Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22948
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door King George »

Explosieven gevonden bij huiszoeking na geweld in Antwerpen, Palestijn aangehouden voor terrorisme

Antwerpen, Roeselare - Een Palestijnse man is aangehouden op verdenking van terrorisme. Bij een huiszoeking in de woning van Munther A. in Roeselare werden explosieven gevonden. Eerder had hij samen met zijn broer hun ‘te westerse’ zus en schoonbroer toegetakeld in Antwerpen.


Sam Reyntjens, Bert Feys
Dinsdag 28 september 2021 om 07:27


Het federaal parket bevestigt dinsdagochtend dat de twee mannen opgepakt werden. De eerste broer werd tijdens het weekend van 18 en 19 september al gearresteerd, de tweede kwam zich vrijdag aangeven bij de politie nadat hij een week op de vlucht geweest was. Het was in zijn woning op de Hoogleedsesteenweg in het West-Vlaamse Roeselare dat op zondag 19 september de explosieven gevonden werden. Dinsdagmiddag zegt het federaal parket dat alleen de tweede man aangehouden werd door de onderzoeksrechter in Brugge. “Hij is aangehouden op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie en een aantal inbreuken op de wapenwet”, zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen.

Zelfgemaakte bom

Over welke explosieven er juist in de woning gevonden werden, wil het parket niet in detail treden. “Het gaat om een potentieel gevaarlijk tuig, leeggemaakte kogelhulzen en restanten van kruit”, zegt Roggen. Volgens onze informatie was er sprake van een soort zelfgemaakte bom, een type pijpbom. Dat is een metalen buis die gevuld wordt met explosieven en afgesloten wordt met schroefdoppen. Door een van de doppen worden elektrische draadjes naar een ontstekingsmechanisme getrokken. “Primitief maar efficiënt”, klinkt het in speurderskringen. De explosieven werden door ontmijningsdienst DOVO meegenomen voor verder onderzoek. De broer bij wie de explosieven gevonden werden zou een ongeloofwaardige uitleg gegeven hebben voor de aanwezigheid van het springtuig in zijn woning.

De twee opgepakte mannen waren bij de politiediensten al bekend als ‘geradicaliseerd’, of ze ook op de zogenaamde OCAD-lijst met potentieel gevaarlijke extremisten stonden is niet duidelijk.

‘Te westerse zus’

Het verhaal van de broers was op vrijdag 17 september in Antwerpen begonnen, toen de lokale politie werd opgeroepen voor een vermeende home-invasion. Ter plaatse bleek dat twee Palestijnse mannen waren binnengevallen bij hun zus en schoonbroer. Het koppel kreeg een rammeling omdat het zich volgens de radicale broers ‘te westers gedroeg’.

De politiezone Antwerpen zag dat de broers gekend stonden als geradicaliseerd en stuurde gespecialiseerde arrestatie-eenheden op het duo af. Toen die het tweetal wilden arresteren in Roeselare troffen ze er de explosieven aan. Een eerste broer werd door de Antwerpse politie opgepakt, nadien nam de afdeling terrorisme van de federale gerechtelijke politie het onderzoek over.

De man, vrijgelaten in het terrorismedossier, werd door de onderzoeksrechter in Antwerpen aangehouden voor het geweld tegen de ‘te Westerse’ zus. “Hij wordt verdacht van bedreigingen, wederrechtelijke vrijheidsberoving, slagen en verwondingen en afpersing”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De raadkamer bevestigde zijn aanhouding ondertussen ook.

Volgens het federaal parket zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat er nog andere verdachten bij de zaak betrokken zouden zijn.https://m.gva.be/cnt/dmf20210928_928724 ... m_term=gva
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22948
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door King George »

‘Te westerse zus’

Het verhaal van de broers was op vrijdag 17 september in Antwerpen begonnen, toen de lokale politie werd opgeroepen voor een vermeende home-invasion. Ter plaatse bleek dat twee Palestijnse mannen waren binnengevallen bij hun zus en schoonbroer. Het koppel kreeg een rammeling omdat het zich volgens de radicale broers ‘te westers gedroeg’.
Waarom willen deze Middeleeuwse primaten zelf zo graag in het Westen wonen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Britten gewaarschuwd voor terreurdreiging op kerstevenementen

De inwoners van het Verenigd Koninkrijk zijn door de autoriteiten gewaarschuwd alert te zijn op dreiging van aanslagen tijdens hun kerstinkopen. Ook andere evenementen rondom het kerstfeest zoals kerstmarkten, openluchtconcerten en lichtshows voor het traditionele ‘ontsteken van de lichtjes’ kunnen potentieel doelwit zijn van een terroristische aanslag. De Kerk van Engeland heeft reeds eerder een handleiding gedeeld met adviezen voor de veiligheid en bescherming van kerkgangers en kerken.

De Britten moeten waakzaam zijn en worden gevraagd de politie behulpzaam te zijn door goed om zich heen te kijken: “Wees onze ogen en oren”, wordt hen gevraagd. Het dreigingsniveau voor terroristische aanslagen werd op 14 november opgeschaald van ‘substantieel’ naar ‘ernstig.’ Dit betekent dat een aanslag zeer waarschijnlijk wordt geacht. Met name zogenaamde ‘lone wolves’ zouden een bedreiging kunnen vormen.

Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel (Con.) verklaarde dat dit besluit was genomen na de aanslag in Liverpool die de tweede in een maand zou zijn geweest. Bij die aanslag door een passagier in een taxi, die aanvankelijk het plan had een aanslag te plegen op de kathedraal van Liverpool, kwam alleen de terrorist zelf om het leven. De taxichauffeur overleefde de aanslag maar raakte wel gewond. Daarvoor werd parlementslid Sir David Amess (Con.) in een kerk in Leigh-on-Sea vermoord. Het publiek is gevraagd extra alert te zijn.

In eerste instantie ging men er vanuit dat Emad Al Swealmeen, de terrorist uit de taxi, christen was. De veiligheidsdiensten geloven nu echter dat hij zijn bekering tot het christendom slechts als dekmantel heeft gebruikt in de hoop alsnog asiel te kunnen krijgen in het Verenigd Koninkrijk. Een eerdere asielaanvraag werd afgewezen. Vlak voor de aanslag zou de man nog gezien zijn in een moskee met een vriend. Ook zou hij tijdens de Ramadan veelvuldig hebben gebeden in de moskee.

Kerstmarkt Duitsland
In de Duitse hoofdstad Berlijn werd in 2016 een aanslag gepleegd op een kerstmarkt. Twaalf mensen werden daarbij gedood en tientallen raakten er gewond. Een rapport naar aanleiding van een parlementaire enquête concludeerde dat door bureaucratische fouten en verkeerde inschattingen van de veiligheidsdiensten de aanslag niet kon worden verijdeld. De dader, Anis Amri, was reeds bekend bij politie en werd gemonitord door de veiligheidsdienst. Informatie werd niet adequaat met elkaar gedeeld en bovendien schatten de diensten Amri’s gedragingen verkeerd in. Ook hier ging het om een afgewezen asielzoeker.

Het hoofd van de inlichtingendienst werd in januari dit jaar ontslagen vanwege het gebrek aan goede communicatie voorafgaand aan de aanslag. In oktober van dit jaar stierf Sascha Hüsges aan zijn verwondingen. Hüsges was een van de mensen die het snelste ter plaatse was om eerste hulp te verlenen aan slachtoffers van de aanslag. Hij werd 49 jaar oud.

Elders in de wereld
De Amerikaanse ambassade in Zweden deed ook een waarschuwing uitgaan aan de Amerikanen in het Scandinavische land voorzichtig te zijn en alert te blijven rondom de christelijke feestdag. Het zou hier niet gaan om een nieuwe waarschuwing, maar slechts om het herhalen van een mededeling die al langer van kracht is. In het Californische San Bernardino werden in 2015 veertien mensen gedood tijdens een kerstviering. De afgelopen week werd in de staat Wisconsin tijdens een kerstparade vijf mensen gedood, 48 raakten er gewond.

In 2016 en 2017 dreigde Islamitische Staat met aanslagen op kerken en kerstmarkten tijdens de kerstperiode. Overal werd het dreigingsniveau toen opgeschaald, vooral in Europa was men extra alert. Maar ook kerkgemeenschappen die hun oorsprong in het Midden-Oosten hebben, zoals de Koptische diaspora in Canada en Australië, waren in 2011 het doelwit van islamistische extremisten die dreigingen uitten juist rondom de Kerst. In 2000 werden twintig christenen gedood bij een aantal gecoördineerde aanslagen op kerken in Indonesië op kerstavond.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Frankrijk verijdelt terreuraanslag door moslimextremisten

De Franse autoriteiten hebben een terreuraanslag door moslimextremisten tijdens de kerstvakantie verijdeld. Twee 23-jarige mannen zijn aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst omdat ze van plan waren een jihadistisch geïnspireerde aanval met messen uit te voeren, melden Franse media op basis van bronnen.

De twee werden op 29 november in de buurt van Parijs gearresteerd. Ze waren van plan om willekeurig mensen te doden met messen op bijzonder drukke plaatsen, zoals winkelcentra, universiteiten en winkelstraten.

Een van de verdachten, die al bekend stond als geradicaliseerd, zou hebben bekend. Bij de twee thuis werd op digitale media jihadistische literatuur en propaganda van de terreurgroep Islamitische Staat gevonden. Volgens de krant Le Parisien was hun doel om door de politie te worden vermoord en daarna te worden verheerlijkt als martelaar.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Terroristische aanslag met explosieve chemicaliën verijdeld in Duitsland

De politie van Hamburg heeft een aanslag kunnen verijdelen die „aanzienlijk veel schade kon aanrichten.” Dat schrijft de Duitse krant Der Spiegel. Undercoveragenten konden een jonge man die een bom wilde maken, onderscheppen op het darknet.

Op een persconferentie deelden de Duitse veiligheidsautoriteiten een opvallende boodschap mee. In augustus van dit jaar zou de politie van Hamburg, in samenwerking met de veiligheidsautoriteiten, erin geslaagd zijn een islamitische terroristische aanslag te verijdelen. Ze ontdekten dat de 20-jarige Abdurrahman C. chemicaliën kocht voor het bouwen van een bom en ook nog een handgranaat probeerde te bemachtigen.

Volgens de Duitse krant Der Spiegel zouden undercoveragenten het spel meegespeeld hebben op het darknet. Vervolgens konden ze de man arresteren bij hem thuis tijdens een geënsceneerde overdracht. Bij een huiszoeking werden chemicaliën gevonden voor het maken van een bom.

Chemicaliën
Op de persconferentie sprak senator van Binnenlandse Zaken Andy Grote van een „zeer, zeer ernstig incident” dat we „niet eerder hebben gehad.” De potentiële explosieve kracht van de chemicaliën was in staat om „aanzienlijke” schade aan te richten.

Het nieuws komt nu pas naar buiten omdat de veiligheidsautoriteiten er nu vanuit gaan dat er geen specifiek risico op een aanval meer is.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 81683
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Komen er nieuwe aanslagen in Europa?

Bericht door Ariel »

Britse justitie: huurmoordenaar moest kritische blogger doden

Wilde Pakistaanse leger een moordaanslag plegen in Rotterdam?

Rotterdam is vorig jaar volgens het Britse openbaar ministerie ternauwernood aan een politieke moordaanslag ontsnapt, mogelijk door de lange arm van het Pakistaanse leger. Een huurmoordenaar reisde vanuit Engeland naar ons land om de kritische Pakistaanse blogger Ahmad Waqass Goraya te liquideren. De verdachte aanslagpleger staat nu voor de rechter in Engeland.

De man die aan de mesaanval is ontkomen, spreekt er luchtig over. Dissident Ahmad Waqass Goraya voelt zich beschermd door de Nederlandse politie en veiligheidsdiensten. „Ik denk dat ze zich in Islamabad nu wel twee keer bedenken voor ze zoiets opnieuw proberen.”

Goraya woont sinds 2007 in Nederland, waar hij een gezin stichtte. Vanwege de dreiging trekt hij van het ene naar het andere schuiladres. In 2017 werd hij tijdens een familiebezoek in Pakistan ontvoerd en gemarteld. Aanleiding was zijn blog op Facebook, waarin hij mensenrechtenschendingen aan de kaak stelt en het machtige Pakistaanse militaire apparaat bekritiseert. Na 24 dagen kwam hij vrij, maar anders dan de militairen hadden gehoopt, weigerde hij daarna zijn mond te houden. Het werd al snel duidelijk dat zijn leven ook in Nederland gevaar liep.

„In 2018 hoorden we voor het eerst van de Amerikanen dat ik op een hitlist stond”, vertelt Goraya tegen De Telegraaf. Op een dag werd hij voor zijn huis in Rotterdam aangevallen. „Iemand gaf me een klap in het gezicht en ging ervandoor, als boodschap dat ze wisten waar ik woonde. In februari vorig jaar stond de politie voor de deur: mijn leven was acuut in gevaar. Sindsdien leef ik op wisselende plekken, ik kan mijn ouders of anderen uit mijn oude leven niet zien. Mijn zoontje kon niet naar school, ik moet oppassen dat ik niet word herkend in de buurt. Ik gebruik niet eens een Nederlandse telefoon, die kan worden getraceerd.”

Supermarktmedewerker
In Londen is nu de rechtszaak van start gegaan tegen de 31-jarige supermarktmedewerker Muhammad Gohir Khan die, volgens de aanklager, vanuit Islamabad naar Nederland is gestuurd om de blogger te doden.

Gohir Khan zat diep in de schulden en zou zijn benaderd door een moordmakelaar die hem 100.000 pond (zo’n 120.000 euro) bood voor een klus. Hij reisde in juni vanuit Londen naar Rotterdam met de foto’s en het adres van het slachtoffer op zak, zegt de aanklager.

„Toen die man hier kwam hielden ze hem al goed in de gaten”, vertelt Goraya. „Omdat ze wisten dat er een plan was. Ze volgden hem ook toen hij hier een mes aanschafte.”

De belager postte een paar dagen voor de deur, maar kreeg Goraya niet te zien. Hij gaf het op en reisde terug. In Engeland werd hij meteen gearresteerd. Justitie heeft veel bewijs tegen hem in handen, zegt Goraya. Zoals camerabeelden en telefoonberichten.

Appjes
De rechtbank kreeg appjes te zien tussen Khan en een tussenpersoon genaamd ’MudZ’, ook wel ’Zed’ of ’Papa’ genoemd. Ze leken de moord te bespreken in codetaal. Het doelwit werd beschreven als ’een kleine vis’, in tegenstelling tot een ’haai’. En ook dat een ’haakje’ voldoende zou zijn, waarmee mogelijk het mes werd bedoeld.

Khan vroeg: ’Is het een diepzeevis, of gewoon tonijn?’, omdat hij zou willen weten hoe moeilijk de opdracht was. ’Want haaien zijn duur, tonijn is goedkoop.’ Met andere woorden: hoe moeilijker de klus, hoe meer geld hij wilde hebben. De tussenpersoon antwoordde dat het doelwit ’alleen tonijn was, maar geen Britse tonijn, Europese tonijn. Een beetje reizen hoort erbij.’

Ook vroeg Khan wat er zou gebeuren met de betaling als het ’schip zinkt’, waarmee volgens het Britse openbaar ministerie wordt bedoeld: wat als de moord mislukt?

Khan was volgens het openbaar ministerie in ieder geval ’enthousiast’ over het uitvoeren van de moord om het geld te kunnen verdienen, en toonde zich bereid in de toekomst meer van zulke aanslagen uit te voeren.

’Tweede leven’
Goraya voelt geen haat tegen zijn belager. „Hij is ook maar gestuurd.” De blogger realiseert zich dat hij altijd over zijn schouder zal moeten kijken. Maar hij peinst er niet over om zich koest te houden, zoals de Pakistaanse militaire machthebbers hopen. „Ze hebben daar zeventig jaar angst geschapen, waardoor veel slachtoffers geheimhouden wat hun is overkomen. Ik ben daar zwaar gemarteld. Ik dacht toen dat het over was. Toen ik toch een tweede leven kreeg, vond ik het mijn plicht om voor anderen op te staan en me uit te spreken. Dat is mijn motivatie.”

Voor de rechtszaak zijn twee weken uitgetrokken. Nederland heeft uit Engeland rechtshulpverzoeken gekregen in de zaak, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Daaraan is gehoor gegeven. Of de verdachte ook op enig moment in het vizier van de Nederlandse autoriteiten is geweest toen hij in Rotterdam was? „Daarover doen we geen uitspraken.”

De advocaat van Khan geeft toe dat er een moordplan was. Ze stelt echter dat haar cliënt wel het geld wilde pakken, maar geen moment van plan was om de moord ook echt uit te voeren.

Iran
Het zou niet voor het eerst zijn geweest dat andere naties op Nederlandse bodem politieke tegenstanders uit de weg willen ruimen. Met name Iran heeft wat dat betreft een slechte reputatie. Al tweemaal eerder liet Iran hier zonder pardon vijanden omleggen.

Ahmad Mola Nissa, leider van een afscheidingsbeweging, werd in november 2017 doodgeschoten in Den Haag. Iran zag hem als terrorist. Twee jaar eerder stierf Eneco-monteur Mohammad Samadi door kogels. Hij leefde onder valse naam in Almere. Niemand wist tot de schietpartij dat hij de dader was van een extreem bloedige aanslag op het Iraanse regime, in de jaren tachtig. In Teheran vielen toen 73 doden. De AIVD bevestigde dat er sterke aanwijzingen waren voor de betrokkenheid van het Iraanse regime.

Medio 2020 was er in Leeuwarden ook een aanslag op politiek activist Sadegh Zarza. De Iraanse Koerd raakte zwaargewond nadat hij talloze malen was gestoken door een 38-jarige Rotterdammer van Iraanse afkomst.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie