De status van de moslimvrouw

Bestaan gelijkheid en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de islam? Begon de emancipatie van de vrouw 1400 jaar geleden? Bevrijdt de islam de vrouw?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38347
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De status van de moslimvrouw

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 13, 2018 1:52 am

Egypte: Acht jaar gevangenisstraf na seksuele intimidatie

Geplaatst op 12 juli 2018

Afbeelding

Acht jaar gevangenisstraf na seksuele intimidatie – deze hoge straf legde een rechtbank in Cairo niet op aan de daders, maar aan het slachtoffer. Yahoo News Duitsland meldt:

Mona el-Mazboh werd in juni dit jaar gearresteerd op de luchthaven van Caoro, toen zij na een vakantie in Egypte weer wilde vertrekken. De reden: El-Mazboh had een tien minuten durende video gepubliceerd, waarin ze Egypte o.a. “hoerenzoonland” noemde. Zoals “Reuters” bericht, klaagde de vrouw in de video over seksuele intimidatie van de kant van jonge mannen en taxichauffeurs evenals over de slechte service in restaurants in de vastenmaand ramadan. Bovendien bericht ze over een eerdere vakantie naar Egypte, toen haar geld werd gestolen.

Een rechtbank in Cairo verklaarde haar nu schuldig aan het opzettelijk verbreiden van valse geruchten die de maatschappij schaden. Andere bestanddelen van een strafbaar feit zijn het aanvallen van religie evenals openbare onzedelijkheid.

Dus het gebruikelijke uit de “schaamtecultuur”: niet de slechte daad wordt vervolgd, maar diegene wordt bestraft die er openlijk over praat. Misschien zou iedereen die een reis wil maken naar het land van de Moslimbroederschap er eens bij zichzelf over moeten nadenken of dat wel de juiste plek is om je vakantiegeld uit te geven.

Men kan bij het Egyptische toeristenbureau informatie vragen over de zaak en uitleggen dat men zijn reisplannen zou kunnen wijzigen. Misschien helpt dat de moedige en bestrafte vrouw.

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/12 ... timidatie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38347
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De status van de moslimvrouw

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 29, 2018 11:58 pm

De moslimvrouw wordt onderdrukt; de oorzaak ervan ligt in de ISLAM

Posted on December 29, 2018

Afbeelding

Wereldwijd lijden zowel moslims als niet-moslims onder de islam, en telkens zijn vrouwen de grootste slachtoffers. Binnen de islam is de vrouw een minderwaardig wezen, dat op allerlei terreinen wordt achtergesteld op de man. Kindhuwelijken, gedwongen huwelijken, anti-vrouwengeweld, opsluiting en afscherming van de buitenwereld, eer gerelateerd geweld, polygamie, gedwongen seks en genitale verminking; grote groepen islamitische vrouwen krijgen ermee te maken. En waar blijven intussen onze zelfverklaarde ‘progressieve’ feministen? Die hullen zich in een oorverdovend stilzwijgen als het gaat over onaanvaardbare praktijken die binnen de orthodoxe moslimgemeenschap bestaan. Ze blijven blind voor de manifeste gevallen van onderdrukking in de vorm van huiselijk geweld, verplichte klederdracht, gedwongen huwelijken, genitale verminking en verstoting, die daar vanwege culturele en religieuze redenen schering en inslag zijn en waarvan hun seksegenoten het slachtoffer zijn...

“Moslim-vrouwen mogen nooit met niet-moslims trouwen ”(Koran-2:221)... “Een man kan huwen met een meisje dat niet geslachtsrijp is” / Koran- 65, 4... En laten wij niet vergeten het 8-jarige meisje in Jemen, dat in haar huwelijksnacht letterlijk werd doodgeneukt door haar echtgenoot van in de veertig... Moslim-vrouwen mogen zelfs niet eens meer zelf kiezen hoe ze gekleed gaan. Ze mogen niet eens zelf bepalen of ze de deur uit mogen; het is haar mannelijke voogd, die bepaalt of ze dit wel of niet mag. (“Aan de vrouwen van de profeet/1400 jaar geleden / werd bevolen om thuis te blijven, en slechts vanachter een gordijn met mannen te praten” / Koran-33:33, 53, 59)... De Koran stelt immers dat mannen de voogden zijn over de vrouwen en dat vrouwen moeten gehoorzamen aan hun man, zo niet, dan mag de vrouw ‘getuchtigd’ worden (soera 4:34)...

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 38347
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De status van de moslimvrouw

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 07, 2019 9:44 pm

Islamitische vrouwenemancipatie...

Afbeelding

FILMPJE!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Rechten van de vrouw in Islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten