Seks-jihad in Tunesië

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Seks-jihad in Tunesië

Berichtdoor Monique » Do Nov 21, 2013 4:12 pm

De betekenis van het huwelijk in moslimterritoria is ook weer duidelijk;
het is alleen maar "legaal neuken".


Seks-jihad in Tunesië

Een sjeik in Saoedi-Arabië sprak enige tijd geleden een fatwa uit over de rol die moslimvrouwen kunnen spelen in de jihad in Syrië. Vervolgens namen meerdere organisaties – in onder andere Tunesië – de taak op zich om jonge meisjes te rekruteren voor de ‘seks-jihad’ in Syrië.

Door: Yasmin Haloui

“Haar naam was Laila en hij werd ‘Majnoun Laila’ genoemd, de ‘Gek van Laila’. Ze behoorden tot dezelfde stam in de woestijn van het Arabische schiereiland. Hij was haar neef; een bekend en gerespecteerd dichter. Majnoun Laila was verliefd op Laila en zij was verliefd op hem. In de woestijn, in het bijzijn van een bediende, ontmoetten zij elkaar. Nooit alleen. Zittend naast elkaar – en zonder elkaar ooit aan te raken – brachten zij samen uren door. Een zuivere liefde die werd beleefd volgens de normen en regels van de Arabische stam.”

Dit verhaal wordt aan jongeren verteld op school in Tunesië tijdens de les Arabische literatuur. De nadruk wordt dan gelegd op de notie en belevenis van eer. Het beschermen van de eer van een vrouw maakt deel uit van de gedragscode voor mannen, futuwa. De eer van mannen en vrouwen zijn met elkaar verbonden. Want wat is belangrijker dan eer en respect?

Maar het verhaal van Laila en Majnoun Laila gaat verder. “De vader van Laila vernam op een gegeven moment dat Majnoun publiekelijk gedichten oplas over zijn liefde voor Laila. Hij werd woedend. En toen een gerespecteerd en invloedrijk man om de hand van Laila vroeg, accepteerde de vader dit aanzoek. Laila vertrok naar het huis van haar echtgenoot. Majnoun zag en sprak haar nooit meer. Hij vertrok de woestijn in en overleed.”

Vandaag worden er ook andere verhalen verteld aan jongeren. Op scholen, universiteiten en in moskeeën wordt verteld dat de hemel te bereiken is en dat de grootste eer te behalen is in Syrië – waar de heilige oorlog gevoerd wordt – aan de zijde van de rebellen die de regering van Assad ten val zullen brengen. Daar – in Syrië – zullen zij strijden tegen de ongelovige soldaten van Assad en zij die Assad steunen. En als zij geraakt worden door de kogel van de vijand en sterven, zullen ze naar de hemel gaan waar vele maagden wachten. Tot dat paradijselijk moment zijn ook hier op aarde vrouwen bereid hun moed en dienst aan God te belonen. De vrouwen – die ook de jihad voeren in Syrië – zullen aan al hun behoeftes voldoen.

Hierbij moet de lezer zich iets heel anders voorstellen dan de gevechten op het veld. De vrouwelijke jihadisten in Syrië voeren namelijk de ‘seks-jihad’. Wat hiermee bedoeld wordt? Nou, mannen die voor de deur van een klein kamertje staan te wachten. In het kamertje een jonge vrouw die haar zwarte allesbedekkende gewaad af doet zodra het contract dat haar en deze strijder bindt uitgesproken is. Degene die het contract uitspreekt, verlaat de ruimte om het paar dat net in het huwelijk getreden is de nodige privacy te geven. Zij gaat op het bed liggen. Hij gaat boven op haar liggen. En wanneer hij klaar is, wordt het huwelijk ontbonden. Hij hoeft de spreuk, die hem van haar scheidt, alleen maar driemaal hardop uit te spreken. En dan betreedt de volgende strijder de kamer. Een nieuw contract wordt uitgesproken. Zij doet weer haar gewaad uit en gaat weer op bed liggen.

Volgens de verklaringen van Aicha, een jonge Tunesische vrouw die heeft meegedaan aan de ‘seks-jihad’ in Syrië en bij terugkeer in Tunesië haar verhaal heeft gedaan in een interview op de Tunesische TV-zender Tounesna TV, is deze beschrijving iets te simplistisch. De ‘seks-jihad’ is een georganiseerde internationale industrie. Het begon in Saoedi-Arabië waar een sjeik een fatwa uitsprak, zoals eerder aangegeven. Door hun recht op seksuele relaties worden de jihadisten – tijdens de strijd – dapperder, hun capaciteiten groter, evenals hun moraal. Ongehuwde of gescheiden moslimvrouwen zouden en moesten trouwen met de strijders om dit recht, de winst en glorie te krijgen. Ongehuwde en gescheiden moslimvrouwen kregen zo de mogelijkheid deel te nemen aan de jihad. Niet door middel van het meevechten op het slagveld, maar door middel van kortdurende huwelijken met talloze strijders of in de termen van vele moslims over de wereld: ‘halal prostitutie’.

Op lokaal niveau en in verschillende landen nemen individuen en organisaties de taak van recrutering en transport naar Syrië op zich. Ook in Tunesië. Op een universiteit werden bijvoorbeeld jonge vrouwen aangesproken door een vrouw die lid is van een pseudo-charitatieve organisatie en uitgenodigd voor huiselijke leerkringen over de islam. “Jullie begeven je in een wereld van doem. De vrouwen om jullie heen begeven zich op gevaarlijke wegen, maar jullie volgen de goeie weg. Zij zullen in de hel eindigen en jullie in de hemel,” werd er gezegd. In voortgezette fases van rekrutering werden de meisjes, die geen afkeer toonden voor de ultieme opoffering, overgehaald. “Het is geen prostitutie maar jihad”. Wanneer zij instemden, gingen zij de grens over, eerst naar Turkije, vervolgens naar Syrië. Eenmaal in Syrië begon het voeren van de heilige oorlog van deze jonge vrouwen. Religieuze rituelen werden uitgevoerd. Twee uur duurde ieder huwelijk. Hierna twee uur rust en vervolgens een nieuwe echtgenoot.

Drie Tunesische jihadisten dwongen in Dir Ezzour ten noorden van Syrië een Tsjetsjeense vrouw tot ‘seks-jihad’. Zij werd verkracht. Toen het hoofd van de jihadistische gevechtseenheid – ook een man die in Syrië streed voor God – terugkeerde van het bezoek aan zijn familie, veroordeelde hij de drie mannen tot de dood. Zij werden afgeslacht. De Tsjetsjeense vrouw behoorde namelijk alleen hem toe.

Ieder verhaal wordt verteld met een reden. En ook het feit dat bepaalde verhalen niet verteld worden heeft zo zijn redenen. Een legende die niet verteld wordt – niet op school, niet op de universiteit en ook niet in de moskeeën – is het verhaal van de assassins. Tijdens zijn reis door het Midden-Oosten hoorde Marco Polo het verhaal over de assassins, de gevaarlijke moordenaars die in dienst waren van Haasani Sabbah. Deze moordenaars waren mannen die na hun verdoving wakker werden in een gecreëerd paradijs op aarde: een prachtige oase, prachtige vrouwen en heerlijk eten. Eenmaal in dit paradijs werd hen door een oude man verteld dat zij – om terug te kunnen keren – Sabbah trouw moesten dienen. Na verloop van een paar dagen werden de mannen weer verdoofd en werden ze vervolgens wakker op aarde om hun nieuwe meester trouw en tot de dood te dienen. Zij werden getraind en gevormd tot de gevaarlijkste moordenaars van het gebied.[1] Zij dienden Sabbah en wachten op de beloofde hemel, de mirage.

Inmiddels zijn meer dan 100 Tunesische meisjes zwanger van Syrië naar Tunesië teruggekeerd. Zij wachten op hun plekje in de hemel maar tot het zover is worden zij geconfronteerd met ‘beschaamde’ families die hen verstoten en een samenleving met weinig begrip voor deze vorm van ‘halal prostitutie’. Gelukkig was er een ‘redder in de nood’. Een van de leiders van de islamitische Nahdha-partij verklaarde de kinderen van de jihadisten te zullen adopteren. Hij riep Tunesiërs op hetzelfde te doen. Er is veel veranderd in het Tunesië dat in december 2010 in opstand kwam voor waardigheid.

http://www.nieuwwij.nl/verdieping/seks-jihad-tunesie/
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Seks-jihad in Tunesië

Berichtdoor Eliabe » Do Nov 21, 2013 4:37 pm

Toch nog iets positiefs binnen de islam. Voor niks naar de hoeren.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Seks-jihad in Tunesië

Berichtdoor Dhana » Do Nov 21, 2013 5:45 pm

Waarom schiet me nou de naam Lebensbron te binnen?
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: Ma Jun 14, 2004 6:14 pm

Re: Seks-jihad in Tunesië

Berichtdoor Iznogoodh » Do Nov 21, 2013 7:03 pm

Hoe betrouwbaar is die bron?
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Seks-jihad in Tunesië

Berichtdoor Eliabe » Do Nov 21, 2013 7:22 pm

Iznogoodh schreef:Hoe betrouwbaar is die bron?

Als je even had gekeken op die site, had je dit gevonden. http://www.nieuwwij.nl/over-nieuwwij/
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72306
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Seks-jihad in Tunesië

Berichtdoor Ariel » Do Nov 21, 2013 9:20 pm

Iznogoodh schreef:Hoe betrouwbaar is die bron?


Een paar links. Ik vermoed dat je iets te lang op marokko.nl gezeten hebt. Daar lees je denk ik niet van dit soort berichten

http://rt.com/news/sexual-jihad-tunisia-syria-133/
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ihad-.html
http://frontpagemag.com/2013/raymond-ib ... sex-jihad/
http://english.alarabiya.net/en/variety ... te-TV.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: Ma Jun 14, 2004 6:14 pm

Re: Seks-jihad in Tunesië

Berichtdoor Iznogoodh » Vr Nov 22, 2013 2:00 pm

Ariel schreef:
Iznogoodh schreef:Hoe betrouwbaar is die bron?


Een paar links. Ik vermoed dat je iets te lang op marokko.nl gezeten hebt. Daar lees je denk ik niet van dit soort berichten

http://rt.com/news/sexual-jihad-tunisia-syria-133/
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ihad-.html
http://frontpagemag.com/2013/raymond-ib ... sex-jihad/
http://english.alarabiya.net/en/variety ... te-TV.html

Een minsister van binnenlandse zaken die het zegt? Dat klinkt wel serieus.
Onze Vader...

Die in de Hemel zijt...

Blijf daar...


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten