Jihad

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 27, 2015 1:51 am

Bolkestein: Jihadisme heeft alles met islam te maken

[...]

Wat is precies het verband tussen jihadisme en de islam? De jurist David Suurland, gepromoveerd op anti-terrorisme, heeft daarover een artikel gepubliceerd in het blad Liberaal Reveil. De titel luidt: 'Islam en de religieuze fundering van politiek geweld'. Hij heeft daartoe de vier toonaangevende rechtsscholen van de islam onderzocht op het punt van geweld: de Maliki-, Hanafi-, Hanbali- en Shafi'i-scholen.

[...]

'Godsdienstige plicht'
De beroemde geleerde Ibn Khaldun van de Maliki-school zei: 'In de islamitische gemeenschap is de heilige oorlog een godsdienstige plicht.'

De juristen van de Hanafi-school stelden dat men de Arabische polytheisten geen andere mogelijkheid mocht geven dan bekeren of de dood. Dit speelde toen IS de Yezidi's in Irak etnisch zuiverde. Anders dan de Iraakse christenen kregen zij niet de optie van de jizyah (beschermingsgeld) en dus moesten zij zich bekeren, sterven of hopen tot slaaf te worden gemaakt. IS hield zich daarmee strikt aan de sharia.

De beroemdste jurist van de Hanbali-school, Ibn Taymiyyah, omschrijft de offensieve jihad als volgt: 'Allah staat de gelovigen toe de ongelovigen te doden.'

Ten slotte de Shafi'i-school. De Al-Azhar-universiteit in Caïro, het belangrijkste instituut in de soennitische islam, heeft het handboek van deze school in 1991 omschreven als representatief voor het orthodoxe soennitische geloof. Dit betekent dat bovengenoemde uitspraken nog steeds relevant zijn, zoals die van de beroemde geleerde Al-Ghazali, die zei: 'Men moet ten minste eens per jaar op jihad gaan (...). Men mag een katapult tegen de ongelovigen gebruiken (...) of hen verbranden of verdrinken.'

David Suurland concludeert dat de jihad een centraal onderdeel van het islamitisch publiek recht is en de door hem genoemde citaten rechtvaardigen die conclusie.

[lees verder op de site of op de link in de titel.]

http://www.volkskrant.nl/opinie/jihadis ... ~a4129090/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71972
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad

Berichtdoor Ariel » Do Aug 27, 2015 9:43 am

Dit artikel staat er al op Pilgrim. Maar laat maar lekker staan. Hij valt hier meer op.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 27, 2015 11:07 am

Dat weet ik, maar dit artikel ging zo specifiek in op de theologische link tussen jihad en Islam dat het belangrijkste er van hier niet mocht ontbreken vond ik.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 10, 2016 12:05 am

Doden voor een goede zaak – de sharia en de civilisatie jihad
Gepubliceerd op 29 jun. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 25, 2016 1:49 am

“Nothing to Do with Islam?”
Gepubliceerd op 20 okt. 2016

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4990
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihad

Berichtdoor sjun » Di Okt 25, 2016 11:40 pm

De islam weet, beter nog dan het Marxisme, onze elite bij de neus te nemen. Het Marxisme, of eigenlijk het ‘internationaal socialisme’, was daar, op haar beurt, weer beter in dan het nationaal socialisme. Hoe het ook zij, onze cultureel-politieke elite laat zich graag misleiden door waandenkbeelden als die maar gewichtig en idealistisch onder woorden worden gebracht. Zou het niet een goed idee zijn als onze elite zich, voor de verandering, eens op sleeptouw liet nemen door verstandige, rustige mensen die beschikken over kompasgevoel, ruggegraat en redelijke opvattingen?
Hans Jansen
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Za Nov 12, 2016 11:41 pm

Jihad: vergeving voor alle zonden

Geplaatst op 12 november 2016

Afbeelding

Geen druppel zweet, geen trillende lip, totaal geen spoor van spanning, maar juist volstrekte kalmte. Zo registreerden beveiligingscamera’s Khalid El ­Bakraoui in de Brusselse metro, alsof hij een toerist op stedentrip in Brussel was. En dan plots die ontploffing, en de totale ravage achteraf. De terroristen die zich in ­Parijs en Brussel lieten ontploffen, pleegden geen zelfmoord. Ze schonken zichzelf het eeuwige leven. Op het moment dat ze op de knop van hun bommengordel drukten, waren ze er honderd procent van overtuigd dat ze recht naar het paradijs gingen om daar te landen in de schoot van een wulpse dame, met nog 71 wachtenden daarna.

Opmerkelijk genoeg ging het hier vooral om ­criminelen, die verslingerd ­waren aan meisjes, casino’s, mooie auto’s. Tot ze naar Syrië gaan en terugkomen als ‘herboren moslims’. Uit de gesproken testamenten die op hun computers zijn gevonden, valt op hoe kalm de broers El Bakraoui zijn. In hun woorden zit geen teken van waanzin. Wat ze zeggen, is voor henzelf ook heel logisch. In de islam is zelfmoord verboden. Maar wie sterft in een gewettigde jihad, wordt shaheed, een ‘getuige van het geloof’. Zo noemt ook de IS-propaganda het, daar wordt niet gesproken over zelfmoordaanslagen.

Onder Franse islamologen woedt al maanden een hevige discussie over een verklaring voor de jihadistische daden. Gilles Kepel wijt de razendsnelle radicalisering aan het salafisme dat de banlieues is binnengedrongen. Zijn collega Olivier Roy zoekt de verklaring dan weer in de sociaal-economische achterstelling. Nog anderen verwijzen naar de geopolitiek: jongeren blijven ook hier niet ongevoelig voor het onrecht in het Midden-Oosten. De bredere context is dus ook geopolitiek van aard. In hun eigen ogen snellen de Syriëstrijders de moslims te hulp die door Bashar al-Assad vermoord worden. Maar niet toevallig zijn nu net de jongeren uit de banlieues vatbaar voor de opium van het salafisme. In België is er één banlieue, in een grote cirkel van 50 kilometer rond Brussel. Met Molenbeek, Anderlecht, Schaarbeek, maar ook Vilvoorde. In Frankrijk hebben ze rond elke grote stad zo’n grote banlieue. Daar wonen mensen letterlijk in de marge van de samenleving. En dat is de beste potgrond voor radicalisering, of het nu om de gangsters van de Amerikaanse getto’s gaat, of de jihadisten hier. Wie de guts heeft om naar het slagveld in Syrië te reizen, droomt maar van één ding: die blinde haat en dat geweld ook bij ons importeren.

De groep ‘Sharia for Belgium’ (S4B) fungeerde als een katalysator in België. Iedereen kent iedereen in die islamitische gemeenschappen. Het virus ging van school naar school, van bende naar bende. België leek de hofleverancier van IS, met die kanttekening dat zij al snel realistische cijfers boven water hadden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, waar de sociale controle niet bestaat en niemand nog cijfers durft te geven uit angst als ‘radicaal’ gestigmatiseerd te worden. Tachtig procent van de ­Syrië-strijders mogen we geïslamiseerde radicalen noemen. Ze weten weinig of niets van religie en politiek. Ze vertrekken gewoon naar de meest wrede bende. Het doorsnijden van kelen oefent een morbide aantrekkingskracht uit. In Syrië ontmoeten ze dan mensen van een ander niveau, de ideologische leiders, de echte radicale islamieten. Wat ze bijna allemaal gemeen hebben, is dat ze uit gebroken families komen, zonder echte vaderfiguren. En ze zijn behekst door samenzweringsvideo’s, waarin wordt beweerd dat de Joden of de CIA de Twin Towers hebben laten ontploffen. Ze overtuigen zichzelf ervan dat ze in een wereld vol leugens leven en construeren daar een salafistische tegenhanger van. Een ander voordeel is, dat sterven in de strijd voor Allah vergeving van alle zonden betekent, met volop drank en lekkere wijven in de hemel. Een geweldige oplossing voor hun persoonlijke probleem van zondigheid.

De plannen worden gesmeed door mensen die heel goed weten hoe de politie hier in het Westen functioneert. De gebroeders Clain in Frankrijk, Abdelhamid Abaaoud in België, en in Nederland hebben zij zich nog niet aan het publiek voorgesteld. Ze kennen onze sterktes en zwaktes en voelen zich als vissen in het water in de moslimwijken. Er is ook een perfect huwelijk tussen het criminele milieu en het jihadistische. Zo konden de broers El Bakraoui heel gemakkelijk aan Kalasjnikovs komen. Daarnaast hebben ze een ongekende logistiek achter zich. Ze hebben specialisten in explosieven, in close combat en in encryptie. In Syrië hebben ze het geld maar voor het rapen, ze hoeven alleen maar te bukken. Dat schrijven ze dan weer over via de Western Union Bank. Combineer dit alles met een ambitie en motivatie die we nooit eerder hebben gezien en iedereen begrijpt hoe moeilijk het is hen te bestrijden.

Een garantie om jihadistische aanvallen te voorkomen valt onmogelijk te geven. Terreurbestrijding is een heel bijzondere vorm van politiewerk. Je moet mensen namelijk oppakken nog voor ze een misdaad plegen. Daar zijn veel bijzondere opsporingsmethoden voor nodig, zoals telefoontaps en afluistertechnieken. De politie probeert als het ware in het hoofd van iemand te kijken. Vaak botst dat met de terechte bezorgdheid van de maatschappij over privacy. ­Bovendien is zelfs de ontdekking van een Kalasjnikov bij bijvoorbeeld een ­El Bakraoui nog steeds geen afgerond bewijs dat hij een aanslag wil plegen. Maar ook andere landen hebben aanslagen niet kunnen voorkomen. Frankrijk, de Verenigde Staten, de Britten… Ook zij hebben Charlie Hebdo, Parijs, Brussel of zelfs Orlando niet zien aankomen.

Een probleem is dat we niet meer rationeel reageren, maar emotioneel. Wie vandaag op de Thalys een man met een rugzak ziet, beschouwt hem meteen als een potentiële terrorist. En op zijn beurt voelt die persoon zich dan weer scheef bekeken. Dat kan flinke maatschappelijke gevolgen hebben. Er bestond al een grote kloof tussen ons en de moslimmigranten, IS heeft die alleen maar groter gemaakt. In dat opzicht zijn ze wel degelijk aan het winnen. Eén ding staat vast: de politie kan niet altijd alles op tijd oplossen. Er wordt nog altijd te weinig geïnvesteerd in de inlichtingendiensten. Maar toch komen zij op de eerste plaats bij het bestrijden van terreur. Los daarvan biedt repressie nooit echte oplossingen. Daarvoor moeten we beter naar de opvoeding en het onderwijs kijken. Burgers moeten zich hechten aan de samenleving in plaats van er zich van af te wenden. Dat hoeft helemaal geen twee generaties te duren. Maar we moeten wel durven handhaven. Onze waarden gaan voor, simpelweg omdat ze beter zijn en kennelijk ook onweerstaanbaar voor de binnenkomende moslim-immigranten. Er staat ons dus niets in de weg van hen te verlangen dat zij zich dan ook perfect integreren.

Het is terecht dat de mensen op de ‘terugkeer-jihadi’s’ een vlot antwoord verwachten. Helaas echter ontstaat nu een de-radicaliseringsindustrie waar talloze ‘integratiedeskundigen’ een flinke boterham op hopen te strijken. Er zijn echter al genoeg sociale organisaties die goed werk verrichten met delinquenten en kansarmen. Geef hen dan de nodige middelen en instrumenten. Maar laat de-radicalisering geen marketing worden.

Veel Syriëstrijders zijn te ver heen om ooit nog van mening te veranderen. Wanneer die niet naar een land kunnen dat dichter bij hun waarden staat, hebben we een probleem dat keihard aangepakt moet worden. Desnoods de gevangenis in, maar op straat wil niemand ze hebben.

Ontleend aan een interview met de Belgische islamoloog Alain Grignard.

Door: Ton Nijhof

https://ejbron.wordpress.com/2016/11/12 ... le-zonden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4990
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihad

Berichtdoor sjun » Zo Nov 13, 2016 1:38 am

De goedkoopste methode tot deradicalisering is en stukje lood. Dat spaart flink uit op de kosten van logen, gogen en bedreven taqiyya die toch nog tot aanslagen leidt. Want wat er in zit komt er uit. Leuker kan ik islam aan de hand van koran, hadith en soenna niet maken.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 38940
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jan 01, 2017 4:39 pm

Na veel naspeuringen is hier het levensverhaal van John Georgelas uit Texas die nu leeft in het Kalifaat waar hij als geleerde veel aanzien zou hebben.
Afbeelding

Zijn Mohammedaanse naam is Yahya Abu Hassan.
The American Leader in the Islamic State
https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2017/03/the-american-leader-in-the-islamic-state/510872/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 09, 2017 1:23 am

Jihad komt naar je toe deze zomer

Geplaatst op 8 april 2017

Spoiler! :
Afbeelding


Het idee waarom jihad van de islam moet, kan goed worden uitgelegd zonder er specifieke verzen of details uit de koran bij te halen. Ook moslims die de koran niet of nauwelijks kennen, kunnen daarom niet al te moeilijk overgehaald worden tot deelname aan een jihad-oorlog.

Laten we eerst naar de theorie kijken en daarna een van de voorbeelden rond de aanslag in Zweden nemen. De gedachten die tot meedoen met jihad leiden, kennen een beperkt aantal stappen. Als eerste: de mens moeten leven naar Allah´s wil. Iemand die in Allah gelooft, kan daar weinig tegenin brengen, behalve wellicht dat hij niet precies weet hoe de wil van Allah eruit ziet. De tweede stap, en die is voor moslims vanzelfsprekend, luidt dat Allah´s wil de mens juist wel bekend is. In het christendom ligt dat eenvoudiger eigenlijk. Wanneer ‘Gods wil de mens bekend is’ dan interpreteert een christen dat als een beroep op zijn innerlijke moraal, op zijn geweten. “God is in ieder van u”, placht Jezus te zeggen.

Allah´s wil ten aanzien van het menselijk gedrag is voor moslims vastgelegd in de sharia. De sharia is een nogal moeilijk rechtssysteem, waarvoor je om het te begrijpen net als bij het Nederlands recht een deskundig jurist moet raadplegen. Een leek kan immers nooit zelf verzinnen of begrijpen wat het Nederlandse dan wel het islamitisch recht nu precies wel en niet voorschrijft in een specifiek geval. Wie moslim is, maar niet precies weet wat het islamitisch recht precies inhoudt, heeft weinig keus en zal een ‘islamitische geleerde’ moeten raadplegen. De imam heeft na de lagere school niets anders bestudeerd dan de islamitische boeken, waaronder en nadrukkelijk de sharia. Hij heeft een groot gezag onder moslims door die kennis en wel zoveel dat hij in principe zijn ‘cliënten’ werkelijk alles op de mouw kan spelden. Wanneer hij zou voorschrijven dat in een zekere situatie ‘gras eten en piano spelen’ wordt aanbevolen door Allah, dan zullen moslims niet dralen en een piano aanschaffen, inclusief een baal gras.

Om alle details van de islamitische wet te kunnen toepassen en om overtreders van de sharia te kunnen straffen, is de hulp van de staat noodzakelijk. De toepassing van de islamitische wet is namelijk verplicht en de stichting van een islamitische staat is dat dus ook, omdat zonder zo’n staat aan een van de belangrijkste verplichtingen van de islam, te weten gehoorzaamheid aan de sharia, niet zal kunnen worden voldaan. Gehoorzaamheid aan de sharia betekent ook deelnemen aan de jihad-oorlog die de sharia voorschrijft, naast het evenzo goed verplichte vasten, bidden, enzovoort. Daarmee hebben we nu de plicht tot het stichten van een islamitische staat en de deelname aan de jihad-oorlog die deze staat hoort te voeren, weten te verklaren op logische gronden zonder er ook maar één keer een korantekst of een uitspraak van Mohammed bij te hebben hoeven halen (die er overigens genoeg zijn). Er hoeft in deze redenering ook nog eens geen onderscheid gemaakt te worden tussen verschillende soorten islam: “extremistisch”, “radicaal” of “gematigd”.

Nu de praktijk
Nu we weten dat jihad verplicht en goed is volgens de islamitische leer, kunnen we kijken of we daar in de praktijk ook voorbeelden van vinden. De lezer zal al snel verwijzen naar Parijs, Brussel, Berlijn of Londen. Inmiddels kunnen we daar Stockholm overigens aan toevoegen. En die laatste jihad-aanslag wil ik inderdaad als praktijkvoorbeeld gebruiken, maar met een Nederlands tintje en wellicht tevens het bewijs dat ‘Dreigingsniveau-4’ wellicht een voorbarige en optimistische inschatting is.

Na de aanslag in Stockholm liet ene ‘@handesune’ onder de duiding ‘Erdogan Kawaii Desu’ bij een foto weten: “Hahaha, onze moslimbroeders vieren de aanslag in jullie straten, voor jullie camera’s”. Die foto vindt u hieronder, met daarop een journaliste, achter wier rug een lichtgetint pubertje twee duimen omhoog steekt. Dat jongetje weet niet beter en doet waarschijnlijk zijn vriendjes de groeten op camera, maar @handesun maakt er gebruik van om reclame te maken voor de moslimse jihad.

Afbeelding

Dat is allemaal niet zo erg als het maar ver van ons bed is. Dat is echter niet zo. @handesun is een medewerker van de Jongerenbeweging van de Turkse AKP.

In Amsterdam...

Door: Ton Nijhof

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/08 ... eze-zomer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71972
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 09, 2017 10:07 am

Pilgrim, ik heb die gruwelijke foto onder de spoiler gezet. Ik kan er niet meer naar kijken. Dit foto van dat plat gereden 11 jarige meisje. Op twitter blijkt ook iedereen de foto te willen delen . Het zal je kind maar zijn die daar stuk gereden op het asfalt ligt.
Ik vind de foto ook onrespectvol naar haar ouders en familie toe.

Sorry, maar de volgende foto van dat stuk gereden meisje ga ik verwijderen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 09, 2017 1:06 pm

Oh ja, sorry. Ik zal er aan denken.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71972
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 09, 2017 1:53 pm

Pilgrim schreef:Oh ja, sorry. Ik zal er aan denken.


Geeft niet Pilgrim. Maar ik kan die foto niet meer aanzien. Ik vind het vreselijk voor haar familie dat die foto op internet verschenen is. Dat had de persoon die die foto nam nooit moeten doen. Het is al gek dat hij zo wie zo deze foto nam.

Dit is het meisje van die foto. Ze is 11 jaar. En ze kwam net uit school . Ze had met haar moeder afgesproken in het winkelcentrum .

Afbeelding
RIP Ebba Akerlund
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41284
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 01, 2019 4:14 pm

Franse deskundige Gilles Kepel: “Jihadisme streeft doelbewust naar burgeroorlog in Europa” – VN-migratiepact verkeerd signaal op verkeerde moment

Geplaatst op 1 januari 2019

Afbeelding

Gilles Kepel, een Franse islamwetenschapper, heeft zich in een interview opnieuw gericht tegen thesen dat aanslagen zoals die in Straatsburg “niets met de islam te maken zouden hebben”. Het jihadisme, zegt hij, zou doelbewust streven naar een burgeroorlog tegen de “ongelovigen” in Europa.

De Franse islamwetenschapper Gilles Kepel houdt zich al sinds het einde van de jaren-80 vooral bezig met radicaliseringstendensen in de islamitische wereld en in de islamitische immigratiegemeenschap van Europese landen. Hij is o.a. de schrijver van het boek “Terreur in Frankrijk”, dat als gevolg van meerdere bloedige aanslagen in de afgelopen jaren in Frankrijk in het middelpunt van de publieke belangstelling kwam te staan.

De jongste terreuraanslag in Straatsburg heeft de meerdere jaren oude controverse tussen hem en de politieke wetenschapper Olivier Roy opnieuw aangewakkerd, waarvan de kern de vraag naar de daadwerkelijke betekenis van de religieuze component in het radicaalislamitische terrorisme is.

Roy vertegenwoordigt in principe de opvatting dat de islam gewoon alleen maar een merknaam zou zijn, van een vervreemding- en radicaliseringsproces waarvan bepaalde personen zich zouden bedienen, dat niet religieus zou zijn begonnen en vooral psychologisch zou zijn te verklaren. De consequentie van deze inschatting zou zijn dat debatten over de islam zelf of de omgang met moslims in westelijke landen nutteloos zouden zijn als zij het doel vervolgen om radicalisering en politiek extremisme tegen te gaan.

Eerder nihilist dan gelovige?
De radicale islam zou volgens Roy een verwisselbaar dak voor de radicalisering en het geweld zijn, die in een andere context de uiterlijke gestalte van een links- of rechts-extremistische beweging zou kunnen aannemen. Het islamisme zou derhalve in principe een vorm van jeugdige opstandigheid zijn, een oorzakelijk verband tussen zelfs fundamentalistische interpretaties van de islam en radicaalislamitisch geweld zou daarom niet bestaan.

De acteurs zouden zelfs eerder nihilisten zijn, ze zouden niet alleen streven naar een breuk met de westerse samenleving, maar ook met de generatie van hun ouders – ook als deze strenggelovig zou zijn. Roy wees in dit verband o.a. op het feit dat bij bijna alle tot ISIS of andere terreurgroepen behorende terroristen van de afgelopen jaren de religie in het ouderlijk huis nauwelijks een rol gespeeld zou hebben. Ze zouden zelf voor ze overgingen naar het islamisme een areligieus leven geleid hebben en menig Jihad-toerist moest voor zijn vertrek naar Syrië literatuur voor beginners zoals “Islam voor Dummies” bestellen, omdat zij geen idee gehad zouden hebben van de religieuze begrippen van de islam.

Wat betreft Kepel daarentegen zijn zulke overwegingen een uitdrukking van het falen om zich in de denkschema´s van Jihadisten te verplaatsen. Hij ziet wel degelijk een verband met gebeurtenissen in de islamitische wereld zelf, en het radicaalislamitische terrorisme is voor hem een uitdrukking van een oorlog binnen de islam zelf – minder dan eentje van een oorlog tussen de islam en het Westen.

“Eenzame wolven” komen niet uit het luchtledige
In het interview met “Le Point” hernieuwde Kepel, zonder namen te noemen, zijn kritiek op het beginsel van Roy en gelijkgezinde onderzoekers. Op de vraag of hij zou denken dat de veiligheidsautoriteiten het reservoir aan jihadistische mollen in het land goed in beeld zouden hebben, antwoordde Kepel:

“Het probleem is dat sinds de vermindering van de algemene informatie het verzamelen van ´zwakke signalen´ aanzienlijk werd teruggebracht. Daarbij komt de algemene ongeïnformeerdheid over het denken van Jihadisten, en u kunt al begrijpen waarom sociologen, die met het oog op een geval zoals Chekatt (de dader van de jongste aanslag in Straatsburg) verklaren dat alles ´niets met de islam te maken zou hebben´, bij onze regering en bij bepaalde naïeve redacties zoveel succes hebben: met de voorstelling van hun eigen onwetendheid bevestigen ze de zekerheden van hun incompetente gesprekspartners.”

Symbolisch daarvoor zou de handelwijze van de Franse geheime diensten in de zaak van de vorig jaar wegens lidmaatschap van een terroristische vereniging veroordeelde Abdelkader Merah zijn, de broer van de hoofddader in de serie aanslagen in de regio Midi-Pyrénées in het jaar 2012, Mohammed Merah. De diensten hadden bij deze gelegenheid hun these van de “eenzame wolf” herhaald, die de politie voor de terreurdaden van Toulouse zou hebben misleid. In werkelijkheid zou Mohammed Merah door zijn salafistisch familienetwerk gesocialiseerd en systematisch op een terreurcarrière zijn voorbereid.

Aanslagdoelen moeten zoveel mogelijk “ongelovigen” treffen
De verwaarlozing van het radicale islamisme als fundament voor latere terreurdaden, zoals zij zich in de theorie van de “eenzame wolven” zou manifesteren, zou ertoe geleid hebben dat de politie absoluut onvoorbereid geweest zou zijn toen later de Charlie-Hébdo-moorden plaatsvonden. Ze zou echter ook het risico van een nog ingrijpender falen in zich dragen, doordat, aldus Kepel, ook de inspanningen tot “deradicalisering” in de gevangenissen “hoofdzakelijk door psychologen zouden worden uitgevoerd die de sociologische, doctrinaire en culturele realiteiten van het jihadisme niet kennen.”

Dat zoals in het geval van de aanslagen in Parijs het nachtleven of zoals bij de aanslagen van Berlijn en Straatsburg kerstmarkten in het vizier werden genomen, zou duidelijk te motiveren zijn vanuit de ideologie en logica van de Jihadisten – het zou hen er om gaan om tegen de “feesten van de ongelovigen” of hun als “haram” gekwalificeerde gewoonten te vechten en er zeker van te zijn dat daar geen goede gelovigen gedood worden. Waar dit echter zou gebeuren, zoals in Nice of ook in Straatsburg, waar het eerste slachtoffer een Afghaanse immigrant was, zou dit nevenschade zijn, die men ook graag op de koop zou toenemen.

Kepel had al in 2016 in een interview met de “Welt” verklaard dat de derde generatie Europese Jihadisten een strategie van de spanning zouden volgen. Door zo mogelijk wrede aanslagen zou een klimaat van algemene vijandigheid tegenover moslims opgeroepen moeten worden, die ook merkbaar zou moeten zijn voor de loyale islamitische meerderheid en moslims die trouw zijn aan de wet. Daarna zouden deze worden geradicaliseerd en uiteindelijk zou dit leiden tot een burgeroorlog. Het doel van de terroristen op de lange termijn zou zijn om op de “ruïnes van het oude continent” Europa een soort kalifaat op te richten.

VN-migratiepact verkeerd signaal op verkeerde moment
Men zou deze ontwikkeling alleen nog maar kunnen tegensturen door een verstandige mengeling van onderwijs- en veiligheidspolitiek, waarvan het doel zou moeten zijn de breuken binnen de westelijke samenlevingen te helen. Intellectuelen, geestelijken en islamverenigingen zouden de taak hebben radicale interpretaties van de islam duidelijk dan ooit af te wijzen. Een nog scherpere en algemene houding van confrontatie tegenover de islam, zoals radicaal rechts deze zou eisen, zou daarentegen de islamitische extremisten in de kaart spelen.

Het VN-migratiepact en de manier waarop de regering dit verdedigt, beschouwt Kepel in de huidige situatie als foutief en met het oog op de aanstaande Europese verkiezingen als contraproductief. Tegenover “Le Point” verklaart hij:

“Wanneer men in de ogen van belangrijke delen van de kiezers de immigratie niet onder controle krijgt, heeft het Rassemblement National (van Marine Le Pen) goede vooruitzichten voor de Europese verkiezingen in mei. We zien het bij de campagne over het ´Pact van Marrakesh´, dat onbeholpen verdedigd wordt en dat wordt waargenomen als het opgeven van de nationale soevereiniteit en als signaal voor de ongecontroleerde opening van de grenzen voor migratiestromen...”

Bron: www.epochtimes.de

Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/01 ... de-moment/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71972
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad

Berichtdoor Ariel » Di Jan 01, 2019 4:20 pm

Dit is een nieuwjaarswens van onze jihadistische moslim vrienden.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4990
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Jihad

Berichtdoor sjun » Di Jan 15, 2019 10:05 pm

Er is weer een openbaarmakende video verschenen van Robert Spencer en David Wood over de historie van Jihad. Het kan behulpzaam zijn om het gebruikelijke feitenvrije witwassen van islam en naar Mohamed toewerken in politiek en media te weerleggen en ook buren, vrienden en familie veel beter voor te lichten. Ook behulpzaam bij historische bewustmaking is de draad over Bill Warner, de draad Andrew Bostom spreekt zich uit en de draad Mythes doorprikken. Wie veel meer will weten over de leer van islam en wat daar nu zo destructief aan is voor onze samenleving kan te rade gaan bij

The Truth about Jihad (Robert Spencer & David Wood)


Ik dacht dat ik in het bronnenhoekje nog wel wat verzamelde teksten van Uitingsvrij kwijt kon over zelfislamisering in Europa maar ik zie al zo'n topic in Actueel en politiek.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten