Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte
zaterdag 1 januari 2011

ALEXANDRIË (ANP) - Door een aanslag op een christelijke kerk in de Egyptische stad Alexandrië zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen. Acht mensen raakten gewond. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zaterdag.

Een autobom ontplofte rond middernacht bij de orthodox-Koptische kerk, op het moment dat veel kerkgangers samen oud en nieuw vierden. Ook een nabijgelegen moskee raakte beschadigd. Onder de slachtoffers zijn waarschijnlijk ook islamieten. In eerste instantie meldde de overheid dat er zeven mensen waren omgekomen.

Na de ontploffing reden ambulances af en aan om gewonden naar ziekenhuizen te brengen. ,,Het lijkt wel een straat in Bagdad'', aldus een ooggetuige.

Protesten

Direct na de explosie gingen honderden christenen de straat op om te protesteren. Christenen en moslims wierpen stenen naar elkaar. Ook werden auto's in brand gestoken. ,,We offeren onze zielen en bloed voor het Kruis'', riepen de christenen, die door de politie met traangas uiteen gedreven werden.

Egypte is een islamitisch land, maar met een aanzienlijke christelijke minderheid. De christenen vormen ongeveer 10 procent van de bevolking van 79 miljoen Egyptenaren. De laatste maanden waren er conflicten tussen moslims en christenen. In november vochten honderden christenen met de oproerpolitie en moslims, omdat ze geen kerk mochten bouwen in een voorstad van Caïro. Volgens analisten is het in Egypte makkelijker een moskee te bouwen dan een kerk.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... Egypte.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Moslims weten wie de daders van deze aanslag zijn. Uiteraard is dat geen verrassing voor Moslims. Voor ons niet moslims is de uitslag op zijn minst twijfelachtig.
The evil Jews did it, volgens een Libanese Sheikh .
Lebanese Sheikh on Alexandria Bombing: "This Terrorist Act Bears the Mark of Zionism"

This statement was printed in Shorouk news and several other Arab online newspapers today

The Vice President of the Supreme Islamic Shi'ite Council in Lebanon, Sheikh 'Abd-al-Amir Qablan, denounced the bombing which occurred in front of Saints' Church in Alexandria, in northern Egypt, and which led to the death of 21 people.
Qablan said in a statement: "This terrorist act bears the mark of Zionism, which is accustomed to destroying religious holy places, and is in the interest of Zionism, which seeks to sow fitna, and foment sectarian and ideological differences."

http://translating-jihad.blogspot.com/2 ... mbing.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4929
Lid geworden op: zo jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Schepsel »

In ieder geval schaamt hij zich ervoor of ziet hij het als ''incorrect'', anders zou je het toch niet willen verbergen voor Arabische krantenlezers?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Aanhoudingen na aanslag in Egypte
zondag 2 januari 2011

CAIRO (ANP) - De Egyptische autoriteiten houden zeker zeven mensen vast in verband met de aanslag zaterdag op een kerk van koptische christenen in de stad Alexandrië. Dat hebben veiligheidsbronnen in Egypte zondag gemeld.

Tien anderen zouden na verhoor zijn vrijgelaten. Zeker 21 mensen kwamen door de terreuractie van zaterdag om het leven. Bijna honderd mensen raakten gewond.

Egyptische functionarissen zeggen dat vermoedelijk ,,buitenlandse elementen'' achter de aanslag zaten. Om nieuwe aanslagen te helpen voorkomen, surveilleerden zondag extra politiemensen bij kerken in de steden Cäiro en Alexandrië

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... Egypte.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Groot-imam heeft kritiek op uitspraken paus

De groot-imam van de Al-Azhar Moskee in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft vandaag kritiek geuit op de oproep van paus Benedictus XVI. Die riep de wereldleiders op om de christenen te verdedigen tegen religieuze onverdraagzaamheid. Hij reageerde daarmee op de aanslag voor een kerk in Alexandrië, maar volgens groot-imam Ahmed al-Teyyeb gaat het om "onaanvaardbare inmenging" in de Egyptische aangelegenheden.

"Ik ben niet akkoord met het standpunt van de paus en vraag me af waarom hij niet opriep tot bescherming van de moslims wanneer zij omkomen in Irak", stelde de groot-imam, die aan het hoofd staat van één van de belangrijkste moskeeën van de soennitische islam. Voorts kondigde al-Tayyeb de oprichting aan van een gezamenlijk comité met de koptische kerk. Die moet meer inzicht brengen over de spanningen tussen beide geloofsgemeenschappen. Binnen twee weken moet het comité een eerste keer samenkomen.

Later op de dag bracht de groot-imam nog een bezoek aan de koptisch-orthodoxe patriarch Chenouda III en de Sint Marcus-kathedraal in Caïro. Bij het wegrijden werd zijn auto omsingeld door tientallen woedende koptische manifestanten.

Vaticaan verwerpt kritiek
Het Vaticaan verwerpt intussen de kritiek van de groot-imam. "De paus heeft natuurlijk gepraat over de solidariteit met de koptische gemeenschap die een zware klap te verduren kreeg, maar heeft vervolgens ook zijn ongerustheid geuit over de gevolgen van het geweld voor de hele bevolking, of het nu gaat om christenen dan wel om moslims", citeert het Italiaanse agentschap Ansa een woordvoerder van het Vaticaan.

"Bijgevolg zien we niet in hoe de uitspraken van de paus, die iedereen tot vrede wilde aanzetten, gezien kunnen worden als inmenging", luidde het voorts. "Ik geloof dat er misverstanden ontstaan zijn in de communicatie, maar denk niet dat de nadruk moet gelegd worden op de verklaringen van de imam." (belga/svm)

http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/art ... paus.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Eliabe »

Christenen hadden een lesje verdiend
De aanslag op de kerk in Alexandrië dit weekend markeerde een nieuw dieptepunt in de verslechterende verhouding tussen moslims en christenen in Egypte. Kort voor deze terreurdaad peilde Trouw de stemming onder Egyptische christenen en moslims.
’De overheid behandelt ons als stront”, zegt koopman Mahmoed in de Zuid-Egyptische provinciehoofdstad Qena. Zelf is hij moslim, maar hij vertolkt een gevoel dat ook door zijn christelijke land- en provinciegenoten breed wordt gedragen.

De verhoudingen tussen christenen en moslims zijn in Egypte de afgelopen decennia sterk verslechterd. Het lijkt op een ontsteking, soms is de pijn even weg maar dan laait hij verhevigd op. Met als voorlopig absoluut dieptepunt de aanslag in Alexandrië, gepleegd op een moment dat de christenen nog moesten bijkomen van een andere gruwelijke terreurdaad, een jaar geleden in de Kerstnacht in het stadje Nag al-Hamadi in de provincie Qena. In Alexandrië lieten 21 kerkgangers het leven, in Nag Al-Hamadi zes.

Ondanks de verzuring hebben beide groepen soms een verassend eensgezinde kijk op de problemen van hun land. De christelijke auteur Amin Makram Ebeid zegt in meer gepolijste taal hetzelfde als koopman Mahmoed: „De staat ontneemt de mensen hun waardigheid.”

De onvrede zoekt een uitweg. Tot de kwellingen van het land van de tien bijbelse plagen behoren de gigantische overbevolking en armoede. Wantrouwen, in de hand gewerkt door vergaande rechteloosheid, ondermijnen de loyaliteit aan de staat. Andere, soms gevaarlijke nieuwe loyaliteiten komen daarvoor in de plaats.

De overbevolking komt sprekend tot uiting in cijfers. Het bewoonbare gedeelte van Egypte is zo groot als Nederland maar er wonen negentig miljoen mensen, vijfmaal zo veel als in Nederland. De hoofdstad Cairo beslaat een oppervlakte van Amsterdam en voorsteden maar herbergt meer mensen dan heel Nederland. En de statistieken geven maar een deel van de werkelijkheid weer, want veel baby’s komen niet in de burgerlijke stand terecht.

Binnen die enorme en snel groeiende bevolking vormen de christenen een krimpende minderheid. In absolute aantallen ziet het er nog wel indrukwekkend uit. In het land van de Nijl wonen ongeveer vijf miljoen christenen. De Protestantse Kerk in Nederland zou er jaloers op zijn. Toch is de relatieve achteruitgang onmiskenbaar. Christenen zelf noemen hogere cijfers maar de schatting dat ze nog maar zes procent van de bevolking uitmaken lijkt realistisch.

Deze dagen denken de christenen in de provincie Qena terug aan het drama, een jaar geleden in de kerstnacht, die koptisch-orthodoxe christenen vieren op 6 januari. Vanuit een auto vuurden onverlaten in Nag al-Hamadi op kerkgangers, na afloop van de kerstdienst. Er vielen zes doden. Tot ergernis van christenen zijn de snel opgepakte daders nog niet veroordeeld, laat staan opgehangen.

Over de achtergronden verschillen de lezingen. Was dit het bewijs dat Egyptische christenen blootstaan aan systematische vervolging, wat koptische organisaties in vooral de VS benadrukken? Had Al-Kaida er de hand in? Of was het een uitwas van tribale cultuur – berucht in het zuiden van Egypte –, van voortdurende strijd tussen groepen en clans, al dan niet onder een religieus sausje?

Feit is dat veel moslims, zonder de moorden goed te keuren, wel vonden dat de christenen een lesje hadden verdiend. Moslims waren boos omdat een christelijke jongeman een relatie was begonnen met een moslimmeisje. Volgens moslims was het een verkrachting, volgens christenen handelde het meisje uit vrije wil. Maar ook dan zou de affaire in moslimogen uit den boze zijn. Een seksuele relatie mag alleen binnen het huwelijk en verder is een huwelijk tussen een christelijke man en een islamitische bruid onmogelijk. Het omgekeerde, een huwelijk tussen een moslimman en een christelijke vrouw, mag wel.

Het ’lesje’ dat ineens alle leden van de christelijke gemeenschap zouden hebben ’verdiend’ vanwege wangedrag van een enkele geloofsgenoot, hadden ze overigens al gehad, ook voor de kerstmoordenaars toesloegen. Moslims staken christelijke winkels in brand, vooral in het stadje Farsjoet, woonplaats van de bewuste christelijke jongeman. Christenen plaatsten filmpjes van de brandstichtingen op YouTube. Ook afgelopen jaar brandden er winkels.

Mildere vormen van de rivaliteit zijn soms zichtbaar in het straatbeeld. In Nag al-Hamadi staat vlakbij het klooster een klein moskeetje, met een reusachtige minaret die uitsteekt boven de kloostertoren. Gelovigen vragen de priesters in dit klooster om allerlei soorten van raad. Deze mannen Gods weten precies wat er in deze provincie gebeurt maar ze zijn weinig mededeelzaam. Wel willen ze kwijt dat er twee soorten moslims zijn, goede en slechte.

„Ik voel me hier pas weer helemaal thuis als de moordenaars hun straf hebben gekregen”, zegt leraar Engels Abd Al-Masieh (’knecht van de Messias’). Hij deed iets opmerkelijks: hij woonde in Schotland, legaal met verblijfsvergunning, maar keerde naar Nag al-Hamadi terug, omdat hij in Schotland niet kon aarden. Zowat de hele Egyptische jeugd, moslim en christen, popelt juist om te emigreren en hunkert naar een Europese verblijfsvergunning. Als de sprong naar het buitenland onmogelijk is, beproeven ze hun geluk eerst in Cairo of Alexandrië.

Zoals Helbees Zaher. Ook zij studeerde Engels en werkt nu bij de Anglicaanse kerk in de hoofdstad. Ze is 25, meerderjarig dus. Maar dat zij als alleenstaande vrouw zonder familie zich in Cairo vestigde, was voor Zuid-Egyptische begrippen een culturele revolutie. Onwrikbare cultuurpatronen wijken, wanneer er echt brood op de plank moet.

Binnenlandse ’migranten’ belanden vaak in wijken als Omraniyya, aan de rand van Gize, de westelijke tweelingstad van Cairo. De overbevolking openbaart zich hier in de vorm van straten die zes meter breed zijn. Beneden tenminste, tussen hogere verdiepingen is er minder ruimte, door de vooruitstekende balkons en buiten hangende was. Beneden dringt er bijna geen zon door, prettig in de verschroeiende zomer maar verder ongezond. Miljoenen Egyptenaren leven zo. De onverharde hobbelige straten zijn zelfs voor kleine taxietjes ongeschikt. Driewielige toktoks, meestal bestuurd door tieners van een jaar of twaalf scheuren hier rond.

De migranten uit het zuiden namen hun vetes mee naar Omraniyya. In november barstte de bom in dit stadsdeel, geheel gebouwd zonder vergunning of enige vorm van planning. De koptische kerk had er, met vergunning, een dienstencentrum ingericht. Maar de overheid voelde zich getart toen de christenen het gebouw wilden uitbreiden met een kerk. De ME kwam in actie, koptische jongeren ook. Volgens media hadden die laatsten een strijdmacht opgetrommeld van drieduizend man. Er vielen twee doden. Christenen ontkennen dat hun jongeren wapens zouden hebben gebruikt, tenminste, nou ja, afgezien van wat molotovcocktails .

Al deze spanningen doen zich voor in een periode waarin Egypte wacht op ingrijpende veranderingen. De hoogbejaarde president Moebarak leidt de staat, de kerk is in handen van de ongeveer even oude patriarch Shanoeda. Beide voormalige oorlogshelden zullen het niet lang meer maken. Zowel de staat als de kerk moeten zich in deze onzekere tijd verweren tegen ernstige verwijten. Volgens veel christenen is de staat door nalatigheid medeplichtig aan de misdaden van extremisten.

Staatsfunctionarissen klagen op hun beurt dat de kerk zich ontwikkelt tot een staat binnen de staat. Ze verwijzen naar de verwikkelingen rondom Wafaa Constantine, vrouw van een christelijke priester. In 2004 zei ze dat ze moslima wilde worden. Volgens christenen hadden moslims haar tot die stap gedwongen. Een enorme rel volgde. De staat, totaal in verlegenheid, liet kerkleiders met Wafaa praten. Ze zonderden zich vijf dagen met haar af, waarna ze bekendmaakten dat Wafaa christen bleef.

Sindsdien is ze niet meer in het openbaar verschenen. Volgens de kerk verblijft ze in een klooster, volgens geruchten is ze dood. Onlangs ontfermde Al-Kaida zich over Wafaa, met een gruwelijke aanslag op een kerk in nota bene Bagdad, opgedragen aan de priestersvrouw.

En nu, met de aanslag tijdens de jaarwisseling op de kerk in Alexandrië, blijkt dat de terreurclub mogelijk haar werkterrein verlegd heeft: naar Egypte zelf. http://www.trouw.nl/religie-filosofie/n ... quo__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Trouw: 'Christenvervolging gevolg van overbevolking'

Bericht door Vrijdenker »

Trouw: Christenvervolging gevolg van overbevolking
Willem Jan Hilderink, De Dagelijkse Standaard, 3 januari 2011
http://fp.dagelijksestandaard.nl/2011/0 ... kingsdruk/" onclick="window.open(this.href);return false;

Trouw, geweten van linksdragende christenen, brengt vandaag een buitengewoon merkwaardig artikel. De opzet is lovenswaardig: de reacties van Egyptische moslims peilen over de bomaanslagen die hun christelijke landgenoten treffen. Naar de titel van het artikel gekeken laat het Islamitische sentiment zich raden: ‘Christenen hadden een lesje verdiend.’ De redacteur komt echter pas tot deze ontluisterende conclusie nadat hij zijn artikel heeft gelardeerd met de vele uitingsvormen van overbevolking, armoede en een schurkachtige staat. Als wilde hij zeggen: moslims kunnen er niets aan doen dat zij christen vervolgen.

Wij worden in de eerste alinea na de lead getrakteerd op een mooie fecaliënvergelijking: ‘De overheid behandelt ons als stront’, zo meldt een islamitische koopman. Nu vraag ik me af of dat een verklaring is voor het toenemende antichristelijke geweld in Egypte, maar de redacteur vindt het van het grootste belang dat het niet onvermeld blijft. Net als het volgende:
De christelijke auteur Amin Makram Ebeid zegt in meer gepolijste taal hetzelfde als koopman Mahmoed: „De staat ontneemt de mensen hun waardigheid.”
Nu vraag ik u wat de staat ermee te maken heeft. Dat is echter een uiting van mijn onwetendheid, want ‘de staat’ zou verantwoordelijk zijn voor de onvrede in Egypte:
De onvrede zoekt een uitweg. Tot de kwellingen van het land van de tien bijbelse plagen behoren de gigantische overbevolking en armoede. Wantrouwen, in de hand gewerkt door vergaande rechteloosheid, ondermijnen de loyaliteit aan de staat. Andere, soms gevaarlijke nieuwe loyaliteiten komen daarvoor in de plaats.
Dus als de staat het verknalt, is het logisch gevolg dat mensen loyaal worden aan andere (antichristelijke) clubs? Dat is allemaal perfect te legitimeren. Je moet mensen nooit aanspreken op hun eigen moraal en waardigheid, maar enkel zien als willoze speelbal van externe machten. Is hier een UvA-socioloog aan het woord?

Na de lezer te hebben ingeleid in de penibele situatie waarin de moslims in Egypte verkeren, wordt de tragische conclusie van zijn rondvraag bekend gemaakt.
Feit is dat veel moslims, zonder de moorden goed te keuren, wel vonden dat de christenen een lesje hadden verdiend.
Verderop worden allerhande politieke factoren (president Mubarak is oud en zijn toekomst is onzeker) aangedragen die de onrust zouden kunnen verklaren en zo gaat het even door. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de redacteur zich geconfronteerd zag met een ongemakkelijke waarheid.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

EU moet bescherming christenen Egypte eisen'

De Europese Unie moet bij de Egyptische regering aandringen op een betere bescherming van de christelijke minderheden in Egypte. Dat stelt ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind in vragen aan de bewindslieden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Aanleiding zijn de zelfmoordaanslag in de oudejaarsnacht op een kerk in Alexandrië, waarbij zeker 21 mensen omkwamen en tachtig mensen gewond raakten. Voordewind vindt dat het kabinet en de EU harder moeten aandringen bij het bewind van president Hosni Mubarak op betere bescherming van de zeven tot acht miljoen koptische christenen in Egypte.

Wat de ChristenUnie betreft, kijkt het kabinet ook kritisch naar het respect voor godsdienstvrijheid bij de voorgenomen vermindering van het aantal landen waarmee Nederland een ontwikkelingsrelatie heeft. Nederland geeft al ruim dertig jaar ontwikkelingshulp aan Egypte. (ANP)

http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUIT ... isen.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

De ontplofte lijken van de Christenen lagen op straat, en werden door Christenen uit repect bedekt met kranten.
Moslims trapte op de verscheurde lichaams delen en riepen Allah Ackbar.
http://www.jihadwatch.org/2011/01/egypt ... hurch.html" onclick="window.open(this.href);return false;
According to church officials and eyewitnesses, there are many more victims that are still unidentified and whose body parts were strewn all over the street outside the church. The body parts were covered with newspapers until they were brought inside the church after some Muslims started stepping on them and chanting Jihadi chants (video http://www.youtube.com/watch?v=K4whNbsH ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false; ).
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Egyptische kerk stond op lijst al-Qaeda

DUBAI - Een website van al-Qaeda noemde de Egyptische kerk in Alexandrië waar zaterdag een bomaanslag werd gepleegd, begin december al als mogelijk doelwit. Dat meldde het Franse persbureau AFP maandag.

De al-Qissiddinkerk stond op een lijst van de website Shumukh al-Islam met in totaal vijftig koptische kerken in Egypte. De lijst, die op 2 december gepubliceerd werd, vermeldde ook koptische kerken in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

De website riep op bomaanslagen te plegen op kerken tijdens de koptische Kerstmis, „wanneer ze het drukst zijn.”

Bij de aanslag op nieuwjaarsdag kwamen 21 mensen om het leven en raakten ongeveer tachtig anderen gewond. De Egyptische autoriteiten pakten tot nu toe enkele tientallen mensen op die verdacht worden van betrokkenheid.

Direct na de explosie gingen honderden christenen de straat op om te protesteren. Ook op zondag waren er protesten.

De Egyptische politie heeft de verloven van leidinggevenden ingetrokken vanwege het onderzoek. De politie heeft ook controleposten ingericht en extra mensen op de vliegvelden ingezet om te voorkomen dat verdachten het land verlaten. Veiligheidsdiensten bewaken de kerken de komende dagen extra. Op 7 januari vieren de koptische christenen Kerstmis.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/8637 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Eliabe »

Even een uitstapje naar het bloedbad in de Iraakse Katholieke Kerk de Sayidat al-Nejat-kathedraal (Onze-Lieve-Vrouw van Verlossing) op zondag 31 oktober.
Vijf gewapende personen kwamen de kerk binnengestormd, terwijl anderen buiten de wacht optrokken. Toen ze binnenkwamen, losten ze enkele schoten naar de achterste rijen, waardoor de mensen in paniek raakten. Eén van de priesters, pater Wassim, vroeg hen om ermee op te houden. Eén van de mannen stapte daarop op hem af, en schoot hem in de hals, waarop hij neerviel in een plas bloed. De andere priester, pater Tahir, probeerde te helpen, maar werd ter plekke neergeschoten. Toen zijn broer naar voor liep om te helpen, werd ook hij neergeschoten. Toen hun moeder begon te huilen en de terroristen wilde doen stoppen, werd ook zij getroffen en ernstig gewond.[…]

Eén van de mannen nam een vier maanden oude baby uit de armen van een moeder, wierp het in de lucht, en probeerde het neer te schieten voor het weer de grond trof[…]

Toen een man neergeschoten werd, begon zijn zoontje te huilen. Hij was vijf jaar oud, en zijn moeder probeerde hem te doen zwijgen, maar hij bleef huilen. Toen zei één van de mannen: «We zullen hem wel doen zwijgen!», en schoot hem in het hoofd.[…]

Enkelen probeerden zich te verschuilen in de sacristie. De terroristen vonden hen, en maakten hen allemaal af.[…]

Toen de Amerikaanse en Irakese veiligheidstroepen probeerden de controle over de kerk weer over te nemen, zetten de mannen zich in het midden van het volk. Vervolgens lieten ze zich opblazen om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de dood.
http://torayeshua.nl/cms/?p=1501" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.brusselsjournal.com/node/4577" onclick="window.open(this.href);return false;

Komen er moslims in verzet tegen deze voordierlijke praktijken? Praktijken die gelijk staan aan nazi praktijken!! Nee dus.
Het moge toch duidelijk zijn dat de islam geen enkel bestaansrecht meer heeft in de wereld.
Onmiddellijk verbieden deze nazistische georganiseerde mafia.
Afbeelding
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Nederlandse kerken genoemd op lijst al-Qaeda

AMSTERDAM - Drie koptische orthodoxe kerken in Nederland worden op een lijst van al-Qaeda genoemd als mogelijk doelwit voor een bomaanslag. Het betreft de koptische kerken van Eindhoven, Utrecht en Amsterdam, aldus woordvoerders van de drie christelijke kerkgenootschappen.

De kerken staan samen met tientallen andere koptische kerken in Egypte en Europa op de website Shumukh al-Islam. Deze website heeft ertoe opgeroepen om bomaanslagen te plegen op kerken tijdens de koptische Kerstmis, op 7 januari. Ook de al-Qissiddinkerk in Alexandrië in Egypte, waar zaterdag zeker 21 mensen om het leven kwamen bij een bomaanslag, stond op deze lijst.

Pastoor Jozef Rizkalla van de koptische kerk in Eindhoven gaat dinsdag aangifte doen bij de politie. „We hebben niets in handen, we kunnen alleen bidden en aangifte doen. We gaan door met onze vieringen”, aldus de pastoor.

De kerken zijn bezig met het regelen van beveiliging, onder meer voor donderdag tijdens kerstavond. Een bestuurslid van de koptische kerk in Utrecht riep maandagavond op tot kalmte: „We nemen de zaak serieus, maar laten we geen paniek veroorzaken.” Op de website van de koptische kerk in Utrecht staan foto's van de aanslag in Egypte, waarbij ook tachtig mensen gewond raakten.

Secretaris Magdy Ramzy van de koptische kerken in Nederland is dezelfde mening toegedaan. „Ik vraag me af of het verstandig is om hier media-aandacht aan te schenken. Daarmee voldoen we precies aan de wens van de terroristen die publiciteit willen. Beter is dat men ons komt helpen met terrorismebestrijding door te patrouilleren op kerstavond.”

De genoemde Nederlandse kerken herbergen de grootste koptische gemeenschappen in ons land. De kerken in onder meer Den Haag, Leeuwarden, Assen en Enschede zijn kleinschaliger van omvang.

Op de lijst staan ook koptische kerken in Frankrijk en Groot-Brittannië.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8640 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43246
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Mahalingam »

Meer over de aanslag in Alexandria is hier:
http://atlasshrugs2000.typepad.com/atla ... egypt.html
After the blast, traumatized Copts were angered by chants of "Allah Akbar" from Muslims and began hurling stones at the mosque. Immediately security forces which were absent during the car blast and the ensuing events, appeared and starting shooting tear gas at the Copts, and they in turn hurled stones at them, said an eyewitness. Fifteen Copts were rounded up from their homes by the authorities.[...]
Eyewitnesses confirmed that security forces guarding the church withdrew nearly one hour before the blast, leaving only four policemen and an officer to guard such a big church and nearly 2000 people attending the midnight mass. "Normally they would have waited until the mass was over," said el-Gezeiry. He also commented on the Muslim's schadenfreude at the massacre at the church, who were heard chanting "Allah Akbar."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

NCTb houdt situatie kopten in de gaten
dinsdag 4 januari 2011

DEN HAAG (ANP) - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) heeft regionale politiekorpsen opgeroepen 'een oogje in het zeil te houden' bij koptisch-orthodoxe kerken. Ook houdt de dienst op internet de 'koptische belangen in Nederland' in het oog. Dat meldde een woordvoerder van de NCTb maandagavond laat.

Aanleiding voor de maatregelen is de aanslag op de al-Qissiddinkerk in Alexandrië, waarbij zaterdag 21 mensen om het leven kwamen. Over de beveiliging van de koptische kerken wil de dienst verder niets kwijt.

De woordvoerder benadrukte dat de maatregelen niets te maken hebben met het verschijnen van een lijst op internet waarop mogelijke terreurdoelen zouden staan. Koptische kerken in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam worden op die lijst genoemd tussen andere kerken in Frankrijk en Groot-Brittannië. De pastoor van de koptische kerk in Eindhoven heeft aangekondigd dinsdag aangifte te gaan doen. Volgens de NCTb doet hij dat op eigen initiatief.

Of de lijst met doelwitten serieus te nemen valt, kon de woordvoerder niet zeggen. ,,Er circuleert veel op internet. Wij proberen dat samen met de AIVD goed in de gaten te houden.''

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... -gaten.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Moslims willen koptische kerken beschermen

RIJSWIJK - Moslimgroeperingen bieden koptische kerken in Nederland bescherming aan tegen mogelijke aanslagen. Dat hebben woordvoerders van de Nederlandse Moslim Raad (NMR), de Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland en de Federatie Islamitische Organisaties (FION) dinsdag laten weten.

Het gaat om de drie koptische orthodoxe kerken in Nederland die op een lijst van al-Qaeda staan als mogelijk doelwit voor een bomaanslag. De kerken staan in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. In totaal zijn er zeven koptische orthodoxe kerken in Nederland.

De pastoor van de koptische orthodoxe kerk in Amsterdam zei dinsdag in een reactie een e-mail te hebben ontvangen met het aanbod. Het bestuur heeft een e-mail teruggestuurd om te bedanken. Het neemt het voorstel „serieus in overweging”.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8642 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43246
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Mahalingam »

De wolven gaan samen met de schaapsherder te kudde bewaken. Goed idee.
Nu is de bescherming nog gratis (vanwege goede PR) maar later zal wel betaald moeten worden.
Gevarengeld en zo...
Qui(s) custodiet ipsos custodes. (letterlijk: "Wie houdt toezicht op de toezichthouders?")
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1174
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 6:59 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Anneke »

http://www.amsterdampost.nl/de-aanslag- ... erzwijgen/

"De Egyptische politie, die daarvoor de kerk bewaakte, werd een uur voor de aanslag teruggetrokken. Onmiddellijk na de aanslag hebben de autoriteiten, om de Egyptische politie schoon te praten, beweerd dat het een individuele dader zou zijn geweest en dat de Israëli’s de schuldigen zouden zijn. Of ze schreven de aanslag toe aan een dader van Al-Qaida. De moslims van de naburige moskee begonnen direct na de aanslag »Allahu Akbar« te schreeuwen en met stenen te gooien."

Bah.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Anneke schreef:. De moslims van de naburige moskee begonnen direct na de aanslag »Allahu Akbar« te schreeuwen en met stenen te gooien."

Bah.
Dat is waar Anneke. Een normaal mens gaat onmiddelijk helpen bij zo'n ramp, maar wat doen Moslims? Die dansen op de lijken en roepen Allahu Akbar.

http://www.amsterdampost.nl/de-aanslag-van-alexandrie-" onclick="window.open(this.href);return false;–-en-alles-wat-de-media-verzwijgen/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43246
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Mahalingam »

Een brutaal mens heeft de halve wereld. Tenzij er een stokje voor gestoken wordt.
http://www.ansamed.info/en/news/ME.XEF00982.html
COPTIC BISHOP IN ROME, NO TO MUSLIM PRESENCE ON SUNDAY
ROME, JANUARY 3 - ''I shall never accept that representatives'' of Rome's Muslim community should join us for Sunday's demonstration called to commemorate the victims of the massacre in Alexandria. The Bishop of the Coptic Church in Rome, Msg. Barnaba el Soryany has told ANSAmed.

The Bishop was nonetheless heartened by the many other religious communities and institutions joining in the demonstration. In reference to his wish to exclude both Muslim religious and political representatives, Msg. Soryany added he was ''unafraid to say so''.

According to the head of the Coptic Church in Rome, the notion that the Alexandria attackers came from outside the country is being ''exploited'' by investigators in Egypt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43246
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Mahalingam »

Dat laatste "''exploited'' by investigators in Egypt. " slaat op dit:
Muslim "Scholars" Agree: Jews Were Behind Egypt Church Attacks
Al-Qaradawi (=top ideoloog van de Ikhwan) : Those Behind the Alexandria Bombing Are Criminals and Blood-Shedders; Islam Is Innocent of Them
...He pointed to the possibility of a foreign hand being behind the attack, with the purpose of igniting sectarian strife in Egypt, stating: "I fear that there may be a foreign hand behind this action, for it does not make sense for an Egyptian or a Muslim to be behind it. Perhaps a foreign hand is attempting to ignite sectarian strife ...[...]
En dan is er de Grote Moefti van Arabië:
Enemies of Islam (= Joden) are trying to portray such attacks as orchestrated by Muslims, with the intention to rally hatred against the nation, the Mufti warned. Such attacks are aimed at weakening the Muslim nation, creating chias among its ranks and paving way for the enemies to score points against the Muslims, Al-Alsheikh added.
En dan een hotemetoot van de Shia (een sjeik)
Lebanese Shi’ite leader Sheikh Abdel Amir Kabalan said: “This terrorist act bears the fingerprints of Zionists who keep on targeting religious sights [sic] and are working to … sow discord between Muslims and Christians.” Iran’s PressTV, in an unsigned editorial, struck a tone so similar as to give the impression that a set of talking points were being circulated: “The fresh plot by terrorists to target churches is an organized Zionist scenario aimed at creating a rift between Muslims and Christians.”
http://blogs.cbn.com/stakelbeckonterror ... tacks.aspx
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Lot christenen laat Westen koud
Monique Samuel

Als moslims en christenen echt slaags raken in Egypte, zal dat verwoestend uitwerken op de regio.

Op 1 januari werd ik ’s ochtends vroeg gewekt door een sms van een goede vriend van mij. Ik was nog in de slaperige roes van Oud en Nieuw, maar het korte tekstbericht maakte daar snel een einde aan. In Alexandrië was tijdens de Oudejaarsdienst van de koptische kerk ‘De Twee Heiligen’ een aanslag gepleegd, waarbij 21 mensen waren omgekomen en volgens Al-Jazeera meer dan 81 personen gewond waren geraakt. Het is een van de grootste aanslagen in de afgelopen decennia. En dan moet de koptische Kerst nog komen.

Vorig jaar kwamen er op Kerstavond zeven koptische christenen om in het Zuid-Egyptische dorp Nagaa Hamadi. Minder dan 72 uur later werd in hetzelfde dorp nog een koptische vrouw vermoord. Nu wachten mijn koptische familieleden en mijn vele christelijke geloofsgenoten angstig op wat er dit jaar op het koptische kerstfeest zal gebeuren. Want een ding is zeker: de aanslagen in Alexandrië voorspellen weinig goeds voor 2011.

Zorgelijk

De situatie van christenen in de islamitische wereld is ronduit zorgelijk. Iraakse christenen worden systematisch vermoord en verdreven, de christelijke gemeenschap in Pakistan staat onder druk vanwege het slepende proces tegen Asia Bibi (een christelijke vrouw die wegens godslastering ter dood is veroordeeld), in de Noord-Afrikaanse Maghreb is een fel offensief tegen elke vorm van christelijke hulpverlening gestart en in Egypte wankelt de kerk onder aanvallen van binnen- en buitenaf.

De afgelopen maanden zijn moslims in de hele Arabische wereld in de ban van een ‘kidnappingszaak’. Althans, dat is de extremistische versie van het verhaal. Twee christelijke vrouwen die zich tot de islam hebben bekeerd, hebben toevlucht gezocht in een christelijk klooster. Naar verluidt zijn de vrouwen onder dwang bekeerd en heeft hun christelijke familie hen in veiligheid geprobeerd te brengen door hen aan de koptische kerk toe te vertrouwen. Kloosters zijn beschermd en kunnen niet worden binnengevallen door politie of justitie.

Extreme vormen

Volgens islamitische radicale groeperingen zijn de vrouwen echter door de koptische kerk gegijzeld. Intussen heeft de zaak extreme vormen aangenomen. Niet alleen hebben moslims in heel Egypte voor de vrijlating van de twee ‘islamitische zusters’ gedemonstreerd, ook ‘Al-Qaida in Irak’ heeft zich ermee bemoeid en gedreigd met aanslagen tegen Iraakse kerken en Egyptische christenen die net zolang zullen doorgaan ‘tot onze zusters bevrijd zijn’. Wanneer de vrouwen zouden worden ‘vrijgelaten’, betekent dit waarschijnlijk hun dood. Hun islamitische mannen staan al bij de kloosterpoorten te wachten.

Dat ‘Al-Qaida in Irak’ zich met de kopten in Egypte bezighoudt, is niet verrassend. Extreme moslimgroepen wachten al jaren op de destabilisatie van Egypte. Als moslims en christenen slaags raken, leidt dit waarschijnlijk tot aanvallen tegen alle christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten. Etnisch en religieus geweld zal zich weer als een olievlek over de regio uitbreiden.

Terughoudend

Egypte, als land met de grootste (islamitische en christelijke) bevolking in het Midden-Oosten, weet al jaren een redelijke mate van stabiliteit en rust te bewaren. President Mubarak heeft de touwtjes stevig in handen en drukt elke vorm van islamitisch extremisme de kop in. De Koptische Orthodoxe Kerk, verenigd onder de patriarch van Alexandrië, stelt zich terughoudend op en probeert via politieke wegen haar rechten te beschermen. De kerk is haar evangelisatiedrang allang kwijt en vecht nog slechts voor haar voortbestaan. Koptische christenen klagen niet. Buitenstaanders verwijten hen vaak passiviteit, maar kopten weten dat er maar iets hoeft te gebeuren om de vlam in de pan te laten slaan.

Dat punt nadert nu. De kerk is een laatste toevluchtsoord, een plaats van veiligheid en bescherming. Met de groeiende onveiligheid begint dit te veranderen. Steeds vaker worden kopten juist in hun heilige toevluchtsoorden aangevallen en neemt de agressie tegenover kerkelijke figuren als priesters toe.

Vergelding

Ik begrijp de woede van koptische christenen en hun agressieve betoog onmiddellijk na de aanslagen. Maar het is ook bijzonder gevaarlijk. Het westers geheugen is kort, het oosterse niet. Zodra de wereld niet langer toekijkt, is het waarschijnlijk dat vergelding zal volgen. Er hoeft maar iets mis te gaan en er gebeurt precies waar Al-Qaida en anderen op hopen: moslims en christenen gaan met elkaar op de vuist en het fragiele evenwicht tussen de twee geloofsgroepen wordt voorgoed verstoord.

De westerse wereld weet al decennia van de massale christenvervolging in het Midden-Oosten en de islamitische wereld. Alleen al in Egypte zijn sinds 1972 zo’n 162 incidenten geweest waarvan tussen de vier- en vijfduizend kopten slachtoffer zijn geworden. Toch doet het Westen niets. Zij blijft de Egyptische overheid als bondgenoot beschouwen en eist geen verdere tekst en uitleg.

Christofobie

Intussen groeit de onrust en de christofobie in het Midden-Oosten. Als de situatie van christenen in Egypte niet snel verbetert, sterven onschuldige burgers en gaan kerken in vlammen op. De uiterst explosieve situatie zal verwoestende gevolgen hebben voor de hele regio en zal zelfs in Europa merkbaar zijn.

De bijnaam van Egypte luidt: oum al-donya wat ‘moeder van de wereld’ betekent. Als haar kinderen slaags raken, zullen de gevolgen daarvan wereldwijd merkbaar zijn.

Monique Samuel is politicoloog en studeert International Relations and Diplomacy aan de Universiteit Leiden. Haar vader komt uit Egypte en is kopt. Het Westen doet niets tegen de christenvervolging in het Midden-Oosten.

http://opinie.volkskrant.nl/artikel/sho ... esten_koud" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Kopten vrezen aanslag in Nederland

Egyptische christenen in Nederland vrezen deze week doelwit te worden van bomaanslagen. Extremistische moslims roepen op internet op tot geweld tegen Koptische kerken, waaronder ook drie Nederlandse. Het zijn kerken in Eindhoven, Amsterdam en Utrecht. De aanslagen zouden moeten plaatshebben op het Koptische kerstfeest van 6 op 7 januari.

Op Nieuwjaarsdag vielen in de Egyptische stad Alexandrië 25 doden door een aanslag op een Koptische kerk.

„Wij vragen de Nederlandse regering met klem actie te ondernemen en ons te beschermen”, zegt een kerklid uit Eindhoven dat anoniem wil blijven. „Ik woon al vijftig jaar in Nederland. Het is voor het eerst dat ik me serieus bedreigd voel.”

Op verscheidene internetpagina’s circuleert in het Arabisch een zwarte lijst met zo’n honderd Koptische gebedshuizen. Dertig daarvan liggen niet in Egypte. Van die kerken, waaronder de drie in Nederland, worden ook contactgegevens vermeld.

Een website die zich ’de trots van de islam’ noemt, legt met illustraties uit hoe mensen zelf hun explosieven kunnen vervaardigen. De technieken zouden door ’onze broeders in Irak’ zijn ontwikkeld.

Op een van de illustraties staat een tot bom verbouwd colablikje, met daaronder in Iraaks dialect: ’Denk erom, dit is geen reclame voor Pepsi’. Ook wordt uitgelegd dat handgranaten makkelijk te vroeg ontploffen en te zwak zijn om de ’vijand’ ernstige schade toe te brengen. Daarom hebben de Iraakse ’strijders’ krachtiger explosieven ontwikkeld
.

Hoewel dezelfde site zich zegt te distantiëren van de aanslag op de kerk in Alexandrië is de oproep tot aanslagen op kerken niet verwijderd.

De moslimstrijders vinden aanslagen een passend antwoord op ’onreine’ daden van de Egyptische christenen, ook wel Kopten geheten. Daarbij zou het vooral gaan om de ’ontvoering’ van Koptische vrouwen die over wilden stappen op de islam. Er wordt verwezen naar Wafaa Constantine, die eind 2004 te kennen gaf moslim te willen worden. Onder grote druk van de kerk zag ze van haar bekering af. Sindsdien verblijft ze op een geheime plek, afgezonderd van de buitenwereld.

In Koptische kringen circuleert een communiqué dat volgens hen van Al-Kaida afkomstig is. De terreurbeweging juicht de aanslag in Egypte toe en dreigt de Nijl te vullen met het bloed van christenen. Het bericht eist de ’vrijlating’ van Wafaa Constantine en nog een andere vrouw die moslim wilde worden. „Vanwege hen beiden hebben wij al honderden gedood en de rest zal snel volgen.”

De angst voor aanslagen in Nederland wordt versterkt door het feit dat ook de getroffen kerk in Alexandrië vanaf begin december op een zwarte lijst op internet stond. Die lijst vermeldde ook Koptische kerken in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. De website riep op bomaanslagen te plegen op kerken tijdens het Koptische kerstfeest, ’wanneer ze het drukst zijn’.

De Parijse politie is gisteren een onderzoek begonnen naar de bedreigingen. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) in Nederland neemt de bedreigingen op internet hoog op, zegt woordvoerder Edmond Messchaert. „We nemen zeer serieus wat er in Egypte is gebeurd.”

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/ar ... and__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78561
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Ariel »

Koptische kerken slaan islamitische hulp af.

,,We waarderen de hulp, maar die organisaties kennen onze mensen niet. Het is daarom niet mogelijk dat zij bij ons aan de deur staan. Ze weten niet wie bij ons hoort en wie niet'', aldus Ramzy.

De koptische kerken stellen voor dat de organisaties hun eigen kanalen gebruiken om zich tot de moslims te richten. ,,Zij moeten aangeven dat de bedreigingen tegen alle religies zijn gericht, inclusief het eigen geloof.'

http://www.depers.nl/binnenland/536297/ ... lp-af.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43246
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Mahalingam »

Je kan moeilijk zeggen: "we vertrouwen jullie voor geen zak.".Maar er is een rationele uitleg voor weigering mogelijk.
Ze weten niet guur van onguur te onderscheiden. Dus zouden ze wel eens de verkeerde personen kunnen gaan "lastig vallen". En dan valt het gezien de taalbarrière niet mee om misverstanden uit de weg te ruimen.
Ik heb in linkse denk-kringen gekeken maar nog geen argument gehoord van "de Joodse instellingen betalen ook zelf voor hun beveiliging. Dat moeten die Kopten dan ook maar doen."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43246
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Christenen omgekomen door bom bij kerk Egypte

Bericht door Mahalingam »

De Volkskrant meent zijn lezers zo te moeten informeren:
Waarom zijn Kopten doelwit van Al Qaida?
Dat heeft alles te maken met een conflict over christelijke vrouwen die zich tot de islam willen bekeren. De Koptisch Orthodoxe Kerk is de belangrijkste christelijke kerk in Egypte en de rest van de Arabische wereld. Juist die kerk zou - tot woede van Al Qaida - de vrouwen tegenhouden zich te bekeren en zelfs verbergen.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/nie ... aida.dhtml
Andere bronnen vertellen een diametraal tegengesteld verhaal. Dat vrouwen gekidnapped worden en opgesloten in het huis van hun nieuwe Mohammedaanse echtgenoot die het recht heeft iedereen te verbieden haar te zien. En dan wordt beweerd dat de vrouw vrijwillg Mohammedaans is geworden.
Daar protesteren de Kopten tegen (via rechtbanken en af en toe een demo waarna deelnemers in het gevang gaan) en dat mogen ze als dhimmies niet. En hoe zorg je dan ze hun plaats weer weten? Met terreur. Zo is het al 1400 jaar gegaan en zo zal het blijven gaan.
In HVV wordt er ook over geschreven, net zoal op Hoeiboei.
http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12674
http://english.freecopts.net/english//i ... 1&Itemid=1
Abduction and Forced Islamization of Christian Coptic Girls Continues in Egypt
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie