Vrouwen besnijdenis

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 23, 2017 11:23 pm

Afrikaanse folklore: ook in Europa worden steeds meer meisjes “besneden”

Geplaatst op 23 juli 2017

Afbeelding

Met de ongeremde toestroom van islamitische “vluchtelingen” uit Afrika en Arabische landen houden in datgene wat vroeger Duits-land was geheel nieuwe zeden en gebruiken hun intocht. De VIP-gasten van mevrouw Merkel verrijken het land gewoon op hun manier, door verkrachtingen, overvallen en nog veel meer. En typische Afrikaanse folklore houdt eveneens zijn intocht: de genitale verminking van vrouwen, bagatelliserend “besnijdenis” genoemd.

De vrouwenrechtenactivisten van “Terre des Femmes” klagen dat er ook in Duitsland steeds meer vrouwen en meisjes door deze zeden worden bedreigd. Op dit moment zouden dat 13.000 meisjes zijn, 4.000 meer dan een jaar geleden.

Aantal verminkte meisjes neemt toe met de immigratie
Dat zou blijken uit berekeningen van de organisatie. “De stijging is vooral terug te voeren op hogere migratie uit landen, waarin vrouwelijke genitale verminking gepraktiseerd wordt”, zegt Charlotte Weil, deskundige voor vrouwelijke genitale verminking van “Terre des Femmes”. Dit zou vooral om vrouwen gaan uit Irak, Eritrea en Somalië. Het aantal slachtoffers met een Irakees staatsburgerschap in Duitsland zou het afgelopen jaar met 61% gestegen zijn en dat van de bedreigde meisjes zelfs met 118%. “Het is dus des te belangrijker om ook hier in Duitsland over het onderwerp te informeren en in gesprek te gaan met praktiserende gemeenschappen om vooral bedreigde meisjes te beschermen”, aldus Weil.

De verminking van de vrouwelijke seksuele organen wordt in veel Afrikaanse en enkele Aziatische landen gepraktiseerd. Ze is in Duitsland strafbaar. “Ons zijn geen gevallen bekend dat meisjes in Duitsland verminkt werden.” Dat zou of tijdens een vakantie in het thuisland, waaruit men immers moest “vluchten”, plaatsvinden of men zou vrouwelijke besnijders uit het land van herkomst opzoeken die in andere Europese steden zouden “besnijden”, zei de medewerkster van “Terre des Femmes” volgens “Focus Online”.

De gruwelijke praktijk
Bij de zogenaamde “faraonische besnijdenis” of infibulatie worden bij de meisjes de hele clitoris, de kleine schaamlippen evenals de binnenste laag van de grote schaamlippen verwijderd. Daarna worden de “resten” dichtgenaaid of met doornen aan elkaar bevestigd. Met een klein stukje hout wordt ervoor gezorgd dat er een kleine opening overblijft voor de urine en het menstruatiebloed. Des te kleiner de opening, hoe hoger de bruidsschat zal zijn. Daarna worden bij de meisjes de benen tot aan de heup aan elkaar gebonden. Zo moet het meisje ongeveer 20 dagen liggend wachten tot de wond genezen is.

Leerkrachten zouden hun oren moeten spitsen wanneer leerlingen voor een aanstaande thuisvakantie van een gepland “groot feest” vertellen, eist men. “Terre des Femmes” levert meteen een hitlist van genitale verminking mee. Daaruit blijkt dat Egypte, Djibouti, Guinee, Mali, Sierra Leone, Eritrea en Soedan (inclusief Zuid-Soedan) de toplanden bij deze vorm van negerfolklore zijn, slechts overtroffen door een land met de “intelligentste” bewoners ter wereld, het piratenparadijs Somalië met 98% besneden vrouwen.

In 2014 werd in Zweden bekend dat een complete meisjesklas in Norrköping verminkt was. Ook uit Zwitserland en Noorwegen zijn gevallen bekend. Tegelijkertijd bestaan er in Duitsland vrouwelijke universitaire docenten, zoals Tatjana Hörnle van de Humboldt-Universiteit Berlijn, die in Duitsland opkomen voor legalisering van deze barbarij.

Bron: www.pi-news.net

Auteur: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/23 ... -besneden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 25, 2018 2:59 am

Groot-Brittannië: wie zich uitspreekt tegen vrouwelijke genitale verminking (FGM) is een “hater”!

Geplaatst op 24 maart 2018

Afbeelding

Hoewel de genitale verminking van meisjes (FGM) in Groot-Brittannië verboden is, zijn er jaarlijks duizenden slachtoffers. De daders – meestal naaste familieleden zoals vaders en moeders- ontlopen iedere straf. Tot nu toe werd niet een enkele aangeklaagde veroordeeld. Diegenen die deze wrede praktijk van de “besnijdenis” durven kritiseren, worden tot “haters” verklaard, met strenge straffen bedreigd en zodoende monddood gemaakt.

In zijn campagne tegen “hatespeech” leest de burgemeester van Londen op Twitter “haat comments” voor die zich tegen hem en moslims richten. Behalve uitspraken als “Moslims moeten doodgeschoten of opgehangen worden... Moslims hebben geen waarde. Ik zou willen dat Sadiq Khan zichzelf zou opblazen... Er bestaat een simpele oplossing tegen de terreur. Zet de moslims uit... dood de burgemeester van Londen en er is één islamitische terrorist minder...” duikt ook de volgende terechte vraag op:

“Als je een mes neemt om de vagina van je dochter te verminken, word je dan door de volle hardheid van de wet bestraft?”

Deze vraag werd gesteld door de ex-moslima Shazia hobbs, een schrijfster en activiste, die zich steeds opnieuw voor slachtoffers van verkrachting en verminkte vrouwen en meisjes inzet en vooral kritiek heeft op de omgang van de autoriteiten met islamitische verkrachtingbendes. Daarvoor staat ze bij Twitter, Facebook en Co. helemaal bovenaan de lijst van de zogenaamde “haters”.

Tommy Robinson heeft met haar gepraat over hoe ze het vindt om door de burgemeester van Londen vanwege haar vraag nu tot “haatmisdadiger” verklaard te worden.

“In Londen zijn veel FGM-klinieken geopend, hoewel we officieel een zero tolerance politiek hebben. Dat is een enorm probleem... In Groot-Brittannië zou het gaan om 55.000 kinderen... Mijn vader is buschauffeur. Hij is Pakistani, mijn moeder is katholiek, ik werd islamitisch opgevoed... Deze verminkingen komen niet zozeer in de Pakistaanse gemeenschap voor, maar ze worden islamitische kinderen, Britse kinderen aangedaan... Mijn vader heeft twee vrouwen – zijn nicht en mijn moeder. Ik werd toen ik 18 was gedwongen te trouwen. Ik werd hen te westers en als je te westers wordt, dan word je gedwongen te gaan trouwen. Je hebt geen kans je daartegen te verzetten... Het huwelijk duurde bijna drie jaar en mijn man was zeer gewelddadig. Hij had geen interesse in mij, hij wilde door het huwelijk alleen maar aan het paspoort komen. Hij heeft me verkracht en geslagen...

Sadiq Khan maakt geen woord vuil aan het misbruik van kinderen
Tommy Robinson vraagt aan haar: “De reden waarom ik deze vragen stel, is, omdat je eigenlijk een slachtoffer bent, je werd gedwongen om te trouwen, je zet je voor islamitische vrouwen en kinderen in, en de burgemeester van Londen gebruikt jouw boodschap om je daarvoor een haatprediker te noemen...”

“Hij zou bij het thema ´haat´ over vele andere dingen hebben kunnen spreken, zoals over de verkrachting en het misbruik van islamitische kinderen in moskeeën en thuis... Het gaat er alleen maar om dat er niets kritisch meer wordt gezegd over de islam, niets meer over moslims. Al diegenen die iets zeggen over deze vreselijke culturele praktijken, dienen tot zwijgen gebracht te worden”, aldus de conclusie van de 47-jarige Shazia Hobbs.

Betrouwbare cijfers over FGM-slachtoffers in Groot-Brittannië zijn er nauwelijks. Al in 2011 ging de City University of London in het Verenigd Koninkrijk van 103.000 gedupeerde vrouwen en meisjes in de leeftijd tussen 15 en 49 jaar uit.

Tussen april 2015 en september 2017 werd in totaal bij 14.250 vrouwen een genitale verminking vastgesteld.

Het nieuwste record spreekt van 5.391 nieuwe gevallen binnen een jaar tot maart 2017. Bij 50 gevallen ging het om legale piercings bij vrouwen boven de 18 jaar. Alle andere “besnijdenissen” werden in het buitenland uitgevoerd.

Tot nu toe zijn er maar weinig daders voor de rechter verschenen. Bij drie tot nu toe gehouden processen vond geen veroordeling plaats. Enkele dagen geleden mislukte het derde FGM-proces in Londen.

Direct tweemaal zou een uit West-Afrika afkomstige 50-jarige notaris de besnijder besteld hebben, die met een scheermes met zijn 9-jarige dochter aan de slag ging. Het meisje zou het uitgeschreeuwd hebben van de pijn en gesmeekt hebben om ermee te stoppen, maar haar vader zou de besnijder hebben aangemoedigd om verder te gaan.

Het openbaar ministerie stelde noch een religieuze noch een culturele achtergrond vast. Het zou om een bestraffing zijn gegaan. De 50-jarige vader wees alle beschuldigingen van de hand. Hij zou zoiets vreselijk alleen daarom al niet kunnen doen, omdat hij katholiek zou zijn, liet hij de rechtbank weten. De rechter sprak hem vrij op alle punten van de aanklacht.

Bron: https://www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/03/24 ... een-hater/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71879
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 02, 2018 4:17 pm

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Apr 02, 2018 9:01 pm

Ariel schreef:

Die blik in haar ogen . . . Daarin herken je mensen.Ik denk dat ik al direct ruzie met haar zou hebben gehad.

Je hebt iets vergeten te melden Ariel. Zij is besneden. Vandaar. Hoe ik dat weet? Die blik in haar ogen en gelet op haar frustratieve tekst.
Achterlijk wijf? Inderdaad. Naar aanleiding van haar epistel. Zoiets als de uitspraak van Jezus: "Als uw hand u hindert, hak hem dan af."
"Indien dan uw rechteroog u ergert, trekt het uit, en werpt het van u; want het is u nut, dat een uwer leden verga, en niet uw gehele lichaam in de hel geworpen worde. En indien uw rechterhand u ergert, houwt ze af, en werpt ze van u; want het is u nut, dat een uwer leden verga, en niet uw gehele lichaam in de hel."

Ik heb beslist geen zin om die spraakvondsten van Jezus in de een of andere passende context te plaatsen. Het is leuk gevonden en het illustreert dat Jezus een gewone jood was en niks meer als God, of minder als zijn zoon. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 07, 2018 1:06 am

Sadiq Khan: Het kritiseren van vrouwelijke “besnijdenis” en genitale verminking is “hate speech”

Geplaatst op 6 april 2018

Afbeelding

Het krankzinnige wereldbeeld van de Londense burgemeester Sadiq Khan

In enkele regio´s van Afrika en de islamitische wereld worden meisjes “besneden”. Migranten hebben deze “traditie” naar Groot-Brittannië gebracht. Veel vrouwen- en mensenrechtenbewegingen hebben hier felle kritiek op. Maar wat betreft de islamitische burgemeester van Londen, Sadiq Khan (foto), is het “hate speech”.


De krankzinnige multiculti-ideologie van de cultureel marxisten neemt af en toe zeer onvriendelijke trekken aan. Dit is te zien wanneer vrouwen, die het slachtoffer werden van radicale moslims, uit hun land moesten vluchten en ondertussen persoonsbescherming nodig zijn, omdat zij voor hun leven moeten vrezen, nu de beschuldiging van “hate speech” moeten ondergaan. Vaak gaat het om vrouwen, die bruut mishandeld of gepijnigd werden, of om vrouwen, die voor een gedwongen huwelijk vluchten of de dwang van hun samenleving niet meer uitgehouden hebben.

Ze komen dan naar Europa of Amerika, waar ze zich islam-kritisch uitlaten. Wat enkele jaren geleden nog als moedig en fatsoenlijk gold, wordt inmiddels door linkse activisten en enkele politici als “hate speech” gebrandmerkt. Een bekend voorbeeld is de uit Somalië afkomstige politieke activiste Ayaan Hirsi Ali, die tegenwoordig in de VS woont. Als kind werd zij tot een clitorisbesnijdenis en een islamitische opvoeding gedwongen. Nu bekritiseert ze de islam. Ze wordt zowel door radicale islamieten als linkse politieke activisten bedreigd.

Het nieuwste voorbeeld van hypocrisie heeft opnieuw de Londense burgemeester Sadiq Khan afgeleverd. De vraag van een voormalige moslims van Pakistaanse herkomst of de Britse wet volledig tot gelding zou komen wanneer iemand met een mes de vagina van zijn dochter besnijdt, werd door Sadiq Khan als “hate speech” voorgelezen. En dat, hoewel duizenden jonge meisjes uit Afrika en het Midden-Oosten ook in Groot-Brittannië worden besneden.

De betreffende vrouw die de vraag had gesteld en nu als haat-predikster wordt voorgesteld, werd uitvoerig door de activist en verslaggever Tommy Robinson geïnterviewd.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/06 ... te-speech/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71879
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Ariel » Za Apr 07, 2018 10:18 am

Pilgrim schreef:
De betreffende vrouw die de vraag had gesteld en nu als haat-predikster wordt voorgesteld, werd uitvoerig door de activist en verslaggever Tommy Robinson geïnterviewd.Het interview is moeilijk te beluisteren, ( slechte kwalitiet geluid) maar als je de ondertiteling aanzet, dan is het goed te doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 1:17 am

Meisjesbesnijdenis in Nederland geen probleem voor ruime Kamermeerderheid

Geplaatst op 7 juli 2018

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Door: Gerard de Boer

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/07 ... erderheid/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 13, 2018 1:45 am

Afbeelding
Islam: barbaarse, achterlijke ideologie – genitale verminking bij kleine meisjes...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 16, 2018 7:24 pm

Hoogstwaarschijnlijk is dit de eerste veroordeling in Europa. In ieder geval de eerste in Zwitserland.
Somali mother first to be sentenced under new law in Switzerland for genital mutilation of daughters
A court in Neuchâtel last week found a Somali mother guilty of submitting her two daughters to female genital mutilation in a landmark case in the Alpine nation.

It was the first ever such sentence in Switzerland, where female genital mutilation was made a crime in 2011 under Article 124.

The young Somali girls were genitally mutilated while living with their mother in Somalia and Ethiopia between 2013 and 2015, a fact the mother did not deny in the Neuchâtel regional court.

Article 124 states: "Anyone who mutilates the genitals of a female person, significantly impairing her in her natural function or in any other way, will be imprisoned for up to ten years." The law stipulates that "anyone who commits the crime abroad is also liable in Switzerland."

"I do not think I can change things. But perhaps this verdict will help eliminate the suffering of millions of girls," said Nathalie Kocherhans, the judge at the presiding regional court, according to Swiss national news portal SRF.
https://www.thelocal.ch/20180716/somali-mother-first-to-be-sentenced-under-new-law-in-switzerland-for-genital-mutilation-of-daughters

Ik had het mis. Frankrijk kent ook veroordelingen:
France has taken a strong legal position on FGM, with approximately 30 cases taken to court in the last 15 years, according to Coyle. "Each country has a different approach," she said.

Each year, nearly 180,000 women and girls in Europe are estimated to be at risk of FGM, according to the End FGM European Network, an advocacy group.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18857
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor King George » Di Jul 24, 2018 10:19 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 02, 2018 8:11 pm

Mag je aan cursisten vertellen dat het volgens de shariawetten aanbevelenswaardig is om je dochters genitaal te laten verminken ?
The various schools of Islamic jurisprudence have expressed differing views on FGM.[56] The Maliki, Hanafi and Hanbali schools of Islamic jurisprudence view it as makrama for women ("noble", as opposed to obligatory).[2] For the Shafi'i school it is obligatory (wājib).[1][2][3] Other scholars say it has no justification at all.[57] Egyptian scholars such as Mohammed Emara and Mohammad Salim Al-Awa argue that FGM is not an Islamic practice and is not endorsed by Islamic jurisprudence.[58]
https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_on_female_genital_mutilation#Islam
Maar als je dat aan tafel bij Gutmenschen ter sprake brengt, is er ontsteltenis. Islam is toch liev?
'Vrouwenbesnijdenis is niet verplicht maar wel aanbevolen,' aldus een prediker in de As Soennah moskee. Het OM onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit. Volgens prediker Umair Bantvawala is er geen sprake van wetsovertreding.

Het gekakel in het kippenhok (video)
https://twitter.com/DeNieuweMaanNTR/status/1047150064517492737
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 04, 2018 10:56 pm

Nederland: Moslimprediker zegt dat vrouwelijke genitale verminking “aanbevolen” wordt

Geplaatst op 4 oktober 2018“Vrouwelijke besnijdenis is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen”, zegt een prediker in de As Soennah moskee. De openbare aanklager onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit. Volgens prediker Umair Bantvawala is er geen sprake van een overtreding van de wet.

FGM [Vrouwelijke genitale verminking] is verplicht volgens de islamitische wet: “Besnijdenis is verplicht (voor elk man en vrouw) (door het stukje huid op de eikel van de penis van een man af te snijden, maar besnijdenis van de vrouw is door de bazr ‘clitoris’ af te snijden [dit heet khufaadh ‘meisjesbesnijdenis’]). – Umdat al-Salik e4.3, vertaald door Mark Durie, The Third Choice, p. 64

Waarom is het verplicht? Omdat wordt verondersteld dat Mohammed dat heeft gezegd: “Abu al- Malih ibn Usama’s vader vertelt dat de profeet zei: “Besnijdenis is een wet voor mannen en een behoud van hun eer voor vrouwen”. – Ahmad Ibn Hanbal 5:75

“Verhaald Umm Atiyyyyah al-Ansariyyah: In Medina verrichtte vroeger een vrouw de besnijdenis. De profeet (vrede zij met hem) zei tegen haar: ‘Snijd niet zwaar, want dat is beter voor een vrouw en wenselijker voor een man'”. – Abu Dawud 41:5251

Die hadith (overlevering) wordt als zwak beschouwd, maar deze als sahih (betrouwbaar): “Aishah vertelde: Wanneer de besnedene de besnedene ontmoet, dan is inderdaad Ghusl (rituele wassing na o.m. geslachtsgemeenschap) vereist. Ikzelf en Allah’s boodschapper deden dat, dus hebben we Ghusl uitgevoerd. – Jami` bij Tirmidhi 108

Als Mohammed de genitaliën van zijn favoriete vrouw, Aisha, verminkt had, dan is dat een sterke bevestiging/goedkeuring voor de praktijk, het komt van de man die een “uitmuntend voorbeeld” (Koran 33:21) is voor moslims.

De jurisprudentie van de soennitische scholen (madhahib), de Hanafi, Maliki en Hanbali scholen, leert dat meisjesbesnijdenis makrama is voor vrouwen (een eer, maar niet verplicht; de Shafi’i school stelt dat het inderdaad verplicht is – wajib).

Bron: www.jihadwatch.org

Door: Robert Spencer

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/04 ... len-wordt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71879
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 09, 2018 11:29 am

Aangifte tegen As-Soennah-moskee om aanzetten tot vrouwenbesnijdenis

Vrouwenrechtenorganisatie Femmes For Freedom (FFF) heeft gisteren aangifte gedaan tegen de As-Soennah-moskee in Den Haag wegens aanzetten tot geweld. Aanleiding is een online video van de moskee waarin vrouwenbesnijdenis wordt aanbevolen.

Vrouwenbesnijdenis is strafbaar. Bij een besnijdenis wordt een deel van de clitoris van een vrouw weggesneden, en wordt de ingang van de vagina grotendeels dichtgenaaid. De ingreep leidt tot veel lichamelijke, geestelijke en seksuele problemen.

FFF noemt de "aanbeveling tot genitale verminking een gevaarlijke ontwikkeling" en roept medestanders op aangifte hiertegen te doen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt dat er al enige tijd een onderzoek loopt naar de uitlatingen over vrouwenbesnijdenis door As-Soennah .

'Wijsheid'
In de video van afgelopen zomer, die inmiddels is verwijderd, noemt een gast-imam besnijdenis verplicht voor mannen en aanbevolen voor vrouwen. "De wijsheid hierachter is dat de penis wordt gereinigd van onreinheden. En van de vrouw worden de lusten minder."

De voorzitter van As-Soennah, Abdelhamid Taheri, zegt tegen de Volkskrant dat er na de ophef "in een aantal verklaringen krachtig afstand is genomen" van de video. Ook heeft de moskee volgens hem al in 2009 "via een fatwa" vrouwenbesnijdenis afgekeurd. Hoe de video dan toch op de website van As-Soennah terechtkwam, is niet duidelijk. As-Soennah was vanochtend niet bereikbaar voor een reactie.

Vrouwenbesnijdenis komt vooral voor in Afrikaanse gemeenschappen. Femmes For Freedom noemt het eerder geografisch dan religieus bepaald. "De As-Soennah moskee heeft een Marokkaanse achtergrond, een gemeenschap waarin genitale verminking nooit voorkwam. Dat het daar nu wel gepredikt wordt, is een gevaarlijke ontwikkeling."

Duizenden meisjes
In Den Haag lopen ongeveer 5000 meisjes een "serieus risico" om besneden te worden, schatte eerder de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Haaglanden. Omdat dit aantal volgens de gezondheidsdienst groeit, is de GGD een campagne gestart tegen vrouwenbesnijdenis.

In talkshow De Nieuwe Maan nam salafistische imam Umair Bantvawala het begin oktober op voor As-Soennah.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Nov 09, 2018 8:45 pm

Ariel schreef:
Bij een besnijdenis wordt een deel van de clitoris van een vrouw weggesneden, en wordt de ingang van de vagina grotendeels dichtgenaaid.

Dat wegsnijden van de clitoris kan ik nog wel begrijpen vanuit het oogpunt van de man. Maar dezelfde man maakt het zich wel heel erg ongemakkelijk door de vagina grotendeels te verkleinen.

Oooooh . . . naïeve sukkel die ik ben. Ik begrijp het al. Op deze manier lijkt het voor de man net of hij een meisje van negen jaar voor het eerst neukt. Terwijl hij vanzelfsprekend in gedachte de profeet Mohammed imiteert. :huh:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 38880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 16, 2018 1:40 pm

Schadelijke culturele traditie nog steeds gaande: in één nacht 400 Tanzaniaanse meisjes besneden
In het Tanzaniaanse district Serengeti zijn ruim vierhonderd meisjes van het Kuriavolk onlangs in één nacht besneden. Dit meldt de ontwikkelingsorganisatie Terre des Hommes. Hoewel in Tanzania bij wet verboden, vindt de schadelijke culturele traditie nog altijd plaats.

De verantwoordelijke clans hebben geprofiteerd van de afwezigheid van politiefunctionarissen in hun leefgebied in verband met de jaarlijkse Toorts van Vrijheid-race, een fakkeltocht die het land doorkruist en de onafhankelijkheid van Tanzania symboliseert.
De massabesnijdenis is nauwkeurig voorbereid, zo meldt Terre des Hommes. De kinderen kwamen uit meer dan tien dorpen. Tegen enkele van de verantwoordelijke clanleiders en vrouwelijke besnijders is vervolging ingezet.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/schadelijke-culturele-traditie-nog-steeds-gaande-in-een-nacht-400-tanzaniaanse-meisjes-besneden~b407c22c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 22, 2018 10:54 am

Islam in U.S.: Judge Rules Law Against Genital Mutilation Unconstitutional
In a historic ruling, a Detroit federal judge has dismissed key charges against defendants in a female-genital-mutilation (FGM) case, ruling the law against it unconstitutional. As Fox 2 reports:
    U.S. District Judge Bernard Friedman ruled that congress [sic] does not have the authority to make FGM illegal, which it had been classified as ... under the Necessary and Proper Clause or the Commerce Clause.

    The case involved Dr. Jumana Nagarwala who had been awaiting trial on female genital mutilation charges. She was arrested in the summer of 2017 and was released on a $4.5 million bond.

    According to the opinion filed by Friedman, congress [sic] had banned FGM under a statute that states “whoever knowingly circumcises, excises, or infibulates the whole or any part of the labia majora or labia minora or clitoris of another person who has not attained the age of 18 years shall be fined under this title or imprisoned not more than 5 years, or both.”

    Prosecutors said she did that with at least six girls at a clinic in the Detroit area, including two girls from Minnesota. The doctor denies that she committed a crime and says she performed a religious custom from her Muslim sect, the India-based Dawoodi Bohra.

    ... Two other people, Dr. Fakhruddin Attar and Farida Attar, have been charged in this case, the first U.S. case of its kind.
[...]
As the Detroit News reports, relating the judge’s reasoning, “‘There is nothing commercial or economic about FGM,’ Friedman wrote in a 28-page opinion. (Female genital mutilation) [‘]is not part of a larger market and it has no demonstrated effect on interstate commerce. The Commerce Clause does not permit Congress to regulate a crime of this nature.’”
[...]
Unfortunately, 23 states haven’t yet outlawed the practice, which means that Muslims in the U.S. can lawfully have this mutilation performed simply by traveling a bit.
https://www.thenewamerican.com/usnews/crime/item/30705-islam-in-u-s-judge-rules-law-against-genital-mutilation-unconstitutional
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 24, 2018 3:33 am

Genitale verminking van meisjes hoort wel degelijk bij islam

Door: Sonja Dahlmans, 20 nov 2018

Afbeelding
Het [i]geografisch argument van Femmes for Freedom is een afleidingsmanoeuvre om niet over het verband tussen islamitische bronteksten en meisjesbesnijdenis te hoeven spreken. (foto: Flickr)

“Genitale verminking van vrouwen is geen islamitische traditie”, stond te lezen in een persbericht van acht november 2018 van de stichting Femmes for Freedom. Deze stichting heeft te kennen gegeven aangifte te willen doen tegen de as-Soennah moskee, omdat, zo staat in het persbericht: “Aanleiding voor deze aangifte zijn uitspraken met betrekking tot vrouwelijke genitale verminking gedaan in een online leeromgeving. Tijdens de lessen werd door de docent gezegd dat vrouwenbesnijdenis niet verplicht is, maar wel aan te bevelen om de lusten van de vrouw te temperen.”

Hardnekkig gebruik
Hoe sympathiek het idee ook is om paal en perk te willen stellen aan het bepleiten of propageren in de moskee van dit soort gevaarlijke, risicovolle praktijken, ontkennen dat dit iets met de islam te maken heeft, is absurd. Meisjesbesnijdenis komt niet alleen in islamitische kringen voor, dat klopt, maar het heeft wel met de islam te maken en in het bijzonder zelfs met de islamitische traditie. Het is een gebruik dat hardnekkig blijft voortduren. De islamitische traditie wordt de soenna genoemd. Dat woord zit ook in de naam van de betreffende as-Soennah moskee.

Authentiek
Het betreft de sira en de hadith collecties; de sira beschrijft het leven van Mohammed en de hadith collecties wat Mohammed volgens de overlevering gezegd zou hebben. In de soenna staan deze ahadith (meervoud van hadith) aangaande het onderwerp van de besnijdenis: Ahmad Ibn Hanbal 5:75; Abu Dawud, Adab 167 Sunan Abu Dawud 41:5251, Sahih Muslim 3:684 en andere. Sommige van deze ahadith worden hasan of da’if – respectievelijk ‘goed’ en ‘zwak’ – genoemd. Maar een paar van deze overleveringen worden als sahih, authentiek c.q. teruggaand tot Mohammed, beschouwd.

Meisjesbesnijdenis is verplicht
De soennitische islam kent vier shariascholen; Maliki, Shafi’i, Hanbali en [i]Hanafi. Het is Shafi’i die voorschrijft dat wanneer een hadith (uitspraken van Mohammed) niet specifiek voor of mannen of vrouwen bedoelt is, deze voor beiden geldt. Op deze grond is meisjesbesnijdenis – net als de besnijdenis voor jongetjes – verplicht binnen de Shafi’i shariaschool van Soenni islam. Het is precies hierom onzin om te stellen dat meisjesbesnijdenis een geografisch probleem is, zoals Femmes for Freedom doet in haar persbericht, waarin zij zeggen: “Genitale verminking komt in verschillende gemeenschappen voor en is eerder geografisch dan religieus bepaald.”

Migranten
Meisjesbesnijdenis of genitale verminking komt in verschillende uithoeken van de wereld voor, precies in die landen waar de Shafi’i shariaschool wordt aangehangen. “Er is echter een gevaarlijke ontwikkeling gaande waarbij binnen islamitische gemeenschappen, waar vroeger genitale verminking van vrouwen niet voorkwam, nu genitale verminking wordt aanbevolen”, claimt Femmes for Freedom vervolgens in hetzelfde bericht. Dit gebeurt nu onder andere in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar dit heeft vaak te maken met migranten uit de eerder genoemde landen, waar de Shafi’i shariaschool dus wordt aangehangen.

Religieus
Sterker nog, in delen van de wereld waar meisjesbesnijdenis eerder niet voorkwam, zoals bijvoorbeeld in Zuidoost-Azië, is het samen met de Shafi’i shariaschool geïntroduceerd. Het is dus daarom niets cultureels of geografisch, maar iets religieus en precies dit wordt altijd, ook door mevrouw Musa van Femmes for Freedom, ontkend. Meisjesbesnijdenis komt voor in onder andere Jemen, Mozambique, India, de Filipijnen, Maleisië, Indonesië, delen van Egypte, Kenia, Somalië en andere landen of regio’s waar de Shafi’i shariaschool wordt gepraktiseerd.

Vorm van hoffelijkheid
Wat zeggen de andere shariascholen? Volgens de meeste Maliki juristen is meisjesbesnijdenis mustahab; d.w.z. degene die het doet zal beloond worden, maar zal niet veroordeeld worden wanneer het niet gebeurt. Hanbal, stelt dat meisjesbesnijdenis niet verplicht is, maar wel soenna, dus volgens de traditie van Mohammed, want daarin staat het dus beschreven. Fiqh Hanbali is o.a. in Saudi-Arabië dominant. Hanafi, in Turkije en Pakistan bijvoorbeeld is er een groot aantal volgers van deze shariaschool, stelt dat meisjesbesnijdenis niet verplicht is, maar wel een vorm van hoffelijkheid of een gunst naar de echtgenoot toe.

Nobele daad
Er zijn ook gevallen van meisjesbesnijdenis onder Bohra sjiieten in bijvoorbeeld India en delen van Pakistan. De voormalig rector van de bekende al-Azhar universiteit in Kaïro, dr. Muhammad al-Mussayar, heeft het volgende gezegd: “Alle rechtsgeleerden, vanaf de beginperiode van de islam en veertien eeuwen of meer daarna, zijn het erover eens dat meisjesbesnijdenis toegestaan is binnen de islam. Maar zij verschilden van mening over de status ervan binnen de sharia. Sommigen zeiden dat meisjesbesnijdenis een vereiste is binnen de sharia, net als de besnijdenis voor jongens, anderen zeiden dat het een reguliere praktijk is, terwijl anderen weer zeiden dat het een nobele daad is.” (bron: dr. Mark Durie, The Third Choice).

Strikte interpretatie
De bekende islamitische geleerde Ibn Taymiyyah heeft gezegd: “niet-islamitische vrouwen, onbesneden, hebben buitensporig veel seksuele verlangens.” (Fatawa al-Nisa’ of Jurisprudenties aangaande vrouwen). Ibn Taymiyyah leefde in de dertiende en veertiende eeuw en was een van de belangrijkste juristen van de Hanbali shariaschool. Een filosoof die een zeer strikte vorm van interpretatie van de koran en tradities aanhield, absoluut, maar hij deed dit op basis van de bronteksten en niet vanwege de cultuur of geografisch ligging.

Kortom, er zijn dus shariascholen die zeggen dat het verplicht is en andere die zeggen dat het aan te bevelen is, maar aangezien zij er allen over spreken, is het duidelijk dat het dus ‘iets’ met de islam te maken heeft. Tenzij mevrouw Musa wil claimen dat de soenna en de sharia niets met de islam te maken hebben. Dat is uiteraard een belachelijk idee.

‘Cutters’ ingevlogen
Meisjesbesnijdenis komt ook onder niet-moslims zeker voor, dat wil echter niet zeggen dat het niets met de islam te maken heeft. Zeker niet aangezien het moslims zijn die zo aan het gebruik vasthouden dat het inmiddels ook in landen als de V.S. en het Verenigd Koninkrijk, zoals hierboven reeds genoemd, op grote schaal voorkomt. Maar ook dichter bij huis, in België, is meisjesbesnijdenis inmiddels een groot probleem. Meegebracht door met name islamitische migranten. Er worden zelfs ‘cutters’ speciaal ingevlogen vanuit het buitenland. Daar komt nog bij dat het excuus van cultureel gebruik versus religieus gebruik geen stand houdt; cultuur en religie beïnvloeden elkaar nu eenmaal. Dit soort argumenten, het culturele, maar ook het geografische argument waar de stichting Femmes for Freedom gebruik van maakt in het eerder genoemde persbericht, zijn een afleidingsmanoeuvre om niet over het verband met de islamitische bronteksten en meisjesbesnijdenis te hoeven spreken.

Machtsstructuren
Het is goed dat er veel moslims vandaag de dag zijn, zoals bij Femmes for Freedom, die meisjesbesnijdenis willen stoppen, maar dat kan alleen gebeuren wanneer de islamitische wereld hier eerlijk over is en niet van alles aanwijst als probleemveroorzaker, behalve de islamitische bronteksten zelf. Femmes for Freedom zegt zelfs: “De Nederlandse overheid is met betrekking tot genitale verminking al te lang inactief gebleven.” Zij verwijten onze overheid wel preventieve initiatieven te ondersteunen, maar geen oog te hebben voor vrouwen en meisjes die al besneden zijn. Femmes for Freedom gaat zelfs zover te stellen dat: “De Nederlandse overheid weigert de verminkte vrouw haar lichamelijke integriteit terug te geven en houdt daarmee de machtsstructuren uit de patriarchale gemeenschappen in stand.”

Ontkenning
De pot verwijt de ketel; wanneer de islamitische wereld eindelijk eens zélf met de genitale verminking van meisjes afrekent en de bronteksten, fatwa’s, uitspraken van islamitische geleerden en de sharia die dit mogelijk maken bekritiseert en daar stelling tegen durft te nemen, dan – en pas dan – kan meisjesbesnijdenis een halt toe worden geroepen. Ontkenning leidt doorgaans niet tot oplossingen, maar houdt de situatie mede in stand. Overheden, niet alleen de Nederlandse, kunnen pas iets doen wanneer er eindelijk eens met één stem gesproken wordt binnen de moslimgemeenschap. Al deze onduidelijkheid helpt niet, maar schept alleen maar meer verwarring wat juist de probleemanalyse en het oplossen ervan schier onmogelijk maakt. Studie heeft aangetoond dat meisjesbesnijdenis op korte termijn shock, ernstige bloedingen en psychische problemen kan veroorzaken. Op de lange termijn kan er sprake zijn van vroege onvruchtbaarheid, chronische pijn, complicaties bij bevallingen, ontwikkeling van keloïd (goedaardig gezwel) en zelfs gevaar voor een pasgeboren baby wanneer de moeder is besneden (bron).

Zero tolerance
Wanneer wij willen dat deze pijnlijke, schadelijke en traumatiserende praktijken stoppen, moeten wij een begin maken de teksten die aan de basis hiervan liggen te durven bekritiseren. Er moet een duidelijk beleid hieromtrent komen en van overheidswegen moet er een risicoanalyse gemaakt worden waarin meegenomen wordt dat meisjesbesnijdenis binnen diverse islamitische shariascholen geaccepteerd wordt en soms dus zelfs verplicht is. Imams en ouders moeten een luid en duidelijk signaal van zero tolerance te horen krijgen. Er moet veel meer eenduidige informatie komen; dit soort vreselijke praktijken mogen niet voort blijven bestaan omdat men zich eerder druk maakt om de reputatie van de islam dan om de lichamelijke integriteit van deze jonge meisjes.

https://cultuurondervuur.nu/genitale-ve ... bij-islam/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 03, 2019 6:49 pm

Voor het eerst in 30 jaar Britse veroordeling voor “vrouwenbesnijdenis”

Door: Redactie, 18:17, 01 februari 2019

Afbeelding

Rechter gelooft niet dat slachtoffertje ten val kwam tijdens klimpartij om een koekje te pakken

In het Verenigd Koninkrijk is voor het eerst iemand schuldig bevonden aan “vrouwenbesnijdenis” [webm.: genitale verminking!]. Het gaat om een 37-jarige Oegandese moeder uit Oost-Londen, berichten Britse media.

De vrouw huilde in de rechtszaal toen ze de uitspraak hoorde. Ze had zelf beweerd dat het letsel aan de genitaliën van haar dochtertje het gevolg was van een ongeval. Het kind was volgens de vrouw ten val gekomen tijdens een klimpartij om een koekje te pakken.

De genitale verminking kwam aan het licht toen het kind met fors bloedverlies naar het ziekenhuis was gebracht. Daar bleek dat het meisje vermoedelijk was besneden met een scalpel. Het slachtoffer vertelde later zelf dat een ‘heks’ dat gedaan had.

De politie vond tijdens een huiszoeking aanwijzingen dat de moeder had geprobeerd hekserij te gebruiken om onderzoekers tot zwijgen te brengen. Ook zou ze haar dochtertje opdracht hebben gegeven tegen de politie te liegen.

De rechter doet pas in maart een uitspraak over de strafmaat, maar heeft de moeder alvast een forse gevangenisstraf in het vooruitzicht gesteld. De maximumstraf voor vrouwelijke genitale verminking is veertien jaar. Die praktijk is al meer dan dertig jaar verboden in het Verenigd Koninkrijk, maar is vaak lastig te bewijzen.

ANP

https://tpo.nl/2019/02/01/voor-het-eers ... snijdenis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38880
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 24, 2019 10:50 pm

Hoeveel mannen in ons land verminkt worden weten we niet. Maar het aantal vrouwen is wel geschat. Fijn toch dat 'met behoud van eigen cultuur'.
Vrouwenbesnijdenis komt vaker voor dan gedacht: 41.000 vrouwen in Nederland genitaal verminkt
Vrouwenbesnijdenis komt in Nederland bijna twee keer vaker voor dan tot nu toe werd aangenomen. De genitaliën van naar schatting 41 duizend vrouwen zijn verminkt. Ook het aantal meisjes dat risico loopt op verminking is veel hoger dan gedacht.

Dit blijkt uit een rapport van Pharos en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Pharos is een kenniscentrum gespecialiseerd in gezondheidsverschillen. Het rapport is opgesteld op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid. Vrouwenbesnijdenis is in Nederland sinds 1993 verboden, maar pas sinds 2006 is er actief beleid. Dat heeft voor zover bekend nog niet geleid tot veroordelingen.
[...]
In 2012 schatte Pharos nog dat 29 duizend vrouwen een vorm van genitale verminking was aangedaan. Het aantal meisjes dat de komende vijftien jaar risico liep op verminking werd toen geschat op 600 tot 3.800. Na bijstelling van het rekenmodel, komt Pharos nu met een veel hogere raming. Het instituut stelt dat 41 duizend vrouwen verminkt zijn en dat 4.200 meisjes het risico lopen op verminking. Dat risico lopen zij vooral als zij naar het land van herkomst van hun ouders of een van beide ouders gaan.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vrouwenbesnijdenis-komt-vaker-voor-dan-gedacht-41-000-vrouwen-in-nederland-genitaal-verminkt~bafeaf1c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41202
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrouwen besnijdenis

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jun 28, 2019 12:25 am

Fleur Agema veegt de vloer aan met GroenLinks: “Er wordt KOLOSSAAL weggekeken van meisjesbesnijdenis!”

Door Michael van der Galien, 27 juni 2019

Afbeelding
Fleur Agema (PVV).

We weten nu waarom GroenLinks niet stemde voor een motie om te stoppen met wegkijken bij meisjesbesnijdenis. Dat stelt Jan Roos (DDS-columnist, podcaster, mannetje van alles, ondernemer) op Twitter. Volgens de nummer twee van de partij in de Tweede Kamer, Kathalijne Buitenweg, is zo’n motie namelijk gewoon “flauw.”

Eerst een tweet van mede-GroenLinkser Nevin Ozutok. Zij stelt dat het heel “schokkend” is dat maar liefst 41.000 meisjes/vrouwen in Nederland “genitaal verminkt” zijn. Dit ondanks een wettelijk verbod op vrouwenbesnijdenis.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18857
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Groetjes uit gezellig Mali

Berichtdoor King George » Zo Jul 28, 2019 5:58 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten