De islamisering van Nigeria

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Do Mar 17, 2016 6:31 pm

Mahalingam schreef:Waarom worden volle moskeeën in het gebied van Boko Haram opgeblazen?
Zou het iets te maken hebben met foute interpretatie van de Islam?

De islam is een heel tolerant geloof, de t in het woord islam staat voor tolerantie, maar er zijn natuurlijk grenzen...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Mahalingam
Berichten: 35815
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 23, 2016 3:41 pm

Wat als een land een president krijgt die Mohammed heet?
Majority of Nigerians oppose country’s membership of Saudi-led Islamic coalition
Majority of Nigerians have kicked against the decision of the Muhammadu Buhari administration to drag the country into a Saudi Arabia-led coalition against terrorism.

The Nigerians expressed their views in a poll conducted by PREMIUM TIMES over two weeks.
More than half – 55 per cent – of the respondents who participated in the poll said they were opposed to Nigeria joining the coalition.
Of the 55 per cent who were against joining the coalition, 48 per cent opposed it mainly on religious grounds.
They said Nigeria is not an Islamic country and thus should have no business being part of a coalition of mainly Islamic countries.
The remaining seven per cent said the country should not join the coalition at a time like this when it is faced with a myriad of security and economic problems.
http://www.premiumtimesng.com/news/headlines/200488-majority-nigerians-oppose-countrys-membership-saudi-led-islamic-coalition-terrorism.html
The Christian Association of Nigeria (CAN) in December had kicked against Nigeria’s membership of the alliance, saying it feared it was a ploy to Islamise the country.

“This singular gesture of the Buhari government betrays so much, and tends to confirm our fears that underneath everything this government is doing, there is an agenda with strong Islamic undertones, aimed at undermining Nigeria’s pluralistic character and neutrality regarding government’s affiliation to any one religion,” General Secretary of the association, Musa Asake, said in a statement.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35815
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 25, 2016 4:32 pm

Het leger heeft een heleboel slaven bevrijd.
Het feit dat negers andere negers als slaven houden, moet verdoezeld worden want dit feit levert acute cognitieve dissociatie op.
Leger Nigeria bevrijdt 800 gegijzelden bij operaties tegen Boko Haram
De reddingsoperatie bestond uit meerdere bestormingen. In het dorpje Kusumma zater 520 mensen gevangen en in elf andere dorpjes zijn nog 309 mensen bevrijd. Bij de operatie kwamen zeker 25 strijders van Boko Haram om
http://www.volkskrant.nl/buitenland/leger-nigeria-bevrijdt-800-gegijzelden-bij-operaties-tegen-boko-haram~a4270076/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Do Apr 14, 2016 1:28 pm

Beelden vrijgekomen van ontvoerde meisjes Boko Haram

Gepubliceerd: 14 april 2016

Van vijftien van de honderden door Boko Haram ontvoerde schoolmeisjes zijn donderdag videobeelden vrijgekomen.

De video werd door onderhandelaars aan CNN overhandigd. Met de video willen de ontvoerders bewijzen dat de meisjes nog in leven zijn.

In de video noemen de meisjes om de beurt hun naam, de naam van hun school en de plaats waar ze vandaan komen.

De beelden zijn inmiddels door de onderhandelaars en door betrokken autoriteiten van de Nigeriaanse regering bekeken en met de ouders van de meisjes gedeeld.

Waarschijnlijk is de video in december gemaakt.

Afbeelding
[Zie video op de site.]

Chibok
Boko Haram ontvoerde in april 2014 276 meisjes van een kostschool in Chibok, in het noordoosten van Nigeria. 53 van hen wisten te ontsnappen. Zeker vier meisjes zouden zijn vermoord. De ontvoering wekte afschuw in de hele wereld en overal klonk de leuze ''breng onze meisjes terug''.

Boko Haram is opgericht in 2002 en voert sinds 2009 een gewapende strijd voor een islamitische staat in het noorden en oosten van Nigeria. Alleen al het afgelopen half jaar heeft de groepering vermoedelijk ruim tweeduizend mensen vermoord.

Door de strijd van Boko Haram zijn volgens Unicef inmiddels zeker 800.000 Nigeriaanse kinderen ontheemd. "Het aantal kinderen dat op de vlucht is en onder meer naar buurlanden Tjaad, Niger en Kameroen trekt, is in een jaar verdubbeld", aldus een woordvoerder van Unicef tegenover CNN.

Door: NU.nl

http://www.nu.nl/boko-haram/4246670/bee ... haram.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 15, 2016 5:19 pm

“7000 vrouwen ontvoerd door terroristen in Nigeria”

14 mei 2016, door Sophie Moerman

Afbeelding

De ontvoering van de studentes zorgde voor veel onrust in Nigeria. Er worden mogelijk 7000 meisjes en vrouwen gevangen gehouden in Nigeria door islamitische terroristen. Dat beweert Fatma Samoura, coördinator humanitaire zaken van de Verenigde Naties.

De vrouwen en meisjes worden ontvoerd om vervolgens uitgehuwelijkt of als seksslaaf gebruikt te worden. Ook worden ze ingezet voor wapentransporten en zelfs zelfmoordaanslagen. De schatting van de VN is opvallend hoog, aangezien Amnesty International eerder nog sprak van 2000 ontvoerde slachtoffers.

Ingegraven
Weinig meisjes kunnen ontsnappen, maar de vijftienjarige Aisha Moussa is een gelukkige uitzondering. Ze viel in februari 2015 met andere jonge, christelijke lotgenotes in handen van Boko Haram. „Ik werd tot mijn middel ingegraven. Ze wilden me dwingen me tot de islam te bekeren”, vertelt ze in een opvangkamp in Minawao. Na drie weken kwelling gaf ze haar verzet op. Ze zwoer het christendom af en trad in het huwelijk met een fundamentalist van in de dertig.

„Veel andere meisjes trof hetzelfde lot. Enkelen waren pas acht jaar oud”. Overdag moesten ze werken op de uitvalsbasis van Boko Haram. „Waar we het meest bang voor waren, was de terugkeer van onze mannen 's avonds. Dat betekende mishandeling en verkrachting onder bedreiging van een pistool”, zegt Moussa met tranen in de ogen.

Boko Haram
Boko Haram is de belangrijkste terreurorganisatie in Nigeria en ziet het als haar plicht andersgelovigen te onderwerpen. Een van de bekendste voorbeelden is de ontvoering van meer dan 200 meisjes uit een school in het noordoosten van het land, in 2014. Het is nog steeds niet duidelijk waar de meisjes zijn.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/buiten ... in-nigeria
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Zwartmeer » Ma Aug 29, 2016 9:13 pm

'Noordoosten Nigeria kampt met grote humanitaire crisis'

http://www.nu.nl/algemeen/4314025/noord ... risis.html

De regering van Nigeria en de internationale gemeenschap moeten dringend humanitaire maatregelen treffen om honderdduizenden ontheemden in het noordoosten van dat land te redden en te beschermen.

Door de terreurcampagne van de islamistische terreurgroep Boko Haram en tegenmaatregelen van de overheid is daar een "crisis van de hoogste orde" ontstaan, heeft de Speciaal Rapporteur van de Verenigde Naties voor ontheemden, Chaloka Beyani, maandag gezegd.

In de regio zijn in totaal 2,5 miljoen ontheemden, van wie een groot deel ondervoed en diep getraumatiseerd is. De regering moet dringend zorgen voor voedsel, onderdak, medische zorg, water, afvoer van afval en andere essentiële diensten.

De ernst van de situatie is tot nog toe schromelijk onderschat, waardoor bestaande voorraden slechts toereikend zijn voor korte tijd, stelt Beyani na een bezoek aan het gebied.
Kampen

Het overgrote deel van de ontheemden verblijft buiten kampen en ontvangt niet of nauwelijks hulp. De vluchtelingen die wel in kampen verblijven vergaat het iets beter, maar het baart de VN-rapporteur zorgen dat vrouwen en meisjes daar blootstaan aan uitbuiting en misbruik.

De bescherming moet worden opgevoerd en de kampen dienen snel onder "getraind burgerbeheer" te komen om zulk misbruik te voorkomen.

De zoveelste humanitaire ramp als gevolg van de islam. Het wordt veroorzaakt door moslims en op steun van de miljoenen zogenaamde gematigde moslims die beweren dat groepen als Boko Haram niks met de islam te maken hebben hoeft niemand te rekenen. Zo hoeft ook niemand op de sharia staat Saudi Arabië te rekenen. Hoewel ze de mogelijkheden hebben om jaarlijks een maand lang twee miljoenen pelgrims op te vangen benutten ze die mogelijkheden de overige elf maanden niet. Nou verwacht ik ook niet dat ze arme zwarte Nigerianen gaan opvangen. Als ze al niet eens naar hun geloofsgenoten die een oorlog proberen te ontvluchten omkijken... Laat maar.

Men mag de vraag stellen waar je de islam eigenlijk voor nodig hebt. Landen waar moslims rijk en machtig zijn, en die mogelijkheden hebben, en waar de wetten van Allah de dienst uitmaken, helpen nergens mee. Maar overal in de wereld vecht men voor de islam. Alsof ze er iets goeds van verwachten.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 26, 2016 1:18 am

Leider Boko Haram toch niet dood

Gepubliceerd: 25 september 2016

Afbeelding

De leider van terreurorganisatie Boko Haram heeft zondag een video verspreid waarmee hij laat zien dat hij niet dood of zwaargewond is.

Het Nigeriaanse leger maakte in augustus bekend dat Abubakar Shekau bij een luchtaanval ernstig gewond was geraakt. De terreurgroep Islamitische Staat, die trouw is aan Boko Haram, verklaarde dat Shekau vervangen was als leider van de organisatie.

In een veertig minuten durende video op social media vertelt Shekau dat zijn tijd nog niet is gekomen. "Oh tirannen", richt hij zich tot het Nigeriaanse leger: "Ik ben in een tevreden staat, ik ben gezond en ik ben in veiligheid."

Twee jaar geleden gebeurde precies hetzelfde. Ook toen verklaarde het leger Shekau dood en een week later verscheen hij in een videoboodschap. Nigeria heeft nog niet gereageerd op de laatste video.

Door: NU.nl/Reuters

http://www.nu.nl/boko-haram/4326860/lei ... -dood.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 03, 2016 3:43 am

‘Nigeriaanse overheidsfunctionarissen verkrachten meisjes die op de vlucht zijn voor Boko Haram’

Gyurka Jansen, 31-10-2016

Human Rights Watch luidt noodklok over misbruik

Nigeriaanse overheidsfunctionarissen en andere vertegenwoordigers van het regime misbruiken meisjes en vrouwen die juist op de vlucht zijn voor geweld van de terreurorganisatie Boko Haram. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch vandaag. De overheid doet volgens hen te weinig om de veiligheid van de meisjes te waarborgen. Er is ook geen systeem dat er voor zorgt dat machtsmisbruik van functionarissen bestraft wordt.

Het gaat om soldaten, politieagenten, leiders van vluchtelingenkampen en mannen die deel zijn van groepen die als burgermilities meevechten tegen Boko Haram. De slachtoffers zijn juist op de vlucht voor geweld van deze terreurgroep, en vielen in sommige gevallen al eerder ten prooi aan seksueel geweld. Nu ze daarvoor gevlucht zijn lopen ze in de Nigeriaanse vluchtelingenkampen opnieuw risico.

Onderzoek naar misbruik Nigeriaanse meisjes en vrouwen
Human Rights Watch heeft onderzoek gedaan naar misbruik in zeven vluchtelingenkampen die zijn opgezet om mensen op te vangen die in eigen lang op de vlucht zijn. Deze kampen liggen bij Maiduguri, de hoofdstad van de regio Borno. In die regio slaat Boko Haram regelmatig toe. De organisatie documenteerde in ieder geval 43 gevallen van seksueel misbruik, waaronder verkrachting en uitbuiting.

Senior onderzoeker Mausi Segun spreekt schande van de situatie, “Het is al erg genoeg dat deze vrouwen en meisjes geen ondersteuning krijgen om het trauma van hun vlucht voor Boko Haram te verwerken”.

Vier slachtoffers vertellen dat ze werden gedrogeerd en daarna verkracht. Anderen vertelden dat ze tot sex zijn gedwongen na valse huwelijksbeloften. De mannen gebruiken hun macht om er voor te zorgen dat vrouwen geen melding maken van seksueel misbruik, als die mogelijkheid al bestaat.

‘Hij zei dat ie me zou doodschieten als ik het vertelde’
Een 17-jarig meisje doet tegenover Human Rights Watch haar verhaal. Een politie-agent benaderde haar voor “vriendschap”, maar ze werd later door hem verkracht. “Op een dag vroeg hij me om sex, maar ik weigerde, toen heeft hij me verkracht”, vertelt ze. “Het bleef bij die ene keer, maar ik merkte al snel dat ik zwanger”, zo zegt ze verder. “Toen ik hem dat vertelde zei hij dat hij me zou doodschieten als ik het iemand vertelde, dus ik durfde geen aangifte te doen”.

De vluchtelingen blijven vaak gedwongen in een van de kampen, hetgeen in strijd is met de richtlijnen van de Verenigde Naties. Die stellen dat mensen die in eigen land op de vlucht zijn (‘interne verdrevenen’) het recht hebben kampen in- en uit te gaan.

De Nigeriaanse overheid is bezig met een hardere, veel bekritiseerde, campagne tegen de terreurgroep. Die acties lijken Boko Haram wel steeds verder in het nauw te drijven, maar binnen de groepering is er nu een machtsstrijd gaande. Een deel blijft trouw aan de oude leider, een deel schaart zich achter het nieuwe ISIS-gezag over de groep. Sinds het begin van terreur, in 2009, zijn al zo’n 22.000 mensen omgekomen en zeker 1 miljoen op de vlucht geslagen.

http://nieuws.tpo.nl/2016/10/31/nigeria ... oko-haram/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 26, 2016 1:50 am

Nigeriaanse president: Boko Haram uit zijn laatste bolwerken verdreven

Geplaatst op 25 december 2016

Afbeelding

Het Nigeriaanse leger zou vrijdag “vernietigd hebben wat er van de opstandelingen van Boko Haram in het ´Camp Nul´ in het hart van het Sambisa-woud over zou zijn geweest”, verklaarde de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari zaterdag.

Na maandenlange gevechten heeft het Nigeriaanse leger volgens informatie van de regering de radicaalislamitische groepering Boko Haram uit het Sambisa-woud, een van haar laatste bolwerken, verdreven.

Het Nigeriaanse leger zou vrijdag “vernietigd hebben wat er van de opstandelingen van Boko Haram in het ´Camp Nul´ in het hart van het Sambisa-woud over zou zijn geweest”, verklaarde de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari zaterdag. Hij zou “blij zijn en heel trots op de moedige soldaten van het Nigeriaanse leger.”

Het Sambisa-woud ligt in de noordelijke deelstaat Borno en is ongeveer 1.300 km² groot. Strijders van Boko Harma trokken zich hierin terug na gevechten met het leger.

Buhari zei dat de chef van de generale staf van het leger hem zou hebben meegedeeld “dat de terroristen op de vlucht zijn, geen enkele plek meer hebben waar ze naartoe kunnen.” Hij zou de soldaten opdracht hebben gegeven de radicale islamieten te achtervolgen en hen over te dragen aan justitie. Over het verblijf van de aanvoerder van Boko Haram, Abubakar Shekau, gaf Buhari geen informatie.

Woensdag had het Nigeriaanse leger in het Sambisa-woud 1880 burgers uit handen van Boko Haram bevrijd. In de loop van de week nam het meer dan 500 radicale islamieten gevangen.

Boko Haram vecht al jaren voor de oprichting van een Allah-staat in het overwegend islamitische noordoosten van Nigeria. De groep pleegt o.a. aanslagen op de politie, het leger, kerken en scholen. Sinds 2009 werden er meer dan 20.000 mensen in het conflict gedood. 2,6 miljoen mensen sloegen op de vlucht voor het geweld.

Volgens mensenrechtengroeperingen ontvoerde Boko Haram bovendien duizenden vrouwen en meisjes. In 2014 breidden de strijders van Boko Haram hun aanvallen uit naar de buurlanden Kameroen, Niger en Tsjaad. Hun regeringen sloten zich daarop aan bij de strijd tegen Boko Haram. In maart 2015 zwoer Boko Haram trouw aan de Jihadisten-militie “Islamitische Staat” (ISIS).

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/12/25 ... verdreven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mei 21, 2017 10:54 pm

Ontvoerde meisjes Boko Haram met familie herenigd

Gepubliceerd: 20 mei 2017

Afbeelding

Meer dan drie jaar na hun ontvoering door de islamitische terreurorganisatie Boko Haram zijn 82 onlangs vrijgelaten schoolmeisjes uit Chibok met hun familie herenigd.

De ouders mochten hun dochters zaterdag in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja in de armen sluiten. Dat zorgde voor emotionele beelden. Een vertrouweling van president Muhammadu Buhari zette een korte videoclip van het weerzien op Twitter.

Deze groep overwegend christelijke scholieren kwam begin mei al vrij maar werd uit voorzorg door de autoriteiten nog even geïnterneerd. De veiligheidsdienst wilde de identiteit van de meisjes en jonge vrouwen met zekerheid vaststellen en uitsluiten dat de slachtoffers zodanig waren gehersenspoeld dat ze mogelijk aanslagen zouden plegen.

Boko Haram kidnapte in april 2014 in Chibok ongeveer 270 leerlingen. Ze moesten zich in gevangenschap bekeren tot de islam. Een deel van de ontvoerden werd misbruikt als seksslavin. Naar schatting honderd meisjes worden nog vermist.

http://www.nu.nl/boko-haram/4709169/ont ... enigd.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35815
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 28, 2017 12:37 pm

Een recente ontvoering is uitgelopen op een bloedbad. Er wordt gesproken van meer dan 50 doden.
Veel doden na ontvoering Boko Haram

De islamitische militanten zouden een onderzoeksteam naar olie van het Nigeriaanse staatsoliebedrijf NNPC bij het Tsjaadmeer hebben ontvoerd. De regio rondom het meer wordt door de aanhangers van Boko Haram gecontroleerd.

De regering zette daarop militairen en huurlingen in om het team te bevrijden. In een vuurgevecht zijn daarop veel doden gevallen, onder wie zeker achttien soldaten en medewerkers van een oliebedrijf. De ontvoering en de reddingsactie zouden al afgelopen dinsdag hebben plaatsgevonden.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/28780953/__Doden_na_ontvoering_Boko_Haram__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13980
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jul 28, 2017 1:30 pm

Pilgrim schreef:
Afbeelding

Mooi! Wat een feestelijke smaakvolle zomerkleding. Dit zijn toch geen moslimmeisjes zonder clitoris?

Als ik al die vies armoedig geklede clitorisvrije lompenmoslima's uit Marokko in Amsterdam en omstreken zie lopen, het liefst in het zwart, dan is dit toch een verademing. Op de foto zie ik slechts één misselijk makend islamitisch, onderdanig aan de profeet, geloofsvuil: in het midden van de derde rij. Volgens de Arabische profeet psychopaat Mohammed moet zij genoegen nemen met de helft van het al desastreus lage IQ van de moslimman. Vandaar! :sheik:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 35815
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 21, 2017 5:22 pm

In Nigeria hoeven ze niet te wachten tot op vrijdag de moskee bomvol is.
Zelfmoordaanslag in Nigeria kost leven aan 50 moskeebezoekers
Bij een zelfmoordaanslag in de Nigeriaanse stad Mubi zijn vanochtend 50 mensen om het leven gekomen. De bom ging af in een moskee in de noordoostelijke stad, stelt een woordvoerder van de overheid.
Ook zijn talloze mensen gewond geraakt door de zelfmoordaanslag, zegt Ahmed Musa, woordvoerder van de stad Mubi. In dit deel van Nigeria is Boko Haram sinds 2014 actief. Bij een grote actie zijn de meeste leden van Boko Haram verdreven, maar het gebied wordt nog steeds geteisterd door aanslagen van moslimfundamentalisten.

In september was er nog een aanval in het dorpje Banki bij de grens met Kameroen. Daarbij vielen 18 doden. Banki ligt zo'n 130 kilometer ten zuidoosten van de stad Maiduguri.
https://www.ad.nl/buitenland/zelfmoordaanslag-in-nigeria-kost-leven-aan-50-moskeebezoekers~a37142fc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35815
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Mahalingam » Do Nov 30, 2017 12:28 am

Leger bevrijdt meer dan 200 Boko Haram-gijzelaars in Nigeria
Soldaten van het Nigeriaanse leger hebben in het noordoosten van het land 212 gijzelaars van de jihadistische terreurgroep Boko Haram bevrijd. Dat heeft het leger vandaag zelf meegedeeld.

Bij de actie in de buurt van de stad Sanga, in de deelstaat Borno, werd ook een van de leiders van de islamistische organisatie opgepakt. Bovendien werden er bij "een zwaar vuurgevecht" ook vier rebellen gedood, zegt legerwoordvoerder Sani Usman.
https://www.demorgen.be/buitenland/leger-bevrijdt-meer-dan-200-boko-haram-gijzelaars-in-nigeria-b65475ae/

Gijzelaars? Bedoelen ze soms gewoon "slaven"?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Religieus geweld in Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 03, 2018 12:56 am

Een aanslag bij een moskee... Een concurrent van Boko Haram? :thinking:

Bijna dertig doden door aanslag bij moskee in noordoosten van Nigeria

Gepubliceerd: 01 mei 2018

Afbeelding

Door een bomaanslag bij een moskee in de Nigeriaanse plaats Mubi zijn dinsdag zeker 27 doden en 56 gewonden gevallen, meldt het ziekenhuis in de stad.

Eerder op de dag maakte een politiecommissaris van de staat Adamawa bekend dat ongeveer 24 mensen waren omgekomen. Hij sprak toen van meer dan twaalf gewonden.

Volgens de politie heeft een zelfmoordterrorist zichzelf rond 13:00 uur lokale tijd opgeblazen bij de moskee. Een ander heeft daarna, ongeveer 200 meter verderop, een tweede bom tot ontploffing gebracht. Op dat moment waren veel gelovigen uit de moskee gevlucht.

Boko Haram
Mubi ligt in het noordoosten van Nigeria. Het nationale leger verdreef de jihadistische terroristische groepering Boko Haram begin 2015 uit het gebied, maar in de regio worden nog regelmatig aanslagen op drukbezochte locaties gepleegd.

Het is nog niet duidelijk of Boko Haram achter de aanval van dinsdag zit, maar volgens de politie vertoont de aanslag wel kenmerken van de groepering. De actie is nog niet opgeëist.

Boko Haram voerde donderdag een aanval uit op Maiduguri, de hoofdstad van buurtstaat Borno. Hierbij vielen vier doden.

Door: NU.nl/Reuters

https://www.nu.nl/buitenland/5247278/bi ... geria.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33293
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nigeria

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jun 17, 2018 5:50 pm

Tientallen doden door aanslag in noordoosten Nigeria

Gepubliceerd: 17 juni 2018

Afbeelding

Door een aanslag in Damboa, het noordoosten van Nigeria, zijn zeker 31 mensen om het leven.

Dat hebben twee ooggetuigen zondag gezegd. Het is de grootste terroristische aanslag in weken in de staat Borno, waar de islamitische opstandelingen van Boko Haram al jaren actief zijn.

De verantwoordelijkheid is echter nog niet opgeëist. Onder de slachtoffers zouden ook kinderen en ouderen zijn.

Ditmaal zou het om een raketaanval gaan, waarbij huizen verwoest werden en tientallen burgerslachtoffers vielen. De politie en het leger hebben nog geen informatie gegeven over wat er precies is gebeurd.

https://www.nu.nl/buitenland/5316974/ti ... geria.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten