Uitgehuwelijkt meisje (15) maandenlang gefolterd.

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Uitgehuwelijkt meisje (15) maandenlang gefolterd.

Berichtdoor Eliabe » Za Dec 31, 2011 8:29 pm

]Een Afghaans meisje dat op haar veertiende werd uitgehuwelijkt aan een dertigjarige man is maandenlang gefolterd door haar schoonfamilie. De politie trof haar uiteindelijk aan in de kelder van het ouderlijke huis, meer dood dan levend. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC, die een gruwelijke video van het meisje op haar website plaatste.
De nu vijftien jaar oude Sahar Gul trouwde op haar veertiende met een dertigjarige man uit de centraal gelegen provincie Baghlan, op aandringen van haar eigen familie. Haar echtgenoot, zijn ouders en enkele andere familieleden wilden haar laten werken als prostituee, wat ze weigerde. Als straf werd het meisje opgesloten in de kelder en stelselmatig gefolterd.
Zo trok haar schoonmoeder met tangen Sahars nagels uit haar vingers, terwijl de rest van de familie haar regelmatig klappen verkocht. Ze trokken plukken haar uit haar hoofd getrokken en gingen zelfs zo ver als stukken vlees uit haar lichaam te snijden.
Voortvluchtig
Omdat de familie van het meisje al maandenlang niks gehoord had van Sahar, schakelde ze de politie in. Die vonden het meisje eerder deze week meer dood dan levend in de kelder van het huis.
Afbeelding
Sahar werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht, terwijl de politie enkele verdachten arresteerde. Haar echtgenoot is echter voortvluchtig.
In het ziekenhuis werd uiteindelijk een video opgenomen. Daarop is te zien hoe slecht Sahar er aan toe is. Gezeten in een rolstoel vertelt ze hoe ze maandenlang de folteringen moest ondergaan. Volgens mensenrechtenorganisaties is de video een zoveelste bewijs van hoe slecht het nog altijd gesteld is met de vrouwenrechten in Afghanistan.
http://goudenmedia.nl/?p=6318
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42895
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Uitgehuwelijkt meisje (15) maandenlang gefolterd.

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 14, 2013 9:28 pm

Familie die Afghaanse tienerbruid mishandelde alweer op vrije voeten

12/07/2013 door vbo | Bron: The Guardian

Afbeelding
Sahar Gul in het ziekenhuis, januari 2012. Foto: AFP

In Afghanistan reageren vrouwenorganisaties en mensenrechtenactivisten vol afschuw op het vonnis van een Afghaanse rechtbank, die overging tot de vrijlating van drie leden van de schoonfamilie van Sahar Gul, het vijftienjarig Afghaanse meisje dat na een gearrangeerd huwelijk maandenlang mishandeld werd door haar schoonfamilie.

Het meisje was veertien toen ze werd uitgehuwelijkt aan een 30-jarige Afghaanse man. Nadat ze weigerde in de prostitutie te stappen werd ze opgesloten in de kelder van het ouderlijke huis, waar ze maandenlang gruwelijk werd gefolterd door haar schoonfamilie. Uiteindelijk kon de politie haar uit het huis in de provincie Baghlan bevrijden, waarna ze onmiddellijk naar het ziekenhuis moest worden overgebracht omdat ze dreigde te bezwijken aan haar verwondingen. In een filmpje dat de wereld rondging getuigde Gul aan de BBC over de dagelijkse mishandelingen.

In mei vorig jaar werden vijf familieleden - de schoonouders, echtgenoot en diens broer en zus - veroordeeld wegens marteling en schending van de mensenrechten. Guls echtgenoot, een Afghaans militair, en zijn broer waren echter niet in de rechtszaal aanwezig en zijn tot nader order nog steeds op de vlucht. De schoonouders en hun dochter werden veroordeeld tot 10 jaar celstraf, maar werden intussen alweer vrijgelaten.

Corruptie
Het proces had alles weg van een schijnvertoning. Getuigen werden niet op de hoogte gebracht van de zitting en konden dus niet aanwezig zijn. Zelfs Sahar Gul zelf werd niet geïnformeerd, hoewel dit verplicht is volgens de Afghaanse wetgeving. Dat zei Kimberley Motley, een Amerikaans advocate die in Kabul gevestigd is, aan de Britse krant The Guardian.

Motley, een bekend figuur in de Afghaanse rechtszalen, had het over een flagrant voorbeeld van corruptie. Volgens haar is het veelzeggend dat de familieleden reeds twee dagen na de uitspraak op vrije voeten waren, een procedure die doorgaans meer dan een week in beslag neemt. Motley besloot meteen na de uitspraak de verdediging van Gul op zich te nemen.

Artikel 26
Intussen trekken vrouwenorganisaties in Afghanistan aan de alarmbel. Afghaanse parlementsleden zouden namelijk een wijziging willen aanbrengen aan artikel 26 van het Afghaanse strafprocesrecht, waardoor niet enkel kleine kinderen maar ook “verwanten van de beklaagde” niet zouden mogen worden gehoord als getuige. Als de clausule in kwestie wordt aangepast, wordt het erg moeilijk, zoniet onmogelijk, om daders van huiselijk geweld voor de rechtbank te brengen.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20130712_00656583
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Marieke
Berichten: 442
Lid geworden op: Zo Mei 19, 2013 3:54 pm

Re: Uitgehuwelijkt meisje (15) maandenlang gefolterd.

Berichtdoor Marieke » Do Jul 18, 2013 10:02 pm

Vreselijk! En natuurlijk blijven die mensenrechten-organisaties toch ontkennen dat het fout zit met de islam! Maar waar moet dat meisje nou naartoe als ze voldoende hersteld is om uit het ziekenhuis ontslagen te worden?! Het kán toch niet dat de nachtmerrie voor haar dan gewoon doorgaat?! Als het mogelijk was geweest, had ik gezegd: 'Vlucht uit die gevangenis en kom maar in Nederland wonen om hier een nieuw leven te beginnen!' :sad:
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6330
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Uitgehuwelijkt meisje (15) maandenlang gefolterd.

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 18, 2013 10:32 pm

Marieke schreef:Vreselijk! En natuurlijk blijven die mensenrechten-organisaties toch ontkennen dat het fout zit met de islam! Maar waar moet dat meisje nou naartoe als ze voldoende hersteld is om uit het ziekenhuis ontslagen te worden?! Het kán toch niet dat de nachtmerrie voor haar dan gewoon doorgaat?! Als het mogelijk was geweest, had ik gezegd: 'Vlucht uit die gevangenis en kom maar in Nederland wonen om hier een nieuw leven te beginnen!' :sad:


Je vraagt je wel af waarvoor onze militairen daar eigenlijk precies hun leven hebben gewaagd.
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten