Vrouwen besnijdenis

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36003
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 23, 2017 11:23 pm

Afrikaanse folklore: ook in Europa worden steeds meer meisjes “besneden”

Geplaatst op 23 juli 2017

Afbeelding

Met de ongeremde toestroom van islamitische “vluchtelingen” uit Afrika en Arabische landen houden in datgene wat vroeger Duits-land was geheel nieuwe zeden en gebruiken hun intocht. De VIP-gasten van mevrouw Merkel verrijken het land gewoon op hun manier, door verkrachtingen, overvallen en nog veel meer. En typische Afrikaanse folklore houdt eveneens zijn intocht: de genitale verminking van vrouwen, bagatelliserend “besnijdenis” genoemd.

De vrouwenrechtenactivisten van “Terre des Femmes” klagen dat er ook in Duitsland steeds meer vrouwen en meisjes door deze zeden worden bedreigd. Op dit moment zouden dat 13.000 meisjes zijn, 4.000 meer dan een jaar geleden.

Aantal verminkte meisjes neemt toe met de immigratie
Dat zou blijken uit berekeningen van de organisatie. “De stijging is vooral terug te voeren op hogere migratie uit landen, waarin vrouwelijke genitale verminking gepraktiseerd wordt”, zegt Charlotte Weil, deskundige voor vrouwelijke genitale verminking van “Terre des Femmes”. Dit zou vooral om vrouwen gaan uit Irak, Eritrea en Somalië. Het aantal slachtoffers met een Irakees staatsburgerschap in Duitsland zou het afgelopen jaar met 61% gestegen zijn en dat van de bedreigde meisjes zelfs met 118%. “Het is dus des te belangrijker om ook hier in Duitsland over het onderwerp te informeren en in gesprek te gaan met praktiserende gemeenschappen om vooral bedreigde meisjes te beschermen”, aldus Weil.

De verminking van de vrouwelijke seksuele organen wordt in veel Afrikaanse en enkele Aziatische landen gepraktiseerd. Ze is in Duitsland strafbaar. “Ons zijn geen gevallen bekend dat meisjes in Duitsland verminkt werden.” Dat zou of tijdens een vakantie in het thuisland, waaruit men immers moest “vluchten”, plaatsvinden of men zou vrouwelijke besnijders uit het land van herkomst opzoeken die in andere Europese steden zouden “besnijden”, zei de medewerkster van “Terre des Femmes” volgens “Focus Online”.

De gruwelijke praktijk
Bij de zogenaamde “faraonische besnijdenis” of infibulatie worden bij de meisjes de hele clitoris, de kleine schaamlippen evenals de binnenste laag van de grote schaamlippen verwijderd. Daarna worden de “resten” dichtgenaaid of met doornen aan elkaar bevestigd. Met een klein stukje hout wordt ervoor gezorgd dat er een kleine opening overblijft voor de urine en het menstruatiebloed. Des te kleiner de opening, hoe hoger de bruidsschat zal zijn. Daarna worden bij de meisjes de benen tot aan de heup aan elkaar gebonden. Zo moet het meisje ongeveer 20 dagen liggend wachten tot de wond genezen is.

Leerkrachten zouden hun oren moeten spitsen wanneer leerlingen voor een aanstaande thuisvakantie van een gepland “groot feest” vertellen, eist men. “Terre des Femmes” levert meteen een hitlist van genitale verminking mee. Daaruit blijkt dat Egypte, Djibouti, Guinee, Mali, Sierra Leone, Eritrea en Soedan (inclusief Zuid-Soedan) de toplanden bij deze vorm van negerfolklore zijn, slechts overtroffen door een land met de “intelligentste” bewoners ter wereld, het piratenparadijs Somalië met 98% besneden vrouwen.

In 2014 werd in Zweden bekend dat een complete meisjesklas in Norrköping verminkt was. Ook uit Zwitserland en Noorwegen zijn gevallen bekend. Tegelijkertijd bestaan er in Duitsland vrouwelijke universitaire docenten, zoals Tatjana Hörnle van de Humboldt-Universiteit Berlijn, die in Duitsland opkomen voor legalisering van deze barbarij.

Bron: www.pi-news.net

Auteur: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/23 ... -besneden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36003
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 25, 2018 2:59 am

Groot-Brittannië: wie zich uitspreekt tegen vrouwelijke genitale verminking (FGM) is een “hater”!

Geplaatst op 24 maart 2018

Afbeelding

Hoewel de genitale verminking van meisjes (FGM) in Groot-Brittannië verboden is, zijn er jaarlijks duizenden slachtoffers. De daders – meestal naaste familieleden zoals vaders en moeders- ontlopen iedere straf. Tot nu toe werd niet een enkele aangeklaagde veroordeeld. Diegenen die deze wrede praktijk van de “besnijdenis” durven kritiseren, worden tot “haters” verklaard, met strenge straffen bedreigd en zodoende monddood gemaakt.

In zijn campagne tegen “hatespeech” leest de burgemeester van Londen op Twitter “haat comments” voor die zich tegen hem en moslims richten. Behalve uitspraken als “Moslims moeten doodgeschoten of opgehangen worden... Moslims hebben geen waarde. Ik zou willen dat Sadiq Khan zichzelf zou opblazen... Er bestaat een simpele oplossing tegen de terreur. Zet de moslims uit... dood de burgemeester van Londen en er is één islamitische terrorist minder...” duikt ook de volgende terechte vraag op:

“Als je een mes neemt om de vagina van je dochter te verminken, word je dan door de volle hardheid van de wet bestraft?”

Deze vraag werd gesteld door de ex-moslima Shazia hobbs, een schrijfster en activiste, die zich steeds opnieuw voor slachtoffers van verkrachting en verminkte vrouwen en meisjes inzet en vooral kritiek heeft op de omgang van de autoriteiten met islamitische verkrachtingbendes. Daarvoor staat ze bij Twitter, Facebook en Co. helemaal bovenaan de lijst van de zogenaamde “haters”.

Tommy Robinson heeft met haar gepraat over hoe ze het vindt om door de burgemeester van Londen vanwege haar vraag nu tot “haatmisdadiger” verklaard te worden.

“In Londen zijn veel FGM-klinieken geopend, hoewel we officieel een zero tolerance politiek hebben. Dat is een enorm probleem... In Groot-Brittannië zou het gaan om 55.000 kinderen... Mijn vader is buschauffeur. Hij is Pakistani, mijn moeder is katholiek, ik werd islamitisch opgevoed... Deze verminkingen komen niet zozeer in de Pakistaanse gemeenschap voor, maar ze worden islamitische kinderen, Britse kinderen aangedaan... Mijn vader heeft twee vrouwen – zijn nicht en mijn moeder. Ik werd toen ik 18 was gedwongen te trouwen. Ik werd hen te westers en als je te westers wordt, dan word je gedwongen te gaan trouwen. Je hebt geen kans je daartegen te verzetten... Het huwelijk duurde bijna drie jaar en mijn man was zeer gewelddadig. Hij had geen interesse in mij, hij wilde door het huwelijk alleen maar aan het paspoort komen. Hij heeft me verkracht en geslagen...

Sadiq Khan maakt geen woord vuil aan het misbruik van kinderen
Tommy Robinson vraagt aan haar: “De reden waarom ik deze vragen stel, is, omdat je eigenlijk een slachtoffer bent, je werd gedwongen om te trouwen, je zet je voor islamitische vrouwen en kinderen in, en de burgemeester van Londen gebruikt jouw boodschap om je daarvoor een haatprediker te noemen...”

“Hij zou bij het thema ´haat´ over vele andere dingen hebben kunnen spreken, zoals over de verkrachting en het misbruik van islamitische kinderen in moskeeën en thuis... Het gaat er alleen maar om dat er niets kritisch meer wordt gezegd over de islam, niets meer over moslims. Al diegenen die iets zeggen over deze vreselijke culturele praktijken, dienen tot zwijgen gebracht te worden”, aldus de conclusie van de 47-jarige Shazia Hobbs.

Betrouwbare cijfers over FGM-slachtoffers in Groot-Brittannië zijn er nauwelijks. Al in 2011 ging de City University of London in het Verenigd Koninkrijk van 103.000 gedupeerde vrouwen en meisjes in de leeftijd tussen 15 en 49 jaar uit.

Tussen april 2015 en september 2017 werd in totaal bij 14.250 vrouwen een genitale verminking vastgesteld.

Het nieuwste record spreekt van 5.391 nieuwe gevallen binnen een jaar tot maart 2017. Bij 50 gevallen ging het om legale piercings bij vrouwen boven de 18 jaar. Alle andere “besnijdenissen” werden in het buitenland uitgevoerd.

Tot nu toe zijn er maar weinig daders voor de rechter verschenen. Bij drie tot nu toe gehouden processen vond geen veroordeling plaats. Enkele dagen geleden mislukte het derde FGM-proces in Londen.

Direct tweemaal zou een uit West-Afrika afkomstige 50-jarige notaris de besnijder besteld hebben, die met een scheermes met zijn 9-jarige dochter aan de slag ging. Het meisje zou het uitgeschreeuwd hebben van de pijn en gesmeekt hebben om ermee te stoppen, maar haar vader zou de besnijder hebben aangemoedigd om verder te gaan.

Het openbaar ministerie stelde noch een religieuze noch een culturele achtergrond vast. Het zou om een bestraffing zijn gegaan. De 50-jarige vader wees alle beschuldigingen van de hand. Hij zou zoiets vreselijk alleen daarom al niet kunnen doen, omdat hij katholiek zou zijn, liet hij de rechtbank weten. De rechter sprak hem vrij op alle punten van de aanklacht.

Bron: https://www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/24 ... een-hater/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68111
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 02, 2018 4:17 pm

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14718
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Apr 02, 2018 9:01 pm

Ariel schreef:

Die blik in haar ogen . . . Daarin herken je mensen.Ik denk dat ik al direct ruzie met haar zou hebben gehad.

Je hebt iets vergeten te melden Ariel. Zij is besneden. Vandaar. Hoe ik dat weet? Die blik in haar ogen en gelet op haar frustratieve tekst.
Achterlijk wijf? Inderdaad. Naar aanleiding van haar epistel. Zoiets als de uitspraak van Jezus: "Als uw hand u hindert, hak hem dan af."
"Indien dan uw rechteroog u ergert, trekt het uit, en werpt het van u; want het is u nut, dat een uwer leden verga, en niet uw gehele lichaam in de hel geworpen worde. En indien uw rechterhand u ergert, houwt ze af, en werpt ze van u; want het is u nut, dat een uwer leden verga, en niet uw gehele lichaam in de hel."

Ik heb beslist geen zin om die spraakvondsten van Jezus in de een of andere passende context te plaatsen. Het is leuk gevonden en het illustreert dat Jezus een gewone jood was en niks meer als God, of minder als zijn zoon. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36003
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 07, 2018 1:06 am

Sadiq Khan: Het kritiseren van vrouwelijke “besnijdenis” en genitale verminking is “hate speech”

Geplaatst op 6 april 2018

Afbeelding

Het krankzinnige wereldbeeld van de Londense burgemeester Sadiq Khan

In enkele regio´s van Afrika en de islamitische wereld worden meisjes “besneden”. Migranten hebben deze “traditie” naar Groot-Brittannië gebracht. Veel vrouwen- en mensenrechtenbewegingen hebben hier felle kritiek op. Maar wat betreft de islamitische burgemeester van Londen, Sadiq Khan (foto), is het “hate speech”.


De krankzinnige multiculti-ideologie van de cultureel marxisten neemt af en toe zeer onvriendelijke trekken aan. Dit is te zien wanneer vrouwen, die het slachtoffer werden van radicale moslims, uit hun land moesten vluchten en ondertussen persoonsbescherming nodig zijn, omdat zij voor hun leven moeten vrezen, nu de beschuldiging van “hate speech” moeten ondergaan. Vaak gaat het om vrouwen, die bruut mishandeld of gepijnigd werden, of om vrouwen, die voor een gedwongen huwelijk vluchten of de dwang van hun samenleving niet meer uitgehouden hebben.

Ze komen dan naar Europa of Amerika, waar ze zich islam-kritisch uitlaten. Wat enkele jaren geleden nog als moedig en fatsoenlijk gold, wordt inmiddels door linkse activisten en enkele politici als “hate speech” gebrandmerkt. Een bekend voorbeeld is de uit Somalië afkomstige politieke activiste Ayaan Hirsi Ali, die tegenwoordig in de VS woont. Als kind werd zij tot een clitorisbesnijdenis en een islamitische opvoeding gedwongen. Nu bekritiseert ze de islam. Ze wordt zowel door radicale islamieten als linkse politieke activisten bedreigd.

Het nieuwste voorbeeld van hypocrisie heeft opnieuw de Londense burgemeester Sadiq Khan afgeleverd. De vraag van een voormalige moslims van Pakistaanse herkomst of de Britse wet volledig tot gelding zou komen wanneer iemand met een mes de vagina van zijn dochter besnijdt, werd door Sadiq Khan als “hate speech” voorgelezen. En dat, hoewel duizenden jonge meisjes uit Afrika en het Midden-Oosten ook in Groot-Brittannië worden besneden.

De betreffende vrouw die de vraag had gesteld en nu als haat-predikster wordt voorgesteld, werd uitvoerig door de activist en verslaggever Tommy Robinson geïnterviewd.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/06 ... te-speech/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68111
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Ariel » Za Apr 07, 2018 10:18 am

Pilgrim schreef:
De betreffende vrouw die de vraag had gesteld en nu als haat-predikster wordt voorgesteld, werd uitvoerig door de activist en verslaggever Tommy Robinson geïnterviewd.Het interview is moeilijk te beluisteren, ( slechte kwalitiet geluid) maar als je de ondertiteling aanzet, dan is het goed te doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36003
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 1:17 am

Meisjesbesnijdenis in Nederland geen probleem voor ruime Kamermeerderheid

Geplaatst op 7 juli 2018

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Door: Gerard de Boer

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/07 ... erderheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36003
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 13, 2018 1:45 am

Afbeelding
Islam: barbaarse, achterlijke ideologie – genitale verminking bij kleine meisjes...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 37102
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 16, 2018 7:24 pm

Hoogstwaarschijnlijk is dit de eerste veroordeling in Europa. In ieder geval de eerste in Zwitserland.
Somali mother first to be sentenced under new law in Switzerland for genital mutilation of daughters
A court in Neuchâtel last week found a Somali mother guilty of submitting her two daughters to female genital mutilation in a landmark case in the Alpine nation.

It was the first ever such sentence in Switzerland, where female genital mutilation was made a crime in 2011 under Article 124.

The young Somali girls were genitally mutilated while living with their mother in Somalia and Ethiopia between 2013 and 2015, a fact the mother did not deny in the Neuchâtel regional court.

Article 124 states: "Anyone who mutilates the genitals of a female person, significantly impairing her in her natural function or in any other way, will be imprisoned for up to ten years." The law stipulates that "anyone who commits the crime abroad is also liable in Switzerland."

"I do not think I can change things. But perhaps this verdict will help eliminate the suffering of millions of girls," said Nathalie Kocherhans, the judge at the presiding regional court, according to Swiss national news portal SRF.
https://www.thelocal.ch/20180716/somali-mother-first-to-be-sentenced-under-new-law-in-switzerland-for-genital-mutilation-of-daughters

Ik had het mis. Frankrijk kent ook veroordelingen:
France has taken a strong legal position on FGM, with approximately 30 cases taken to court in the last 15 years, according to Coyle. "Each country has a different approach," she said.

Each year, nearly 180,000 women and girls in Europe are estimated to be at risk of FGM, according to the End FGM European Network, an advocacy group.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17088
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor King George » Di Jul 24, 2018 10:19 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 37102
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 02, 2018 8:11 pm

Mag je aan cursisten vertellen dat het volgens de shariawetten aanbevelenswaardig is om je dochters genitaal te laten verminken ?
The various schools of Islamic jurisprudence have expressed differing views on FGM.[56] The Maliki, Hanafi and Hanbali schools of Islamic jurisprudence view it as makrama for women ("noble", as opposed to obligatory).[2] For the Shafi'i school it is obligatory (wājib).[1][2][3] Other scholars say it has no justification at all.[57] Egyptian scholars such as Mohammed Emara and Mohammad Salim Al-Awa argue that FGM is not an Islamic practice and is not endorsed by Islamic jurisprudence.[58]
https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_on_female_genital_mutilation#Islam
Maar als je dat aan tafel bij Gutmenschen ter sprake brengt, is er ontsteltenis. Islam is toch liev?
'Vrouwenbesnijdenis is niet verplicht maar wel aanbevolen,' aldus een prediker in de As Soennah moskee. Het OM onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit. Volgens prediker Umair Bantvawala is er geen sprake van wetsovertreding.

Het gekakel in het kippenhok (video)
https://twitter.com/DeNieuweMaanNTR/status/1047150064517492737
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36003
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 04, 2018 10:56 pm

Nederland: Moslimprediker zegt dat vrouwelijke genitale verminking “aanbevolen” wordt

Geplaatst op 4 oktober 2018“Vrouwelijke besnijdenis is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen”, zegt een prediker in de As Soennah moskee. De openbare aanklager onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit. Volgens prediker Umair Bantvawala is er geen sprake van een overtreding van de wet.

FGM [Vrouwelijke genitale verminking] is verplicht volgens de islamitische wet: “Besnijdenis is verplicht (voor elk man en vrouw) (door het stukje huid op de eikel van de penis van een man af te snijden, maar besnijdenis van de vrouw is door de bazr ‘clitoris’ af te snijden [dit heet khufaadh ‘meisjesbesnijdenis’]). – Umdat al-Salik e4.3, vertaald door Mark Durie, The Third Choice, p. 64

Waarom is het verplicht? Omdat wordt verondersteld dat Mohammed dat heeft gezegd: “Abu al- Malih ibn Usama’s vader vertelt dat de profeet zei: “Besnijdenis is een wet voor mannen en een behoud van hun eer voor vrouwen”. – Ahmad Ibn Hanbal 5:75

“Verhaald Umm Atiyyyyah al-Ansariyyah: In Medina verrichtte vroeger een vrouw de besnijdenis. De profeet (vrede zij met hem) zei tegen haar: ‘Snijd niet zwaar, want dat is beter voor een vrouw en wenselijker voor een man'”. – Abu Dawud 41:5251

Die hadith (overlevering) wordt als zwak beschouwd, maar deze als sahih (betrouwbaar): “Aishah vertelde: Wanneer de besnedene de besnedene ontmoet, dan is inderdaad Ghusl (rituele wassing na o.m. geslachtsgemeenschap) vereist. Ikzelf en Allah’s boodschapper deden dat, dus hebben we Ghusl uitgevoerd. – Jami` bij Tirmidhi 108

Als Mohammed de genitaliën van zijn favoriete vrouw, Aisha, verminkt had, dan is dat een sterke bevestiging/goedkeuring voor de praktijk, het komt van de man die een “uitmuntend voorbeeld” (Koran 33:21) is voor moslims.

De jurisprudentie van de soennitische scholen (madhahib), de Hanafi, Maliki en Hanbali scholen, leert dat meisjesbesnijdenis makrama is voor vrouwen (een eer, maar niet verplicht; de Shafi’i school stelt dat het inderdaad verplicht is – wajib).

Bron: www.jihadwatch.org

Door: Robert Spencer

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/04 ... len-wordt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68111
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 09, 2018 11:29 am

Aangifte tegen As-Soennah-moskee om aanzetten tot vrouwenbesnijdenis

Vrouwenrechtenorganisatie Femmes For Freedom (FFF) heeft gisteren aangifte gedaan tegen de As-Soennah-moskee in Den Haag wegens aanzetten tot geweld. Aanleiding is een online video van de moskee waarin vrouwenbesnijdenis wordt aanbevolen.

Vrouwenbesnijdenis is strafbaar. Bij een besnijdenis wordt een deel van de clitoris van een vrouw weggesneden, en wordt de ingang van de vagina grotendeels dichtgenaaid. De ingreep leidt tot veel lichamelijke, geestelijke en seksuele problemen.

FFF noemt de "aanbeveling tot genitale verminking een gevaarlijke ontwikkeling" en roept medestanders op aangifte hiertegen te doen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat er al enige tijd een onderzoek loopt naar de uitlatingen over vrouwenbesnijdenis door As-Soennah .

'Wijsheid'
In de video van afgelopen zomer, die inmiddels is verwijderd, noemt een gast-imam besnijdenis verplicht voor mannen en aanbevolen voor vrouwen. "De wijsheid hierachter is dat de penis wordt gereinigd van onreinheden. En van de vrouw worden de lusten minder."

De voorzitter van As-Soennah, Abdelhamid Taheri, zegt tegen de Volkskrant dat er na de ophef "in een aantal verklaringen krachtig afstand is genomen" van de video. Ook heeft de moskee volgens hem al in 2009 "via een fatwa" vrouwenbesnijdenis afgekeurd. Hoe de video dan toch op de website van As-Soennah terechtkwam, is niet duidelijk. As-Soennah was vanochtend niet bereikbaar voor een reactie.

Vrouwenbesnijdenis komt vooral voor in Afrikaanse gemeenschappen. Femmes For Freedom noemt het eerder geografisch dan religieus bepaald. "De As-Soennah moskee heeft een Marokkaanse achtergrond, een gemeenschap waarin genitale verminking nooit voorkwam. Dat het daar nu wel gepredikt wordt, is een gevaarlijke ontwikkeling."

Duizenden meisjes
In Den Haag lopen ongeveer 5000 meisjes een "serieus risico" om besneden te worden, schatte eerder de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Haaglanden. Omdat dit aantal volgens de gezondheidsdienst groeit, is de GGD een campagne gestart tegen vrouwenbesnijdenis.

In talkshow De Nieuwe Maan nam salafistische imam Umair Bantvawala het begin oktober op voor As-Soennah.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14718
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Nov 09, 2018 8:45 pm

Ariel schreef:
Bij een besnijdenis wordt een deel van de clitoris van een vrouw weggesneden, en wordt de ingang van de vagina grotendeels dichtgenaaid.

Dat wegsnijden van de clitoris kan ik nog wel begrijpen vanuit het oogpunt van de man. Maar dezelfde man maakt het zich wel heel erg ongemakkelijk door de vagina grotendeels te verkleinen.

Oooooh . . . naïeve sukkel die ik ben. Ik begrijp het al. Op deze manier lijkt het voor de man net of hij een meisje van negen jaar voor het eerst neukt. Terwijl hij vanzelfsprekend in gedachte de profeet Mohammed imiteert. :huh:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37102
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 16, 2018 1:40 pm

Schadelijke culturele traditie nog steeds gaande: in één nacht 400 Tanzaniaanse meisjes besneden
In het Tanzaniaanse district Serengeti zijn ruim vierhonderd meisjes van het Kuriavolk onlangs in één nacht besneden. Dit meldt de ontwikkelingsorganisatie Terre des Hommes. Hoewel in Tanzania bij wet verboden, vindt de schadelijke culturele traditie nog altijd plaats.

De verantwoordelijke clans hebben geprofiteerd van de afwezigheid van politiefunctionarissen in hun leefgebied in verband met de jaarlijkse Toorts van Vrijheid-race, een fakkeltocht die het land doorkruist en de onafhankelijkheid van Tanzania symboliseert.
De massabesnijdenis is nauwkeurig voorbereid, zo meldt Terre des Hommes. De kinderen kwamen uit meer dan tien dorpen. Tegen enkele van de verantwoordelijke clanleiders en vrouwelijke besnijders is vervolging ingezet.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/schadelijke-culturele-traditie-nog-steeds-gaande-in-een-nacht-400-tanzaniaanse-meisjes-besneden~b407c22c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten