Jihad

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20944
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihad

Bericht door King George »

Hoogleraar Maurits Berger roept in zijn colleges dagelijks op tot jihad

Theologische termen als sharia, jihad of salafisme zijn weliswaar ingeburgerd in Nederland, maar hoogleraar Maurits Berger is ze liever kwijt.
Welke vervangende Nederlandse woorden heeft deze mooiprater dan in gedachten indien hij zijn zin krijgt en deze exotische woorden worden verboden?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41730
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

De term 'jihad' dient uitgefazeerd te worden. Islamitisch terrorisme dient anders genoemd te worden.

Afbeelding

Wij in Nederland zullen ons taalgebruik ook aan kunnen passen. Een paar voorstellen:
- Religie-gerelateerd ongenoegen
- Aanhangers van de ideologie tegen islamofobie
- Muslim Lives Matter-demonstranten
- Metafysisch verankerde tegenbeweging
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jihad

Bericht door Pilgrim »

Lieve help Mahalingham! Breng ze nou niet op ideeën... :ohmy2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41730
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

In mei dit jaar was het ook al bal. Nu weer en opnieuw meer van hetzelfde:
IS-clan verovert belangrijke havenstad Mozambique

Na een offensief van een week heeft een aan Islamitische Staat gelieerde terreurbeweging een belangrijke havenstad in het noorden van Mozambique veroverd.

De groep Ahlu Sunnah Wa-Jama pleegt al sinds 2017 af en aan aanvallen in de provincie Cabo Delgado in het uiterste noorden van Mozambique. Zo succesvol als nu in de stad Mocímboa da Praia zijn de geweldplegingen echter nooit geweest.

Mocímboa da Praia is strategisch van groot belang omdat de stad op een steenworp afstand ligt van een gasveld waar volgens de Mozam­bikaanse nieuwssite Zitamar voor 50 miljoen euro aan grondstoffen in de bodem zit. ExxonMobile exploiteert het veld.

Mozambikaanse regeringstroepen – nota bene in de rug gesteund door een Zuid-Afrikaanse huurlingengroep – staakten gisteren hun verzet tegen de groep die eerder dit jaar trouw heeft gezworen aan Islamitische Staat. ­Volgens Zitamar is het leger per boot het gebied ontvlucht toen hun munitie opraakte. In via Telegram verspreide berichten claimt Ahlu Sunnah Wa-­Jama tientallen militairen te hebben gedood en een veelvoud aan wapens te hebben geconfisqueerd.

‘Steeds agressiever’

De vraag is hoe lang Ahlu Sunnah Wa-Jama de controle over Mocímboa da Praia weet te behouden. Buurland Tanzania heeft al gezegd de groep uit de grensregio te willen verdrijven.

De US Africa Command, een tak van het Amerikaanse leger, waarschuwde vorige week voor de groeiende invloed van jihadistische groepen in Mozambique, specifiek in de provincie Cabo Delgado. Die is vanwege zijn afgelegen ligging economisch achtergesteld, wat een voedingsbodem blijkt te vormen voor jihadisten.

Die bewegingen worden volgens Washington ‘steeds agressiever’. Al maanden wordt het geweld in Cabo Delgado geleidelijk opgevoerd. De Zuid-Afrikaanse krant Daily Maverick meldde eind juli dat het Zuid-Afrikaanse leger voorbereidingen treft om indien nodig de grens met het buurland over te steken. In Zuid-Afrika zelf zijn onlangs ook vijf leden van een ‘IS-cel’ opgepakt.
https://www.parool.nl/wereld/is-clan-ve ... ~b00503ac/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41730
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

In sommige 'Eerste Hulp'dozen zit een koudmaakzakje (voor zwellingen b.v.).

Je knijpt in de zak en dan komt water bij (<50 gram) ammoniumnitraat wat kou geeft.
Die naam 'ammoniumnitraat' kwamen we al eerder tegen bij de monsterexplosie in Beiroet.
En dan lees ik (7 augustus):
Libanese terreurgroep Hezbollah had voorraad ammoniumnitraat in Duitsland
De islamitische terreurgroep Hezbollah, die als politieke beweging veel invloed heeft in Libanon, had in Duitsland grote hoeveelheden ammoniumnitraat opgeslagen.
[...]De Duitse overheid heeft berichten in Duitse media over de Hezbollah-voorraad in het zuiden van het land bevestigd. De Israëlische buitenlandse inlichtingendienst Mossad zou de Duitse autoriteiten op de hoogte hebben gebracht van het geheime Hezbollah-kamp, dat in 2016 werd opgerold. De Duitse regering ziet geen verband tussen het kamp en de gebeurtenissen in Beiroet.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/li ... ~af5566ba/

En vandaag lees ik meer over die 'grote hoeveelheden'. En dan vraag ik mij af wat ik over deze berichtgeving moet geloven. Het wordt zeer angstaanjagend gepresenteerd. Door US inlichtingendiensten waarvan we ervaren hebben dat die niet gestikt zijn in hun eerste leugen. (Golf van Tonkin, WMD's in Irak, gifgasaanvallen in Syrië, enz.)
VS: “Hezbollah stockeert ammoniumnitraat in Europa”

Volgens de Verenigde Staten heeft de Libanese sjiitische beweging Hezbollah op verscheidene plaatsen in Europa ammoniumnitraat verborgen. De VS lijken een mogelijk verband te suggereren met de recente dodelijke explosie in de haven van Beiroet, die door deze stof veroorzaakt werd.

“Sinds 2012 slaat Hezbollah ammoniumnitraat op geheime plaatsen over Europa op, door eerstehulpkits te transporteren waarvan het instant koudekompres deze substantie bevat,” zei de Amerikaanse coördinator van het contraterrorisme, Nathan Sales, donderdag op een conferentie.

“Dit soort geheime bergplaatsen zijn in verscheidene landen gevonden, waaronder Groot-Brittannië, Griekenland, Frankrijk, Italië en andere”, stelde Sales. Hij zei ook dat de substantie langs België, Spanje en Zwitserland was gepasseerd.
Sommige van deze voorraden werden “vernield”, preciseerde Sales. “We hebben reden om te geloven dat deze activiteit nog aan de gang is”, waarschuwde de diplomaat. Washington vermoedt dat er minstens tot in 2018 waarschijnlijk nog dergelijke bergplaatsen waren in Griekenland, Italië en Spanje. “Wat we weten is dat Hezbollah enorme hoeveelheden ammoniumnitraat in Europa opsloeg”, aldus nog de diplomaat.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/vs ... ~ab612aed/
En hoe erg en eng dit is? Ter bewustwoording staat er dan deze foto bij:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41730
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad

Bericht door Mahalingam »

Man who downloaded guides on how to make a bomb and suicide vest jailed...he wanted to know 'how to best conduct Jihad'

A Muslim convert from Wigan who downloaded extremist videos and documents which 'glorifies and encourages terrorism' has been jailed.

Liam Fenn, 21, downloaded an 'enormous' amount of material, even after receiving a 'clear warning' when he was referred to the Prevent counter-terrorism scheme.
Now Fenn has been jailed for four years and eight months.
He must serve two-thirds of his sentence, and will only be released when the Parole Board deem it safe to do so.

The new laws were announced by the Government following the terror attack in Streatham, London, earlier this year.
Manchester Crown Court heard Fenn, who is autistic, developed a 'fascination' with Islamic extremism, converted to Islam, taught himself classical Arabic and memorised verses of the Quran.
But a judge said much of the material Fenn downloaded 'had not even passing relevance' to his interest in Islam, and ruled that he had 'at least some terrorist motivation'.
https://www.manchestereveningnews.co.uk ... t-19016645
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie