CIA was gewaarschuwd voor spion al-Qaeda

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71952
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

CIA was gewaarschuwd voor spion al-Qaeda

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 20, 2010 12:58 pm

Dom, dom dom....

CIA was gewaarschuwd voor spion al-Qaeda

WASHINGTON - De CIA blijkt te zijn gewaarschuwd voor een spion van al-Qaeda, die eind vorig jaar een zelfmoordaanslag pleegde op een basis van de Amerikaanse inlichtingendienst in Afghanistan. Dat hebben Britse en Amerikaanse media woensdag gemeld op basis van een onderzoeksrapport van de CIA.

De inlichtingendienst van Jordanië had een CIA-medewerker in dat land drie weken voor de aanslag op de hoogte gesteld van de mogelijke dubbele agenda van de Jordaniër Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi. De CIA-employé achtte de informatie niet betrouwbaar en deelde deze niet met collega's.

Zeven medewerkers van de CIA, een Afghaan en een tweede Jordaniër, Ali bin Zeid, kwamen om het leven toen al-Balawi zichzelf opblies. De aanslag had plaats in de provincie Khost, bij de grens met Pakistan.

De Amerikanen dachten dat Al-Balawi hen hielp bij het vinden van Ayman al-Zawahiri, de tweede man van het terreurnetwerk al-Qaeda. De Jordaniër was al enkele weken in Afghanistan actief als infiltrant, maar bleek er een dubbele agenda op na te houden.

Volgens de CIA-rapportage was zelfs de familie van Al-Balawi, een 36-jarige arts die in het verleden al eens was gearresteerd wegens terrorismeverdenkingen, niet op de hoogte van zijn plannen. De Jordaniër had tegen zijn naasten gezegd dat hij zijn vrouw en kinderen in Turkije wilde opzoeken. Verder beweerde hij dat hij een studie medicijnen wilde gaan volgen in Turkije.

Hij reisde echter naar Afghanistan, om zijn moordplan uit te voeren. Al-Balawi werd niet of nauwelijks gecontroleerd op wapens en explosieven toen hij op 30 december arriveerde op de basis in Khost voor overleg. Hij bracht zijn bomgordel tot ontploffing toen hij werd omringd door CIA'ers.

Het was voor de CIA het ernstigste incident sinds 1983. Toen kwamen zeventien werknemers van de dienst om het leven door een bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Libanon.

De CIA heeft voor zover bekend geen disciplinaire actie ondernomen tegen werknemers na het incident in Afghanistan. „Veel bewijs is verloren gegaan met onze mensen”, aldus CIA-directeur Leon Panetta in The New York Times. Hij benadrukte dat de CIA betrokken is bij een oorlog tegen terreurbewegingen en dat risicovolle missies daarvan een onderdeel zijn.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/7975 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast