelicht over dat in Zweden kindhuwelijken niet gesloten kunnen worden.
It is the brochure’s language in particular that has provoked criticism. In a section with advice for anyone who is married to a child, it states:
"Since children under the age of 15 have an absolute right to protection from sexual acts it is improper for you to live together if the child is under 15".

The leader of the Moderates in the Riksdag was not impressed with the content.
"The biggest failing is that the word ‘prison’ isn’t present, but rather it gives a bit of advice and tips on how to respond if you have a relationship our marriage laws forbid," Tobias Billström told news agency TT.
"Facepalm. Unacceptably flat. The brochure has to be withdrawn without delay. Child marriage should be completely forbidden," Liberal leader Jan Björklund wrote on Twitter.

Dat is allemaal mooi gezegd maar wat is de juridische praktijk?
Sweden does not permit those who are under 18 to enter into marriage in the country. According to current legislation however the general rule is that marriage which is legal according to the law of the country in which it was carried out should be recognized in Sweden. New legislation is currently being prepared by the government," Socialstyrelsen’s legal head Pär Ödman stated.

In alle EU landen is het zo dat huwelijken geldig in het thuisland gesloten, erkend worden.

https://www.thelocal.se/20180329/swedish-agency-backtracks-following-child-marriage-brochure-storm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33342
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 27, 2018 12:31 am

Een mooi huwelijk!

Geplaatst op 26 mei 2018

Afbeelding

Deze Turkse imam gaat met dit 12-jarige meisje trouwen... Volgens Turkse tradities draagt het meisje de rode sjaal van jonge bruiden. Deze rode sjaal vertegenwoordigt de vader van het kleine meisje, die zijn dochter aan een man geeft. En ze moet een sluier om, want men moet “kuis” blijven!

Zoals we weten; volgens de islamitische tradities zelf “trouwde” Mohammed met een 6-jarig meisje, dat hij ontmaagdde toen ze 9 jaar oud was! Hier zijn enkele goede tips, gegeven door de aanbidders van deze pedofiele profeet: De moslimvrouw kent zelf haar aangeboren minderwaardigheid door haar onvermogen om zelf haar huwelijk te sluiten (Qur’an 4.25). In de islamitische wet wordt het huwelijkscontract altijd gesloten tussen de toekomstige echtgenoot en de voogd van de vrouw. En als de instemming van haar in principe vereist is, weet men door “pressie” hoe deze tot nul teruggebracht kan worden, zoals deze hadith illustreert: “Abu Hurayra meldde dat ´de Profeet´ zei:´Een maagd kan niet ten huwelijk worden gegeven dan alleen met haar toestemming´. Toen werd hem gevraagd: ´En hoe zal ze haar toestemming geven?´ Hij antwoordde: ´Door haar mond te houden´. (Muslim 2543).”

De “moslimgeleerden” zijn het met elkaar eens om te kunnen zeggen dat een vader zijn kleine meisje kan uithuwelijken zonder haar toestemming te vragen, omdat de “Boodschapper van Allah” met Aisha trouwde toen zij een zesjarig meisje was en dat hij haar ontmaagdde/verkrachtte op de leeftijd van negen jaar (Bukhari 2.216, 5.58.234.236, 7.62,64,65,88, 41,4915).

Daarom kan Dr. Ahmed Al-Mub’i, de Saoedi-Arabische huwelijksfunctionaris, verwijzend naar het voorbeeld van Mohammed, doceren dat een meisje bij volmacht vanaf één jaar kan trouwen: “Het is toegestaan om met een meisje van een jaar te trouwen, als seksuele relaties maar worden uitgesteld.” (LDC TV 18 juni 2008).

(Gelukkig heeft hij de moeite genomen om aan te geven dat seks moet worden uitgesteld. Op deze leeftijd weet je het nog niet zo goed.)

Bron: https://reseaulibre.org

Vertaald uit het Frans door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/26 ... -huwelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13994
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islamitisch kindhuwelijk.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Mei 27, 2018 1:31 pm

Zo te zien op het vrolijke plaatje, genomen op de islamitische kermis, het godsdienstwaanzinnige evenement van moslims, ziet het bruidje er eerder uit als een meisje van acht en niet van twaalf!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten