De status van de moslimvrouw

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35996
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De status van de moslimvrouw

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 13, 2018 1:52 am

Egypte: Acht jaar gevangenisstraf na seksuele intimidatie

Geplaatst op 12 juli 2018

Afbeelding

Acht jaar gevangenisstraf na seksuele intimidatie – deze hoge straf legde een rechtbank in Cairo niet op aan de daders, maar aan het slachtoffer. Yahoo News Duitsland meldt:

Mona el-Mazboh werd in juni dit jaar gearresteerd op de luchthaven van Caoro, toen zij na een vakantie in Egypte weer wilde vertrekken. De reden: El-Mazboh had een tien minuten durende video gepubliceerd, waarin ze Egypte o.a. “hoerenzoonland” noemde. Zoals “Reuters” bericht, klaagde de vrouw in de video over seksuele intimidatie van de kant van jonge mannen en taxichauffeurs evenals over de slechte service in restaurants in de vastenmaand ramadan. Bovendien bericht ze over een eerdere vakantie naar Egypte, toen haar geld werd gestolen.

Een rechtbank in Cairo verklaarde haar nu schuldig aan het opzettelijk verbreiden van valse geruchten die de maatschappij schaden. Andere bestanddelen van een strafbaar feit zijn het aanvallen van religie evenals openbare onzedelijkheid.

Dus het gebruikelijke uit de “schaamtecultuur”: niet de slechte daad wordt vervolgd, maar diegene wordt bestraft die er openlijk over praat. Misschien zou iedereen die een reis wil maken naar het land van de Moslimbroederschap er eens bij zichzelf over moeten nadenken of dat wel de juiste plek is om je vakantiegeld uit te geven.

Men kan bij het Egyptische toeristenbureau informatie vragen over de zaak en uitleggen dat men zijn reisplannen zou kunnen wijzigen. Misschien helpt dat de moedige en bestrafte vrouw.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/12 ... timidatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten