Pagina 1 van 5

Thailand

Geplaatst: wo nov 10, 2004 6:35 pm
door Dan Cannon
Boeddhistische leraar doodgeschoten in Zuid-Thailand
Uitgegeven op 10 november 2004 om 10:45 uur


In het zuiden van Thailand is dinsdagavond het lijk gevonden van een 35-jarige boeddhistische leraar. De man was doodgeschoten. Eerder dinsdag was al het onthoofde lijk van een boeddhistische plantagearbeider gevonden. Beiden zijn kennelijk vermoord door extremistische moslims die hun 85 geloofsgenoten willen wreken die vorige maand omkwamen nadat zij door het Thaise leger waren opgepakt.

De opstand die in het overwegend door moslims bewoonde zuiden van Thailand gaande is heeft dit jaar al meer dan vijfhonderd levens geëist. De situiatie is geëscaleerd na het drama in Tak Bai in Narathiwat. Bij het opbreken van een gewelddadige demonstratie daar gingen militairen zo ruw om met arrestanten dat 85 van hen stikten of werden doodgetrapt in de vrachtwagens waarmee zij werden afgevoerd.

De moslims in Zuid-Thailand kwamen begin jaren '70 al eens in opstand tegen de boeddhistische meerderheid, maar staakten de strijd nadat de regering in de jaren '80 een amnestie had afgekondigd. Sinds enkele jaren zijn zij weer actief. Aanvankelijk waren de opstandelingen slecht georganiseerd en bewapend, maar een reeks overvallen op wapenopslagplaatsen dit jaar heeft daar verandering in gebracht.

http://www.nieuws.nl/bericht/5/49660?PH ... 037978998b

Staat van beleg in zuiden van Thailand

Geplaatst: do nov 03, 2005 2:17 pm
door Sjeng
Staat van beleg in zuiden van Thailand

Bron: refdag.nl

BANGKOK - Thailand heeft donderdag de staat van beleg afgekondigd in twee districten van de zuidelijke provincie Songhkla. Het gebied grenst aan drie provincies waar sinds januari vorig jaar meer dan 1100 doden zijn gevallen in een islamitische opstand. Volgens generaal Khwanchart Klaharn, de militaire commandant voor het zuiden van Thailand, hebben de opstandelingen in de districten Chana en Thepha wapens verstopt en proberen zij het geweld tot Songhkla uit te breiden.

Woensdag zetten de opstandelingen de hoofdstad Narathiwat van de gelijknamige zuidelijke provincie met een reeks bomaanslagen in het donker. In de provincie Pattani werden donderdag op verschillende plaatsen nepbommen gevonden. In Pattani werd in een tas ook het afgesneden hoofd van een boeddhistische monnik aangetroffen.

Link naar artikel: http://www.refdag.nl/artikel/1236164/St ... iland.html

Geplaatst: do nov 03, 2005 2:19 pm
door Sjeng
In Pattani werd in een tas ook het afgesneden hoofd van een boeddhistische monnik aangetroffen.
Gadverdamme, wat heeft die boeddhistische monnik misdaan? Als men een werkelijke religie van de vrede moet aanmerken, dan zou het ongetwijfeld het boeddhisme zijn.
maar natuurlijk hebben moslims totaal geen respect voor wat zij 'ongelovigen' noemen, en mogen daarom de meest onmenselijke dingen uithalen, gerechtvaardigd door de koran...

'Afvallige' moslim vermoord in Zuid-Thailand

Geplaatst: za nov 12, 2005 10:12 pm
door Sjeng
Islamitische leraar vermoord in Zuid-Thailand

Bron: nieuws.nl

(Novum/AP) - In het zuiden van Thailand is het lichaam van een islamitische leraar, die op een overheidsschool werkte, zaterdag doorzeefd met kogels op straat aangetroffen. De man is vermoedelijk vermoord door islamitische opstandelingen die twee jaar geleden de wapens oppakten uit protest tegen als discriminatoir ervaren regeringsbeleid ten opzichte van de voornamelijk door moslims bewoonde zuidelijke provincies Narathiwat, Yala en Pattani.

Separatisten hebben hun medemoslims in het verleden al gewaarschuwd niet in Thaise overheidsdienst te treden. De dood van de leraar in het district Bacho in Narathiwat is mogelijk een vergelding voor het feit dat hij op een school van de overheid werkte.

De gewelddadigheden in het zuiden van Thailand hebben de afgelopen jaren an meer dan 1.100 mensen het leven gekost. Voorlopig heeft het geweld zich nog niet naar andere delen van Thailand verspreid.

Link naar artikel: http://www.nieuws.nl/29457

Moslimextremisten doden 6 mensen bij aanval in Zuid-Thailand

Geplaatst: do mar 16, 2006 1:13 pm
door Sjeng
Zes doden bij aanval op overheidsgebouw in Zuid-Thailand

Bron: De Volkskrant

BANGKOK - Moslimextremisten in het zuiden van Thailand hebben donderdag het vuur geopend op een overheidsgebouw en zes mensen gedood die daar aan het werk waren.

Drie mannen pleegden de aanval in het district Mayo van de provincie Pattani. Zij arriveerden op motorfietsen en gingen er daarmee na de aanval weer snel vandoor.

In Pattani en de andere twee zuidelijke provincies van Thailand waar moslims de meerderheid uitmaken, Narathiwat en Yala, worden vrijwel dagelijks aanvallen en bomaanslagen gepleegd. Sinds moslimseparatisten in januari 2004 de wapens opnamen zijn meer dan 1.300 mensen omgekomen.

Link naar artikel: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article249785.ece

Geplaatst: vr apr 14, 2006 12:16 pm
door Brullio
als je zelfs de vredelievende boedhisten in thailand al aan moet vallen vanuit je pis-geloof, dan bewijst dat toch wel dat de islam een ziekte is.

Geplaatst: vr apr 14, 2006 2:58 pm
door Manon
Neeneenee, volgens de nieuwe richtlijnen van de EU waren dat dus terroristen die islam niet goed begrepen hadden.

Geplaatst: vr apr 14, 2006 3:00 pm
door Jm
Brullio schreef:als je zelfs de vredelievende boedhisten in thailand al aan moet vallen vanuit je pis-geloof, dan bewijst dat toch wel dat de islam een ziekte is.
Tenzij men de islam kritisch en sceptisch gaat beschouwen... dan zijn er mogelijkheden genoeg om de huidige islam in een verlichte vorm van Godsgeloof om te zetten.

Ik zie dat nu echter nog niet gebeuren :x

Drie doden bij islamitische aanslag in zuiden Thailand

Geplaatst: wo mei 10, 2006 11:49 pm
door Sjeng
Drie doden bij aanslag in zuiden Thailand

Bron: nieuws.nl

(Novum/AP) - Bij een bomaanslag voor een theehuis in het zuiden van Thailand zijn woensdag zeker drie doden en zestien gewonden gevallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De bom was bevestigd aan een geparkeerde motor en werd via een mobiele telefoon tot ontploffing gebracht op het moment dat een legertruck voor het theehuis stopte. De doden waren twee vrouwelijke klanten van het theehuis, van wie er een zwanger was, en een soldaat. Onder de gewonden bevinden zich zes soldaten.

De aanslag werd gepleegd in Pattani in de gelijknamige provincie. In Pattani en twee andere zuidelijke provincies, Narathiwat en Yala, is sinds begin 2004 een gewapende opstand van moslims gaande. Pattani, Narathiwat en Yala zijn de enige provincies met een islamitische meerderheid in het overwegend boeddhistische Thailand.

Link naar artikel: http://www.nieuws.nl/223311/Drie_doden_ ... n_Thailand

Leraar in Zuid-Thailand in klas doodgeschoten

Geplaatst: ma jul 24, 2006 5:06 pm
door sprot
Een boeddhistische leraar in Zuid-Thailand is maandag voor de ogen van zijn leerlingen doodgeschoten door een vermoedelijke moslimextremist die een schooluniform had aangetrokken om onopgemerkt binnen te kunnen komen.
Het slachtoffer, de 46-jarige Prasarn Martchu, had nog een krijtje in zijn hand toe hij neerviel, zei de politie. De dader vluchtte na de moord achterop een motorfiets waarvan de berijder hem stond op te wachten.
De school, een basisschool in de provincie Narathiwat met elf leraren en ongeveer 250 leerlingen, werd na de moord tijdelijk gesloten. Prasarn werkte er al twintig jaar. Hij is de 44ste leraar die sinds 2004 is gedood in het zuiden van Thailand, waar moslims in de meerderheid zijn en separatisten in 2004 de wapens opnamen. De opstand heeft al aan 1.500 mensen het leven gekost.
De opstandelingen zien openbare scholen en hun leraren als een verlengstuk van de boeddhistische overheid. Leraren krijgen op weg van en naar school een leger- of politie-escorte mee.

Doden en gewonden bij 22 bomexplosies in Zuid-Thailand

Geplaatst: do aug 31, 2006 9:50 am
door Sjoerd
Doden en gewonden bij 22 bomexplosies in Zuid-Thailand

BANGKOK - Zeker 22 bommen zijn donderdag min of meer tegelijkertijd afgegaan in bankgebouwen in het onrustige zuiden van Thailand. Daarbij vielen twee doden en 28 gewonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De zelfgemaakte bommen, die met mobiele telefoons tot ontploffing werden gebracht, zaten verstopt in afvalbakken, bij krantenkiosken en bij stoelen waar klanten op hun beurt wachten. Op bewakingsvideo's was te zien dat sommige door vrouwen werden geplaatst. De explosies deden zich voor in 22 van de dertig banken in de provincie Yala.

Yala en twee andere provincies in het aan Maleisië grenzende zuiden van Thailand, Narathiwat en Pattani, hebben een overwegend islamitische bevolking. Separatistische moslims namen er begin 2004 de wapens op tegen de regering van het grotendeels boeddhistische Thailand. Sindsdien zijn er meer dan 1.500 doden gevallen.

Bron: de Volkskrant

Geplaatst: do aug 31, 2006 12:54 pm
door DeSuper
Waarom is dit? Hebben ze een goede reden om boos te zijn of zijn ze weer beledigd omdat er niet-Moslims bestaan?

Geplaatst: do aug 31, 2006 1:20 pm
door Sjoerd
Dit maak ik op uit: http://en.wikipedia.org/wiki/South_Thailand_insurgency
Het is niet helemaal duidelijk, het gaat van bandieten tot banden met al-Qaida.
Er is een groep seperatisten aan de gang, en geweld over en weer tussen regeringstroepen en rebellen.
Waarschijnlijk is het allebei niet het geval en ligt de waarheid ergens tussenin.

Geplaatst: do aug 31, 2006 1:21 pm
door DeSuper
Misschien is het allebei niet het geval en is de waarheid ergens tussenin te vinden.
Dat is vaak zo..

Dodencijfer moslimopstand stijgt

Geplaatst: ma sep 04, 2006 4:35 pm
door Sjoerd
Dodencijfer moslimopstand stijgt

UTRECHT - 04/09/06 - (Novum/AP) - Het dodencijfer van de nu twee jaar oude moslimopstand in het zuiden van Thailand is opgelopen tot boven de 1.700 en het geweld is de afgelopen twee maanden aanzienlijk toegenomen. Dit is maandag bekendgemaakt door Srisomphop Chitpiromsri, professor politieke wetenschappen in de zuidelijke provincie Pattani.

Volgens Srisomphop en zijn team van onderzoekers zijn er in de vier zuidelijke provincies Pattani, Yala, Narathiwat en Songhkla sinds januari 2004 in totaal 1.730 doden en 2.510 gewonden gevallen.

Het geweld bleef aanvankelijk beperkt tot de eerste drie provincies, met een bevolking die overwegend uit moslims bestaat. Sinds vorig jaar worden echter ook in Songhkla geregeld aanslagen gepleegd.

In Yala, Pattani en Narathiwat werden sinds juni 166 aanslagen geregistreerd, aldus Srisomphop. In Songkhla vonden dit jaar in de drie districten grenzend aan Pattani in totaal 111 aanslagen plaats, waarbij 22 mensen omkwamen.

Vorige week werden in de provincie Yala 22 banken getroffen door bomexplosies, op afstand veroorzaakt met het signaal van een mobiele telefoon. Daarbij viel één dode. Op een na waren alle banken maandag weer open.

Bron: novum/tiscali.nl

Doden bij aanslagen Thailand

Geplaatst: zo sep 17, 2006 12:58 pm
door Sjoerd
Doden bij aanslagen Thailand

zondag 17 september 2006 - tiscali.nl

UTRECHT - Bij een serie bomaanslagen in het zakendistrict van de stad Hat Yai in de Zuid-Thaise provincie Songkhla zijn zaterdag vier doden en meer dan zestig gewonden gevallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Onder de doden is een 29-jarige Canadees en ook onder de gewonden zijn buitenlanders; twee Maleisiërs, twee Singaporanen, twee Indiërs, een Amerikaan en een Brit. Doelwit waren warenhuizen, een café en een massagesalon.

Enkele uren voor de aanslagen had het leger in de zuidelijke provincie Yala een vredesbijeenkomst gehouden, waarop 1.500 moslims waren afgekomen en waar werd opgeroepen tot een einde aan het geweld in het zuiden van het land. De autoriteiten houden separatistische moslims verantwoordelijk voor de aanslagen.

De zuidelijke provincies Pattani, Yala en Narathiwat zijn sinds 2004 het toneel van een islamitische opstand, die aan meer dan 1.700 mensen het leven heeft gekost. De moslimbevolking in de provincies klaagt sinds jaar en dag over discriminatie door de boeddhistische meerderheid in Thailand.

Bron: novum/tiscali.nl

Bomaanslag op boeddhistische monniken Zuid-Thailand

Geplaatst: zo okt 22, 2006 2:17 pm
door Sjeng
Bomaanslag op boeddhistische monniken Zuid-Thailand

Bron: Elsevier

(Novum/AP) - Een bomaanslag op een door mariniers geëscorteerde groep boeddhistische monniken heeft zondag in het zuiden van Thailand een militair het leven gekost. Dat heeft de Thaise politie bekendgemaakt. Bij de aanslag vielen twaalf gewonden. Een bom werd tot ontploffing gebracht op het moment dat de monniken in de stad Narathiwat langs een elektronicazaak liepen om aalmoezen op te halen. Vijf monniken raakten gewond, evenals vier mariniers en drie passanten.

In het overwegend islamitische zuiden van Thailand voeren moslimrebellen sinds begin 2004 een gewapende strijd tegen de centrale regering. Die strijd heeft al meer dan 1.700 mensen het leven gekost. De nieuwe Thaise regering, die na de staatsgreep van 19 september aan de macht is gekomen, heeft te kennen gegeven met de rebellen te willen onderhandelen. Premier Surayud Chulanont wil het vredesproces waarmee aan het soortgelijke conflict in de Indonesische provincie Atjeh een einde is gekomen als voorbeeld gebruiken om een oplossing te vinden voor het geweld in Zuid-Thailand.

Geplaatst: zo okt 22, 2006 7:28 pm
door BFA
Heb nooit begrepen waarom de thaise buddhistische monniken het steeds moeten ontgelden in de Mohammedaanse seperatiestrijd. Hele kloosters zijn reeds onthoofd. Het is erger dan hun verlangde apartheid. Psychopatisch moorddadig gedrag. Kenmerk van de psychopaat is dat hij het niet is die iemand het leven berooft. Hij voldoet enkel aan een ritueel dat hem innerljike vrede brengt. Rare godsdienst van vrede die ISlam.

Moslims onthoofden boeddhist in Thailand

Geplaatst: ma jan 15, 2007 12:18 pm
door Melissa
http://www.gelderlander.nl/dgbuitenland ... 008319.ece

Moslims onthoofden boeddhist in Thailand

YALA (ANP) - In het zuiden van Thailand zijn vier boeddhisten gedood, vermoedelijk door moslims. Eén slachtoffer, een 40-jarige boer uit de provincie Yala, werd onthoofd. Zijn vrouw werd doodgeschoten.
Bij hun lichamen is een briefje achtergelaten waarop staat dat alle Thaise boeddhisten zullen worden gedood. In de drie zuidelijke provincie van Thailand wonen overwegend moslims. Het is al jaren onrustig in het gebied. Radicale moslims streven er naar afscheiding en plegen aanslagen op boeddhisten.
Moslims hebben de afgelopen jaren vele honderden moorden gepleegd. Behalve het boerenpaar werden zaterdag nog twee andere boeddhistische burgers vermoord.

Geplaatst: ma jan 15, 2007 12:23 pm
door Ketter
Bhoeddhisten dan nog wel.

De meest vredelievende godsdienst van allemaal. Steunt overigens bijna niet op het bovennatuurlijke en aanbidt geen "God". Is trouwens écht niet in strijd met de wetenschap (in tegenstelling tot ALLE andere godsdiensten), maar spreekt wel over onverifieerbare dingen als "nirvana" en "ziel".

Soit, religieus geweld tegen deze mensen kan met niets of geen enkel argument worden verklaard, laat staan gerechtvaardigd.

Geplaatst: di jan 16, 2007 1:02 am
door nina
In de drie zuidelijke provincie van Thailand wonen overwegend moslims.
Slimme strategie. In een heel land vormen moslims de minderheid, maar ze gaan gewoon op een kluitje wonen in een deel van het land, en als ze een redelijke dichtheid hebben bereikt, beginnen ze daar hun eigen shariastaatje te stichten.
Barsten ze weer uit hun voegen en stikken ze van de armoede door het hoge geboortecijfer, dan beginnen ze zich weer te verspreiden, en gaan zo elders een getto vormen.

Ze hoeven dus niet te wachten tot ze een meerderheid in een land hebben bereikt, het is voldoende om een gebied te bezetten en dat dan met geweld te gaan afscheiden.

Geplaatst: di jan 16, 2007 1:23 am
door Polleke
Niet helemaal. Ik heb ergens gelezen dat het ook een trucje is van de Engelsen. Toen (het sultanaat van) Maleisie werd gevormd werden deze provincies bij Thailand gevoegd. Lelijk neo-kolonisme.

Geplaatst: di jan 16, 2007 4:30 pm
door BFA
Dubbelpost. Staat al bij terrorisme.

Geplaatst: za jan 20, 2007 3:12 pm
door Pilgrim
nina schreef:
In de drie zuidelijke provincie van Thailand wonen overwegend moslims.
Slimme strategie. In een heel land vormen moslims de minderheid, maar ze gaan gewoon op een kluitje wonen in een deel van het land, en als ze een redelijke dichtheid hebben bereikt, beginnen ze daar hun eigen shariastaatje te stichten.
Barsten ze weer uit hun voegen en stikken ze van de armoede door het hoge geboortecijfer, dan beginnen ze zich weer te verspreiden, en gaan zo elders een getto vormen.

Ze hoeven dus niet te wachten tot ze een meerderheid in een land hebben bereikt, het is voldoende om een gebied te bezetten en dat dan met geweld te gaan afscheiden.
Een moslim-minderheid in een land met aanvankelijk overwegend niet-moslims wordt wel eens vergeleken met een koekoeksei. Ik heb gelezen dat dit ook de manier is waarop de Islam zich voornamelijk heeft verspreid. Zodra zo'n moslim-enclave onafhankelijk geworden is krijg je opnieuw emigratie vanuit die enclave naar het gebied van de niet-moslims en herhaalt het proces zich. Het gevaar van zulke onafhankelijke enclaves is ook in de westers wereld niet ondenkbeeldig. Op dit moment zijn er in Frankrijk al ongeveer 300 moslim-enclaves waar de Franse wetten nauwelijks nog tellen.

Thailand: moslims vermoorden 100 mensen per maand

Geplaatst: do mar 08, 2007 5:58 am
door Lodewijk Nasser
In Thailand worden meer dan 100 mensen vermoord door moslims ... maandelijks.

Lees Mark Steyn (PDF).

http://www.hetvrijevolk.com/files/audio ... 070305.pdf