Pagina 1 van 11

Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo jan 11, 2015 11:19 am
door Ariel
En daar zijn moslims nu druk mee bezig. We hebben al een paar voorbeelden gezien. Paniek in Euro Disney, bioscopen die ontruimd zijn, en wie weet wat er vandaag nog meer zal gebeuren. Ik ben benieuwd of moslims gehoor geven aan de oproep.
Na dagen van terreur in en rond Parijs is Frankrijk nog steeds in de hoogste staat van paraatheid. Jihadisten roepen hun geloofsgenoten in Frankrijk op via sociale media om de chaos in dat land te vergroten. Op sociale media en jihadfora wordt gesuggereerd om de politiediensten uit te putten met een stortvloed aan valse alarmtelefoontjes, het in brand steken van auto’s en bussen en het plegen van andere, kleinschalige aanvallen.

Op de pro-IS-jihadwebsite al-Minbar Jihadi Media riepen jihadisten op: „Verstrooi hun quzaken door nieuwe fronten te openen, zelfs auto’s in brand te steken, olie over de snelwegen te gooien, graffiti op de muren te spuiten of onze jihadvlag op gebouwen te hijsen. Elk eenvoudig plannetje kan een belangrijk effect hebben, zodat iedereen op zijn hoede moet blijven. Ze zouden kijken naar dit soort steentjes alsof het bergen zijn.”

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo jan 11, 2015 11:23 am
door Ariel
Brandstichting bij Duitse krant
Bij een gebouw van de Hamburger Morgenpost is in de nacht van zaterdag op zondag brand gesticht. De krant drukte donderdag na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs een beruchte cartoon van dat blad af. Of er een verband is tussen de brand en die herdruk, is niet duidelijk.

Twee mannen zijn opgepakt, zo meldde de politie. Vanaf de achterkant van het gebouw hadden verdachten stenen en een brandbom naar binnen gegooid. Er vlogen wat papieren in brand, maar de schade viel mee en niemand raakte gewond. Waarschijnlijk kan de redactie van de krant gewoon aan het werk zondag.
Mailonline pakt uit met lang artikel en veel foto's .
Afbeelding

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo jan 11, 2015 11:27 am
door Ariel
Deel centrum Gent afgezet om bommelding
Een deel van het centrum van Gent is zondagochtend tijdelijk afgezet vanwege een bommelding. De politie kreeg om 5.15 uur een melding dat „de Vlasmarkt zou ontploffen om 6.00 uur”, zo meldden Belgische media. Rond 8.00 uur werd het gebied weer vrijgegeven.

De Vlasmarkt is een kort stuk weg met veel horecagelegenheden in de Vlaamse stad. Om 6.00 uur gebeurde er niets, maar de politie kamde wel de omgeving uit. Van een terreurdreiging gingen de agenten echter niet uit en inderdaad bleek het een valse melding. „We denken eerder in de richting van een persoon die gisterenavond problemen had met een horeca-uitbater op de Vlasmarkt”, aldus een politiewoordvoerder tegen VTM.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo jan 11, 2015 1:22 pm
door Ali Yas
Stom. Moslimterroristen waarschuwen nooit (vlak) van tevoren.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo jan 11, 2015 1:48 pm
door Ariel
Ali Yas schreef:Stom. Moslimterroristen waarschuwen nooit (vlak) van tevoren.
Maar het helpt wel om chaos te stichten in het land. "Ze zouden kijken naar dit soort steentjes alsof het bergen zijn.”
Als men de politie zo uitput dan is het eenvoudiger om straks een grote slag te slaan. Men ( de politie) is druk bezig met kleine steentjes, en heeft geen oog meer voor de enorme kei.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo jan 11, 2015 6:15 pm
door Ariel
We hebben er weer één. Redactie van Le Soir geëvacueerd na bomalarm
Afbeelding
De kantoren van de krant Le Soir aan de Koningsstraat in Brussel zijn zondagnamiddag ontruimd na een bomalarm. De straat is momenteel afgesloten door de ordediensten.

De redactie van Le Soir heeft iets na 14u30 een dreigend telefoontje ontvangen: "Het zal knallen op jullie redactie. Jullie nemen ons niet serieus." De bommelding werd opgeëist in naam van "extreemlinks". De persoon in kwestie heeft genoeg van de berichtgeving rond Charlie Hebdo die "extreemrechts voedt".

Maroun Labaki van de buitenlandredactie: "In een anoniem telefoontje werden de bedreigingen geuit. Daarop werd beslist om het gebouw te evacueren."

Naast de redactie van Le Soir werden ook de redacties van La Capitale en Soir Mag, die zich in hetzelfde gebouw bevinden, ontruimd. Ook de drukkerij van de groep, die gevestigd is in Nijvel, werd uit voorzorg geëvacueerd.

Het bomalarm komt er op een moment dat duizenden mensen in Brussel een mars houden voor vrije meningsuiting en tegen haat, na de bloedige aanslagen in Parijs eerder deze week.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: di jan 13, 2015 11:30 am
door Ariel
Dode en gewonden na rook in metro Washington. Wat is dit jongens...? Islam? Gisteravond gebeurd, en vandaag pas in de krant. Meestal hoor je het na een uur al, als iemand een wind gelaten heeft in Amerika.
Afbeelding
Passenger Saleh Damiger was quoted by the newspaper as saying that people were choking and yelling aboard the train. “It was a lot of smoke,” she said. “We couldn’t see each other. We felt like we were almost going to die.”
Een Amerikaanse vrouw is maandag omgekomen in Washington nadat een metrostation vol met rook was komen te staan. Ook raakten 84 mensen gewond. Honderden mensen moesten worden geëvacueerd van L'Enfant Plaza, een van de drukste metrostations van de stad.

De reddingsdiensten wilden verder niets kwijt over de dood van de vrouw. Het is nog onbekend waar al het rook vlak voor de avondspits vandaan kwam. Een ooggetuige vertelde aan The Washington Post dat er plotseling rook door de deuren van de metro naar binnenkwam. „Mensen begonnen te bidden. Sommigen waren er prima aan toe, maar anderen hadden snel last van de rook.”

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: di jan 13, 2015 1:57 pm
door Ariel
Past u op in Amsterdam, Boston, Moskou, Rome, Londen, Madrid...

Na de aanslagen in Parijs buiten Islamitische Staat (IS) en Al-Qa'ida de angst onder burgers in het westen uit. In vrijwel iedere westerse hoofdstad worden aanslagen aangekondigd.

'Amsterdam in het vizier terroristen,' was dinsdagochtend in de bekende onderstreepte blokletters te lezen op de voorpagina van De Telegraaf. Terroristen van IS roepen op obscure websites op tot het plegen van aanslagen, en daarbij wordt ook Amsterdam genoemd.

Maar onze hoofdstad is bepaald niet de enige stad die door opjuttende haatpredikers wordt genoemd. Ook treinstations in Boston, Dallas, Virginia en Rusland zouden niet langer veilig zijn. Rusland ja, met een oppervlakte van 17.089.242 vierkante kilometers het grootste land ter wereld. Moeten de pendelaars op de vele duizenden treinstations in Rusland zich nu zorgen gaan maken?

Het lijkt alsof de moslimterroristen willekeurig dartpijltjes hebben gegooid op een wereldkaart. Alleen islamitische landen lijken te worden overgeslagen.

Want naast de straten en de treinstations van Rusland, Boston, Dallas, Virginia en Amsterdam, waar gedreigd wordt met een radioactieve aanval, zullen er 'bommen klinken in San Francisco en België' en zullen er 'silencers worden gevoeld' in Londen, Madrid en Sydney.

En ook Rome, met in het bijzonder Vaticaanstad, mag zich opmaken voor een 'islamitische verovering'. Op de cover van 'jihadglossy' Dabiq wapperde de vlag van IS boven op de obelisk op het Sint-Pietersplein. Italiaanse autoriteiten hebben de beveiliging bij toeristische attracties versterkt, maar ontkennen dat er serieuze dreiging zou zijn.

Is de kans op een aanslag nu echt groter? De propagandisten van IS willen het u graag doen geloven. Enige alertheid kan nooit kwaad, maar laat het niet omslaan in paniek. De oproep om westerse doelen te bestoken en 'Europa in brand te zetten' is niet bepaald nieuw.

Na de 'succesvolle' aanslagen in Parijs krijgen de opruiende woorden wel opeens extra gewicht. Burgers zijn bezorgd en denken 'ben ik hierna aan de beurt?' En dat is precies wat de terroristen willen.

bron
Afbeelding

In de verspreide oproep staat letterlijk: „Je zult het zien als je wordt besmet met (het radioactieve, red.) Cesium-131 in de straten en de treinstations in Rusland, Boston, Dallas, Virginia en Amsterdam.”

Volgens de Amerikaanse inlichtingenbron is deze ’marsorder’ van IS de reden waarom westerse geheime diensten vrezen dat er meer aanslagen aan zitten te komen.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: do jan 22, 2015 11:01 pm
door Ariel
Belgische bioscoop dicht na terreurdreiging

In België is een bioscoop gesloten vanwege een terreurdreiging. Het gaat om de bioscoop Imagix in Doornik bij de grens met Frankrijk, waar het filmfestival Ramdam wordt gehouden.

Volgens waarnemend burgemeester Paul-Olivier Delannois had justitie „aanwijzingen over een risico van een aanslag in Imagix” en daar het gemeentebestuur over ingelicht. Dat besloot uit voorzorg het complex tot en met 28 januari te sluiten.

Het festival, dat volgens de organisatoren de kijkers „in de war moet brengen”, zou zowel documentaires, retrospectieven als fictie vertonen en zou tot en met dinsdag duren maar is nu verder afgelast. Op het programma stonden oude en nieuwe films.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: wo jan 28, 2015 2:11 pm
door Ariel
Verdacht pakket gevonden aan politiecommissariaat in Doornik

DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, heeft deze voormiddag het verdacht pakket in Doornik (Henegouwen) onschadelijk gemaakt. Onderzoek wees uit dat het pakket geen explosieven bevatte.

Vanochtend werd een verdacht pakket gevonden aan het politiecommissariaat in Doornik. Het kantoor werd ontruimd en een veiligheidszone van 100 meter werd ingesteld. Ook de gemeentelijke kleuter- en basisschool 'Paris' werd geëvacueerd. "Aan de buurtbewoners werd gevraagd om binnen te blijven of alsnog hun huis te verlaten", zei Paul-Olivier Delannois, burgemeester van Doornik.

Delannois nam strenge voorzorgsmaatregelen want vanmorgen was er in het commissariaat een vergadering gepland met Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken. Maar de vergadering werd enkele dagen geleden geannuleerd.

Het pakket bevatte geen explosieven. Er werden wel metalen stukken gevonden. Deze werden overgebracht naar een laboratorium voor verder onderzoek.

bron

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: do jan 29, 2015 12:16 am
door stropke
En dan blijven een paar stom kiekens uit de politiek maar beweren dat er geen oorlog is. :muslima: maar lachen.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo feb 01, 2015 3:56 pm
door Ariel
Twee valse bommeldingen in Brussel in twee dagen tijd

Dit weekend hebben in Brussel twee valse bommeldingen plaatsgevonden. Afgelopen nacht werden na een dreigtelefoon ongeveer 2.500 mensen geëvacueerd uit de feestzaal Brussels Event Brewery in Sint-Jans-Molenbeek. Vrijdagavond werd een verdachte koffer aangetroffen in de omgeving van de beurs, in het centrum van de hoofdstad. Beide bomalarmen bleken vals.

In de Brussels Event Brewery, in de Delaunoystraat, vond afgelopennacht een carnavalsparty plaats die werd georganiseerd door de culturele organisatie Le Palais des Sciences. Die houdt maandelijks een zogenaamde 'Antitapas Night', bestaande uit vier concerten, gratis restauratie en circus- en andere artistieke optredens. Volgens de website van de organisatie trekken die feesten regelmatig een duizendtal mensen, bestaande uit een breed publiek, gaande van medewerkers van de EU en Erasmusstudenten tot werkzoekenden.

Gisterenavond waren op de 'Antitapas Carnival Night' volgens het Brusselse parket zowat 2.500 mensen, toen de politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) een anonieme oproep kreeg dat er in de feestzaal een exlosie zou plaatsvinden. Alle aanwezigen werden geëvacueerd en opgevangen door de hulpdiensten en het Rode Kruis, die onder meer dekens uitdeelden. De politie doorzocht het gebouw, maar vond geen explosieven, waarna het gebouw werd vrijgegeven.

Bij Le Palais des Sciences was vanmiddag voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar, maar op de Facebookpagina van de organisatie en het evenement bieden de organisatoren wel hun excuses aan voor de abrupte manier waarop een einde kwam aan het feest.

Vrijdag
Het ging om de tweede bommelding in een weekend tijd. Vrijdagavond werd de omgeving van de beurs nog ontruimd door een bomalarm. Voor de ingang van de nabijgelegen Pizza Hut had een voorbijganger een verdacht pakket aangetroffen. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en bracht de valies tot ontploffing. Uiteindelijk bleek het om vals alarm te gaan.

bron

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: zo feb 01, 2015 6:37 pm
door Ali Yas
Ariel schreef:Past u op in ...
Hierop is maar één goed antwoord: "Nee."

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: ma feb 02, 2015 11:14 am
door Ariel
Verkeerschaos door valse bommelding in dancing Carré

Discotheek Carré in Willebroek werd maandagochtend ontruimd naar aanleiding van een bommelding. De A12 was er een tijdlang volledig versperd in beide richtingen, waardoor er op de A12, E19 en op wegen in de buurt lange files staan.

‘Wij hebben voor 6 uur via de politie van Londerzeel een telefoontje met een bommelding binnengekregen’, zegt Eddy Bevers (N-VA), de burgemeester van Willebroek. Op dat moment waren er nog zo’n 500 bezoekers aanwezig in de dancing. ‘Er is meteen besloten om de dancing te ontruimen en een perimeter van 200 meter in te stellen.’ De politie is met explosievenhonden ter plaatse gekomen. Na de inspectie bleken er geen verdachte paketten aanwezig in het gebouw.

meer hier
De bommelding in Carré is al de veertiende op drie weken tijd in Belgie. De voorbije weken moesten onder andere ook al een cinema in Doornik, een school in Roeselare, de Brusselse Beurs of de Vlasmarkt in Gent worden ontruimd na een valse bommelding.

Er volgt wellicht nog een onderzoek naar de identiteit van de beller van de bommelding in Carré. ‘De bommelder zal hier niet aan ontkomen. Die riskeert niet alleen een straf, maar zal ook de hulpdiensten die deze ochtend werden opgetrommeld, moeten betalen’, zegt Eddy Bevers nog.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: ma feb 02, 2015 4:07 pm
door Mahalingam
Het EU parlement komt tot stilstand. De bureaucratie werkt even niet want de ambtenaren werden ontruimd.
Drie gebouwen van het Europees Parlement in Brussel zijn vandaag uit voorzorg ontruimd omdat in de buurt een verdacht voertuig is aangetroffen. Het gaat om gebouwen waarin administratieve diensten huizen.

De ontmijningsdienst Dovo werd ingeschakeld. De laatste tijd komt het in Brussel vaker voor dat panden worden ontruimd wegens een verdacht voertuig. Het was steeds loos alarm.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... arlem.html

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: ma feb 02, 2015 4:28 pm
door Ariel
Mahalingam schreef:Het EU parlement komt tot stilstand. De bureaucratie werkt even niet want de ambtenaren werden ontruimd.
De angst overheerst in Belgie. Niet verwonderlijk. In Brussel is een man opgepakt.
De man die is opgepakt, droeg een legeruniform en zou zich verdacht gedragen hebben. De politie arresteerde de persoon en trof bij hem een autosleutel aan. Daarop werd de wagen waarop de sleutel paste, eveneens aangetroffen en onderzocht. Er werd een explosievenhond ingeschakeld en de ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse. Omwonenden zeggen dat in zijn wagen wapens en jerrycans met benzine gevonden zijn, maar dat kon het parket niet bevestigen.

Op het eerste gezicht zou er geen sprake zijn van explosieven, zei Delphine Collard, woordvoerster van het Europees Parlement. Ook na onderzoek zijn vermoedelijk geen explosieven gevonden. In ieder geval is het alarm opgeheven.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: ma feb 02, 2015 4:32 pm
door Ariel
Ook in de omgeving van de Amerikaanse ambassade in Brussel is er vandaag iets verdachts gezien. Wat er precies aan de hand was, is niet duidelijk.
De Franstalige krant berichtte dat er een politie-interventie aan de gang was aan de Regentlaan in de hoofdstad. Volgens La DH had een man rond 10.30 uur een auto geparkeerd voor de ambassade en was hij vervolgens op de vlucht geslagen. Omwille van veiligheidsredenen werd de buurt totaal afgezet door de ordediensten.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: ma feb 02, 2015 8:02 pm
door Mahalingam
Het voertuig blijkt verdacht te zijn omdat een onbekende man die een onbekende taal (ergens uit Oost-Europa? ) sprak uitstapte met een pistool en een kettingzaag. Men vreesde dat hij op zijn minst stoelpoten kwam omzagen.
Man in legeruniform opgepakt na ontruiming Europarlement
Brussel werd maandag opgeschrikt door verschillende bommeldingen. Maandagmiddag werd een verdachte opgepakt, nadat drie gebouwen van het Europarlement werden ontruimd. Ook bij het justitiepaleis werd een verdachte auto aangetroffen en eerder op de dag voltrok zich een incident bij de Amerikaanse ambassade.

Na de ontruiming van een drietal gebouwen van het Europees Parlement, werd maandagmiddag een verdachte opgepakt. Het ging daarbij om een man in legeruniform die zich verdacht zou hebben gedragen, meldt de Belgische tv-zender VTM. Na de arrestatie doorzocht de politie zijn auto.

Volgens mensen die in de buurt waren, wilde de man in legeruniform 'met geweld' het gebouw binnendringen. De man oogde volgens omstanders dronken. In zijn auto zouden 'wapens en jerrycans met benzine' zijn gevonden, maar dit heeft het Belgische parket nog niet bevestigd.

Ambassade
Ook bij de Amerikaanse ambassade aan de Brusselse Regentlaan was maandagochtend een incident. Een man parkeerde zijn auto voor de ambassade, terwijl duidelijk staat aangegeven dat dit niet mag. Vervolgens vertrok hij. De Belgische autoriteiten takelden de wagen vervolgens weg, uit angst voor een mogelijke bom. Uiteindelijk bleek in de wagen niets aanwezig te zijn. De incidenten hebben het verkeer in de Belgische hoofdstad ernstig ontregeld: de gehele binnenring werd afgesloten.
http://www.elsevier.nl/Buitenland/achte ... ageid=5572
http://www.metronieuws.nl/buitenland/20 ... sel-update

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: di feb 03, 2015 5:29 pm
door Ariel
Bomalarm op bus aan rechtbank is vals

De melding dat er een bom zou ontploffen op een bus van De Lijn ter hoogte van de politierechtbank in Dendermonde, is vals gebleken. Dat bevestigt het stadsbestuur van Dendermonde.

Bij het noodnummer 101 kwam de melding dat om 9.15 u. een autobus van De Lijn tot ontploffing zou gebracht worden op de Noordlaan ter hoogte van het Justitiegebouw, aldus het stadsbestuur van Dendermonde. Het gebouw aan de Noordlaan werd ontruimd en de aanwezigen werden opgevangen in het Administratief Centrum.

Eén lijnbus werd op de Noordlaan tot stilstand gebracht. "De bevoegde instanties hebben zowel de autobus als het Justitiegebouw doorzocht. De zoekacties wijzen uit dat het om een vals alarm gaat. De bus en het gebouw werden vrijgegeven. Iedereen kan terugkeren. Het verkeer kan opnieuw via de Noordlaan verlopen", meldt het stadsbestuur.

In totaal werden vier bussen van De Lijn aan de kant gezet en doorzocht. Behalve in Dendermonde werden twee bussen in Aalst en één in Hamme geëvacueerd. Dat werd vernomen bij De Lijn en wordt bevestigd door het parket Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde.

De bommelding was om 8.50 uur bij de 101-centrale binnengelopen, meldt het parket. In het gebouw aan de Noordlaan waren op dat ogenblik zittingen van de politierechtbank en het vredegerecht aan de gang. Het is niet duidelijk of de bommelder De Lijn of het gerecht viseerde.

De valse bommelder wordt opgespoord, zegt het parket. "De sweepings van het Justitiegebouw en de Lijnbus te Dendermonde zijn achter de rug en deze waren negatief. Momenteel zijn de sweepings van de bussen in Hamme en Aalst nog aan de gang. Het parket neemt deze bommelding bijzonder ernstig en zet alle middelen in om de dader of daders te identificeren en op te sporen."

bron

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: di feb 03, 2015 5:31 pm
door Ariel
En we hebben nog een bommelding vandaag.
De 800 leerlingen en het personeel van het Sint-André Instituut in Charleroi mogen terugkeren naar hun school. Eerder vandaag waren ze geëvacueerd na een bomalarm.

Nadat de ordediensten en daarna ook speurhonden het terrein hadden doorzocht, bleek er geen explosief aanwezig. Een anonieme beller had de aanwezigheid gemeld van een springtuig in de school, gelegen aan de Rue du Parc. De 800 leerlingen van het instituut werden geëvacueerd naar het naburige Heilig Hartcollege.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: wo feb 04, 2015 11:36 am
door Ariel
Redactie het Laatste Nieuws (HLN) ontvangt dreigbrief IS

Islamitische Staat (IS) plant binnenkort aanslagen in ons land. De terreurbeweging wil toeslaan op westerse feestdagen. Dat staat in een anonieme brief die gisteren op onze redactie belandde. De dreiging wordt ernstig genomen door het gerecht, dat een onderzoek is gestart naar de auteur(s).

De getypte brief bereikte ons via de post. Hij is in het Frans opgesteld en volgens specialisten getuigt hij van "een zekere IS-logica". De schrijver(s) richt(en) zich tot Bart De Wever en koning Filip. Er wordt ook verwezen naar een video die vorige week dinsdag via sites door IS werd verspreid en waarin de VS, Frankrijk en België worden bedreigd. De briefschrijver kondigt aan dat "wat in Frankrijk is gebeurd, zich zal herhalen in België". Er zouden bomauto's worden gebruikt in grote steden in ons land, maar ook op het platteland. "Vanuit België zal IS Europa veroveren", zo staat er nog te lezen. "Want jullie voeren een proces tegen Sharia4Belgium en houden meerdere van onze broeders gevangen."

De brief werd gisternamiddag door gespecialiseerde politiediensten in beslag genomen op onze redactie. Het gerecht is meteen een sporenonderzoek gestart, in de hoop de personen achter de redelijk concrete dreigementen te identificeren en te arresteren. Bij een eerste lectuur vinden ingewijden de brief "zeker niet onzinnig". "Het gedachtegoed van IS is er alvast in terug te vinden", aldus experts.

Passage uit brief
Wat in Frankrijk is gebeurd, zal ook gebeuren in België. Vergeet niet wat we gezegd hebben in onze video. En we zullen niet enkel in grote steden toeslaan. Onze bomauto's en explosieven hebben we al opgeslagen in België. (...) Dit is nog maar het begin.

bron

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: ma feb 16, 2015 11:42 am
door Ariel
Er is gisteren weer een nieuwe "Wij maken jullie af inshallah :explode: " video opgedoken. Twee gewapende mannen dreigen in die video met aanslagen in Brussel en Parijs, meldden Belgische media zondagavond. Het zouden Syriëstrijders zijn. Volgens omroep VTM is een van de mannen een Marokkaanse Belg uit Verviers die begin vorig jaar naar Syrië vertrok.

De andere man zegt in de video die VTM op de website heeft gezet dat de boodschap is gericht aan Frankrijk en België en aan „iedereen die Frans spreekt”. „Met bomauto's komen we naar Parijs, geen probleem. Parijs, Brussel, als God het wil”, zegt de man terwijl hij een groot mes en een zwaar wapen vasthoudt.

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: ma feb 16, 2015 9:50 pm
door sjun
Het wordt tijd voor preventieve methoden om met zulke lieden komaf te maken. Zo moeilijk kan het niet zijn om deze individuen om te leggen en zo recidive en ver overvraagde solidariteit tegen te gaan voordat ze hun actie kunnen uitvoeren.
Afbeelding

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: di feb 17, 2015 4:02 pm
door Mahalingam
Hoe lang is dreigniveau 3 in België te handhaven? Tot de zomervakantie (personeelsgebrek) of eerder (uitputting)?
Agenten zijn uitgeput door terreurdreiging
Voor de politievakbonden is het behouden van dit dreigingsniveau op lange termijn niet houdbaar. 'We kunnen dit nog enkele dagen, zelfs nog enkele weken volhouden. Maar door de uitputting zal de alertheid en waakzaamheid verslappen', klinkt het bij politievakbond Sypol.
Vincent Gilles van de liberale politievakbond treedt hen daar in bij. Hij eist boter bij de vis. 'Hoe langer dit duurt, hoe meer dit zal kosten. Maar de financiering op het terrein volgt niet. We zitten nu al met een tekort aan 3.000 voltijdse krachten.' Gilles eist dat er dringend een herfinanciering komt van de politie.
Dus ook het geld raakt uitgeput.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20150217_01533419

Re: Chaos stichten in het land.

Geplaatst: wo feb 25, 2015 6:32 pm
door Ariel
Het Vlaams parlement in Brussel is woensdagmiddag even ontruimd geweest wegens twee bommeldingen. Dat gebeurde midden in een zitting van het parlement in het gebouw aan de Leuvenseweg in de Belgische hoofdstad. Binnen een half uur bleek dat het om een loze melding ging en werden de beraadslagingen hervat.

Voorzitter Jan Peumans schorste de vergadering woensdagmiddag rond 16.30 uur. „Er zijn twee bommeldingen binnengekomen. Ik wil jullie verzoeken om allemaal, ook op de banken, het halfrond te verlaten”, zei hij volgens de Vlaamse publieke omroep VRT. Volgens de Standaard werd de melding gedaan door een man die zei een militant te zijn van Islamitische Staat.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/2372 ... imd__.html