De islamisering van Nigeria

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Di Jan 19, 2010 1:12 pm

Ook in Nigeria beginnen Christenen zich te roeren. Een positief teken.

Religieus geweld in Nigeria

KANO - In de Centraal-Nigeriaanse stad Jos en een nabijgelegen dorp geldt dinsdag een uitgaansverbod voor ten minste 24 uur. Het verbod moet het geweld tussen christenen en moslims in verschillende delen van de stad een halt toeroepen. Dat heeft een woordvoerder van de overheid bekendgemaakt.

Zondag braken gevechten uit tussen christenen en moslims waardoor inmiddels zeker 25 mensen zijn omgekomen. Zondag was er al een avondklok ingesteld in de stad van zes uur 's avonds tot zes uur 's ochtends. Het Rode Kruis meldde dat er zo'n drieduizend mensen het geweld zijn ontvlucht. Zij schuilen in moskeeën, kerken en politiebarakken.

Een politiewoordvoerder meldde aanvankelijk dat het geweld gestopt was, wat niet bleek te kloppen.

Het noorden van het 150 miljoen inwoners tellende Afrikaanse land is vooral islamitisch, het zuiden hoofdzakelijk christelijk. Al eerder was Jos het toneel van religieus geweld. Een jaar geleden vielen honderden doden bij geweld tussen de groepen gelovigen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5824 ... ria__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor BFA » Di Jan 19, 2010 1:58 pm

Ariel schreef:Ook in Nigeria beginnen Christenen zich te roeren. Een positief teken.


Dit is al meer dan een decennia bezig. Met op de ergste ogenblikken een jaarlijkse dodentol van in de tienduizenden.
Meer dan en decennia is dit in de pers verzwegen.

Als er iets een positief teken kan zijn, is dat de pers het conflict begint op te merken. Of moet ik dat opmerken als negatief opvatten, aangezien het komt nu de christenen dit geweld tegen hun niet langer blijken te nemen. Christenen een gewilde zondebok zijn in deze wereld.

Mohammedanen hebben een verdoken burgeroorlog gevoerd tegen Christenen om Sharia te verkrijgen.
Mohammedanen hebben over een deel van Nigeria sharia gekregen en hebben ook verkregen dat Christenen voor een groot deel verjaagd zijn uit de streken waar die Sharia geïmplementeerd wordt.
Resultaat van de Sharia is dat de Mohammedaanse gebieden economisch ingestort en verarmd zijn, met een migratie van mohammedanen naar de Christelijke gebieden tot gevolg.

Het is in de gebieden waar Mohammedanen heen gemigreerd zijn dat het geweld nu opnieuw begint.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 06, 2011 4:15 pm

Islamitische sekte Boko Haram eist aanslagen Nigeria op

Door Peter Zantingh

De serie aanslagen in het noorden van Nigeria van gisteren is vandaag opgeëist door de islamitische sekte Boko Haram. Niet eerder kwam de strijd tussen de groep en de Nigeriaanse regering tot zo’n breed gecoördineerde uiting van geweld.

Zeker 67 mensen kwamen om bij de aanslagen, minstens honderd raakten gewond. In de stad Damaturu werden bij diverse politiebureaus en kerken explosieven tot ontploffing gebracht nadat eerder op vrijdag een autobom afging bij een legerkantoor.

Boko Haram wil afdwingen dat de sharia, de islamitische wetgeving, wordt ingevoerd in het gehele, 160 miljoen inwoners tellende land. Er kunnen meer aanslagen verwacht worden: “We zullen overheidsdoelen blijven aanvallen totdat veiligheidsdiensten onze leden en onschuldige burgers met rust laten.” Met die laatste opmerking doelt de beweging hoogstwaarschijnlijk op wat mensenrechtenactivisten onlangs verklaarden: dat soldaten gewelddadig optreden tegen burgers in hun zoektocht naar de sekteleden.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/05/isl ... igeria-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Dhana » Zo Nov 06, 2011 4:19 pm

Alsof de sharia niet erger is dan aanslagen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 25, 2011 11:16 am

Veldslag met islamgroep in Nigeria

KANO - Bij gevechten tussen de radicale moslimgroep Boko Haram en het Nigeriaanse leger zijn mogelijk 100 doden gevallen, zeiden autoriteiten en een mensenrechtengroep zaterdag.

Boko Haram wil de regering van Nigeria omverwerpen en een staat stichten waarin de sharia (islamitische wet) geldt. De groep begon donderdag gevechten in de stad Damaturu in het noordoosten van het Afrikaanse land. Vrijdag kwamen militairen in trucks en pantservoertuigen, die de bewoners 30 minuten gaven om te vertrekken. Toen de bewoners vluchtten, werd de buurt afgezet.

Legerleider generaal Azubuike Ihejirika zei dat zijn troepen minstens 59 militanten van Boko Haram hebben gedood. Maar een politieke en een mensenrechtengroep Open Society Justice Initiative zeiden dat het dodental aan beide zijden tussen de 69 en 100 is. De mensenrechtengroep zei zich zorgen te maken over buitensporig geweld door het leger.

Zaterdag leek de situatie te kalmeren, maar zaterdagavond klonk opnieuw geweervuur in Maiduguri, zeiden bewoners.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1118 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 25, 2011 11:17 am

Explosie in kerk Nigeria tijdens kerstviering

ABUJA - In een kerk in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja is zondag tijdens de kerstviering een ontploffing geweest. Een medewerker van de hulpdiensten zei dat er doden en gewonden zijn gevallen. Hij noemde geen aantallen

Het is niet bekend of de explosie het gevolg was van een aanslag. Een omwonende sprak van een harde explosie die de ruiten van haar huis deed springen.

Nigeria heeft met 160 miljoen inwoners de grootste bevolking van alle Afrikaanse landen. Het noorden is overwegend islamitisch, het zuiden christelijk. Zaterdag zijn er bij gevechten tussen de radicale moslimgroep Boko Haram en het Nigeriaanse leger tientallen doden gevallen.

De afgelopen jaren heeft Boko Haram de verantwoordelijkheid voor een reeks aanslagen opgeëist, onder meer voor de zelfmoordaanslag op een kantoor van de Verenigde Naties in Abuja in augustus dit jaar. Door die terreuractie kwamen 24 mensen om het leven.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1118 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Eliabe » Zo Dec 25, 2011 4:54 pm

Ach, we weten allang hoe de islam is. Daar waar de islam haar intrede doet, stopt de beschaving.
Prettige kerst allemaal.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 25, 2011 7:46 pm

Na een aanslag op een katholieke kerk in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, zijn nog twee kerken getroffen door terreuracties. Bij de aanslagen zijn tientallen doden en gewonden gevallen. De acties zijn opgeëist door de radicale moslimgroep Boko Haram.

Hulpdiensten hadden moeite om de situatie onder controle te krijgen. Zo zouden er te weinig ambulances zijn. Hierdoor gaat het vervoeren van lijken en gewonden moeizaam.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... igeria.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor KevinB » Zo Dec 25, 2011 11:21 pm

Het laatste wat ik hoor is dat er minstens 32 doden zijn gevallen. Vermoedelijk wel meer.

Hier een link naar nog een artikel:

http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid1101848/minstens-15-doden-bij-explosie-in-kerk-in-nigeria.aspx?cmt=all#rcomments

Lees ook even de reacties. Een paar poco-figuren / islam-apologeten en een paar mensen die het wel begrepen lijken te hebben en hen van repliek dienen. Niet het meest verheffende debat dat ik al gelezen heb, maar kom.

Anyway, de islam bewijst met deze gruweldaden andermaal hoe door en door verrot haar kern en de basis van haar leer zijn. Op een dag die wordt verondersteld als het ware het feest te zijn van vrede en liefde, een dag waarop Christenen de geboorte vieren van iemand die in alle eerlijkheid best een goed voorbeeld was, plegen de door de duivelse bloedgod Allah en zijn geweldwellustige boodschapper Mohammed bezeten klootzakken van Boko Haram deze gruwelijke aanslagen. Ik veronderstel dat kerkdiensten in Nigeria in grote mate worden bijgewoond door gezinnen met kinderen, en verder veelal door onschuldige mensen die gewoon wensen in alle rust hun geloof te belijden. Maar natuurlijk, dat kunnen de grondtroepen van Allah niet verdragen. Nee, alles wat niet in hun plaatje past, mag rustig uitgemoord worden. Dat staat, weliswaar in andere bewoordingen, in hun walgelijke, van bloed doordrenkte haatboekje. Dat ze het dan nog doen op een dag zoals Kerstmis, toont nog maar eens aan dat vrede, liefde en "leven en laten leven" niet bestaan in de islam. Nee, in de islam mag slechts haat, geweld en barbarisme bestaan.

PS: Dit bericht was misschien iets te emotioneel.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Dhana » Ma Dec 26, 2011 12:06 am

Het is niet zo verwonderlijk dat moslims dit juist op deze dag doen. Het zit ze in de genen. In het klein zoals onze huismoslima en in het groot als de Yim Kippoer oorlog en een treetje lager zoals deze aanslag. Hoe lager onder de gordel hoe meer plezier.

Helemaal niets te emotioneel gereageerd, Kevin. Je hebt het nog netjes gehouden.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re:

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 26, 2011 12:45 am

KevinB schreef:PS: Dit bericht was misschien iets te emotioneel.


Nee hoor Kevin. Ik ben het helemaal met je eens.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor mercator » Ma Dec 26, 2011 2:57 pm

Maar jullie Politicus van het Jaar Emile Roemer vond het nodig om uitgebreid de loftrompet te steken over die o zo geweldige Arabische Lente!

Op een meer cynische noot zou je kunnen besluiten dat het alleszins aan iedereen aanbevolen is om toch maar atheïst te worden want dan hoef je niet naar een overvolle en blijkbaar gevaarlijke kerk om een of ander opperwezen te aanbidden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1436
Lid geworden op: Vr Okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor KevinB » Ma Dec 26, 2011 3:43 pm

De Mohammedanen zullen wel een andere manier verzinnen om atheïsten te vermoorden, ook als die niet verzamelen blazen in kerkgebouwen of wat dan ook. [c045.gif] Als het is om te moorden, zijn ze nogal vindingrijk.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 26, 2011 4:54 pm

Chaos in Nigeria na aanslagen en brandstichtingen

maandag 26 december 2011

Honderden Nigeriaanse christenen proberen maandag de stad Potiskum in het noordoosten van het Afrikaanse land te ontvluchten, nadat afgelopen nacht tientallen winkels in brand zijn gestoken. Ook ging het huis van een christelijke leider in vlammen op.

De onrust komt een dag na de dodelijke aanslagen op drie christelijke kerken in Ubuja, Gadaka en Jos. Hierbij vielen tientallen doden.

Afschuw
De acties zijn opgeëist door de radicale moslimgroep Boko Haram, een sekte die een islamitische staat wil stichten in Nigeria.

Wereldwijd hebben regeringsleiders met afschuw gereageerd op de terroristische aanslagen. Onder meer de Verenigde Staten, de Verenigde Naties, verschillende Europese landen en Israël veroordeelden het geweld scherp.

Paus Benedictus noemt de aanslagen in het Afrikaanse land 'een absurd gebaar' en betuigt de christenen in het Afrikaanse land zijn 'oprechte en liefdevolle deelneming'.

Christenvervolging
Ongeveer de helft van de Nigeriaanse bevolking is moslim. De andere helft is christelijk. Volgens de organisatie Open Doors, die christenvervolging in kaart brengt, zijn in Nigeria het afgelopen jaar de meeste christenen vermoord, gevolgd door Egypte.

Boko Haram heeft de afgelopen jaren verschillende aanslagen gepleegd, onder meer op een kantoor van de Verenigde Naties in augustus. Daarbij kwamen 24 mensen om het leven.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... tingen.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re:

Berichtdoor mercator » Ma Dec 26, 2011 5:26 pm

KevinB schreef:De Mohammedanen zullen wel een andere manier verzinnen om atheïsten te vermoorden, ook als die niet verzamelen blazen in kerkgebouwen of wat dan ook. [c045.gif] Als het is om te moorden, zijn ze nogal vindingrijk.


Het is duidelijk dat de Christenen geen partij zijn voor de moslims. De logische en juiste reactie zou geweest zijn een volle moskee tijdens het vrijdaggebed plat te bombarderen maar die voor de hand liggende oplossing wordt door niemand zelfs maar voorgesteld. O ja , de paus spreekt zijn "afschuw" uit, daar moeten de christenen het maar mee doen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ozes » Ma Dec 26, 2011 5:36 pm

Er zijn ook Christenen die terugvechten, waarom denk je dat Obama laatst een militaire expeditie richting midden-Afrika heeft gestuurd?
Zodra Christenen de wapens oppakken, word dat direct bruut in de kiem gesmoord. Het "Hailaoṯe Lebnonoye" van Samir GeaGea uit Libanon, die vroeger tegen de Moslims streed maar anders dan Nasrallah en voorgangers wel in de bak is beland, heeft nooit op internationale steun hoeven rekenen. HL heeft ook de wapens ingeleverd onder internationale druk, maar Nasrallah stoft nog zonder problemen zijn kalasjnikov af. Dat is het grootste verschil, Christenen kunnen wel vechten maar in de moderne wereld heb je geopolitieke allianties nodig, Moslims hebben die altijd genoeg, Christenen, eigenlijk nooit.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor mercator » Ma Dec 26, 2011 5:52 pm

Afbeelding

Arkan, de schrik der moslims. Dat zal zowat de laatste geweest zijn die daadwerkelijk iets dééd vanuit een orthodox-christelijke overtuiging. Spijtig, vroeger was de katholieke kerk een vijand van de moslims, nu is ze hun grootste bondgenoot.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Manon » Ma Dec 26, 2011 8:20 pm

Christenvervolging
Ongeveer de helft van de Nigeriaanse bevolking is moslim. De andere helft is christelijk. Volgens de organisatie Open Doors, die christenvervolging in kaart brengt, zijn in Nigeria het afgelopen jaar de meeste christenen vermoord, gevolgd door Egypte.


Kijk van zoiets kan ik behoorlijk boos worden; Op zich niks verkeerd en niks aan het handje. Alleen: het is niet "ongeveer de helft", het is het NOORDEN tegenover het ZUIDEN.
dus hoeven ze geeneens samen te leven.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Dhana » Ma Dec 26, 2011 8:27 pm

Inderdaad, Manon. Grensstreepje erdoor en het probleem is opgelost. Als dat in Korea en Vietnam kon, kan dat ook in Nigeria.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Eliabe » Di Dec 27, 2011 6:11 pm

Ik kwam de volgende tekst tegen, afkomstig van http://www.islamcity.nl/forum/overige-v ... #post43479
Als moslim proberen wij ons best te doen om het voorbeeld van de Profeet te volgen. Wiens voorbeeld deze extremisten in Nigeria volgen, weet ik niet.


In Nigeria volgen ze toch aardig de profeet!!

Zie ook de verdere leugens in het artikel.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7738
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor xplosive » Di Dec 27, 2011 7:30 pm

mercator schreef:vroeger was de katholieke kerk een vijand van de moslims, nu is ze hun grootste bondgenoot.

Is ook wel logisch, want ze vinden elkaar bij homofobie, vrouwendiscriminiatie en kinderverkrachting. Bovendien zijn het katholicisme en de islam nog beide ergens ter wereld de basis van de staatsrechtelijke macht (zoals het katholicisme de basis vormt in de dictatuur Vaticaan). Eigenlijk kun je daarom zowel katholieken als moslims beschouwen als spionnen voor vreemde mogendheden. Voor zover ik weet mogen spionnen zonder pardon het land worden uitgezet.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ozes » Di Dec 27, 2011 7:39 pm

(zoals het katholicisme de basis vormt in de dictatuur Vaticaan)


Al die arme onderdrukte Vaticaners inderdaad :roll2:
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Di Jan 03, 2012 1:57 pm

Boko Haram dreigt met nieuw geweld tegen christenen

De radicaalislamitische sekte Boko Haram heeft de Nigeriaanse christenen een ultimatum gesteld. Als ze niet binnen de drie dagen het noorden van het land hebben verlaten, zal opnieuw geweld gebruikt worden. Dat meldt een woordvoerder van Boko Haram in een mail aan de pers.
De dreiging richt zich in het bijzonder tegen christenen uit het zuiden die in het islamitisch gedomineerde noorden leven - vooral in de deelstaten Yobe en Borno. Na de bomaanslagen op kerken tijdens Kerstmis had president Goodluck Jonathan in het weekeinde de noodtoestand afgekondigd in vier regio's van het noorden, waar de sekte bijzonder actief is. Bovendien sloot hij de grenzen met de buurlanden.

De gespannen situatie in het noorden van Nigeria heeft al geleid tot vluchtelingenstromen. De afgelopen twee weken zouden reeds meer van 90.000 christenen uit het door geweld verscheurde noorden naar het christelijk gedomineerde zuiden zijn gevlucht.

In Nigeria, met 150 miljoen inwoners het dichtstbevolkte land van Afrika, dreigt nu een conflict langs de religieuze scheidingslijn. De Nigeriaanse bevolking telt ruim 40 procent christenen en 40 procent moslims. Boko Haram, dat de Westerse cultuur en het christendom radicaal afwijst, terroriseert al jaren de christenen in het noorden van het land. (belga/sam)

http://www.hln.be/hln/nl/1275/Islam/art ... enen.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 06, 2012 10:45 am

Kerkgangers doodgeschoten in noorden Nigeria

NASARAWA - Schutters hebben donderdag het vuur geopend op een kerk in het noorden van Nigeria. Zes mensen in het gebouw zijn omgekomen, tien anderen raakten gewond. Dat heeft de pastor van de kerk in de plaats Nasarawa gezegd

Het noorden van Nigeria is overwegend islamitisch. In het gebied vecht de extremistische sekte Boko Haram tegen christenen. Zo kwamen met kerst 37 mensen om het leven door aanslagen op kerken en in christelijke wijken.

Een woordvoerder van Boko Haram had christenen zondag 3 dagen de tijd gegeven het noorden van Nigeria te verlaten.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1124 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 06, 2012 9:03 pm

2 posten geleden lazen we...."Boko Haram dreigt met nieuw geweld tegen christenen" Wel nu, dat waren geen loze woorden.
Als ik de naam Boko Haram lees, dan denk ik niet aan mensen maar aan een stel zwaar gefrustreerde valse gorilla’s die nodig afgeschoten moeten worden omdat ze vals zijn. Er is weinig menselijkheid te vinden bij de leden van Boko Haram.


Moslims schieten rouwende christenen dood in Nigeria

vrijdag 6 januari 2012

Radicale moslims hebben vrijdag in Nigeria zeker zeventien christenen doodgeschoten die deelnamen aan een rouwbijeenkomst. De slachtoffers waren bijeen in verband met een aanval op een kerk donderdagavond, waarbij vijf christenen stierven.

De aanslag van vrijdag had plaats in Mubi, in de noordoostelijke staat Adamawa. Een woordvoerder van de radicaal-islamitische Boko Haram had christenen zondag 3 dagen de tijd gegeven de regio te verlaten

Kerst
De aanval op de kerk had donderdag plaats in de omgeving van de stad Gombe, ongeveer 300 kilometer ten westen van Mubi.

Het noorden van Nigeria is overwegend islamitisch. In het gebied vecht Boko Haram tegen christenen. Met Kerst kwamen 37 christenen om het leven door aanslagen op kerken en in christelijke wijken.

Ongeveer de helft van de Nigeriaanse bevolking is moslim. De andere helft is christelijk. Volgens de organisatie Open Doors, die christenvervolging in kaart brengt, is Nigeria voor christenen één van de gevaarlijkste landen om te wonen.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... igeria.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten