Hoge adviesraad vindt dat Saudische vrouwen moeten mogen aut

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Marieke
Berichten: 440
Lid geworden op: Zo Mei 19, 2013 3:54 pm

Hoge adviesraad vindt dat Saudische vrouwen moeten mogen aut

Berichtdoor Marieke » Za Nov 08, 2014 3:30 pm

De Saudische regering moet autorijden ook toestaan voor vrouwen.

Dat heeft de Saudische Shuraraad geadviseerd aan koning Abdullah, zei een lid van het adviesorgaan vrijdag tegen Associated Press.

Voor vrouwen onder de 30 moet het huidige verbod in stand blijven, aldus de raad. Autorijden moet wel mogelijk zijn voor vrouwen boven die leeftijd, maar om 20.00 uur moeten ze van de weg zijn.

Ook mogen ze achter het stuur geen make-up dragen. Bovendien hebben ze eerst toestemming van een mannelijke verwant - echtgenoot, vader of broer - nodig.
Niet bindend

Het advies van de raad is niet bindend voor de regering. De raad wilde zich jarenlang zelfs niet over de kwestie buigen, maar afgelopen jaar namen protestacties van vrouwen toe. Het Saudische rijverbod is uniek in zijn soort. Het is in het leven geroepen, omdat geestelijken in het strenggelovige land vrezen dat het tot 'losbandigheid' zal leiden als vrouwen achter het stuur kruipen.

Bron: www.nu.nl

En dat zeggen ze dan nu het bijna 2015 is hé... Tjonge jonge, ze behandelen vrouwen daar als kleine kindjes!! :x
Vrede verdwijnt, waar de islam verschijnt...

Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten