( Italy) Muslims "the women must wear the veil to be pure" -

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19099
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

( Italy) Muslims "the women must wear the veil to be pure" -

Berichtdoor King George » Zo Okt 07, 2012 3:21 pm

( Italy) Muslims "the women must wear the veil to be pure" - blatant misogyny of Islam -Geüpload door Freedomismyreligion op 30 okt 2010
Geen beschrijving beschikbaar.
Categorie:
Mensen & blogs
Licentie:
Standaard YouTube-licentie
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: ( Italy) Muslims "the women must wear the veil to be pure" -

Berichtdoor Schepsel » Zo Okt 07, 2012 3:26 pm

Kan me niet schelen wat die loser vindt van of ik puur genoeg ben of niet. icon_thumbup.gif klaar!
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72305
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ( Italy) Muslims "the women must wear the veil to be pure" -

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 07, 2012 3:51 pm

icon_e_biggrin.gif Een vrouw hoort zich helemaal te bedekken omdat haar gehele lichaam awrah is ( Dus één grote vagina) zegt de vrome imam.

Sunni moslims zijn er op een forum maar druk mee. Wat mag en wat mag niet.

Spoiler! :
De wetscholen hebben verschild of het gezicht en de handen awra is of niet, maar zij hebben niet verschild dat als er sprake kan zijn van fitnah dat zij haar gezicht moet bedekken.

Hanafitische wetschool

Al-Jassas zegt:"De jonge vrouw is opgedragen om haar gezicht te bedekken voor de niet-mahram, en het uiten van kuisheid als zij naar buiten gaat, zodat de zieken niet de gevoel krijgen om haar lastig te vallen.

As-Saharnfoeri al-Hanafi zegt:"Alle moslims zijn het erover eens dat de vrouwen verboden worden om naar buiten te gaan met niet bedekte gezichten, vooral in de tijden van verspreiding van het kwaad."

De Malikitische wetschool

Aboe Ali al-Meschdalie zei:' Diegene die zijn vrouw naar buiten laat gaan om haar dagelijkse behoefte te doen, terwijl haar gezicht onbedekt is, zoals de boerinnen, deze man geldt niet als een imam en zijn getuigenis is ongeldig.

Dit is in dar al Islam en en met een niet-mahram wordt de vreemde moslim bedoelt, maar de kaafir man die mag niks van de vrouw zien!

Alaich zegt:"Maar de kaafir niet-mahram, hij mag niks van haar lichaam zien, zelfs haar gezicht en handen, wat voor dwaling is het dan wat sommige vrouwen doen die hen gezichten niet bedekken voor een jood."

Shafi'tische wetschool

Ibn Hajr overlevert een uitspraak van Al-Ziyaadi en bevestigt die:" De awra van de vrouw bij een niet-mahram man is haar hele lichaam, ook de gezicht en de handen."
Auteur van Nihaya zei:'Het is verplicht voor de vrouw om haar gezicht te bedekken als zij in ihraam is(op Hajj), zodat de mannen die ook in ihraam zijn haar niet zien."

Ibn Raslaan zei:'De moslims zijn het erover eens dat het verboden is om de vrouwen naar buiten te laten gaan terwijl hen gezichten niet bedekt zijn, vooral in tijden waarin de foesaaq toenemen."

Moet je deze uitspraak eens lezen van Nawawi:
Imam Nawawi zei:'Het is verboden voor de moslima om haar gezicht te laten zien aan een joodse of christelijke vrouw of andere ongelovige vrouwen, alleen als de kafira een slavin van haar is, dit is de correct mening binne de wetschool van Imam Shafi'ie

sjonge jonge

Ibn Hajr zegt:"Het is de norm dat de vrouwen toegestaan werd om naar de markten te gaan of naar de moskeen terwijl zij een gezichtsbedekking dragen, zodat de mannen hen niet zien."

De Hanbalitische wetschool

de mening van deze school is welberoemd, maar ik noem er toch een van de imam zelf.

Imam Ahmad zei:'Zelfs de nagel van de vrouw is awrah, dus als zij haar huis verlaat, mag zij niets daarvan onbedekt laten, ook niet haar sokken, want die laat de vorm van haar voeten zien en ik heb liever dat ze haar mouwen dicht maakt, zodat er niemand erin kan kijken."


De Maliki Wetschool

Imaam Al-Abi overleverd in Jawaahir al-Ikleel dat de Maliki geleerde Ibn Marzooq heeft gezegd dat:

De Mashoor (bekende) mening in de Madhab van Imaam Maalik is dat het Verplicht (Wujoob) is om het gezicht te bedekken en de handen als er gevaar is dat een vreemde naar haar kijkt. (Vol.1 pag.41)

In de boeken met de hoogste autoriteit in de moderne Maliki Fatawaa collectie Al-Miyar, Imaam Ahmad al-Wansharisi overleverd de volgende Fatwa aangaande een Imaam die zijn vrouw het huis laat verlaten zonder het bedekken van haar gezicht, hij zegt:

Het is niet toegestaan voor hem om aangewezen te worden als een Imaam die het gebed lijdt, zijn getuigenis wordt niet geacepteerd in de Rechtbank, noch is het toegestaan om hem van de Zakaah te geven wanneer hij deze nodig heeft. Hij blijft onder de Toorn van Allah zolang hij doorgaat met het toestaan hiervan. (Vol.11 pag. 193-194)
Qadi Abu Bakr Bin Al-Arabi heeft gezegd in zijn Juridische Tafsir van de Qur'aan, Ahkam Al-Qur'an:

De vrouw in haar geheel is 'Awrah, haar lichaam en haar stem. Dus het is niet toegestaan dit te tonen behalve in een zeer noodzakelijke situatie, zoals dat er tegen haar getuigd wordt of omdat er een ziekte is aan haar lichaam en zo te vragen wat voor pijn zij voelt. (Vol.3 pag. 1578). [size=3]
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten