Eerwraak en incest in Palestijns gebied

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19108
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Eerwraak en incest in Palestijns gebied

Berichtdoor King George » Zo Sep 18, 2011 1:58 am

Ieder jaar worden er in het Midden-Oosten honderden vrouwen en meisjes vermoord door leden van de eigen familie. Volgens verschillende bronnen is er in de Palestijnse gebieden die onder controle van het PA/PLO regiem staan, sprake van een toenemend aantal incest en eerwraakmoorden. Een recente inventarisatie van de mensenrechten van vrouwen en kinderen in deze gebieden is ronduit schokkend. Sinds de terreurbeweging Hamas aan de macht is in Gaza, is ook daar een toename van deze moorden in te constateren. Hamas rechtvaardigt deze eerwraakmoorden zelfs vanuit religieuze motieven. In de Palestijnse gebieden bestaan geen wetten die verbieden vrouwen te vervolgen en te vermoorden. De huidige wetten die in Gaza gelden dateren nog uit de tijd van de Egyptische bezetting tussen 1948 en 1967. Deze wetten waren ook in dezelfde periode van toepassing in de Bijbelse gebieden Samaria en Judea, toen Jordanië deze gebieden bezet hield. Deze wetten komen er in het kort op neer dat ze de moordenaars van vrouwen beschermen.

Er wordt door geen enkele organisatie ook maar enige aandacht te besteed aan de hel waarin de Arabische vrouwen leven. Het is bijvoorbeeld bepaald geen unicum dat jonge vrouwen die zwanger worden door familieleden met een vat benzine worden overgoten en in brand gestoken. Er bestaan honderden van dit soort bloedstollende verhalen. Zo is er het verhaal van een vrouw van 38, moeder van drie kinderen, die door haar broers is gedood omdat ze had gepraat met de kruidenier. Juichend liepen de broers met haar afgehakte hoofd door het dorp. Meisjes betekenen binnen de Arabische cultuur helemaal niets, ze zijn erger dan vee. Zij kennen een leven vol van marteling en van angst. In de periode tussen september 2000 ( het begin van de tweede intifada) en april 2004 zijn 297 Arabische burgers door Arafat’s bendes om politieke redenen uit de weg geruimd. Dat is ruim elf procent van het totaal aantal Arabische doden. Doden die door de internationale media, de VN-kliek en andere blindgangers routinematig aan Israël worden toegeschreven.

Op 16 mei 2009 werd even ten noorden van Ram’allah het lichaam van de dertigjarige Halimeh Ahmed Al-Sheikh uit Qalqiliya aangetroffen, moeder van zeven kinderen met vele messteken in haar rug. Op 11 juni 2009 werd een Palestijnse vrouw van 32 jaar en moeder van twee kinderen, vermoord door haar familie in de buurt van Hebron. Haar lichaam werd gevonden, terwijl de moordenaars hun misdaad wilden verbergen. Volgens welingelichte bronnen was de achtergrond voor de moord het zogenaamd doden ‘ter bescherming van de eer van haar familie’. Op 24 juli 2009 vertelt Jawdat al-Najjar aan de politie in Jabalia, in Gaza, dat hij een dag eerder zijn 29 jarige dochter, Fadia Jawdat al-Najjar, heeft doodgeslagen. De vader ontdekte dat zijn dochter een mobiele telefoon had gekocht en niet betaald; wel met de belofte deze binnen twee dagen te betalen. De verkoper bracht haar vader op de hoogte en vroeg om het geld. De dochter werd ondervraagd door haar vader en broer: zij vermoedden dat ze de telefoon kocht om met een man te spreken. De dochter was gescheiden en moeder van vijf kinderen. De politie vond haar lichaam in haar huis. Forensisch onderzoek ontdekte tekenen van foltering over haar hele lichaam; evenals een breuk in haar schedel, veroorzaakt door een ijzeren ketting. Ook is het geen unicum dat jonge vrouwen die zwanger worden door familieleden met een vat benzine worden overgoten en in brand gestoken. Er bestaan tientallen van dit soort bloedstollende verhalen. Zo is er het verhaal van een vrouw van 38, moeder van drie kinderen, die door haar broers is gedood omdat ze had gepraat met de kruidenier. Juichend liepen de broers met haar afgehakte hoofd door het dorp.

In veel gevallen worden vrouwen/meisjes onder het mom van ‘eerwraak’ gedood als dekmantel voor incest binnen hun gezinnen. Er is sprake van seksueel misbruik en verkrachting door hun broers, vaders, ooms, of gewoon omdat ze met een collega van de universiteit een kopje koffie gingen drinken. Een bezoek aan de dokter zonder gezelschap van echtgenoot of moeder, of wanneer ze gaan winkelen zonder toestemming van de echtgenoot, kan al een reden zijn om ze uit de weg te ruimen. Ook het sturen van een e-mail naar een vriend is levensgevaarlijk, evenals het openen van een raam om op de straat te kijken. Allemaal redenen om vrouwen in de Palestijnse gebieden te vermoorden. Vanwege de achterlijke wetten blijven de schuldigen onbestraft. Meer dan 50% van de slachtoffers die werden onderzocht en waarvan werd vastgesteld dat ze geen maagd meer waren, konden hun maagdelijkheid alleen hebben verloren wegens seksueel misbruik door hun eigen familieleden, die hen vervolgens vermoorden om hun schandelijke misdaden te verbergen. De onder controle van het PA/PLO regiem staande media verzwijgt deze misdaden van verborgen incest epidemie. Dit onderwerp is taboe en wordt gecensureerd door de kliek aan de top. Het PA/PLO regiem beschermt de verkrachters en moordenaars omdat het als een aangelegenheid wordt beschouwd binnen de familie. Ze handhaven de achterlijke wetten omdat, ‘zo zeggen de bronnen’ de meeste mannen zelf betrokken zijn bij deze misdaden en zo zichzelf beschermen tegen vervolging.

De situatie van de vrouwen in Gaza en de gebieden onder controle staan van Mahmoud Abbas, is ronduit een schande voor de rechten van de mens. Men zou daarom mogen verwachten dat de gulle donoren waaronder Europa en organisaties als Human Rights Watch en Amnesty International hier hun tanden in zetten, maar die hebben het te druk met het demoniseren van Israël. Eerwraakmoorden en geweld tegen vrouwen, beperkt zich niet tot de Palestijnse gebieden, maar is ook elders in de islamitische wereld, schering en inslag. Uit een enquête onder 13.000 vrouwen in Turkije is gebleken dat vier op de tien ondervraagden slachtoffer zijn van fysieke mishandeling door hun man. Ongeveer 15 % van de vrouwen heeft te maken met seksueel misbruik.


http://www.franklinterhorst.nl/Palestij ... ultuur.htm
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41807
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Eerwraak en incest in Palestijns gebied

Berichtdoor Pilgrim » Do Jan 16, 2014 7:56 pm

Een uitweiding van wat hierboven staat.

Eerwraak en incest in PLO-gebieden

Posted on 16 januari 2014

Afbeelding
Mahmoud Abbas (“Abu Mazen”), eerwraakmoorden, wat is het probleem?

Moslims zijn verantwoordelijk voor 91% van de eerwraakmoorden wereldwijd. In het Midden-Oosten worden ieder jaar honderden vrouwen en meisjes vermoord door leden van de eigen familie. Volgens verschillende bronnen is er vooral in de PLO-gebieden sprake van een toenemend aantal incest en eerwraakmoorden. Deze moordpartijen worden vanzelfsprekend door het bewind ontkend. Wanneer er vragen over worden gesteld wijzen ze Israël aan als schuldige. Een recente inventarisatie van de mensenrechten van vrouwen en kinderen in deze gebieden is ronduit schokkend. Sinds de terreurbeweging Hamas aan de macht is in Gaza, is ook daar een toename van deze moorden te constateren. Hamas rechtvaardigt deze eerwraakmoorden zelfs vanuit religieuze motieven. In de PLO-gebieden bestaan geen wetten die verbieden vrouwen te vervolgen en te vermoorden.

De huidige wetten die in Gaza gelden, dateren nog uit de tijd van de Egyptische bezetting tussen 1948 en 1967. Deze wetten waren ook in dezelfde periode van toepassing in de Bijbelse gebieden Samaria en Judea, toen Jordanië deze gebieden bezet hield. Deze wetten komen er in het kort op neer dat ze de moordenaars van vrouwen beschermen.

De Arabische journaliste Salam Kawther omschreef in januari 2007 het bewind in Ramallah als een bende criminelen en hoe de mensenrechten van vrouwen en kinderen onder dit bewind met voeten worden getreden. Zij klaagt het bewind aan omdat het niets onderneemt tegen de zogenaamde ‘eerwraakmoorden’ waarvan Arabische meisjes en vrouwen regelmatig het slachtoffer worden. Kawther zegt dat er geen wezenlijk verschil bestaat tussen Abu Mazen en consorten en maffiabendes. “De militaire systemen die gevestigd zijn onder het corrupte bewind en gefinancierd met fondsen van de Verenigde Staten en Europa, zijn in werkelijkheid criminelen, dieven, moordenaars, seksuele smeerlappen en gangsters. Zo was een officier van de veiligheidstroepen Audeh, een beruchte crimineel voordat het PLO-bewind hem in dienst nam als officier. Er werden honderden Arabische vrouwen vermoord door hun families tijdens de Al-Aksa Intifada en ook daarna. Het bewind laat na om een functionerend justitie-systeem te vestigen; ze doen niets aan het beschermen van de mensenrechten. De militaire organisaties zijn volledig verlamd en corrupt. Hun voornaamste bezigheden zijn het bestelen van Arabische burgers en het leven voor hen onmogelijk te maken. Omkoperijen hebben de wet vervangen.”

Er wordt door geen enkele organisatie ook maar enige aandacht te besteed aan de hel waarin sommige Arabische vrouwen leven. Op 16 mei 2009 werd even ten noorden van Ramallah het lichaam van de dertigjarige Halimeh Ahmed Al-Sheikh uit Qalqiliya aangetroffen, moeder van zeven kinderen met vele messteken in haar rug. Op 11 juni 2009 werd een Arabische vrouw van 32 jaar en moeder van twee kinderen, vermoord door haar familie in de buurt van Hebron. Haar lichaam werd gevonden, terwijl de moordenaars hun misdaad wilden verbergen. Volgens welingelichte bronnen was de achtergrond voor de moord het zogenaamd doden ‘ter bescherming van de eer van haar familie’. Ook is er een geval bekend van een man die zijn vrouw vermoorde enkel en alleen omdat ze op een groepsfoto stond met een andere man.

Op 24 juli 2009 vertelt Jawdat al-Najjar aan de politie in Jabalia, in Gaza, dat hij een dag eerder zijn 29 jarige dochter, Fadia Jawdat al-Najjar, heeft doodgeslagen. De vader ontdekte dat zijn dochter een mobiele telefoon had gekocht en niet betaald; wel met de belofte deze binnen twee dagen te betalen. De verkoper bracht haar vader op de hoogte en vroeg om het geld. De dochter werd ondervraagd door haar vader en broer: zij vermoedden dat ze de telefoon kocht om met een man te spreken. De dochter was gescheiden en moeder van vijf kinderen. De politie vond haar lichaam in haar huis. Forensisch onderzoek ontdekte tekenen van foltering over haar hele lichaam; evenals een breuk in haar schedel, veroorzaakt door een ijzeren ketting. Ook is het geen unicum dat jonge vrouwen die zwanger worden door familieleden met een vat benzine worden overgoten en in brand gestoken. Er bestaan tientallen van dit soort bloedstollende verhalen. Zo is er het verhaal van een vrouw van 38, moeder van drie kinderen, die door haar broers is gedood omdat ze had gepraat met de kruidenier. Juichend liepen de broers met haar afgehakte hoofd door het dorp. In veel gevallen worden vrouwen/meisjes onder het mom van ‘eerwraak’ gedood als dekmantel voor incest binnen hun gezinnen. Er is sprake van seksueel misbruik en verkrachting door hun broers, vaders, ooms, of gewoon omdat ze met een collega van de universiteit een kopje koffie gingen drinken. Een bezoek aan de dokter zonder gezelschap van echtgenoot of moeder, of wanneer ze gaan winkelen zonder toestemming van de echtgenoot, kan al een reden zijn om ze uit de weg te ruimen. Ook het sturen van een e-mail naar een vriend is levensgevaarlijk, evenals het openen van een raam om op de straat te kijken. Allemaal redenen om vrouwen in de PLO-gebieden te vermoorden. Vanwege de achterlijke wetten blijven de schuldigen onbestraft.

Meer dan 50% van de slachtoffers die werden onderzocht en waarvan werd vastgesteld dat ze geen maagd meer waren, konden hun maagdelijkheid alleen hebben verloren wegens seksueel misbruik door hun eigen familieleden, die hen vervolgens vermoorden om hun schandelijke misdaden te verbergen. De onder controle van het PLO-bewind staande media verzwijgt deze misdaden van verborgen incest epidemie. Dit onderwerp is taboe en wordt gecensureerd door de kliek aan de top. De “Bende van Ramallah” beschermt de verkrachters en moordenaars omdat het als een aangelegenheid wordt beschouwd binnen de familie. Ze handhaven de achterlijke wetten omdat, ‘zo zeggen de bronnen’ de meeste mannen zelf betrokken zijn bij deze misdaden en zo zichzelf beschermen tegen vervolging.

De situatie van de vrouwen in Gaza en de gebieden onder controle staan van Abu Mazen, is ronduit een schande voor de rechten van de mens. Men zou daarom mogen verwachten dat de gulle donoren in Brussel en Washington en organisaties als Human Rights Watch en Amnesty International hier hun tanden in zetten, maar die hebben het te druk met het demoniseren van Israël. Eerwraakmoorden en geweld tegen vrouwen, beperkt zich niet tot de PLO-gebieden, maar is ook elders in de islamitische wereld, schering en inslag. Uit een enquête onder 13.000 vrouwen in Turkije is gebleken dat vier op de tien ondervraagden slachtoffer zijn van fysieke mishandeling door hun man. Ongeveer 15 % van de vrouwen heeft te maken met seksueel misbruik.

Eind november 2013 werd Rasha Abu Ara, een 32 jarige moeder van 5 kinderen uit het dorp Aqqaba Jamal Abu Ara, doodgeslagen en met een touw aan een olijfboom opgehangen. Een gruwelijk voorbeeld van door familieleden gepleegde eerwraakmoord. De vrouw was beschuldigd van overspel en daardoor door haar eigen broer en haar man opgehangen. Het bewind in Ramallah beweert dat dit soort moordpartijen niets te maken hebben met religie, maar hoe kan het dan dat ze praktisch uitsluitend in de islamitische wereld voorkomen? De moordpartij op Rasha Abu Ara, de 32 jarige moeder van vijf kinderen, bracht het totale aantal eerwraak moorden in de gebieden die onder leiding staan van het bewind in Ramallah in 2013 op 27 een verdubbeling ten opzichte van 2012. Het feit dat de PLO-leiders niets tegen deze moordpartijen ondernemen, maakt ze net zo schuldig als de daders.

Ook Jordanië is één van de landen in het Midden-Oosten waar eerwraakmoorden plaatsvinden. Zo arresteerde de Jordaanse politie in april 2013 een man die bekende zijn zuster te hebben vermoord omdat zij te weinig thuis was. Hij bekende haar de keel te hebben doorgesneden en haar 20 keer met een mes in haar gezicht en borst te hebben gestoken. Normaal gesproken is moord strafbaar in Jordanië en staat daar de doodstraf op, maar met betrekking tot eerwraak, kan de familie van de dader het hof vragen een milde straf op te leggen, wat dikwijls wordt gehonoreerd. In de praktijk worden dit soort moordenaars maar zelden tot een gevangenisstraf veroordeeld. Op 15 april 2013 vond de politie het verbrande lichaam van een zwangere vrouw van wie eveneens de keel was doorgesneden en haar buik opengesneden zodat haar vier maanden oude foetus te zien was. Ook een geval van eerwraak. Ieder jaar vinden er tussen de 15 en twintig eerwraakmoorden plaats in Jordanië.

Zolang de internationale gemeenschap de andere kant opkijkt en alle betrokken autoriteiten niet van plan zijn deze schandalige moordpartijen te veroordelen en de daders daarvoor te straffen, zullen er nog vele slachtoffers volgen.

Door: Franklin ter Horst

http://ejbron.wordpress.com/2014/01/16/ ... more-54006
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten