Voorkomen dat Afghanistan weer van taliban wordt

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72331
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Voorkomen dat Afghanistan weer van taliban wordt

Berichtdoor Ariel » Vr Apr 25, 2008 1:31 pm

Voorkomen dat Afghanistan weer van taliban wordt

Rob de Wijk

Het gaat goed met het internationale terrorisme. Slecht nieuws dus. De AIVD constateerde in navolging van buitenlandse inlichtingendiensten een verschuiving in de oorsprong en aard van de dreiging van geradicaliseerde moslims die het geweld niet schuwen.

Tot voor kort waren home grown netwerken, zoals de Hofstadgroep, de belangrijkste dreiging. Maar sinds kort is de internationale aansturing en oriëntatie belangrijker geworden. Djihadisten uit het grensgebied van Pakistan en Afghanistan sturen steeds vaker Europese netwerken en individuele strijders aan. Al-Kaida hervindt zijn kracht. Het gevolg waren complotten voor aanslagen in Denemarken en Duitsland in september 2007.

Europol meldde onlangs dat een toenemend aantal Nederlanders bereid is aan de strijd buiten de Europese Unie deel te nemen. Ook constateerde de AIVD dat Europese djihadisten vaker afreizen naar trainingskampen buiten Europa om vervolgens terug te keren en hier aanslagen te beramen. In Noord-Afrika worden terroristische groepen door Al-Kaida verenigd en ontwikkelt Somalië zich tot een nieuw djihadistisch centrum.

De dreiging wordt deels veroorzaakt door ons eigen beleid. Het is aannemelijk dat die door Al-Kaida georganiseerde samenwerking tussen terroristische groepen in Noord-Afrika gericht is tegen Europese bemoeienis met de conflicten in Somalië, Tsjaad en Soedan. Een zelfde fenomeen constateerde de NCTb ten aanzien van Afghanistan. Westerse troepen bleken een belangrijke motivatie voor complotten in Duitsland, Denemarken en Spanje. Europol meldde expliciet dat Nederlandse troepen in Afghanistan een belangrijke motivatie voor djihadisten in Nederland is.

Voor Nederland zijn de effecten van Fitna extra verontrustend. Minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen sloot niet uit dat deze een rol speelden bij de terroristische dreiging waardoor deze week de Nederlandse ambassade in Kaboel moest worden geëvacueerd.

De internationale djihad wordt een urgenter en complexer vraagstuk dat niet kan worden losgezien van de missie in Uruzgan. Helaas vindt hierover nauwelijks een strategisch debat plaats. In Nederland erodeert de steun voor de missie. In juli vorig jaar was de helft van de Nederlandse bevolking voorstander, nu een kwart. Veertig procent maakt het niet uit. Zo bezien is er nog steeds voldoende steun. Maar de afkalving is onmiskenbaar.

In de Britse comedy Yes Minister vatte minister James Hacker zijn opdracht ooit kernachtig samen: ’I am a leader. I must follow the people’. Dat lijkt ook het adagium van veel Nederlandse politici. En dat maakt, gezien de afkalvende steun voor de missie, een ferme opstelling ten aanzien van de nieuwe terroristische dreiging allerminst zeker. Temeer omdat succes in Uruzgan wordt afgemeten aan de opbouw van de provincie. Getuige het onvermogen om van achterstandswijken prachtwijken te maken moet niet veel worden verwacht van de nog veel grotere uitdaging om van Uruzgan een prachtprovincie te maken. Succes in Uruzgan meet ik uitsluitend af aan het voorkomen dat deze provincie vrijplaats wordt voor taliban en Al-Kaida. Tot nu toe lukt dat en is de missie voor mij voorlopig geslaagd.

Hoe groot het probleem van de wederopstanding van Al-Kaida is, bleek deze week uit een pleidooi van Amerikaanse commandanten. Nu al mag de CIA aanvallen met onbemande gevechtsvliegtuigjes uitvoeren, maar de Amerikanen willen zo nodig ook met speciale eenheden in het westen van Pakistan op terroristen jagen. Het wordt tijd dat in Nederland de discussie over Uruzgan en de Hoorn van Afrika terug wordt gebracht tot waar het om gaat: de strijd tegen terroristen die onze veiligheid bedreigen. Weggaan is geen optie omdat we dan weer terug zijn bij af: Afghanistan als vrijplaats voor terroristen.BRON!!!!!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Vr Apr 25, 2008 6:35 pm

Duizend bommen en granaten.
Voor de hoofden van de Taliban.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Berichtdoor SDX » Vr Apr 25, 2008 11:27 pm

BFA schreef:Duizend bommen en granaten.
Voor de hoofden van de Taliban.


BFA, je hebt de woorden uit mijn mond gehaald, eerlijk waar, dát is precies wat ik zelf ook dacht...
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
Abu Omar al-Baghdadi
Berichten: 42
Lid geworden op: Di Apr 24, 2007 1:56 pm

Berichtdoor Abu Omar al-Baghdadi » Wo Mei 14, 2008 12:20 am

Waarom bemoeien met Afghanistan is jullie land toch niet of wel.
Terug van weggeweest nog steeds gevreesd.

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Wo Mei 14, 2008 12:47 am

Abu Omar al-Baghdadi schreef:Waarom bemoeien met Afghanistan is jullie land toch niet of wel.


...omdat jonge mensen uit ons land naar dat land werden gelokt om hier of elders zichzelf op te blazen, Abu. Dat is een zonde in elke religie, Abu. Zelfs in de jouwe. En ook atheïsten vinden dat fout.

Trouwens, Het land is nu weer in handen van de Afghanen, en niet in de handen van de buitenlandse, Arabische Taliban.

Ga nu maar weer slapen.
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Wo Mei 14, 2008 8:19 pm

Waarom bemoeien met Afghanistan is jullie land toch niet of wel.


http://www.iht.com/articles/ap/2008/05/ ... Killed.php

KABUL, Afghanistan: A teacher was shot to death in northern Afghanistan after he gave a speech condemning suicide bombings, officials said Wednesday.

Abdul Hadi criticized such attacks as un-Islamic and un-Afghan


n January, Education Minister Mohammad Hanif Atmar said the number of students and teachers killed in Taliban attacks spiked in the past year in a campaign to close schools and force teenage boys to join the Islamic militia.gunmen killed two students walking outside a girls school in Logar.


Zoals je bovenstaand kan lezen,
er is nog veel Taliban-ongedierte dat hoeft uitgeroeid.
Ter bescherming van Afghanen. Ter bescherming van onszelf wordt het hoog tijd dat we met het ongedierte uitgezaaid hier beginnen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten