Grote actie voor Noura

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Grote actie voor Noura

Bericht door Pilgrim »

Grote actie voor Noura (19), die de doodstraf krijgt

Elselotte Smink, 11 mei 2018

Afbeelding

Het is een van de laatste strohalmen: de petitie die actievoerders wereldwijd zijn gestart om een poging te doen de 19-jarige Noura Hussein uit Soedan te redden van de doodstraf. De tiener werd daar donderdag toe veroordeeld, omdat zij haar man heeft vermoord, nadat hij haar verkrachtte. Een heftig verhaal.

Jong uitgehuwelijkt
Pas zestien was Noura toen ze door haar familie werd uitgehuwelijkt. Ze vluchtte daarop naar een tante, maar na drie jaar werd ze door haar familie overgehaald terug te gaan. Zij overhandigden het meisje aan de familie van de man.

Na zes dagen bij haar man werd Hussein verkracht, waarbij hij werd geholpen door drie andere mannen. ,,Ze wilde geen seks met hem hebben”, vertelt Sarah ElHasan, één van de activisten die zich voor Hussein inzet, aan al-Jazeera. ,,Hij rekruteerde een paar neven en bracht hen naar zijn huis, zodat zij haar in bedwang konden houden terwijl hij haar verkrachtte.”

Verraden door familie
Toen de man haar de volgende dag weer wilde verkrachten, stak Noura haar man dood. Daarna vluchtte ze naar haar ouders, maar die droegen haar over naar de politie.

Ook in de rechtbank had het meisje geen familie aan haar zijde: volgens tweets van aanwezigen was Noura helemaal alleen. De rechter vroeg de familie van de man wat zij wilden dat er zou gebeuren met de negentienjarige, en stipte zelfs even aan dat ze haar zouden kunnen vergeven.

Islamitische wetgeving
De familie van de vermoorde man wees echter de mogelijk af om Noura er met een financiële compensatie vanaf te laten komen en vroeg, zoals de sharia toelaat, om executie door een galg.

Geen dromen kunnen vervullen
Na de uitspraak vertelde het meisje het grote aantal toeschouwers volgens The Guardian: ,,Het was een schokkend moment toen de rechter mij terechtstond voor moord. Ik wist toen dat ik zou worden geëxecuteerd, zonder mijn dromen te kunnen vervullen.”

De familie van de man zou het uitspreken van het oordeel hebben geklapt, en vrolijk hebben gelachen, volgens een van de aanwezigen.

Hoger beroep
De actie Justice for Noura is op social media steeds groter aan het worden. Gelukkig maar, want het juridische team van Noura, waaronder vooral activisten van de groep Equality Now die zich inzetten voor het meisje, heeft 15 dagen om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Een van de leden, Muawya Khidir, benadrukt dat de doodstraf niet gepast was: Noura verdedigde zichzelf en was ten tijde van de moord mentaal en psychologisch in de war door de verkrachting.

Brief aan president
De groep gaat onder andere een brief schrijven naar de Soedanese president Omar al-Bashir, om te vragen of Noura ontzien kan worden. Ook gaat er een petitie rond die ondertekend kan worden.

Slachtoffer
,,Noura is geen crimineel, ze is een slachtoffer – zo zou ze ook moeten worden behandeld. In andere landen zouden slachtoffers van verkrachting en huiselijk geweld, zoals Noura, diensten krijgen om ervoor te zorgen dat ze het trauma van hun ervaringen te boven komen”, aldus Tara Carey

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuw ... raf-krijgt
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Grote actie voor Noura

Bericht door King George »

Islamitische wetgeving
De familie van de vermoorde man wees echter de mogelijk af om Noura er met een financiële compensatie vanaf te laten komen en vroeg, zoals de sharia toelaat, om executie door een galg.
Bij normale wetgeving mag er schadevergoeding worden geclaimd door het slachtoffer, de verkrachte minderjarige dus, op de (familie van de) dader. Islamitische wetgeving is verknipt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Grote actie voor Noura

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Eigenlijk staat de Jihad voor zelfverdediging.

Moslims zullen altijd alles in het werk stellen om hun rigide verwerpelijke smerige vieze sadistische religie de hemel in te prijzen; de hemel waarin Mohammed de profeet aan het infuus ligt van Allah dat bekend staat onder de naam 'Vrede Zij Met Hem'.

We kennen het toegestane liegenfenomeen onder moslims. We weten dat ALLE moslims zich superieur wanen aan andersdenkenden. Gelukkig weten we ook dat moslims behoren tot de mislukte mensensoort 'moslims'. Waardoor het allemaal inzichtelijk is geworden.

Moslims claimen dus, dat wanneer hun zo verheven religie 'aangevallen' wordt, zij het recht van verdediging hebben. Klinkt plausibel. Maar wat is een religie zonder mensen? Dus als een moslim onverhoeds wordt aangevallen door een andere moslim, heeft de eerste moslim het recht van zelfverdediging. Klinkt logisch. Maar voor logisch denken moet u niet bij de achterlijke meute zijn die zich moslim noemt en derhalve ook ongeschikt is voor deze tijd. Want wie liegt die bedriegt. Omdat het hier om een vrouw gaat die uit zelfverdediging handelde en een man doodde, moet zij hiervoor boeten. Een vrouw in Islam telt namelijk niet mee, heeft nauwelijks rechten en wordt te allen tijde beschouwd als dom. In dit laatste geval wil ik deze algemeen bekend staande redenatie van het moslim-gepeupel rechtvaardigen, en pleit voor ontoerekeningsvatbaar. Je moet toch wat als je in discussie gaat met de ontoerekeningsvatbare mens die zich moslim noemt.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Grote actie voor Noura

Bericht door King George »

Hoe zal Nora zich hierover uitspreken?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77356
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Grote actie voor Noura

Bericht door Ariel »

King George schreef:Hoe zal Nora zich hierover uitspreken?
Ik denk dat Nora geen compassie met de vrouw zal hebben. Nora zal zeggen, "had ze haar man maar niet moeten vermoorden"
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie