Thailand

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72329
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Ariel » Di Mei 09, 2017 1:56 pm

AfbeeldingHet is weer raak in Thailand. Door twee bomexplosies in een groot winkelcentrum in de Thaise plaats Pattani zijn dinsdag meer dan veertig mensen gewond geraakt. De eerste bom ontplofte bij een levensmiddelenzaak. Bezoekers en personeel vluchtten in paniek naar buiten. Daar ontplofte even later een bom in een geparkeerde auto, meldde de Bangkok Post.

Pattani ligt in het uiterste zuiden van het land, circa 75 kilometer van de Maleisische grens. De streek wordt al jaren geplaagd door terrorisme. Er zijn separatisten actief die met geweld naar een eigen staat Pattani in de grensregio streven en er worden aanslagen gepleegd door jihadisten. In de streek wonen overwegend moslims. Velen voelen voelen zich niet thuis in het overwegend boeddhistische Thailand.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15770
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Mei 09, 2017 7:31 pm

Ariel schreef:Thaise koning Bhumibol is overleden.
De Thaise regering heeft vanwege de dood van koning Bhumibol een rouwperiode van een jaar afgekondigd voor alle ambtenaren in het land. De gehele bevolking is gevraagd de komende dertig dagen af te zien van alle festiviteiten.

Massale zelfmoord lijkt mij het meest oprechte eerbetoon. Je geliefde koning achterna.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39193
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 22, 2017 12:41 pm

Gezien de moordmethode en het doelwit, weten we uit welke hoek het komt.
Bomexplosie in ziekenhuis Bangkok: 24 gewonden
De bom ging af in het Phramongkutklao Hospital, een ziekenhuis voor legerveteranen. ,,We hebben onderdelen gevonden die worden gebruikt om een bom te maken’’, zegt Kamthorn Aucharoen, commandant van de explosievenopruimingsdienst. Het zou gaan om batterijen en draden op de plek van de explosie. ,,Autoriteiten bekijken op dit moment de camerabeelden.’’ [...]
Het Phramongkutklao-ziekenhuis wordt voornamelijk door legerofficieren bezocht, maar ook burgers worden hier behandeld.
http://www.ad.nl/buitenland/bomexplosie-in-ziekenhuis-bangkok-24-gewonden~ab67647f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5037
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Thailand

Berichtdoor sjun » Ma Mei 22, 2017 7:38 pm

Thai hebben dan weer niet de methode van de andere wang toekeren. Kritiekloze volgelingen van de terreurzaaier Moehammad ibn 'Abd Allah ibn 'Abd al-Moettalib ibn Hasjim ibn 'Abd Manaf al-Koeraisji kunnen dus een gepast antwoord verwachten om te voorkomen dat de Thai voor buurman's gek versleten worden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 39193
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 28, 2017 12:34 pm

De vorig jaar overleden koning Bhumibol gaat ontdooid worden. Van 25 tot 29 oktober wordt de crematie gedaan.
Onze regering voelt zich zodoende genoodzaakt het reisadvies aan te passen.
„Ga respectvol om met de gevoelens van de Thaise bevolking in deze periode. Vermijd kritische uitspraken of discussies over het koningshuis. Er geldt in Thailand een verbod op het beledigen van het koningshuis. Dit wordt strikt gehandhaafd met zeer zware straffen tot gevolg”, aldus de waarschuwing aan toeristen en bezoekers.[...]
Buitenlandse Zaken zegt ook dat rond de crematieplechtigheden mogelijk extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen. „Zorg dat u zich altijd kunt identificeren. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen via de lokale media. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten”, aldus het nieuwe advies op de website Nederland Wereldwijd van de Rijksoverheid.

Die koning/familieclan weet hoe ze met kritiek moeten omgaan. Genadeloos.
Gevangenisstraffen van vijftien jaar zijn geen uitzondering en de laatste jaren is het aantal vervolgingen alleen maar toegenomen, waarbij het simpelweg ’liken’ op Facebook van een bericht dat de Thaise autoriteiten als beledigend ervaren, al voldoende kan zijn voor een veroordeling.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/28773472/__Reisadvies_Thailand_aangepast__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15770
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jul 28, 2017 7:38 pm

Thailand is beroemd om zijn mooie stranden, lekkere eten, het boeddhisme en zeker de vriendelijke bevolking. Een ander belangrijk aspect wat snel opvalt, is de tolerantie. Vrije seks, grote leeftijdsverschillen tussen partners, ladyboys, bargirls en homoseksuelen, in Thailand doen ze daar niet moeilijk over.
Hierdoor is Thailand ook een uitstekende bestemming voor homoseksuelen. Lesbo’s en homo’s worden met open armen ontvangen en door iedereen met rust gelaten. Geweld tegen deze mensen is vrijwel ondenkbaar in Thailand.

Opvallende tolerantie . . . zolang het maar niet de privé intolerantie van de koning betreft.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39193
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 28, 2017 8:17 pm

Hun laatste burgeroorlog was in 1933.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15770
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jul 28, 2017 8:56 pm

Mahalingam schreef:Hun laatste burgeroorlog was in 1933.

Maar ondertussen . . .

Het vergeten conflict: opstand in het Zuiden

17 september 2012

In de drie zuidelijke provincies van Thailand vallen bijna dagelijks doden en gewonden bij aanslagen, bomexplosies, executies en onthoofdingen.

Niemand wordt gespaard, niet de boeddhisten, niet de moslims en niet de veiligheidstroepen. Het geweld is chaotisch en er lijkt geen einde in zicht ondanks de vele troepen en militia-eenheden in Yala, Pattani en Narathiwat. Hoe heeft het zover kunnen komen en wat zijn de eventuele oplossingen?

Pattani was een machtig rijk
Het koninkrijk (later sultanaat) Pattani gaat terug tot de 13e eeuw toen het een machtig, op handel gebaseerd rijk was en een centrum van islamitische wetenschap. Een trotse natie. Het bestond uit de drie zuidelijke provincies van Thailand en de drie noordelijke provincies van wat nu Maleisië is. Sinds de 15e eeuw betaalde het schatting aan de Siamese koning, hoewel Siam het gebied nooit werkelijk bestuurde.

Vanaf de 16e eeuw werd het gebied een speelbal van commerciële belangen van Nederlanders, Engelsen en Siamezen en verloor het veel van zijn aanzien. Zo plunderde Siam in 1786 Pattani. In 1909 werd het gebied bij een Brits-Siamees verdrag opgesplitst: de al genoemde drie noordelijke provincies kwamen bij Siam en de drie zuidelijke provincies werden deel van toen Brits-Maleisië.

Pas nadat in 1932 in Siam een eind was gekomen aan de absolute monarchie, en in toenemende mate tijdens het ultra-nationalistische bewind van Plaeg Phiboensongkraam (1938-1944), begonnen Thai-Boeddhisten zich in het zuiden te vestigen. Het Thais werd gepromoot, het Maleis en de plaatselijke kledingdracht werden actief ontmoedigd en de locale elite werd vervangen door Thai-Boeddhisten, een proces dat ook wel “interne kolonisatie” wordt genoemd en werd voortgezet onder de daarop volgende monarchie.

Dat leidde al in 1948 tot de eerste rellen,de Dusun Nyor-opstand. Dorpelingen in Narathiwat vochten met Thaise troepen, waarbij drie- tot vierhonderd dorpelingen en een dertigtal soldaten sneuvelden. In 1957 was er meer geweld, maar daarna werd het rustiger, deels door militair optreden maar vooral door meer samenwerking tussen de staat en de lokale bevolking.

In 2004 laaide het geweld weer op
Die betrekkelijke rust werd dramatisch doorbroken toen op 4 januari 2004 een aantal gewapende mannen een militair kamp in Narathiwat aanvielen en een groot aantal wapens buitmaakten. Een paar dagen later werd een 64-jarige monnik vermoord. Daarna volgden vrijwel dagelijkse gewelddaden, moorden, brandstichtingen (scholen waren vaak het doelwit) en bommen met zowel moslims als boeddhisten onder de slachtoffers.

Tientallen opstandelingen en gelovigen werden gedood door veiligheidstroepen in de Krue Se moskee in Pattani (een moskee uit Pattani’s “Gouden Tijd”) en zeventig ongewapende demonstranten stierven door verstikking toen ze door politie werden opgestapeld in vrachtwagens. Veel boeddhistische tempels veranderden in militaire kampementen.

De reactie van de regering Thaksin en de militaire autoriteiten was onprofessioneel en werkte averechts. Zij waren van mening dat er geen opstand was maar alleen banditisme en drugscriminelen (die waren zeker een deel van het probleem). De afkondiging van de noodtoestand gaf de autoriteiten uitgebreide bevoegdheden om verdachten vast te houden en te ondervragen. Dat leidde tot vele, onverklaarde, verdwijningen. Overleg met de lokale bevolking werd opgeschort. Het soms extreem wrede geweld met sinds 2004 vijfduizend doden gaat tot de dag van vandaag door.

Jihad speelt slechts een kleine rol
Het is vrij duidelijk dat de voedingsbodem van het conflict in het Zuiden veel te maken heeft met een economische, sociale en bestuurlijke achterstand. Deze drie provincies behoren tot de armste in Thailand, deelname aan het onderwijs is lager dan elders en bestuurders worden vaker aangetrokken van buiten de regio (Ambtenaren die niet voldoen, worden als straf nogal eens overgeplaatst naar het Zuiden).

Daarnaast is er een identiteitscrisis. De bevolking heeft het gevoel dat er neergekeken wordt op hun taal en godsdienst; dat die moeten wijken voor het Thais en het boeddhisme. Dit zijn plaatselijke factoren. Waarschijnlijk speelt de globale jihad van de militante islam slechts een kleine rol. En misschien twintig procent van het geweld heeft te maken met afrekeningen op zakelijk, persoonlijk en crimineel gebied. Maar onduidelijkheid in alle opzichten is een kenmerk van dit conflict.

Waarom die plotselinge uitbarsting van geweld in 2004? Die kan worden toegeschreven aan het optreden van Thaksin die een sterk centraal gezag voorstond en met lede ogen aanzag hoe in het Zuiden de Democraten, de militairen en de “netwerk monarchie” een grote invloed hadden. Thaksin wilde die bestrijden. Hij militariseerde het conflict, verbood overleg en verstoorde zo het wankele evenwicht.

Misschien moeten we aan de oorzaken ook toevoegen de apathie van de rest van de Thaise bevolking. Het is een “ver van mijn bed show” en men mompelt wat over moslims.

Pleiten voor een politieke oplossing
Hoewel het duidelijk is dat militair ingrijpen in het Zuiden een oplossing niet naderbij brengt (en niet zal brengen) is dat nog steeds een weg die velen bepleiten. Het leger heeft er baat bij en grote delen van de elite staan voor een sterk centraal gezag vanuit Bangkok en vrezen dat het koninkrijk uiteenvalt.

Belangrijkste bron
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39193
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 21, 2017 2:58 pm

Na een jaar wachten gaat de dode koning gecremeerd worden met behulp van duurzaam hout.
As the massive funeral draws nearer, TV channels have been ordered to reduce their colour saturation, refrain from overly-joyous content and roll out documentaries highlighting the monarch's good works.
http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/one-year-after-king-bhumibols-death-thais-prepare-for-final-goodbye
De TV is de komende dagen dus meer zwart/wit en met minder kleur in beeld.

En die begrafenis wordt zo'n spectakel, daar kan Hollywood niet aan tippen !
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15770
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Okt 23, 2017 11:38 am

Ik twijfel niet aan mezelf. [icon_lol.gif]

Daarom deugt de mens niet. Hij beleeft het gemis aan een vrije wil.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41788
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Thailand

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 07, 2019 9:06 pm

De islamisering van Thailand

Geplaatst op 7 april 2019

Afbeelding

Als je de Duitse media mag geloven, is er geen sprake van islamisering in Duitsland. Angsten worden afgedaan als haat, hetze en “islamofobie”. Een wisseling van perspectief laat verbazingwekkende parallellen in Thailand zien.

Thailand is bij de meeste Duitsers bekend als vakantieland met fantastische stranden, vriendelijke mensen en goed eten. Het land van de glimlacht wordt – ook dankzij zijn monarchie – waargenomen als relatief stabiel land met een behoorlijk wisselende en niet altijd goede weg in de richting van democratie. Sinds de musical “De koning en ik” met de onvergetelijke Yul Brunner weten we ook dat het Thailand, anders dan veel buurlanden, lukte aan de kolonisatie te ontsnappen.

Thailand blijkt echter een probleem te bezitten, dat in Duitsland praktisch onbekend is en ons eerder aan Europa herinnert: de islamisering.

De historische wortels van de islam in Thailand
In het zuiden van Thailand bevinden zich drie provincies met grote Maleisische minderheden, een steeds opnieuw opvlammend probleemgebied. Maleisisch nationalisme en de soennitische islam wakkeren een conflict aan met vele duizenden doden. Deze gebieden behoren al eeuwenlang tot Thailand, zodat een deel van de 1,9 miljoen etnische Maleisiërs verspreid over het land leven. Interessant detail: moslims, die zich bekeren tot het boeddhisme, worden als etnische Thai waargenomen.

Verder bestaan er drie invalspoorten van de islam naar Thailand. De kuststeden via islamitische handelaren, in het noorden via de buurlanden en over het algemeen door de migratie in de loop der eeuwen.

Het valt op dat het islamitische Apartheidssysteem van de sharia ook hier heel succesvol een samensmelting met de bevolking van het land kon verhinderen. Tegenwoordig is de islam de op één na grootste religie in het boeddhistische Thailand. Zijn aandeel wordt op 5-10% geschat.

“Deutsche Welle”: islam-appeasement door de staat en hetze tegen boeddhisten
Als je via Duitse media informatie zoekt over de islamisering van Thailand, dan wordt de gebruikelijke, politiek correcte denkhulp aangeboden. Zo laat de “Deutsche Welle” in een artikel van maart 2018 geen enkele platheid wat betreft islam-appeasement weg. “Boeddhistische monniken hitsen op tegen moslims” wordt er in de inleiding gezegd en zo gaat het maar door. Men noemt weliswaar de 6.500 doden in de zuidelijke provincies, wie echter de veroorzaker is, blijf tin nevelen gehuld.

Je voelt je herinnert aan de typische berichtgeving van de publiekrechtelijke media over Israël, waarbij je dan ook nog vaak de indruk krijgt dat Israël de agressor zou zijn. Dat het door de Iraanse moellahs bedachte islamitische strijdbegrip van de “islamofobie” op de Thai wordt toegepast – wie verbaast dat nog? Eigenlijk ontbreekt alleen nog maar de verbinding van de Thai met de AfD, zou je er spottend aan kunnen toevoegen.

De islam in Thailand
In werkelijkheid echter kun je veel dingen in Thailand waarnemen, die islamcritici uit Europa kennen. Ten eerste valt uiteraard de islamitische Apartheid op. In het straatbeeld, maar ook als je bedenkt dat hier al eeuwenlang moslims wonen en het duidelijk niet tot een samensmelting is gekomen.

Deze waarneming voert ook het bij ons gebruikte argument van de etnische verscheidenheid ad absurdum, evenals de hoop dat alles in de loop der tijd wel ten goede zou keren. Hier, net zoals in Europa, zijn interreligieuze huwelijken zeldzaam, en als ze al voorkomen, aldus een publicatie van de Oxford University uit 2015, dan “bekeren in de meeste gevallen de boeddhistische partners zich tot de islam”.

Een “Islamitische Raad van Thailand” is in 38 provincies en op nationaal niveau actief. Er bestaan duizenden islamscholen en allerlei soorten instellingen van religieuze aard, tot aan islamitische restaurants toe. “Halal” als opschrift op veel levensmiddelen toont de reikwijdte van de invloed aan en kan als indicator voor de islamisering, dus voor de consideratie, en later voor de onderwerping van de samenleving onder de sharia dienen. Wanneer de “Islamitische krant” uit Duitsland Thailand om exact deze reden al in 2009 voorbeeldig noemde, dan weet je hoe ernstig de situatie is.

Net zoals in Europa zien de boeddhistische Thai zich tegenover een, sneller dan zijzelf, toenemende islamitische bevolking geplaatst. Niet in de laatste plaats door het veranderende vrouwenbeeld van de boeddhistische meerderheidssamenleving en de desbetreffende maatschappelijke vooruitgang daalt hun kindertal. Wat samen met de islamitische Apartheid en de daardoor mogelijke resistentie tegenover de samensmelting de toekomstangsten van de boeddhistische Thai meer dan begrijpelijk maakt.

Argumenten van de Duitse islam-appeasers snijden geen hout
Het valt op dat al die argumenten van de Duitse islam-appeasers hier absoluut geen hout snijden. “Racisme”, “wij kolonisatoren zijn schuldig”, “het christendom was net zo erg” – al deze spreuken zijn niet echt op Thailand van toepassing. Wat echter blijft, is de gemeenschappelijke angst voor een ideologie, die de onderwerping van alle mensen als programma heeft, en de wens de vrijheid te behouden.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: Patrizia von Berlin

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/07 ... -thailand/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39193
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Mahalingam » Za Aug 03, 2019 5:19 pm

Thailand heeft een bloedige grens met de Ummah.
Verdachten van ‘pingpongbommen’ hebben volgens Thaise politie banden met moslimseparatisten
De verdachten van de bomaanslagen in de Thaise hoofdstad Bangkok hebben banden met de moslimseparatisten in het zuiden van het land. Dat heeft de chef van de politie in Thailand vandaag in Thaise media gezegd. Bij de reeks ontploffingen raakten drie mensen lichtgewond.

De politie pakte enkele uren voor de aanslagen al twee Thailanders uit het uiterste zuiden van het land op. Hun arrestatie gebeurde nadat er donderdag een bom was ontdekt die niet ontploft was.

Volgens politiechef Chakthip Chaijinda zijn de aanslagen van gisteren vergelijkbaar met eerdere aanslagen in augustus 2016. “Het gaat vermoedelijk om dezelfde groep, maar deze keer hebben ze nieuwe leden ingezet die nog geen crimineel verleden hebben”, aldus de politiechef aan de Bangkok Post.

De explosies gebeurden volgens Thaise media kort voor een toespraak van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo op een ministersconferentie van de ASEAN (Associatie van Zuid-Oost-Aziatische Naties) in Bangkok. Geen van de ontploffingen gebeurden echter in de directe omgeving van de vergaderlocatie.

Drie explosies vonden plaats in het centrum, in de buurt van de Mahanakorn-toren, die toebehoort aan de groep King Power, de eigenaar van de Britse voetbalclub Leicester City. De drie andere ontploffingen gebeurden in de buurt van een overheidscomplex, aldus de autoriteiten.

Separatistische beweging

In het zuiden van Thailand is een separatistische rebellenbeweging actief. Het overwegend boeddhistische Thailand krijgt sinds 2004 af te rekenen met separatistisch geweld uit de islamitische provincies in het zuiden. De aanslagen, die minder talrijk zijn geworden sinds de staatsgreep in 2014, hebben al aan 7.000 mensen het leven gekost.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/verdachten-van-pingpongbommen-hebben-volgens-thaise-politie-banden-met-moslimseparatisten~a40785fa/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Thailand

Berichtdoor Ali Yas » Zo Aug 04, 2019 7:31 am

"separatistisch geweld" moet je lezen als "jihad".

Die eufemismen zijn bijzonder ergerlijk. Er is geen moreel verheven reden om de nare kantjes van de islam onder het tapijt te vegen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2468
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Thailand

Berichtdoor silkyboxershortXL » Zo Aug 04, 2019 9:31 am

Ali Yas schreef:
-de nare kantjes van de islam

Is dat niet ook een eufemisme?
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Thailand

Berichtdoor Ali Yas » Zo Aug 04, 2019 12:36 pm

silkyboxershortXL schreef:
Ali Yas schreef:
-de nare kantjes van de islam

Is dat niet ook een eufemisme?


Ik zou dat een understatement willen noemen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 39193
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 12, 2019 12:09 pm

Heel Bangkok staat stil als de koning het wil
BANGKOK - In de straten van de Thaise hoofdstad Bangkok is het een wirwar van auto’s, bussen, tuktuks en talrijke brommers die proberen zich een weg om - of desnoods door - de ander heen te banen. Maar als de Thaise koninklijke familie de weg opgaat, komt het verkeer in een ogenblik tot stilstand.
Auto’s en mensen staan stil langs de weg en worden geacht te groeten als de koninklijke stoet langsrijdt.

Vrijwel elke inwoner van Bangkok ziet meteen als er een koninklijke autocolonne in aantocht is. Plotseling duiken overal langs de route verkeersagenten op om de weg vrij te maken, ruim voordat de eigenlijke stoet voorbijkomt.
Ook op de loopbruggen over de wegen staan agenten om te voorkomen dat voorbijgangers boven de koninklijke stoet oversteken. Volgens Thais gebruik mogen voeten immers niet boven het hoofd van een royal uitkomen.

Majesteitsschennis

Veel Thai mopperen al lang over de koninklijke colonnes, waarvoor zelfs het verkeer op de snelweg wordt stilgezet, maar durven dat niet hardop te doen. Op majesteitsschennis staat tot vijftien jaar celstraf in het land, hoewel er sinds vorig jaar niemand voor is aangeklaagd.

Een recente verkeersopstopping van meer dan een uur ontketende echter een ongekende storm aan klachten op Twitter onder de hashtag #royalmotorcade in het Thais, die op één dag meer dan zevenhonderdduizend keer werd gebruikt.

Sommigen twitterden een foto van een ambulance die vast kwam te zitten in de file, en schreven dat agenten de chauffeur vroegen zijn sirene af te zetten.

De Thaise politie arresteerde deze week een politiek activist, de 25-jarige Karn Pongpraphapan, voor schending van de wet op computercriminaliteit. Volgens de autoriteiten is hij een bedreiging voor de staatsveiligheid, omdat hij in een bericht op Facebook had geschreven hoe koninklijke families in andere landen hun macht verloren. Karn hangt vijf jaar cel boven het hoofd.
De politie zegt dat mogelijk nog vijf mensen worden opgepakt vanwege ’ongepast’ commentaar op sociale media.

De autoriteiten beweren dat de arrestatie van Karn niets te maken heeft met de #royalmotorcade-tirades. Maar weinigen in Thailand geloven dit. „Karn had zijn Facebook-bericht na een paar uur verwijderd. Het ging over de geschiedenis van Rusland, Frankrijk en Duitsland, en daar kwam zowel de hashtag royalmotorcade als Thailand helemaal niet in voor”, aldus zijn advocaat Winyat Chatmontree.

De Thaise minister van digitale economie, Puttipong Punnakanta, zwoer drie maanden geleden sociale media te ’zuiveren’ van alles wat beledigend is voor de Thaise monarchie. „We nemen dit serieus en deze arrestatie moet als voorbeeld dienen voor anderen voorzichtig te zijn, want het kan gevolgen hebben”, aldus de minister tegenover de pers.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1158402340/man-beschoten-in-auto-in-tilburg
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39193
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Thailand

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 21, 2019 7:08 pm

Wat een herenkind is die koning van ze. Wat die nu weer heeft uitgevroten !
Er is een urban legend die zegt dat er een chinees character is voor kommer en kwel : een dak (huis) met twee vrouwen eronder.
Teleurstelling voor de Thais: er is geen "royal consort" meer. Die is voor de bus gegooid uit het bed gegooid.
Rest haar nu weinig anders dan non te worden in een afgelegen klooster?
Thai king strips consort of titles for 'disloyalty'
Thailand's King Vajiralongkorn has stripped his royal consort of her rank and titles over "misbehaviour and disloyalty against the monarch".

She was appointed in July, just two months after the king's marriage to Queen Suthida, his fourth wife.

An official announcement said Sineenat Wongvajirapakdi was "ambitious" and had tried to "elevate herself to the same state as the queen".
"The royal consort's behaviours were considered disrespectful," it said.

Sineenat, who was a major-general and is a trained pilot, nurse and bodyguard, was the first person to be awarded the title of Royal Noble Consort in nearly a century.
The announcement of Sineenat being stripped of her titles was published in the royal gazette on Monday.

It said she had "shown resistance and pressure in every manner to stop the appointment of the Queen" ahead of the coronation in May.
"The king gave her a royal consort position, in hopes of relieving the pressure and a problem that could affect the monarchy," the announcement said.
But it added that Sineenat had show "resistance against the king and the queen" and abused her power to give orders on the king's behalf.
The king, the statement said, had learnt "she neither was grateful to the title bestowed upon her, nor did she behave appropriately according to her status."
He ordered her stripped of all royal titles, decorations, status in the royal guard, and her military ranks.

King Vajiralongkorn ascended the throne after the death of his father in 2016.
He has had four wives - Princess Soamsawali from 1977 to 1993; Yuvadhida Polpraserth from 1994 to 1996; Srirasmi Suwadee between 2001 and 2014; and Queen Suthida.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-50128866
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten