De dreiging van een nucleair Iran

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13996
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Dreigen is typisch moslim-eigen. Verliezen ook.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Feb 11, 2012 1:17 pm

We hebben toch geen last van commotie mag ik aannemen?

Trouwens, voor zover ik weet heeft Iran nog geen kernproef genomen. Mij is niets bekend van een of andere verdachte explosie of paddenstoelwolk. Of loop ik achter de feiten aan en heeft de allernieuwste bom bij ontlading de vorm van een ontbloot achtereind van de islamitische Iraanse man, het standaard bidpatroon van de mohammedaan?

We hebben dit soort 'spelletjes' dat Iran beoefent al eens eerder meegemaakt.Tijdens de koude oorlog. Dat was toen nog overzichtelijk. Het vrije westen versus het de mond gesnoerde communistische oosten. Kunnen wij ons nog wel het vrije westen noemen? Ik ga er niet van uit met zo veel mohammedanen in onze samenleving die aan de kant van de Mohammed-waanzin staan. Die dus vóór alle Mohammed-aanbidders in de wereld zijn en tégen joden, Israël, de facto de gehele westerse kennisbeschaving. Want Allah, de nutteloze knecht van de historische Mohammed gaat boven alles. Nou, dat belooft nog wat met al die parasiterende mohammedanen in Europa. Die kloothommels in de VS met aan het hoofd moslimvriend Obama hebben maar een procent last van moslims. En van die een procent is misschien een procent anti-westers en voelt zich hierdoor geen onderdaan van Uncle Sam, maar des te meer volgeling van de perverse primitieve kamelendrol Mohammed.

Als ik logisch nadenk en dat vind ik wel zo prettig, lijkt het mij verstandig dat Israël maar snel zijn bom gooit wanneer ook Iran zoiets in zijn macht heeft. Israël heeft nooit geroepen om de vernietiging van wie dan ook. Zoiets is typisch voorbehouden aan mensen die de islam aanhangen, die dan om het hardst gillen voor de vernietiging van Israël. Waar wacht Israël eigenlijk nog op?

Allah is niet ziek. Hij is doodziek! Hij lijdt aan het Mohammed-syndroom

Met haat bereik je niks. Maar leg dat nu maar eens uit aan een moslim. Onbegonnen werk. Haat hoort namelijk bij hun religie. Nooit de koran gelezen? Begin er maar niet aan. Wie een zwakke maag heeft wordt er kotsmisselijk van en zal zeker moeten braken. Al is het maar in zijn verbazing over zoveel achterlijkheid die door moslims als warme kamelenkeutels gesavoureerd wordt.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16326
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor King George » Zo Feb 12, 2012 9:35 pm

'VS voorbereid op militair treffen met Iran'
Laatste update: 12 februari 2012 19:41 info

De Amerikaanse marine is goed voorbereid op een gewapend conflict met Iran.

Dat heeft viceadmiraal Mark Fox, de hoogste Amerikaanse marineofficier in de Perzische Golf, zondag gezegd. Evenwel neemt de marine het Iraanse leger zeer serieus, aldus Fox.

Bahrein, dat in de Perzische Golf ligt, is de thuishaven van de Amerikaanse Vijfde Vloot.

Fox zei dat de Iraanse krijgsmacht 'in staat is een tik uit te delen' aan de Amerikaanse troepen in de Perzische Golf. Zijn schepen hebben echter wel het recht zich te verdedigen als ze worden aangevallen door Iran, zo zei Fox.


Olie-embargo

Iran heeft de afgelopen tijd herhaaldelijk gedreigd de Straat van Hormuz te sluiten in het geval van een olie-embargo. De zee-engte verbindt de Perzische Golf met de Golf van Oman en is van groot belang voor het olietransport. De VS hebben op hun beurt gezegd een blokkade van de Straat van Hormuz onder geen beding te zullen accepteren.


Nu.nl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Do Feb 16, 2012 12:47 pm

Israël: aankondiging Iran is grootspraak

donderdag 16 februari 2012

JERUZALEM (ANP) - De aankondiging van Iran dat het belangrijke vooruitgang heeft geboekt met zijn nucleaire programma, is volgens Israël grootspraak. ,,Ze gaan zeker vooruit, maar ze slaan zich op de borst met prestaties die niet bestaan, om anderen ervan te weerhouden ze aan te pakken'', zei de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak donderdag.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad verklaarde woensdag dat zijn land 3000 nieuwe centrifuges voor de verrijking van uranium heeft gebouwd. Hij kondigde ook aan dat Iran vier nieuwe reactoren zou bouwen. Iran zegt dat de centrifuges nodig zijn voor kernenergie, maar het Westen vreest dat Iran in het geheim werkt aan een atoombom. Israël heeft gezinspeeld op een aanval.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3307 ... spraak.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Do Feb 16, 2012 2:44 pm

Oeps!!!! film gevonden op Geen Stijl. Ik hoop dat de maker van deze film geen voorzienende geest heeft.

Het begin van wereldoorlog III

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Zo Feb 19, 2012 4:32 pm

Iran levert geen olie meer aan Groot-Brittannië en Frankrijk. Dat heeft het ministerie van Olie in Teheran zondag bekendgemaakt. Veel effect zal het besluit niet hebben: Frankrijk importeerde nauwelijks olie uit Iran, Groot-Brittannië helemaal niet. :laugh1:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Di Feb 21, 2012 5:39 pm

Iran dreigt met preventieve actie

dinsdag 21 februari 2012

TEHERAN (ANP) - Iran zal preventieve actie tegen zijn vijanden ondernemen als Teheran het gevoel heeft dat zijn nationale belangen in het geding zijn. Dat zei het plaatsvervangende hoofd van de strijdkrachten dinsdag tegen het semi-officiële persbureau Fars.

,,Onze strategie is nu dat als we merken dat onze vijanden Irans nationale belangen in gevaar willen brengen, dan zullen wij handelen zonder te wachten op hun acties'', aldus Mohammad Hejazi.

Iran ligt onder vuur vanwege zijn nucleaire programma. Het Westen is bang dat Iran in het geheim werkt aan een atoomwapen, iets dat het land stellig ontkent. In Israël wordt geregeld gespeculeerd over een aanval op nucleaire installaties in Iran.

http://www.elsevier.nl/web/Artikel/3313 ... -actie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 24, 2012 1:41 am

Oorlog tussen Iran en Israël wordt weldra onvermijdelijk

Afbeelding

Der Irankrieg kommt

door Sever Plocker [http://haolam.de]
vertaling E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com]

Er komt oorlog. We hebben een wonder nodig om hem af te wenden. Beide kanten hebben zich al jarenlang voorbereid. De twee landen delen hun voorraden in, houden oefeningen, zetten informatie van de geheime diensten in de praktijk om en vertegenwoordigen openbare opvattingen, die een terugtocht verhinderen. Israël en Iran bevinden zich op dit moment in toenemende mate in een Koude Oorlog en stevenen af op een onvermijdelijke botsing. Een oorlog komt dichterbij.

Slechts in enkele gevallen is een Koude oorlog niet in een echte oorlog veranderd. Een bekend voorbeeld daarvan is de ineenstorting van het Sovjetregime in de jaren-80 en de daarmee gepaard gaande nederlaag in de koude Oorlog tegen het Westen. De VS hebben gewonnen zonder een schot te lossen. Ze hebben hun technologische superioriteit als strategische bedreiging gebruikt. Terwijl de westerse ideologie de harten aan de andere kant van het IJzeren gordijn gewonnen heeft. Na de regimewisseling in Moskou was de dreiging van een nucleaire oorlog voorbij.

In het Israëlisch-Iraanse geval is de situatie veel explosiever en het is moeilijk om een goede afloop te verwachten. Israël is vastbesloten om alles te doen om te voorkomen dat Iran in het bezit komt van kernwapens. Geen enkele Israëlische minister-president en geen enkele chef van het IDF zal ooit bereid zijn om de verantwoordelijkheid van een nucleair Iran op zich te nemen.

In de diplomatieke wereld hebben woorden als “daarmee kan men niet leven” en “dat kan niet geaccepteerd worden” de betekenis van oorlogsverklaringen. En deze oorlog is tamelijk voorspelbaar; op het huidige tijdstip gaan de commentatoren en wie er ook op wedt, uit van een kans op oorlog van 90%. Daarom moeten de voorbereidingen zorgvuldig plaatsvinden. In werkelijkheid werden ze al afgesloten. Als Iran zijn atoombomplannen niet laat vallen, is een Israëlische actie tegen de nucleaire installaties van Teheran onvermijdelijk.

De Iraanse irrationaliteit
Zou de Iraanse leiding dit plan kunnen laten vallen? Ja, dat zou ze kunnen – want per slot van rekening wordt Iran niet verzocht zijn volledige nucleaire project te beëindigen; Iran wordt alleen verzocht om uitsluitend een project te volgen, waarvan Iran zelf zegt dat dit zijn rechtmatige streven zou zijn: nucleaire energie gebruiken voor vreedzame doeleinden. Dat zou de onmiddellijke stopzetting van het geheime militaire programma inhouden en bovendien de bereidheid om de atoominstallaties toegankelijke te maken voor internationale inspecteurs en de bereidheid om de transfer van het verrijkte uranium naar overzee te accepteren.

Zo´n verdrag zou de populariteit van het regime geenszins schaden: veelmeer zou het enthousiast begroet worden op de markten van Teheran; vooral, omdat dan de economische sancties zouden worden opgeheven. In Iran worden nucleaire wapens als imperialistisch instrument beschouwd. Het land redt zich ook heel goed zonder deze wapens.

Men zou daarom tot een optimistische conclusie kunnen komen: onder de toenemende druk van de sancties, die nu eindelijk veelomvattend en ingrijpend zijn, zou het Iraanse regime inderdaad zin plan kunnen laten varen. Het zou voor de komende 12 jaar de militaire nucleaire optie opgeven en genoegen nemen met elektriciteitscentrales. Daaronder zou de populariteit van het regime niet lijden; veelmeer zou het tegendeel het geval zijn.

Maar dit zijn rationele overwegingen, terwijl de Iraanse leiding irrationaliteit aan de dag legt. Haar geheime wens naar nucleaire wapens is irrationeel, haar vijandigheid tegenover Israël is irrationeel en de manier waarop zij met haar economie omgaat, is irrationeel.

Daarom is het moeilijk te zeggen hoe het regime van de ayatollah´s op toenemende internationale druk zou reageren. De leiders van Iran spelen een kat en muis spel met de VS en met Israël. De Iraniërs denken, dat zij de katten zijn, maar in werkelijkheid zijn ze de muizen.

En om deze reden zullen we met aanzienlijke waarschijnlijkheid hier een oorlog zien, Israël zal de nucleaire installaties van Iran eerder aanvallen dan gedacht, waarbij het westerse en Arabische hulp en ondersteuning krijgt. We zullen in de vroege ochtenduren gewekt worden door de sirenes. De woordvoerder van het thuisfront zal ons opdracht geven zonder paniek onze verzegelde ruimtes in te gaan. En de rest zal geschiedenis zijn.

http://brabosh.com/2012/02/18/pqpct-g2l/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Za Mar 03, 2012 1:23 am

Obama: Aanval op Iran is geen bluf

De Amerikaanse president Obama heeft vrijdag benadrukt dat de militaire dreiging in de richting van Iran serieus is. „Ik bluf niet”, aldus Obama in een vrijdag gepubliceerd interview.

Obama zegt in het interview met het tijdschrift The Atlantic dat zowel Iran als Israël begrijpt dat „een militaire component’, net als sancties en diplomatie, tot de opties behoort om Iran tegemoet te treden. Vrij algemeen wordt ervan uitgegaan dat Iran werkt aan een kernwapen. Voor Israël zowel als Amerika is dit onacceptabel.

Obama heeft voor maandag een ontmoeting met de Israëlische premier Netanyahu op het programma. Daarin zal hij proberen Netanyahu te overtuigen militair ingrijpen in Iran uit te stellen. Israël heeft laten doorschemeren mogelijk luchtaanvallen uit te voeren op de Iraanse nucleaire faciliteiten.

Obama zei dat ook Amerikaanse militair ingrijpen niet wordt uitgesloten. „Ik denk dat de Israëlische regering begrijpt dat ik, in mijn rol als de Amerikaanse president, niet bluf”, aldus Obama. „Maar ik ga ook niet rondbazuinen wat ik van plan ben.”

Netanyahu zei vrijdag dat de internationale gemeenschap niet in de „val” moet trappen van nieuwe onderhandelingen met Iran. Volgens Netanyahu moet de wereld juist haar eisen duidelijk maken.

Netanyahu deed zijn uitspraken na een bijeenkomst met de Canadese premier Steven Harper. Hij vreest dat Iran zal instemmen met nieuwe onderhandelingen om zich aan de internationale druk te ontworstelen.

In een gesprek met westerse journalisten zei de Russische premier en presidentskandidaat Poetin het Westen moet oppassen met een aanval op Iran. „Voor ons zal die uitermate nadelige gevolgen hebben”, zoals een massale vluchtelingenstroom naar Rusland.

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/ ... f_1_627099
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 05, 2012 12:12 pm

Kan Israël een aanval op Iran aan?
Stieven Ramdharie


President Obama zal premier Netanyahu vandaag proberen te weerhouden van een aanval op Iran. Is Israël eigenlijk wel in staat tot zo'n gecompliceerde luchtoperatie?
Een dreigende Israëlische aanval op Iran is vandaag het belangrijkste gespreksonderwerp tijdens de ontmoeting in het Witte Huis tussen president Obama en premier Netanyahu. Over zo'n gewaagde preventieve aanval, mogelijk nog voor de zomer, wordt al jaren gespeculeerd. Maar kan Israël zo'n ingewikkelde militaire operatie wel aan? Beschikt de luchtmacht wel over het materieel en de bommen om verscheidene, goed verdedigde doelen op zo'n grote afstand te treffen? En hoe zou het oorlogsplan eruit zien?

Luchtarmada
Vijftig tot honderd F-15's en F-16's zullen zo'n vierduizend kilometer moeten afleggen, boven Turkije, Jordanië, Syrië, Irak of Saoedi-Arabië. Afhankelijk van welke van de drie vliegroutes de voorkeur krijgt. De luchtarmada moet worden bijgetankt in de lucht. Eenmaal boven Iran moeten de Israëlische vliegers Iraanse MiG-29's en SAM-raketten van zich afhouden, zodat hun collega's 2.300 kilo zware bommen kunnen afvuren.

Die bommen zijn bestemd voor de duizenden centrifuges die in Natanz 23 meter onder de grond uranium verrijken. En voor de geheime atoominstallatie Fordow, gebouwd in een berg en zo'n 90 meter verstopt onder beton en steen. Bestookt door 25 F-15's, bewapend met 75 bunker busters, zou het door de VS en Israël zo gevreesde Fordow wellicht kunnen worden vernietigd. Daarna moeten de Israëli's terug, hopend dat ze niet worden onderschept door Iraanse, Syrische of Saoedische toestellen. En dan maar hopen dat ze het omstreden Iraanse atoomprogramma inderdaad in de as hebben gelegd, of op z'n minst flink hebben vertraagd.

Grote kans op succes
Nee, de Israëli's kunnen dit helemaal niet, zei oud-directeur Michael Hayden van de CIA onlangs. Ja, Jeruzalem kan het prima aan, meent voormalig militair adviseur in Irak Austin Long. 'En met een grote kans op succes', zegt Long, verbonden aan de Columbia University, telefonisch vanuit Washington.

Long: 'Geluiden als die van Hayden en van Amerikaanse oud-generaals, zijn misleidend. Ze zijn bedoeld als boodschap van de VS aan Jeruzalem dat een aanval nu een slecht idee is. Na jaren van modernisering beschikt Israël over voldoende militaire capaciteit om succesvol diep verborgen doelen in Iran te vernietigen. Maar geen enkele aanval kan alles vernietigen. De Israëlische houding zal zijn: laten we zo veel mogelijk uitschakelen en het atoomprogramma twee jaar vertragen.'

Aanvliegroutes
Een groot obstakel voor de Israëli's was tot nu toe de aanvliegroute naar Iran. De Amerikaanse terugtrekking uit Irak lijkt dit probleem te hebben opgelost. Israël hoeft de VS niet om toestemming te vragen om boven Irak te vliegen. 'De kortste route naar Iran, 1.750 kilometer, is via Jordanië en Irak', zegt Long. 'Van Bagdad heeft Israël niets te vrezen want Irak heeft geen luchtverdediging. En Jordanië zal het, net als in 1981, accepteren.'

De andere twee vliegroutes hebben alleen maar nadelen. De noordelijke optie, zo'n 2.220 kilometer, gaat via Turkije. De relatie met Ankara is flink bekoeld en het is de vraag of Turkije zal instemmen. Een ander nadeel is dat de Israëli's op deze route boven vijf Iraanse luchtmachtbases moeten vliegen. De Iraanse luchtmacht is sterk verouderd , maar beschikt over veertig MiG-29's die de Israëli's kunnen onderscheppen. Als dat gebeurt, verliezen de Israëli's een belangrijk voordeel: the element of surprise. Luchtgevechten betekenen ook oponthoud. Hoe meer vertraging, des te meer kerosine wordt verbruikt. Via Syrië en Iraaks Koerdistan vliegen is een alternatief. De Syrische luchtmacht blunderde bij de Israëlische verrassingsaanval in 2007 en greep niet in.

De zuidelijke route, via Saoedi-Arabië, is evenmin aantrekkelijk. Met 2.400 kilometer is het de langste. Bovendien leidt hij langs Saoedische en Iraanse luchtmachtbases. Een probleem is het bijtanken door KC 707-luchttankers. Dit zal moeten gebeuren boven Saoedi-Arabië of de Perzische Golf. De kwetsbare tankers zijn dan een makkelijk doelwit.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... -aan.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Do Mar 08, 2012 12:35 am

Satellietbeelden: Iran ruimt geheim nucleair werk op

Op satellietbeelden is te zien hoe trucks en graafmachines af en aan rijden bij een Iraanse legerbasis. Dat hebben anonieme diplomaten woensdag tegen persbureau AP gezegd. De werkzaamheden wijzen er volgens de diplomaten op dat er wordt geprobeerd elk spoor van radioactiviteit bij de basis te verwijderen.

De werkzaamheden zijn er mogelijk op gericht de straling die is vrijgekomen bij een test met een neutronenontsteker op te ruimen, aldus twee van de diplomaten. Een neutronenontsteker is cruciaal voor de ontwikkeling van een kernbom. Een derde diplomaat kon dit niet bevestigen, maar zei wel dat een neutronenontsteker geen enkel ander doel dient dan de ontwikkeling van kernwapens.

Het zou gaan om het Parchin-complex. Iran weigerde tot enkele weken geleden nog inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) tot de basis toe te laten. Het IAEA maakte dinsdag echter bekend dat Iran bereid is de inspecteurs toegang te verschaffen.

De satellietbeelden zijn afkomstig van de lidstaten van het IAEA, aldus de diplomaten. Ze zijn recent en er worden constant nieuwe beelden geleverd. De diplomaten zijn experts op het gebied van kernfysica bij het IAEA. Ze bedongen anonimiteit om vertrouwelijke informatie te bespreken.

Het IAEA verdenkt Iran er al langer van in het Parchin-complex aan een kernwapen te werken. Het agentschap zei in november dat er mogelijk testen waren uitgevoerd op de basis met conventionele explosieven, die weer worden gebruikt om een kernreactie op gang te brengen

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... k-op.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16326
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor King George » Za Mar 10, 2012 3:04 pm

De leider van de Vrije Wereld spreekt weer eens duidelijke taal!

http://www.therightscoop.com/netanyahus-full-speech-at-aipac/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16326
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor King George » Za Mar 10, 2012 3:15 pm

Afbeelding

Netanyahu liet zijn toehoorders 2 documenten zien waaruit blijkt dat de Amerikanen in 1944 weigerden Auschwitz te bombarderen omdat ze bang waren voor Duitse wraakacties. 'Deze keer is het anders. Deze keer kunnen we onszelf verdedigen.'

Confronterend en pijnlijk, maar terecht!


President Obama hoopte dat hij de Israëlische premier Netanyahu tijdens zijn bezoek aan Washington zover zou kunnen krijgen te beloven een nieuwe ronde diplomatie en internationale sancties de kans te geven om Iran alsnog te doen meewerken met het Internationale Atoom Energie Agentschap en zijn geheime kernwapenprogramma op te geven. Obama kreeg echter precies het tegenovergestelde te horen. Netanyahu liet hem weten dat de tijd -na vele jaren vruchteloos onderhandelen en loze beloften uit Teheran- wat Israël betreft zo goed als op is. Hoewel hij geen deadline noemde is het daarom zeker dat Israël nog vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november Iran zal aanvallen. (1)

Tijdens zijn toespraak voor de AIPAC conferentie vielen Netanyahu regelmatig staande ovaties ten deel, vooral toen hij beloofde dat 'ons volk nooit meer in de schaduw van uitroeiing' zal hoeven leven. 'Nooit meer!' Daarmee verwees hij naar de talloze keren dat de Iraanse president Ahmadinejad, opperleider Ayatollah Khamenei en een groot aantal andere hoge politieke en militaire officials de afgelopen jaren openlijk hebben gezworen 'het Zionistische regime' in Israël te vernietigen.

'Tien Fordo's'
Tijdens een drie uur durende ontmoeting met Netanyahu gaf Obama toe dat de Iraanse nucleaire installatie in Fordo inmiddels niet meer kan worden vernietigd met bommen en raketten. Volgens Amerikaanse commandanten is het enige wat nog gedaan kan worden het blokkeren van de ventilatiekanalen, waardoor het personeel langzaam zal stikken. Hier zijn over een langere periode meerdere aanvallen voor nodig. Daarnaast is Iran volgens de Israëlische premier bezig met de bouw van 'niet één, maar tien Fordo's.'


Meer -> hier <-

Veel mensen zijn van mening dat de zin "Israel must be wiped out of the face of the map" fout vertaald is, slechts een onschuldige propagandazin is of niet goed vertaald is. Met name Hare Vuilnisbelt Anja ziet het probleem niet.

Oordeel zelf:

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16326
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor King George » Wo Mar 14, 2012 1:03 am

Iran ontkent kernproeven op Parchin

TEHERAN - Iran heeft dinsdag ontkend dat het heeft geprobeerd sporen van straling op te ruimen bij de legerbasis Parchin. Bronnen bij het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) zeiden vorige week dat het Iraanse regime bewijs van nucleaire testen op de basis probeerde te verhullen in de aanloop naar inspecties door het IAEA.

Lees verder het Nederlands Dagblad
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Do Mar 15, 2012 3:45 pm

Analyse: Aanval op Iran lijkt nog slechts kwestie van maanden
Mr. Richard Donk

JERUZALEM/WASHINGTON – Een aanval op de nucleaire installaties van Iran lijkt steeds dichterbij te komen. Woensdag waarschuwden de Verenigde Staten via Rusland dat Teheran „de komende maanden” een militair offensief tegemoet kan zien als de geplande onderhandelingen geen resultaat opleveren.

Het wapengekletter rond de Islamitische Republiek is sinds oktober vorig jaar alleen maar luider geworden. In het najaar van 2011 presenteerde het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) in Wenen een rapport waarin sterke vermoedens werden geuit dat Teheran aan een atoombom werkt.

Direct daarna kwam de geruchtenmachine op gang. Britse media wisten te melden dat Israël nog voor kerst een aanval op de Iraanse atoomfaciliteiten zou uitvoeren – al dan niet met Amerikaanse steun.

Die Amerikaanse steun vormde juist de inzet van het debat tussen Jeruzalem en Washington. Het Witte Huis maakte zich openlijk zorgen over een onaangekondigde Israëlische aanval op Iran. Na de ontmoeting tussen president Obama en premier Netanyahu van begin vorige week werd officieus duidelijk dat Israël de Verenigde Staten ten minste twaalf uur van tevoren zal waarschuwen.

De grote vraag blijft intussen of zo’n aanval er nu werkelijk komt. En, nog belangrijker: wie de initiatiefnemer tot een dergelijk militair ingrijpen zal zijn.

Israël is weliswaar van de noodzaak van een preventieve aanval overtuigd, maar ziet liever dat de VS daarin het voortouw nemen. Amerika zit vooralsnog niet te wachten op weer een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten. Zeker nu er dit jaar de presidentsverkiezingen zullen plaatshebben.

Washington liet zich de afgelopen weken dan ook vooral diplomatiek uit. De Amerikaanse regering wil eerst sancties en onderhandelingen een maximale kans gunnen. Maar verder blijven alle opties,. inclusief de militaire, op tafel, heette het in het gebruikelijke jargon.

Israël was daar allerminst tevreden mee. Premier Netanyahu maakte vorige week dan ook in klare taal duidelijk dat Israël het recht heeft „zijn eigen lot te bepalen” – en zich dus ook het recht voorbehoudt Iran aan te vallen als dat in zijn ogen noodzakelijk is.

Obama leek die boodschap op te pikken. Hij verklaarde dat Israël niet alleen het recht heeft zichzelf te verdedigen, maar dat het ook de middelen daartoe dient te hebben. Volgens analisten zinspeelde de president daarmee op inwilliging van de Israëlische wens om levering van Amerikaanse ”bunker busterbommen” die in staat zijn ondergrondse Iraanse atoominstallaties te vernietigen.

Woensdag ging de Amerikaanse regering een forse stap verder. Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vroeg haar Russische ambtgenoot, Lavrov, aan Teheran de boodschap over te brengen dat Iran de komende maanden een aanval tegemoet kan zien als de komende onderhandelingen over het omstreden atoomprogramma geen resultaat hebben. Een laatste kans, dus. Voor die besprekingen is overigens nog geen tijdstip vastgesteld.

In Israël bleef dat signaal vanzelfsprekend niet onopgemerkt. Premier Netanyahu zei woensdag dat een aanval op Iran geen kwestie van dagen of jaren is, maar van maanden. Wie daarbij het voortouw zal nemen, liet hij in het midden.

Betrokken

Wie een offensief tegen Iran ook zal lanceren, vrijwel zeker is dat Israël bij een dergelijk conflict hoe dan ook betrokken zal raken. Als vergelding zal Teheran hoogstwaarschijnlijk zijn legers-op-afstand in Libanon en de Gazastrook mobiliseren. Terreurorganisaties als Hezbollah en Hamas hebben in totaal zo’n 200.000 raketten op Israël gericht staan en zullen niet aarzelen die tegen de Joodse staat in te zetten als zij groen licht vanuit Teheran krijgen.

Daarnaast heeft Iran zijn eigen militaire capaciteit om Israël aan te vallen. Het land beschikt over honderden ballistische raketten die ruimschoots in staat zijn Tel Aviv, Haifa of Be’ersheva te treffen.

Verder heeft Iran gedreigd wereldwijd terroristische aanslagen in gang te zullen zetten als de Islamitische Republiek door wie dan ook wordt aangevallen. De afgelopen maanden werden al diverse complotten waar Iraanse agenten de hand in hadden, verijdeld.

Al met al een vooruitzicht dat niet bepaald tot optimisme stemt. Een aanval op Iran kan niet alleen het hele Midden-Oosten in brand zetten, maar kan ook voor de hele internationale gemeenschap gevolgen hebben.

Niet voor niets hamert Israël er voortdurend op dat Iran niet alleen een probleem voor Israël is, maar voor de hele wereld.

De komende maanden zal duidelijk worden of Teheran de dreigende taal vanuit Jeruzalem en Washington serieus neemt. De triomfantelijke retoriek over het alsmaar opvoeren van de Iraanse uraniumverrijkingscapaciteit en de Amerikaanse en Israëlische satellietbeelden van verdachte activiteiten van de afgelopen dagen doen vooralsnog anders vermoeden.

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/ ... n_1_629846
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13996
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Iran en de verheerlijking van het hellevuur van droplul Alla

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Mar 31, 2012 5:31 pm

Een gezonde wereld zou zich massaal van Iran moeten afkeren en massaal voor het zionisme kiezen. Nu wil Israël dat niet eens, maar toch blijft de hysterische hetze tegen de joden bestaan onder het valse voorwendsel (ook Chaimae heeft zich altijd zo geuit) niet tegen joden te zijn, maar wel tegen de staat Israël. Terwijl Israël helemaal niet achter het zionistische idee staat. Maar IK WEL! Gewoon een kwestie van het gezonde verstand gebruiken vanuit een niet door woestijnrot verschrompeld stel hersenen zoals bij de meeste Arabisch sprekende woestijn mohammedanen en een stelletje godsdienstwaanzinnige Iraanse ayatollah's die in hun jurk schijten van angst om hun macht te verliezen, het geval is.

Afbeelding

Kunnen wij ons mevrouw Merkel voorstellen met op de achterwand een groot portret van Herr Hitler?

Uitgesloten! In Iran blijkbaar heel gewoon. De Hitler in Iran heet alleen anders. Die heet Khomeini. Die stuurde net zoals Herr Hitler kindertjes de oorlog in. Met dit verschil dat Hitler hen geen valse beloftes meegaf. Khomeini hing zijn kindertjes plastic sleuteltjes om de nek met de verzekerde belofte dat ze daarmee de poort van het hemelse paradijs konden openen nadat ze op een Iraakse landmijn hadden getrapt zodat de Iraanse tanks veilig verder konden oprukken.

Deze smerige vieze gore huichelachtige pluisbaard, Ayatollah Ali Khamenei, die net zo erg in het de fantasie opeisende sadistische monster Allah gelooft als alle mohammedanen op de wereld, denkt zo in de voetsporen van de heilige analfabeet Mohammed te kunnen treden. Maar hij is een schoft, onbetrouwbaar islamitisch sujet en eersteklas huichelaar. Anders was hij wel analfabeet gebleven, net zoals zijn achterlijke heidense bekrompen denigrerende oorlogszuchtige idool en analfabeet Mohammed.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor mercator » Zo Apr 01, 2012 11:03 am

Ik vind ook altijd iets bijzonder lachwekkends aan heel dat Iraans machtsvertoon. Die potsierlijke uniformen, Ahmadjinehad die blij is als een klein kind dat van de goede Sint speelgoed krijgt als ze hem een nieuwe raket tonen...heel die Iraanse atoombom is een sof. Anders hadden de Israëli daar al lang korte metten mee gemaakt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13996
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De dreiging door haat gedreven godsdienstwaanzin

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Apr 14, 2012 9:11 am

Wie zonder zonde is volgens Allah, Jehovah of de ezel, hij gooit de eerste bom!

laat
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 16, 2012 1:16 am

'Iran krijgt te veel tijd voor atoomprogramma'

Door: redactie − 16/04/12

VK UPDATE De grote wereldmachten hebben Iran een 'cadeautje' gegeven, door pas over vijf weken weer bij elkaar te komen om te praten over het Iraanse atoomprogramma. Zo krijgt Teheran ruim de tijd om verder te gaan met het verrijken van uranium. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd.

De nieuwe gesprekken werden dit weekeinde geagendeerd in Istanbul, waar de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, China en Rusland bijeenkwamen om met Iran te spreken over zijn ambities op nucleair gebied. Nieuwe gesprekken worden niet eerder dan 23 mei gehouden in Bagdad.

Onmiddellijk stopzetten
Netanyahu is verbolgen over die extra gespreksronde, en dan vooral het tijdstip waarop die wordt georganiseerd. 'De grootste beschermer van terrorisme moet je niet de kans geven om uranium te verrijken.' Het kernwapenprogramma moet onmiddellijk stopgezet worden, herhaalde de Israëlische leider. Wat al verrijkt is, moet het land uit, en de nucleaire installaties moeten worden afgebroken, aldus Netanyahu.

De Amerikaanse president Barack Obama wijst de kritiek van Netanyahu van de hand. Hij liet weten dat de Verenigde Staten 'niets hebben weggegeven' aan Iran. Obama zegt dat het doel van de onderhandelingen vooraf duidelijk was afgesproken met de Iraanse vertegenwoordigers.

Constructief
Het was de eerste keer in vijftien maanden dat er door de grote wereldmachten gezamenlijk over de Iraanse nucleaire ambities was gesproken. Diplomaten betitelden de gesprekken in Istanbul na afloop als constructief en nuttig.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... amma.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16326
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor King George » Ma Apr 16, 2012 1:52 am

De Amerikaanse president Barack Obama wijst de kritiek van Netanyahu van de hand. Hij liet weten dat de Verenigde Staten 'niets hebben weggegeven' aan Iran. Obama zegt dat het doel van de onderhandelingen vooraf duidelijk was afgesproken met de Iraanse vertegenwoordigers.


Het doel was Iran te appeasen? Mission accomplished!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor KevinB » Ma Apr 16, 2012 10:36 am

Ja, inderdaad George, Obama heeft inmiddels al een behoorlijke reputatie als 'appeaser' van de islamitische landen en hun barbaarse leiders.

Het lijkt mij redelijk duidelijk dat Benjamin Netanyahu groot gelijk heeft, overigens.

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor mercator » Ma Apr 16, 2012 11:12 am

Met die dreiging van Iran valt het nogal mee. Als het de baarden daar al lukt om een kernbom in elkaar te knutselen kan die toch niet hier geraken. Voor Israël is het een andere zaak, maar dat kunnen die zelf wel aan. De schurkenstaten voor ONS zijn Marokko en Turkije, omdat die ongestraft hun demografisch overschot naar hier blijven duwen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Apr 16, 2012 11:38 pm

Iran: Westen moet eerst maar eens sancties opheffen

Door: redactie − 16/04/12

Afbeelding

Iran heeft het Westen vandaag opgeroepen de sancties op te heffen als het wil dat de kwesties rond het omstreden atoomprogramma van het land snel worden opgelost. Minister Ali Akbar Salehi heeft dat gezegd tegen het Iraanse persbureau Isna.

Als het Westen zich welwillend opstelt, dan is Iran bereid alle kwesties rond rond het atoomprogramma 'snel en eenvoudig' op te lossen, aldus Salehi. Dat zou volgens hem zelfs kunnen tijdens het overleg tussen Iran en de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad en Duitsland volgende maand in de Iraakse hoofdstad Bagdad.

De Verenigde Staten reageerden meteen afwijzend. Iran moet eerst maar eens concreet ingaan op de zorg die er bestaat over het Iraanse nucleaire programma, maakte een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington weten.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... ffen.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2200
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor silkyboxershortXL » Do Mei 03, 2012 11:36 am

Hoop is geen strategie om vrijheid te behouden.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5520
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ali Yas » Ma Jun 25, 2012 9:47 pm

''Ik vertrouw erop dat Rusland, dat het fascisme versloeg, niet zal dulden dat de huidige bedreigingen blijven doorgaan. Noch de Iraanse dreiging, noch het bloedvergieten in Syrië'', zei Peres in de stad Netanya, waar hij met Poetin een monument ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog onthulde.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66127
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 13, 2012 1:32 pm

Britse inlichtingendienst: Binnen twee jaar aanval op Iran

vrijdag 13 juli 2012

Sir John Sawers van de Britse militaire inlichtingendienst MI6 heeft gezegd dat Israël en de Verenigde Staten in 2014 in Iran. waarschijnlijk zullen aanvallen. Volgens MI6 zal de islamitische republiek binnen twee jaar in het bezit zijn van een kernwapen.

Dat schrijft de Britse krant The Telegraph vrijdag.

Volgens Sawers zijn de Iraniërs vastberaden in hun jacht op eigen kernwapens. ‘Het is daarnaast duidelijk dat Israël en de Verenigde Staten tegenover grote gevaren staan als Iran er in slaagt een kernwapenstaat te worden.’ De twee landen staan in 2014 voor de keuze om wel of niet in te grijpen.

Moeilijk besluit
In 2008 voorkwam de militaire inlichtingendienst met een geheime operatie dat Iran een kernwapenstaat zou worden, volgens Sawers.

De laatste jaren werden veel Iraanse wetenschappers met kennis van kernwapens op verdachte wijze vermoord. Ook werden de computersystemen van nucleaire instellingen aangevallen met een krachtig computervirus genaamd Stuxnet.

Verdachte moorden
De islamitische staat beschuldigde Israël en de Verenigde Staten van het saboteren van de Iraanse nucleaire programma’s. Amerika ontkent, maar Israel heeft niet op de aantijgingen gereageerd.

De Britse premier David Cameron heeft aangegeven dat ‘alle opties’ nog openstaan wanneer het gaat om een militaire aanval op Iran.

William Hague, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, heeft eerder aangegeven bang te zijn voor een nieuwe Koude Oorlog, die erger kan worden dan de kernwapenwedloop tussen de Sovjet-Unie en het Westen.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... p-Iran.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten