Jihadisten onbehandelbaar

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 32963
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 23, 2016 9:42 am

Frankrijk: “Ontwenningstehuis” voor “islamisten” weldra open


" In geval van alarm zou de politie binnen enkele minuten ter plaatse kunnen zijn, verzekert de leiding van de instelling."

Hoe lang zou het duren voordat dit in de praktijk getest gaat worden?
En hoeveel zielknijpers en aanverwante beroepen verdienen hun boterham ermee?
Het de-radicalisering zal vast wel veel duurder zijn dan bejaardenzorg.
Wanneer kunnen we resultaten verwachten?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27907
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 03, 2016 7:42 pm

Britse terroristen nog radicaal bij vrijlating

01 NOV 2016

LONDEN - Zo’n tweederde van de honderden gevangengenomen terroristen in Groot Brittannië komt binnenkort vrij of is dat al. De meesten daarvan lopen vrij rond zonder dat ze deelnamen aan deradicaliseringsprogramma’s in de gevangenis. Dat hebben ze in de cel geweigerd. Sky News kwam tot deze conclusie na onderzoek van terroristen, die in het afgelopen decennium zijn opgepakt.

Zo’n driekwart van de 583 veroordeelde terreurgevangenen van de afgelopen 15 jaar zijn nu terug op de Britse straten. Het zou gaan om 418 ex-gevangenen. In het onderzoek is 11 september 2001, de dag van de aanslagen in New York, als startdatum genomen. Veel van deze vrijgekomen terroristen hebben nog steeds dezelfde extremistische overtuigingen als vóór hun arrestatie.

Van de 418 vrijgelaten terreurgevangenen hebben velen een Al-Qaeda-achtergrond. Onder hen zijn drie mannen die de vier Londense zelfmoordenaars hebben geholpen bij het beramen van de aanslagen in Londen op 7 juli 2005, waarbij 52 doden vielen. Zeven mannen die na de bomaanslagen in Londen deel uitmaakten van de bredere kring rond de mislukte aanslag op 21 juli zijn ook op vrije voeten.

Lord David Blunkett, een Brits politicus die toezicht hield op veel van deze terroristische veroordelingen, zei dat er een robuuster programma moet komen om degenen die terug in de gemeenschap komen goed te monitoren.

‘Jammerlijk falen’
Ex-jihadi Hanif Qadir leidt een contra-extremisme-programma. Hij zegt dat de deradicaliseringsregeling in de gevangenis „jammerlijk faalt”. „Er zijn experts die in staat zijn om het probleem aan te pakken, maar ze zijn niet degenen die dit werk doen in de gevangenis.” Er zijn op dit moment ook te weinig gevangenis-imams om het probleem van radicalisering in de gevangenissen goed aan te pakken, stelt Qadir. Sommigen van degenen die weigerden mee te werken met de deradicaliseringsprogramma’s van de gevangenis zijn al aan het recidiveren.

Richard Walton, voormalig anti-terreur-baas van Scotland Yard, zei dat „heel weinig” van de IS-gerelateerde terreurveroordeelden zijn hervormd. Hij vertelde Sky News: „Het lijkt erop dat deze versie van de islam zo sterk is, dat zodra iemand gehersenspoeld is met deze ideologie, het bijna onomkeerbaar is.”

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4939
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Schepsel » Vr Nov 04, 2016 12:02 am

Haha, sowieso is het ''behandelen'' van mensen met zulke denkbeelden inherent een farce.

Afbeelding

Psych:Goedemorgen meneer Hamdan, dit is behandeling nummer 17, datum: 3 november 2016. Heeft u uw huiswerk gemaakt?... Ah, juist. We hebben het de afgelopen tijd gehad over de impact van uw vroegere schoolomgeving op u, en nu zou ik verder willen gaan met de laatste jaren. U werd volwassen, ging van school, en toen?

Hamdan: ...toen was ik van school ja... mavo. Ik zocht richting, ik voelde me nergens thuis, ik zocht de ware islam en de weg van Allah. Ik ging naar de moskee, kleedde me zoals de Profeet VZMH opdraagt, ik leerde meer over de islam. Allah-abracadabra-brabbel. (je weet wel, als die moslim-toverspreuken)

Psych: Ja,oké, dus daar was steeds meer devotie. Daar is in principe niks mis mee, ware het niet dat het u uiteindelijk naar Syrië leidde, en dáár wil ik de vinger op leggen, dat stukje wil ik begrijpen. U werd een toegewijde moslim, wat éigenlijk heel goed is, maar op een gegeven moment kwam er een kink in de kabel, begon u stukken van de Koran uit zijn verband te zien en focuste u zich ineens heel sterk op enkele verkeerd begrepen passages. Wat ging daar mis?


Hamdan: Ja ja ja, jeweetzelluf, Geert Wilders. Ik was nog niet zover dat ik naar Syrië ging weet je, ik was gewoon in Nederland een vrome moslim. Den Haag, Schilderswijk, ja dat. Toen met dat minder-minder-minder wist ik gewoon dat het nu aan mij was om de strijd voor de islam te leveren, weet je, ik hoor hier niet te zitten, haal Wilders maar, die is verantwoordelijk voor dat ik die kuffaar heb gedood. Allahu Akbar...

Psych: Hoe ervóer u die uitspraak?

Hamdan: Als Hitler gewoon, ik zweer je, tfoe. Ik wist toen gewoon dat ik naar het Kalifaat moet, strijden voor mijn geloof, sterven als martelaar als Allah het wil.

Psych: Eerder was u pro-Hitler.

Hamdan: Ja vuile kankerjoden, kankerzionisten. Maar Wilders was gewoon Hitler toen, hij is ook kankerzionist.

Psych: U voelde zich toen heel erg in het nauw gedreven. Maar toen u zich bewust werd van dat gevoel, had u ook kunnen weten dat u precies zoiets, maar dan erger, naar andere mensen zou doen. U hield het niet bij woorden, u doodde ze.

Hamdan: Ja natuurlijk doodde ik ze, dit is de Jihad en zij waren ongelovigen. Het is de wil van Allah, net als dat een broeder uiteindelijk Wilders zal killen.

Psych: Denkt u niet dat die twee ideeën niet samengaan? Uw trauma door Wilders leefde u uit op anderen, ik bied u de hand en weet dat er een betere manier is. Ik veroordeel u niet, maar ik heb het idee dat uw houding hierin erg dubbel is, wat u op de lange termijn niet helpt.

Hamdan: Natuurlijk gaat dat wel samen, dat zijn ongelovigen en ik ben moslim! Dit is de wil van Allah. De islam gaat de wereld overnemen, ik neuk je de moeder, kankerjood.

_____________________________________________________

Psych in vergadering: Ja, Hamdan. Ik heb erg veel moeite met hem deprogrammeren, hij is duidelijk sektarisch gehersenspoeld. Zijn PTSS door de uitspraken van Wilders is zo ernstig dat hij de cognitieve dissonantie die met zijn verwrongen denkbeelden komt, voor lief neemt. Het zal hierin niet helpen dat hij in een continue dissonantie en tweespalt is opgegroeid; de islamitische en de Nederlandse cultuur die een moeilijk te verteren contrast kunnen tonen, hij is als het ware gewend geraakt aan ''hypocrisie'' en dubbele waarden. Hij staat niet open voor een gematigde lezing van de islam, en blijft de islam ook maar heel beperkt en extreem interpreteren.


Hoofd instelling: Heb je geprobeerd om hem kennis te laten maken met andere denkbeelden en de menselijkheid van anderen?


Psych: Ja, maar hij valt continu terug in dezelfde cirkelredeneringen. Dit is duidelijk een zeer beschadigd individu.


Hoofd instelling: Misschien zijn de behandelingen wél aangeslagen, maar wil hij dat niet uiten tijdens de sessies uit angst voor nog meer gezichtsverlies, buiten de culturele identiteitsproblemen dus. Laten we een test ontwerpen zodat we kunnen zien waar hij op de radicalisatieschaal valt.


Conclusie vergadering: uitstekend idee!
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62009
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Ariel » Vr Nov 04, 2016 1:45 am

Leuk Schepsel. :razz:
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 32963
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 04, 2016 10:46 am

Ik heb me wel eens heel vaag proberen voor te stellen hoe de zielknijpers de onmogelijkheid van het de-radicaliseren ervaren.
Dank voor bovenstaande tekst, Schepsel.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3466
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor sjun » Vr Nov 04, 2016 2:50 pm

Afbeelding
Prachtig Schepsel. De doctrine van taqiyya gecombineerd met de opdracht van Mohammed over hoe te handelen met afvalligen garandeert die hierboven reeds bekende resultaten.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 32963
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 10, 2016 9:06 pm

Het is een gevaarlijke bezigheid: proberen Moslims te deradicaliseren.
Jongerenwerker krijgt bedreigingen uit radicaal-islamitische hoek
Een man die onder een pseudoniem actief is op Facebook, plaatste enkele dagen geleden een foto van de jongerenwerker en zei onder andere 'Broeders, ik waarschuw jullie voor deze hond.'

De man op de foto is een ervaren veldwerker van Streetcornerwork, die is gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren die dreigen te radicaliseren of die al zijn geradicaliseerd. Daarbij gaat het vaak om crisissituaties. Hij wordt daarvoor ook ingezet door de gemeente Amsterdam.

Osama T.
Dat heeft kennelijk woede gewekt in radicaal-islamitische kringen, zo is te lezen. 'Deze hond werkt voor Streetcorner. Justitie en gemeente verwijzen jongeren naar deze zwijn dan komen ze in een antiradicaliseringstraject terecht waar ze gehersenspoeld worden. Hij schakelt zionisten in zodat ze onze broeders kunnen opsluiten.'

De Facebookpost verwijst ook naar de recente Amsterdamse rechtszaak tegen Osama T., die van plan zou zijn geweest uit te reizen naar Syrië. 'Een broeder heeft 14 maanden gevangenisstraf gekregen door deze zwijn.'

Meer gegevens
De auteur van het bericht laat weten dat hij bereid is meer gegevens over de man te verstrekken als hij persoonlijk wordt benaderd. Daarop zegt iemand in de comments: 'Je hebt alle gegevens, zoek hem op en doe wat je moet doen.' Dat wijst de auteur van de hand, met de tekst: 'Het is een stuk stront broeder hij is het niet waard.'

Het is niks bijzonders. Gewoon doorlopen, niets aan de hand. Het gebeurt wel vaker.
De directeur van Streetcornerwork, Robin de Bood, laat weten vierkant achter zijn medewerker te staan. "We willen dit heel hard veroordelen. Dit soort intimidatie is storend."

Medewerkers zijn vaker bedreigd. "We werken met een moeilijke doelgroep. Dit is de weerstand die ons werk soms oproept."
http://www.parool.nl/amsterdam/bedreigingen-voor-ambtenaar-uit-radicaal-islamitische-hoek~a4411920/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 32963
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 26, 2017 6:27 pm

Is jihadist worden niet de wil van Allah?
En als je niet in Allah gelooft, wat kan dan de oorzaak zijn? TOEVAL !!!
Toeval speelt grote rol bij aansluiting Hofstadgroep
Ideologie? Toeval speelt een grotere rol bij het worden van een terrorist dan we denken, meent terreur-onderzoeker Bart Schuurman.

Bart Schuurman, terrorisme-onderzoeker aan de Universiteit van Leiden, promoveert vandaag op een studie naar die Hofstadgroep.
[...]
,,Toeval blijkt een belangrijkere rol te hebben gespeeld dan we dachten als reden waarom mensen bij die groep belandden. Een van die jongens verveelde zich omdat hij geen stageplek had, ging naar de moskee, stelde vragen over het geloof en werd doorverwezen naar iemand van wie later bleek dat hij bij de Hofstadgroep hoorde. Zo zijn er meer voorbeelden."
[...]
...Onder de mannen en vrouwen van de Hofstadgroep zaten nauwelijks kansloze jongeren. Er wordt te weinig gekeken naar de rol van de groep. Ook nu.
[...]
U spreekt ook over een 'dubieuze radicaliseringsindustrie' in Nederland. Hoe bedoelt u dat?

,,Ik heb bedenkingen bij de trainingen die aan ambtenaren worden aangeboden om radicalisering beter te herkennen. Die onderstrepen vooral de te beperkte gedachte dat extremisme en terrorisme alleen voortkomen uit ideeën.''

Dus uiteindelijk had het niks met islam te maken? Wil hij dat zeggen? Het komt door toeval en ideeën.

http://www.ad.nl/binnenland/toeval-speelt-grote-rol-bij-aansluiting-hofstadgroep~a31fc300/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3466
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor sjun » Vr Jan 27, 2017 10:34 am

Vals geworden honden maak je af om de maatschappij te beschermen. Zo onderhand lijkt dat ook de beste behandeling voor vals geworden mensen om de cumulerende meerkosten die zij veroorzaken in de hand te kunnen houden.
:unhappy:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2180
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor silkyboxershortXL » Wo Feb 22, 2017 8:20 am

Confession of an IS jihadi

Wat me opvalt in het filmpje dat waarschijnlijk uit (betwijfelbare) humanitaire overwegingen de man zijn koran niet is afgenomen.
Hoop is geen strategie om vrijheid te behouden.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 62009
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 22, 2017 12:05 pm

silkyboxershortXL schreef:Confession of an IS jihadi

Wat me opvalt in het filmpje dat waarschijnlijk uit (betwijfelbare) humanitaire overwegingen de man zijn koran niet is afgenomen.


Het viel mij gelijk al op aan zijn lichaamstaal dat de man geen spijt van zijn daden heeft. Hij vindt het erg dat hij gepakt is, maar minder erg wat hij gedaan heeft. Geen traan om al het leed wat hij veroorzaakt heeft.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 32963
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 24, 2017 1:10 pm

In Frankrijk wordt veel gedl uitgegeven (en dus door velen verdiend) aan de deradicalisering. Het effect? Nil, noppes, niks, nada.
Deradicaliseringsprogramma Frankrijk geflopt, concludeert vernietigend rapport
'Pseudospecialisten' profiteerden van gat in de markt

De pogingen van de Franse regering om radicale moslims te deradicaliseren zijn op een mislukking uitgelopen. De regering verleende opdrachten aan allerlei 'pseudospecialisten' die handig gebruik maakten van een nieuw gat in de markt, 'de business van de deradicalisering', concluderen de senatoren Esther Benbassa (Groenen) en Catherine Troendlé (Republikeinen) in een vernietigend rapport.

Hier een voorbeeld van mislukking:
Symbool van de mislukking is een centrum voor deradicalisering in Pontourny in het Midden-Franse departement Indre-et-Loire. In dit centrum zouden radicale moslims les krijgen in religie, filosofie, geschiedenis en media-educatie, gekleed in een tenue dat door het centrum was verstrekt. Een keer per week stonden ze om kwart voor 7 op om de Franse vlag te hijsen.

Het centrum bood plaats aan 25 'kostgangers', maar heeft er nooit meer dan 9 geherbergd. Senator Benbassa constateert dat de medewerking van de autoriteiten te kort schoot: 40 procent van de departementen reageerde niet op de vraag van de minister van Binnenlandse Zaken om 'kostgangers' te leveren.

Waarom geen aanbod van klanten?
Dat was ook niet eenvoudig vanwege de eisen die aan de kandidaten gesteld werden. Ze moesten 'op weg zijn naar radicalisering', maar niet bekend staan bij de geheime diensten. Ook mochten ze geen strafblad hebben. Het grootste probleem was echter dat ze vrijwillig moesten komen. 'Hoe kan men geloven dat ontwortelde mensen die op vrijwillige basis naar deze plaats komen, kunnen veranderen?', zei Benbassa.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/deradicaliseringsprogramma-frankrijk-geflopt-concludeert-vernietigend-rapport~a4466419/
Een mislukte ge-deradicaliseerde:
Het centrum staat nu leeg. Onlangs vertrok de laatste 'kostganger', nadat hij veroordeeld was wegens huiselijk geweld. Zijn deradicalisering verliep toch al niet zo voorspoedig. 'Hij beleefde het programma als een vorm van anti-islamitische bekeringsdrift en leek alleen maar verder te radicaliseren', berichtte radiozender Europe 1.
Minister van Binnenlandse Zaken Le Roux heeft toegegeven dat de opzet van het centrum opnieuw overdacht moet worden, maar weigert het te sluiten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3466
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor sjun » Vr Feb 24, 2017 10:58 pm

In het midden Oosten, China en Rusland heeft men effectievere methoden ter voorkoming van recidive. Hier lijkt men liever op onderwijs en bejaardenzorg te bezuinigen om experimentele trajecten op samenlevingskosten te kunnen bekostigen.
:shock:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 4641
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Ali Yas » Vr Feb 24, 2017 11:19 pm

Mahalingam schreef:
De pogingen van de Franse regering om radicale moslims te deradicaliseren zijn op een mislukking uitgelopen. De regering verleende opdrachten aan allerlei 'pseudospecialisten' die handig gebruik maakten van een nieuw gat in de markt, 'de business van de deradicalisering'

Dat is nou het gevolg van foutief taalgebruik: men heeft het steeds over het probleem van de "radikalisering" en "extremisme" en probeert dat vervolgens op te lossen. Het werkelijke probleem is jihadisme, de gewapende strijd voor Mohammed, en daar hoort een andere 'behandeling' bij: opsluiten in een krijgsgevangenenkamp tot de oorlog voorbij is. icon_yawn.gif icon_wave.gif
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 32963
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihadisten onbehandelbaar

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mei 19, 2017 9:37 pm

In dit bericht lees ik eerst:
Naar eigen zeggen zijn de broer en zus na verschillende gesprekken met de deradicaliseringsambtenaar van hun extreme sympathieën afgeholpen.

en de volgende zin is:
Nochtans verklaarde de directeur van de gevangenis in Antwerpen dat de politie de jongeman "pas zou kunnen oppakken voor terroristische misdaden als hij uit de gevangenis komt". Ook werd er een vlag van IS gekerfd in één van de muren van zijn cel teruggevonden. De directeur kon echter niet met zekerheid zeggen dat de jongeman die graffiti had aangebracht.

deradicalisering? Ammehoela !

het artikel gaat over:
Drie jaar gevorderd voor geradicaliseerde broer en zus
De 21-jarige Serviër uit Zonhoven legde in 2014 de eerste contacten met een teruggekeerde Belgische Syriëstrijder en liep ook een tijdlang rond met plannen op zelf naar Syrië te trekken. In de loop van 2015 en 2016 werd hij lid van IS en ....
[...]
...werd ook zijn zus werd opgepakt. Zij had op haar beurt ook verschillende Instagram-accounts, waarvan enkele door Instagram zelf geblokkeerd werden, omdat ze te radicaal zouden zijn. Via die profielen verspreidde ze ook het jihadistische gedachtegoed.
http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/3162396/2017/05/19/Drie-jaar-gevorderd-voor-geradicaliseerde-broer-en-zus.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast