Jihad

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihad

Bericht door King George »

Hoogleraar Maurits Berger roept in zijn colleges dagelijks op tot jihad

Theologische termen als sharia, jihad of salafisme zijn weliswaar ingeburgerd in Nederland, maar hoogleraar Maurits Berger is ze liever kwijt.
Welke vervangende Nederlandse woorden heeft deze mooiprater dan in gedachten indien hij zijn zin krijgt en deze exotische woorden worden verboden?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

De term 'jihad' dient uitgefazeerd te worden. Islamitisch terrorisme dient anders genoemd te worden.

Afbeelding

Wij in Nederland zullen ons taalgebruik ook aan kunnen passen. Een paar voorstellen:
- Religie-gerelateerd ongenoegen
- Aanhangers van de ideologie tegen islamofobie
- Muslim Lives Matter-demonstranten
- Metafysisch verankerde tegenbeweging
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Bericht door Pilgrim »

Lieve help Mahalingham! Breng ze nou niet op ideeën... :ohmy2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

In mei dit jaar was het ook al bal. Nu weer en opnieuw meer van hetzelfde:
IS-clan verovert belangrijke havenstad Mozambique

Na een offensief van een week heeft een aan Islamitische Staat gelieerde terreurbeweging een belangrijke havenstad in het noorden van Mozambique veroverd.

De groep Ahlu Sunnah Wa-Jama pleegt al sinds 2017 af en aan aanvallen in de provincie Cabo Delgado in het uiterste noorden van Mozambique. Zo succesvol als nu in de stad Mocímboa da Praia zijn de geweldplegingen echter nooit geweest.

Mocímboa da Praia is strategisch van groot belang omdat de stad op een steenworp afstand ligt van een gasveld waar volgens de Mozam­bikaanse nieuwssite Zitamar voor 50 miljoen euro aan grondstoffen in de bodem zit. ExxonMobile exploiteert het veld.

Mozambikaanse regeringstroepen – nota bene in de rug gesteund door een Zuid-Afrikaanse huurlingengroep – staakten gisteren hun verzet tegen de groep die eerder dit jaar trouw heeft gezworen aan Islamitische Staat. ­Volgens Zitamar is het leger per boot het gebied ontvlucht toen hun munitie opraakte. In via Telegram verspreide berichten claimt Ahlu Sunnah Wa-­Jama tientallen militairen te hebben gedood en een veelvoud aan wapens te hebben geconfisqueerd.

‘Steeds agressiever’

De vraag is hoe lang Ahlu Sunnah Wa-Jama de controle over Mocímboa da Praia weet te behouden. Buurland Tanzania heeft al gezegd de groep uit de grensregio te willen verdrijven.

De US Africa Command, een tak van het Amerikaanse leger, waarschuwde vorige week voor de groeiende invloed van jihadistische groepen in Mozambique, specifiek in de provincie Cabo Delgado. Die is vanwege zijn afgelegen ligging economisch achtergesteld, wat een voedingsbodem blijkt te vormen voor jihadisten.

Die bewegingen worden volgens Washington ‘steeds agressiever’. Al maanden wordt het geweld in Cabo Delgado geleidelijk opgevoerd. De Zuid-Afrikaanse krant Daily Maverick meldde eind juli dat het Zuid-Afrikaanse leger voorbereidingen treft om indien nodig de grens met het buurland over te steken. In Zuid-Afrika zelf zijn onlangs ook vijf leden van een ‘IS-cel’ opgepakt.
https://www.parool.nl/wereld/is-clan-ve ... ~b00503ac/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

In sommige 'Eerste Hulp'dozen zit een koudmaakzakje (voor zwellingen b.v.).

Je knijpt in de zak en dan komt water bij (<50 gram) ammoniumnitraat wat kou geeft.
Die naam 'ammoniumnitraat' kwamen we al eerder tegen bij de monsterexplosie in Beiroet.
En dan lees ik (7 augustus):
Libanese terreurgroep Hezbollah had voorraad ammoniumnitraat in Duitsland
De islamitische terreurgroep Hezbollah, die als politieke beweging veel invloed heeft in Libanon, had in Duitsland grote hoeveelheden ammoniumnitraat opgeslagen.
[...]De Duitse overheid heeft berichten in Duitse media over de Hezbollah-voorraad in het zuiden van het land bevestigd. De Israëlische buitenlandse inlichtingendienst Mossad zou de Duitse autoriteiten op de hoogte hebben gebracht van het geheime Hezbollah-kamp, dat in 2016 werd opgerold. De Duitse regering ziet geen verband tussen het kamp en de gebeurtenissen in Beiroet.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/li ... ~af5566ba/

En vandaag lees ik meer over die 'grote hoeveelheden'. En dan vraag ik mij af wat ik over deze berichtgeving moet geloven. Het wordt zeer angstaanjagend gepresenteerd. Door US inlichtingendiensten waarvan we ervaren hebben dat die niet gestikt zijn in hun eerste leugen. (Golf van Tonkin, WMD's in Irak, gifgasaanvallen in Syrië, enz.)
VS: “Hezbollah stockeert ammoniumnitraat in Europa”

Volgens de Verenigde Staten heeft de Libanese sjiitische beweging Hezbollah op verscheidene plaatsen in Europa ammoniumnitraat verborgen. De VS lijken een mogelijk verband te suggereren met de recente dodelijke explosie in de haven van Beiroet, die door deze stof veroorzaakt werd.

“Sinds 2012 slaat Hezbollah ammoniumnitraat op geheime plaatsen over Europa op, door eerstehulpkits te transporteren waarvan het instant koudekompres deze substantie bevat,” zei de Amerikaanse coördinator van het contraterrorisme, Nathan Sales, donderdag op een conferentie.

“Dit soort geheime bergplaatsen zijn in verscheidene landen gevonden, waaronder Groot-Brittannië, Griekenland, Frankrijk, Italië en andere”, stelde Sales. Hij zei ook dat de substantie langs België, Spanje en Zwitserland was gepasseerd.
Sommige van deze voorraden werden “vernield”, preciseerde Sales. “We hebben reden om te geloven dat deze activiteit nog aan de gang is”, waarschuwde de diplomaat. Washington vermoedt dat er minstens tot in 2018 waarschijnlijk nog dergelijke bergplaatsen waren in Griekenland, Italië en Spanje. “Wat we weten is dat Hezbollah enorme hoeveelheden ammoniumnitraat in Europa opsloeg”, aldus nog de diplomaat.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/vs ... ~ab612aed/
En hoe erg en eng dit is? Ter bewustwoording staat er dan deze foto bij:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

Man who downloaded guides on how to make a bomb and suicide vest jailed...he wanted to know 'how to best conduct Jihad'

A Muslim convert from Wigan who downloaded extremist videos and documents which 'glorifies and encourages terrorism' has been jailed.

Liam Fenn, 21, downloaded an 'enormous' amount of material, even after receiving a 'clear warning' when he was referred to the Prevent counter-terrorism scheme.
Now Fenn has been jailed for four years and eight months.
He must serve two-thirds of his sentence, and will only be released when the Parole Board deem it safe to do so.

The new laws were announced by the Government following the terror attack in Streatham, London, earlier this year.
Manchester Crown Court heard Fenn, who is autistic, developed a 'fascination' with Islamic extremism, converted to Islam, taught himself classical Arabic and memorised verses of the Quran.
But a judge said much of the material Fenn downloaded 'had not even passing relevance' to his interest in Islam, and ruled that he had 'at least some terrorist motivation'.
https://www.manchestereveningnews.co.uk ... t-19016645
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51252
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Bericht door Pilgrim »

Is islamisme legitiem, en iets anders dan jihadisme?

Door Germen Roding · 23 november 2020

Afbeelding
Lijfstraffen zoals zweepslagen, in de Lage Landen al meer dan een eeuw geleden afgeschaft, komen weer terug als islamisten hun zin krijgen.
Bron: L’Exécution de la Punition de Fouet door Jean-Baptiste Débret (1829)


Waar landen als Soedan en de Verenigde Arabische Emiraten afstappen van de meest controversiële aspecten van het islamitische wettenstelsel sharia, rukt het islamisme op in Nederland en België. Volgens een groep overwegend “progressieve” opiniemakers moeten we onderscheid maken tussen islamisme en jihadisme. Waar jihadisme wordt gezien als crimineel, want: oproepend tot geweld, ziet deze groep islamisme als een legitieme politieke stroming. Hebben zij gelijk? Wat is jihadisme en wat is islamisme?

Wat is het verschil tussen islam en islamisme?
Islamisme is een neologisme wat in feite neerkomt op “politieke islam”. Van oudsher was er alleen de islam, die zowel persoonlijke als politieke elementen bevatte. In de sharia is er geen onderscheid tussen het persoonlijke en privédomein. De hadith (overleveringen) met een politiek karakter, zoals de voorgeschreven straffen en huwelijkswetten staan in hetzelfde boek als de hadith met een persoonlijk karakter, zoals de voorgeschreven manier om te bidden of de rituele wassing uit te voeren. Dit volgt het systeem van het belangrijkste islamitische heilige geschrift, de koran. Ook ziet de islamitische staat streng toe op het geloofsleven van de individu. Zo was het gezamelijk bidden voor moslims geregeld een wettelijke plicht in een sharia-staat, zoals in de streng-islamitische staat van de Almohaden[1].

Samengevat: in de traditionele islam is er geen duidelijk onderscheid tussen de politieke en de religieuze dimensie. Deze vloeien naadloos in elkaar over. De explicitering van het islamisme is van vrij recente datum, met denkers als de door Nasser terechtgestelde Egyptische islamist Sayyid Qutb. Voor die tijd, en ook voor een belangrijk deel na die tijd, was er geen onderscheid tussen het privédomein en het publieke domein qua islamitische wet. De strenge afscheiding van het privédomein heeft uitsluitend betrekking op het voorkomen van “onwettige” seks tussen niet-getrouwde personen van het andere geslacht. De harem is afgeleid van het Arabische ‘haram’: verboden of heilig.

Wat is het verschil tussen “jihadisme” en “islamisme”?
Wie de qua leesbaarheid vrij taaie tijdschriften die terreurgroepen als Al Qa’eda en Islamitische Staat doorleest, zoals Inspire (Al Qa’ida) en Dabiq (IS) valt op dat de bronnen die zij aanhalen dezelfde zijn als de bronnen die islamisten aanhalen. Namelijk de koran en (vooral) de hadith. Een als ‘niet-terroristisch’ bekend staande groep als Hizb-ut-Tahrir keurt aanslagen op bijvoorbeeld Israëli’s en andere ; vijanden van de islam’ op theologische gronden goed. [2] Dit geldt in sterke mate ook voor de ideologisch meer flexibele Moslimbroederschap, die voor het doel: het verenigen van alle islamieten onder één soennitisch kalifaat en het onderwerpen van de niet-moslims, de onderlinge verschillen tussen islamieten als secundair ziet [3]. Er zijn landen, waar deze groep zich vreedzaam manifesteert, zoals Turkije en veel westerse landen, en er zijn andere landen, waar deze groep terreuraanslagen pleegt (Gazastrook, Syrië).

Ideologisch gezien is er geen verschil tussen een “vreedzame” islamist en een “jihadist”, behalve een meningsverschil over de te volgen strategie. De ideologie van jihadisten IS islamisme. “Jihadisme” (nauwkeuriger: jihad al-qital, gewapende strijd) is slechts een strijdmethode van het islamisme, het is geen losstaande ideologie.

Wat als jihadisten of islamisten het voor het zeggen krijgen?
De gevolgen zijn in beide gevallen hetzelfde en uitermate voorspelbaar: invoering van de sharia, i.e. inperking van de rechten voor vrouwen en niet-islamitische groepen, invoering van de jizya (een hoofdelijke belasting toegepast op niet-moslims), invoering van polygynie, afschaffen van de mensenrechten van homoseksuelen, de doodstraf op het verlaten van de islam voor ex-moslim mannen / levenslange opsluiting voor ex-moslim vrouwen tot ze van mening veranderen, ar-rajam (steniging) voor getrouwde islamieten die seks hebben met een ander dan de eigen echtgenoot of een ma malakat amaynukum (‘wat de rechterhand toebehoort’, i.e. krijgsgevangen genomen slavin). En, natuurlijk, het ongeldig verklaren van het huwelijk van een ex-moslim met zijn vrouw, in landen zoals Egypte waar een sharia-light heerst. Pas in 2020 werd er in Egypte openlijk gediscussieerd over het afschaffen van deze wet [4]. Had deze ex-moslim in bijvoorbeeld Mauretanië geleefd, waar de volledige sharia geldt, dan was hij geëxecuteerd.

Zoals u al begrepen hebt, waarde lezer, wordt ook de slavernij weer ingevoerd. Immers, abolitionisme is bida (innovatie) van de kuffaar (ongelovigen). En, natuurlijk, de ongeldigheid van de getuigenis van een niet-moslim tegen die van een moslim. In bijvoorbeeld Pakistan en Noord-Nigeria zie je islamisme in de praktijk. In alle landen waar het islamisme oprukt, worden vrouwenrechten en de rechten van niet-islamitische en seksuele minderheden (waaronder de minderheid die seks heeft zonder huwelijk) ingeperkt of afgeschaft.

Positieve kanten vergeleken met de op dit moment heersende politieke ideologieën in het westen heeft het islamisme niet.

Kortom: niet echt idealen die worden geassocieerd met progressief, laat staan visionair denken.

Is islamisme legitiem?
Of islamisme “legitiem” is, is de vraag. De CP’86 is wegens racisme verboden door de rechter. De apartheidsidealen van het islamisme zitten eveneens over de rand wat volgens het huidige Nederlands strafrecht toegestaan is. Wij zijn daarom geneigd deze vraag stellig ontkennend te beantwoorden.

Bronnen

1. D. Serrano, Judicial pluralism under the “Berber empires” (last quarter of the 11th century C.E. – first half of the 13th century C.E.), Bulletin d’Études Orientales, https://doi.org/10.4000/beo.3229, 2015
2. Hizb ut-Tahrir: ideology and strategy, Henry Jackson society, 2013
3. A. Ayyash, Strong Organization, Weak Ideology: Muslim Brotherhood Trajectories in Egyptian Prisons Since 2013, Arab Reform Initiative, 2019
4. Amna Naseer: Controversy in Egypt after a statement regarding the legality... [of a marriage between a Muslim woman and a non-Muslim man], 2020

https://www.visionair.nl/politiek-en-ma ... -legitiem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

Ook in Algerije hebben ze een 'youth bulb' , een enorm aantal jeudige mannen die geen werk hebben want tegen een explosieve bevolkingsgroei is geen overheidsinstantie of uberhaupt een economie bestand.
In 1990 besloten de beroepsmoslims dat zij de baas wilden worden. En een burgeroorlog brak uit die officieel zo'n 200.000 doden heeft opgeleverd. De jihad mislukte, maar tot op de dag van vandaag, nu 30 jaar na dato zijn er nog vele jihadi's beschikbaar voor het maken van Muzelmanse ellende.
Algeria Says Three Islamists Killed in Army Clash

Three Islamists were killed Tuesday in a clash with the Algerian army in the country’s northeast, the defense ministry said, adding that an operation was ongoing.

The army killed “two terrorists following a clash with a dangerous” armed group in Jijel province, the ministry said in an initial statement, later revising the toll to three.

Algerian authorities use the term “terrorist” to describe armed Islamists who have been active in the country since the early 1990s.

The ministry said soldiers had seized weapons, ammunition, and communications devices.

A day earlier, the defense ministry had announced the “surrender” of a heavily armed Islamist fighter it identified as Aissa Ben Khia, in Tin Zaouatine, in Algeria’s far south.

A statement said the man, armed with a rocket launcher, three rockets, a machine gun, and ammunition, had previously associated with “terrorist groups in 2018 near the border with Mali.”

The army regularly announces the arrest or death of militants in different regions of the country.

In 2019, it said it had killed 15 armed Islamists and arrested 25 others, while another 44 had handed themselves in to authorities.

A civil war during the 1990s pitted Islamist militants against the Algerian government, leaving 200,000 people dead.

Despite a 2005 charter for peace and reconciliation designed to turn the page on the conflict, armed Islamist groups still remain active in some areas of the country, largely targeting security forces.
https://www.thedefensepost.com/2020/12/ ... ts-killed/

Een belangrijke oorzaak voor de neergang van de jihad was de wedren om een 'goede moslim' te zijn. Een variant op: 'de revolutie eet haar eigen kinderen op' en een 'godsoordeel'.' (= de overlevende staat in de gunst van Allah (want anders had die niet overleefd).).
Alle tophanen gingen elkaar vermoorden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

De jihad in Tsaad.
De in dit bericht genoemde 'rebellen' zijn IS aanhangers, net zoals in Mali.
Net herkozen president van Tsjaad, Idriss Déby, overleden na bezoek aan frontlinie

De president van Tsjaad, Idriss Déby, is overleden nadat hij aan de frontlinie gewond was geraakt bij gevechten met een rebellengroep. Dat meldt het leger van het Centraal-Afrikaanse land. Het leger is in een strijd verwikkeld met rebellen uit het noorden.

De 68-jarige Déby was juist gisteren opnieuw uitgeroepen tot president. De verkiezingen waren geboycot door de belangrijkste oppositieleiders.

Het leger zegt gisteren een aanval van opstandelingen op de hoofdstad Ndjamena te hebben voorkomen. Déby zou eigenlijk een toespraak houden, maar hij ging eerst naar de frontlinie om de militairen een hart onder de riem te steken in de strijd tegen "terroristen die ons grondgebied bedreigen".

De rebellen bevinden zich langs de grens met buurland Libië. Ze vielen op verkiezingsdag een grenspost aan en rukten de afgelopen weken op naar het zuiden.

Déby kwam in 1990 aan de macht. Hij lag goed bij westerse landen, omdat hij zich een betrouwbare partner toonde in de strijd tegen terreurgroepen als Boko Haram. Volgens het leger is de zoon van Déby, generaal Kaka, tot interim-staatshoofd uitgeroepen.
https://nos.nl/artikel/2377500-net-herk ... linie.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 44914
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

IS schuift de schuld af op de Allerhoogste

Het was fideel van IS dat het de ‘eer’ gunde aan de Allerhoogste. De ‘Islamitische Staat’, ook na de ondergang van zijn ‘kalifaat’ nog altijd actief in Irak, had de ontploffing op 12 juli in het covidziekenhuis in de zuidelijke sjiitische stad Nassiriya ook trots op de eigen rekening kunnen bijschrijven.

Dat deed de organisatie niet en de vraag is waarom. Het bloedbad had als een sieraad kunnen pronken op het toch al zo rijke cv van de terreur-sekte. Op de website www.aymennjawad.org staat het Arabische origineel en de Engelse vertaling van een commentaar in IS-spreekbuis Al-Naba over het drama in Nassiriya. Daarbij kwamen 92 mensen om, covidpatiënten plus artsen en verpleegkundigen. In april gebeurde hetzelfde in een covidziekenhuis in Bagdad: 82 doden.

Het stuk druipt van vet leedvermaak. Het veegt de vloer aan met analyses van Iraakse autoriteiten. Die wijzen op corruptie en mogelijk ook geklier van milities. Ze onderstreepten hun conclusies met arrestaties. Maar de echte dader ontkwam aan de politiecel. Want dat is God, zo weet IS. Hij straft afgodendienaars die moslims aanvallen genadeloos.

Gods eeneiige tweeling

Nu waren die omgekomen covidpatiënten net zo goed moslims. Nou ja, volgens zichzelf, maar niet in de ogen van IS. Sjiitische moslims gelden in die club als ongelovigen. God koelt zijn zijn wraak op hen op allerlei manieren. Zo kan hij een onbekend aantal ‘soldaten’ inzetten tegen het kwaad. Ook kan hij de ‘ongelovigen’ uitleveren aan zijn ‘dienaren’, die hen doden, gevangen nemen of met zwaard en jihad vernietigen. Het is een profielschets die aardig past bij IS, dat zichzelf beschouwt als Gods eeneiige tweeling.

Iedereen kan zien hoe God ongelovigen tuchtigt, ook economisch, betoogt IS. Kijk naar de armoede in het eveneens sjiitische en dus ongelovige Iran. Ook die narigheid is volgens IS het werk van God. En dus niet van de Amerikanen en hun boycots? Of behoren zelfs de yanks tot ‘Gods soldaten’?

Het commentaar legt omstandig uit waarom sjiieten afgodendienaren zijn. Het geeft toe dat rampen, zoals covid, ook gelovigen kunnen treffen. Maar in dat geval straft God niet maar stuurt hij een beproeving, die het geloof versterkt. Kraakhelder, geen speld tussen te krijgen, maar toch schuurt er iets.

Vrome dreigpraat

Het zou wel eens kunnen dat deze potpourri van vrome dreigpraat in werkelijkheid een poging tot de-escalatie is. In de beginperiode van covid riep IS zijn aanhangers op de anti-covidmaatregelen van de landen waar ze verkeerden te respecteren en niet te saboteren. In kringen van de sekte is ook nog wel even geopperd om het virus in te zetten in de jihad. Maar hoe doe je dat zonder dat het als een boemerang jezelf treft? Het moet met die liefderijke ‘beproevingen’ van God natuurlijk niet uit de hand lopen.

IS wil geen covidjihad, zoals Hitler gebruik van gifgas op het slagveld verbood. Ook dat had niets te maken met menselijkheid maar met een afweging van nadelen en voordelen. Net als destijds de nazi’s kan ook IS waanzinnige mythologische onzin combineren met een rationele tactiek. En misschien gunt het daarom de ‘eer’ van het drama in Nassiriya graag aan God.

De aard van de ramp, een exploderende zuurstoffles, lijkt ook niet meteen te duiden op een aanslag. Toch blijft het, om elk misverstand uit te bannen, nuttig het voorval nog eens uitdrukkelijk in de schoenen van de Allerhoogste te schuiven. De boodschap: wij, IS, gebruiken covid niet als wapen in de jihad.
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~bb9240b4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81162
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
zo jul 25, 2021 12:17 pm
IS wil geen covidjihad, zoals Hitler gebruik van gifgas op het slagveld verbood. Ook dat had niets te maken met menselijkheid maar met een afweging van nadelen en voordelen. Net als destijds de nazi’s kan ook IS waanzinnige mythologische onzin combineren met een rationele tactiek. En misschien gunt het daarom de ‘eer’ van het drama in Nassiriya graag aan God.
Ik vermoed dat als ISIS het covid virus had kunnen kopen en verspreiden met een spuitbus, ze met de zegen van allah, gretig gebruikt hadden gemaakt van covidjihad.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihad

Bericht door King George »

Afbeelding

TIKTOK TERROR ISIS using TikTok to recruit young suicide bombers in bid to carry out Christmas attacks

Neil Doyle
16:49, 20 Nov 2021Updated: 17:12, 22 Nov 2021


TIKTOK is being used by the terror group Islamic State to recruit young suicide bombers to carry out attacks during Christmas celebrations.

A Sun investigation has found dozens of accounts on the social network, which is popular with children, posting ISIS propaganda and inciting hatred against non-Muslims.

Afbeelding
A TikTok video is telling ISIS supports to carry out terror attacks over christmas Credit: Tiktok

Afbeelding
The account used to spread the ISIS videos has been operating for 18 monthsCredit: Tiktok
One of the videos posted this week urged supporters to launch mass-casualty terrorist attacks in the West during the Christmas holidays.

The video features moody background sounds and starts by describing Christmas as “the celebration of the Kufar [non-Muslims] & Crusaders.

“They do not believe in Allah, and they make fun of the sacred.

“They are Shaytan [Devil] slaves.”

After showing scenes of Christmas markets and celebrations, the narrator adds chillingly: “Prepare yourself, O soldier of Allah to shed the blood of these Kufar.”

It called for people to become suicide bombers, adding “enter the crowds disguised in their clothes.”

They tell them to bring hidden explosives and to "explode it and plant panic and terror in their hearts."

The account used to spread the ISIS videos has been operating for 18 months which has been watched thousands of times.


An investigation found dozens of ISIS accounts on TikTok, including a woman in a burka who posted an apparent surveillance video of buildings and structures in Germany, with a caption that said: “May Allah accept you into Paradise”.

Ominously, the video starts with a regular electronic beeping noise followed by the sound of police sirens.

Her biographical information said: “A lion fights for its prey until it has it and turns its enemies into its flock”.

The use of TikTok to spread deadly propaganda indicates that the terror group is looking to recruit impressionable young people as so-called “clean skins” to carry out suicide bombings in Europe.

The UK terror threat level has been upped to “severe” since the car bomb attack in Liverpool and fears that more “lone wolf” attackers may be waiting to pounce after self-radicalising during the Covid lockdowns.

Police in Milan in Italy announced on Wednesday that they had arrested a 19-year-old woman on suspicion of involvement in international terrorism.

Her phone included videos of beheadings and other material produced by the propaganda wing of ISIS, plus a photo of a young man who is believed to have blown himself up outside Kabul airport in August, killing 183 people.

Once any accounts with extremist material were flagged to TikTok, they were removed.

A TikTok spokesperson said: "TikTok's Community Guidelines categorically prohibit violent extremist content on the platform.

"We do not allow people to use our platform to threaten or incite violence, or promote terrorist organisations. Any accounts found to be in violation of this will be removed immediately."

Afbeelding
Last week saw a car bomb attack in Liverpool

Afbeelding
It describes Christmas as 'the celebration of the Kufar [non-Muslims] & Crusaders.'Credit: Tiktok


https://www.thesun.co.uk/news/16796685/isis-tiktok-recruit-suicide-bombers-christmas-attacks/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22835
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihad

Bericht door King George »

Het nieuws dat een auto inreed op het publiek bij kerstmarkt in #wisconsinchristmasparade #Waukesha heeft ook de versleutelde IS chatgroepen bereikt, er wordt al gespeculeerd dat dit iemand is geweest die hun roep beantwoord heeft om een aanslag te plegen

Afbeelding
https://twitter.com/writherazazel/status/1462720327482593280
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9000
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihad

Bericht door sjun »

Het zou kunnen maar het kan natuurlijk ook een kwaadaardige terrorist bezeten van een al even destructieve ideologie zijn.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie