Heinsohn verklaart het terrorisme demografisch

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Heinsohn verklaart het terrorisme demografisch

Berichtdoor sprot » Ma Apr 21, 2008 9:27 pm

Voor de Duitse socioloog Gunnar Heinsohn is de fundamentalistische islam niet de oorzaak van het terrorisme. Dat lijkt alleen maar zo. De oorzaak van het terrorisme is demografisch. Waar veel overtollige jonge, zonen zijn die geen werk vinden maar die toch keihard naar een hogere status streven, heb je burgeroorlog, genocide, geweld en terrorisme. En de moslimbevolking verachtvoudigde tussen 1900 en nu en ze telt véél jonge, overtollige zonen. Na 2020 zal het moslimterrorisme afnemen omdat er minder strijders zijn. Maar ondertussen gaan we mogelijk een van de bloedigste decennia uit de wereldgeschiedenis tegemoet. Heinsohn pleit voor een verdubbeling van het aantal migranten in het Westen, voor het Amerikaans Ruimteschild en voor de oprichting van een Europees Vreemdelingenlegioen, dat bestaat uit nieuwkomers en verantwoordelijk wordt voor de Europese vredesmissies.


Socioloog-economist-historicus-pyscholoog Gunnar Heinsohn (65) doceert sociale pedagogiek aan de Universiteit van Bremen en schreef eerder (in 1998) een lexicon over genocide. Heinsohn heeft al vijftien jaar de leiding over het Raphael-Lemkin-Instituut, een Europese onderzoeksinstelling voor volkerenmoord. Nu heeft hij een nieuwe, demografische lezing van de geschiedenis klaar.

Waar veel overtollige jonge, zonen zijn die geen werk kunnen vinden maar die toch keihard naar een hogere status streven, heb je burgeroorlog, genocide, geweld en terrorisme. Voor Heinsohn is het moslimfundamentalisme niet de oorzaak van het terrorisme, maar wel de youth bulge. Die laatste is er als tenminste 20% van de bevolking van een land tussen vijftien en vierentwintig jaar is, of wanneer tenminste 30% van de bevolking onder de vijftien jaar is. In deze staten zijn er veel jonge mannen zonder werk. Ze zijn volgens Heinsohn relatief goed gevoed en opgeleid, maar ze kunnen hun ambities niet realiseren. En dat leidt tot burgeroorlog of terrorisme.

Heinsohn telt 67 staten met een youth bulge, waarvan 60 met ernstige conflicten. De Gazastrook (50% inwoners onder de vijftien jaar), Afghanistan (43), Soedan (45), Irak (41), Saoedi-Arabië (42), Jemen (47), Pakistan (40), maar ook niet-islamitische staten zoals Congo (48), Oeganda (51), Burkina Faso (47), Niger (49), Burundi (47). België steekt met 17% schril af tegen deze landen.


Taliban
Heinsohn vindt de strijd van het Westen tegen het moslimterrorisme al bij voorbaat verloren. Als voorbeelden geeft hij Afghanistan en Pakistan. "De laatste vijftig jaar hebben de Afghaanse vrouwen gemiddeld zeven kinderen gekregen. Elk jaar worden 500.000 jongens vijftien, de leeftijd waarop mannen traditioneel als strijders worden beschouwd. Laten we eens optimistisch aannemen dat er 150.000 banen voor deze jongens zijn. Dan houd je er 350.000 over. Het is niet hun eerste optie om te doden. Het liefst willen ze emigreren, maar niemand wil ze hebben. Ze gaan ook niet allemaal vechten. Maar laten we aannemen dat één op de tien overbodige jongens zich meldt bij de Taliban of een andere strijdgroep. Dat betekent dat er elk jaar 35.000 verse strijders bij komen, evenveel als het totaal van de westerse troepen in Afghanistan", zo zegde Heinsohn in een interview met De Volkskrant.

Pakistan heeft 31 miljoen jongens onder de vijftien jaar en in 2003 werden 3 miljoen van deze jongens in de minstens 8.000 madrassa's (koranscholen) gedrild voor de Heilige Oorlog. Heinsohn betoogt dat het gevaar voor terrorisme nog zeker tot 2020 zal toenemen en daarna zal dalen omdat de Arabische vrouwen dan minder kinderen zullen hebben.


Ahmadinejad
Iran is nu al geen gevaar meer, in 2008 krijgt de Iranese vrouw gemiddeld nog slechts 1,7 kinderen en president Ahmadinejad, die zich sterk tegen het afnemend kinderaantal verzet, is zelf een voorbeeld van die trend. Hij komt uit een gezin met zes kinderen, maar zelf heeft hij er maar drie. Naarmate steeds minder jonge mannen onder de 30 jaar deel uitmaken van de bevolking, wordt ze vredelievender. In Libanon en Algerije stopte of verminderde de burgeroorlog toen het geboorteaantal daalde.

Het Westen kan de strijd tegen het moslimterrorisme nooit winnen. Heinsohn: "Het moet zijn eigen zonen inzetten, maar dat zijn meestal enige zonen, soms zelfs enige kinderen en die kunnen niet zomaar gedood worden. Heel anders is het in Afghanistan, waar makkelijk één of zelfs meerdere zonen gemist kunnen worden en kunnen opgaan in het martelarendom van de jihad. Er blijven er dan immers nog genoeg over, er is een enorm reservoir aan jonge, overtollige, werkloze mannen."

Heinsohn beklemtoont dat het niet de armoede is die tot terrorisme leidt. Hij huldigt een relatieve deprivatietheorie. Volgens hem zijn de meeste terroristen behoorlijk gevoed en ook goed opgeleid. Alleen kunnen ze hun ambities om de klimmen op de maatschappelijke ladder, of om naar het Westen te emigreren niet waarmaken. Dat maakt hen agressief. En daar komen burgeroorlogen en terrorisme van. Heinsohn stelt dat de islam niet de oorzaak van het terrorisme is, maar slechts de legitimatie. Het is het kleedje waarin de agressie wordt verpakt. Hij hekelt Samuel Huntington's theorie van de botsende culturen en beweert dat Huntington die zelf heeft herzien. Huntington zag een grote clash groeien tussen de westerse cultuur en de islamitische cultuur, maar - aldus Heinsohn - om zo'n botsing mogelijk te maken moet er eerst volk genoeg zijn. En dan val je terug op de demografische factor. En de moslimstaten hebben (toevallig) volk genoeg. De moslimbevolking in de hele wereld verachtvoudigde tussen 1900 (150 miljoen) en nu (1,2 miljard). Van de eerste veertig landen op de wereldranglijst van kinderaantallen zijn er veertien, dus ruim een derde, islamitisch. Als je van die eerste veertig alleen maar de 27 landen met een youth bulge bekijkt, dan tel je nog 13 islamitische staten, of een kleine 50%. In negen andere van de eerste veertig met youth bulge heb je grote islamitische minderheden: Nigeria (65 miljoen), India (125 miljoen), Ethiopië (30 miljoen), Tanzania (13 miljoen). In de jaren twintig van deze eeuw zal de moslimbevolking een kwart van de wereldbevolking zijn.


Dat de islamitische godsdienst niet de oorzaak is van het terrorisme, maar eerder de 'rechtvaardige reden' waarop de terroristen zich beroepen, wordt volgens Heinsohn bewezen door de burgeroorlogen in niet-islamitische staten met een grote youth bulge. Denken we slechts aan Congo en Rwanda.

Heinsohn verklaart ook de verovering van Amerika door Spanje (de conquistadores waren allemaal secundos, tweede of derde zonen die in Spanje geen werk vonden), het succes van het nazisme, de burgeroorlog in Libanon in de jaren zeventig en de vele Latijsn-Amerikaanse burgeroorlogen in de jaren zeventig-tachtig van de twintigste eeuw door een youth bulge. In Latijns-Amerika verdrievoudigde de bevolking tussen 1925 en 1975 (van 100 tot 325 miljoen) en het regende dan ook burgeroorlogen en dictaturen toen de youth bulges er op hun hoogtepunt waren (tussen 1950 en midden 1990).

In al deze historische periodes was er een overtal aan jonge mannnen. Dat was met mei 68 niet anders, maar die periode kende weliswaar één baby boom, maar geen opeenvolgende babybooms na elkaar, zodat de democratie de problemen kon beheersen. Pas als meerdere youth bulges elkaar opvolgen, zoals bv. in Afghanistan, wordt de situatie onbeheersbaar.

Heinsohn vindt de democratie de maatschappijvorm die zo'n youth bulge het beste kan opvangen. "Maatschappijen die geordend zijn op de drie grondrechten van John Locke (Engelse verlichtingsfilosoof, nvdr) doen het altijd beter. Die drie grondrechten zijn: het recht op leven, het recht op vrijheid en het recht op eigendom".

Heinsohn stelt bovendien dat naarmate meer mensen in loondienst werken de neiging om veel kinderen te baren afneemt. En dan ebt ook het gevaar van de youth bulge weg. "Het verdwijnen van de door de man gedomineerde plattelandsfamilie zal het effectiefste wapen tegen de jongerenterreur blijken te zijn. Op lange termijn kan men dan ook optimistisch zijn", betoogt Heinsohn. Maar we moeten er wel bijnemen dat het Westen voortdurend vergrijst. In 2003 konden alleen de Amerikanen en de IJslanders, met 2050 kinderen per duizend vrouwen, hun bevolking nog op peil houden. Ierland en Nieuw-Zeeland haalden dat peil net niet. Het hele Oostblok, Rusland incluis, sterft uit of loopt leeg. Ook China vergrijst zienderogen.

Welke oplossingen draagt Heinsohn aan?
* De komende vijftien jaar moet de westerse wereld het aantal migranten verdubbelen om hier de vergrijzing tegen te gaan. Daardoor kunnen 60 miljoen jongeren worden opgenomen, Europa moet zich realiseren dat die immigranten uit Afrika zullen komen en moet zich daar ook op richten.

* Als die 60 miljoen hier zijn opgevangen, blijven er nog 540 miljoen over. Een aantal kan in eigen land werken, maar volgens Heinsohn zullen minstens 250 miljoen nergens terecht kunnen. Daarop moet het Westen voorbereid zijn. Dat kan door een Europees vreemdelingenlegioen op te richten, waarin de nieuwe burgers uit het buitenland worden ondergebracht. "Dat legioen moet worden ingeschakeld bij vredesmissies in het buitenland, zodat de geëmigreerde overtollige jonge zonen daar tegenover de overtollige jonge zonen die thuis gebleven zijn kunnen vechten (sic)". Volgens Heinsohn kunnen de eigen jongens daarvoor niet meer worden ingezet omdat ze te vaak enige zonen zijn.

* Heinsohn is voor het Ruimteschild, dat nu door de VS in Tsjechië en Polen wordt uitgebowd. Zogenaamd is dat tegen Iran, maar Iran is geen gevaar meer. Eigenlijk is het tegen nucleaire terroristische acties uit Afghanistan en Pakistan, maar dat mag niet met zoveel woorden worden gezegd. Dat Ruimteschild is een symptoom van de afname van de macht van de VS, het is de Limes van de Romeinen en de Grote Muur van de Chinezen. Deze drie dingen werden telkens gebouwd als de veroveringsdrang gestopt was en de supermacht op zijn retour. Het Ruimteschild is nodig om een bedachtzame reactie mogelijk te maken wanneer in staten zoals Pakistan revolutionairen de macht zouden overnemen en daadwerkelijk kernwapens zouden gebruiken. Zonder Ruimteschild is het totaal onmogelijk om bedachtzaam te reageren en bij die reactie kan een staat zich geen enkele fout permitteren. Interessanter is op dat moment om de komende bommen weg te kunnen schieten en daarna rustig een reactie uit te werken.

HEINSOHN, GUNNAR, Zonen grijpen de wereldmacht. Terrorisme demografisch verklaard, 2008, Nieuw Amsterdam, 200 p.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Ma Apr 21, 2008 10:11 pm

In grote lijnen het met deze tekst eens.
Met Islam gaan we naar een onvermijdelijke oorlog toe.
Onvermijdelijke oorlogen komen door gebrek aan erfenisrechten, honger en religieuze waanzin maakt ook deel uit van het lijstje.
De religieuze waanzin moet eerst losgetriggerd worden door een van de andere factoren. De aard van de religie bepaalt veel van de noodzakelijke grootte van de triggerfactor.
Islam is een oorlogszuchtige religie, heeft niet veel nodig om ten strijde te trekken. Polygamie met grote aantallen kinderen zorgen voor de zonder erfenisrechten zijnde massa.

De oplossingen zie ik anders.

* De komende vijftien jaar moet de westerse wereld het aantal migranten verdubbelen om hier de vergrijzing tegen te gaan.


Foute oplossing. Meer immigranten zijn hier niet nodig.
Vergrijzing kan beter opgevangen met meer technologie.

Het hart van Islam hoeft veranderd, van religie van oorlog naar religie van vrede.
Zoals Buddhisme en Christendom bewezen hebben, kan dit enkel door het meemaken van de horror van enkele grote oorlogen.
Sluit de Islamterritoria af. Burgeroorlogen en bijhorende genocides zullen op enkele decinnia de gesachtengang van de Moslim over oorlog doen veranderen.


Dat legioen moet worden ingeschakeld bij vredesmissies in het buitenland, zodat de geëmigreerde overtollige jonge zonen daar tegenover de overtollige jonge zonen die thuis gebleven zijn kunnen vechten


Als er muiterij uitbreekt, vechten ze samen tegen ons. Met de door ons geleverde wapens.

* Heinsohn is voor het Ruimteschild, dat nu door de VS in Tsjechië en Polen wordt uitgebowd. Zogenaamd is dat tegen Iran, maar Iran is geen gevaar meer.


Het ruimteschild OK.
Iran blijft tot 2025 een gevaar. Met atoomwapens, nog een halve eeuw langer.
Het is vooral een interne oorlog in het MO dat dit gevaar weg neemt.

Eén ding is zeker. De Islamisten weten dat er de Islamterrirotia na het midden van deze eeuw een grote vergrijzing te wachten staat.
Met uitgeputte oliebronnen; buiten gedroogde vruchten en tapijten, geen economie.
De enige manier om aan een pensioen te raken is voor hen de verovering van Europa. Via immigratie of met wapens, voor hen is het gelijk.

Het is een grote arrogantie te denken dat je de mensen door hen naar hier te laten emigreren innerlijk kan veranderen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 39185
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Heinsohn verklaart het terrorisme demografisch

Berichtdoor Mahalingam » Za Nov 24, 2012 4:50 pm

De analyse van Heinsohn over de 'youth bulge' is weer (indirect) in het nieuws.
Wat was er aan de hand?


Bevolkingsexplosie oorzaak van geweld in Gaza? Leon de Winter
Op woensdagavond sprak ik op een solidariteitsbijeenkomst met Israël in een zaaltje in Buitenveldert. Daar kwamen bezorgde mensen bijeen, in meerderheid joden van allerlei richtingen: van seculier tot orthodox. Wat hen verbond was liefde voor Israël.

Uit mijn speech werd door een journalist van de NOS twee quotes gesneden, die een dag later via een radiouitzending voor beroering zorgden. Dat was een klotestreek van die journalist aangezien ze niet kenmerkend waren voor mijn stuk, noch voor de goede sfeer die avond.

Anticonceptie
Dit zijn de quotes: ‘Dit is de meest curieuze genocide in de menselijke geschiedenis aangezien dit een vorm van genocide is waardoor de bevolking groeit in plaats van afneemt.’

‘Misschien moet in het geheim een anticonceptiemiddel aan het drinkwater in Gaza worden toegevoegd.’

Die eerste quote komt uit de volgende alinea: ‘Wat doen we met Gaza? De Gazanen worden zo erg uitgemoord door de joden van Israel dat hun aantal tussen 1967 en vandaag gegroeid is van 350 duizend tot 1.7 miljoen. Volgens Arabieren en figuren als Gretta en Anja plegen de zionisten genocide in Gaza. Dit is de meest curieuze genocide in de menselijke geschiedenis aangezien dit een vorm van genocide is waardoor de bevolking groeit in plaats van afneemt. Typisch iets voor de joden. Willen het altijd anders doen, ook genocide.’

Obama
En die tweede quote komt uit het volgende stuk: ‘Ahmad Jabari, die op 14 november door een Israelische raket werd gedood, had veertien kinderen. Veertien. Geen samenleving, hoe rijk ook, kan een dergelijke bevolkingsexplosie vreedzaam doorstaan. Er zijn daar teveel jongemannen zonder toekomstperpectief en met verschrikkelijke hoeveelheden adrenaline in hun lijf.
Spoiler! :
De vrede in Europa , zo zeggen sommige EU-aanhangers, is te danken aan de EU. Daar ben ik het niet mee eens. De uitvinding van de pil heeft ertoe geleid dat we in Europa gemiddeld 1 zoon hebben, en die ene zoon stuur je niet de loopgraven in. Organon had de Nobelprijs voor de vrede moeten krijgen, niet Barack Obama of Al Gore of Jasser Arafat.

De Gazanen behoren tot de snelst groeiende volken in de wereld. Er is geen hoop voor al die mensen in die zandbak. Ze zullen gefrustreerd en woedend blijven, en al hun armoede en gebrek aan levenslust en gebrek aan toekomstverwachtingen en het gebrek aan plezier en seks en lol en alles wat het leven de moeite waard maakt, aan Israel en de joden verwijten. Houdt u het volgende voor zich, anders word ik hiervoor in de media, die al zo gek op mij zijn, weer aangevallen, maar ik zeg het toch (let op, dit is sarcasme): misschien moet in het geheim een anticonceptie middel aan het drinkwater in Gaza worden toegevoegd.’

Dat was de kleine context van die quotes – ik sprak ze, want zo waren ze bedoeld, met ironisch overstatement uit. Voor het hele stuk dient u verder naar beneden te scrollen.
Schokkend
Hoe kom ik aan die wijsheid over demografie en geweld? Ze zijn rechtstreeks ontleend aan het baanbrekende werk van de Duitse socioloog en econoom Gunnar Heinsohn. Heinsohn heeft in zijn boek Söhne und Weltmacht uit 2003 (in Nederland in 2008 onder de vreemde titel Zonen grijpen de wereldmacht verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam) een analyse gegeven van de samenhang tussen geweld en de hoeveelheid zonen die een vrouw in haar leven baart – Heinsohn heeft die samenhang geanalyseerd aan de hand van oorlogen en burgeroorlogen vanaf het einde van de vijftiende eeuw. De resultaten daarvan zijn schokkend, en zo voor de hand liggend dat je je afvraagt waarom niemand ze eerder heeft beschreven.

Wanneer in een samenleving kinderen niet dood van de honger gaan, maar te weinig mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen en een respectabele plek in de samenleving te veroveren, en er en bevolkingsexplosie plaatsvindt, leidt dit alles tot onderling geweld (burgeroorlog, bendeoorlogen) of tot geweld dat zich naar buiten richt (oorlogen).

De kritische grens van het percentage jongeren in de ‘fighting age’ van 15-29 dat een samenleving in een gewelddadige verandert, ligt rond 30%, aldus Heinsohn. Hij noemt dat een ‘youth bulge’, ofwel een jeugd uitstulping – dat heeft te maken met de vorm van de leeftijdspiramide, en wanneer die breed is in de leeftijdscategorie 15-29 noemt hij dat een ‘uitstulping’.

Lees verder bij:
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Leon-de-Winter/355442/Bevolkingsexplosie-oorzaak-geweld-Gaza.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hallo Tokyo
Berichten: 376
Lid geworden op: Di Mar 06, 2012 10:49 am
Locatie: achter de duinen...

Re: Heinsohn verklaart het terrorisme demografisch

Berichtdoor Hallo Tokyo » Za Nov 24, 2012 4:57 pm

Blijkbaar sta ik toch niet alleen in mijn gedachte dat genetische manipulatie van halal voedsel wel eens de oplossing voor het islam probleem zou kunnen zijn wereldwijd.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten