Aan deze terreuraanslag is Düsseldorf ontsnapt

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74962
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Aan deze terreuraanslag is Düsseldorf ontsnapt

Berichtdoor Ariel » Do Jul 06, 2017 3:28 pm

Aan deze huiveringwekkende terreuraanslag is Düsseldorf ontsnapt.

In het centrum van Düsseldorf moesten IS-terroristen een verschrikkelijk bloedbad aanrichten. Maar dat terreurcomplot brachten ze uiteindelijk niet ten uitvoer. Nu staan de betrokken jihadisten terecht en komen alle gruwelijke details naar boven.

Het is het zogenoemde 'Mumbai-scenario' waar de veiligheidsdiensten al jaren voor vrezen, meldt de Duitse krant Die Welt. In de smalle en drukke straten van de oude stad zouden de jihadisten bomvesten laten ontploffen. De vluchtende menigte zou aan het uiteinde van de straatjes opgewacht worden door telkens twee terroristen met automatische wapens om nog veel meer slachtoffers te maken.

Dat bloedige scenario, vernoemd naar de aanslag in de Indiase stad Mumbai waarbij 171 doden vielen, moest ook in Düsseldorf al lang in de praktijk gebracht zijn. Volgens het Duitse parket had een IS-commandant de massamoord al in 2014 bevolen.

Geweten
Maar Syriër Saleh A. (30), de vermoedelijke leider van de terroristische cel die het plan moest uitvoeren, kreeg last van zijn geweten. Hij gaf zich in februari 2016 aan in Parijs, waar hij op het politiebureau het complot uit de doeken deed.

Deze week moet hij zich met twee vermoedelijke Syrische handlangers, Hamza C. (29) en Mahood B. (26), voor de rechtbank verantwoorden. Abd Arahman (31) die de bomvesten moest maken en zijn sporen had verdiend bij de terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, wordt afzonderlijk vervolgd.

Volgens de aanklacht kreeg Saleh A. de opdracht voor het bloedbad vanuit het Syrische IS-bolwerk Raqqa. Via de Balkanroute kwamen Saleh A. en Hamza C. vervolgens naar Duitsland. Ze deden zich voor als vluchtelingen.

Ze hadden vervolgens hun 'ideale' dag voor een aanslag vastgelegd. De terreurdaad zou op een vrijdag of zaterdag moeten plaatsvinden, omdat het dan erg druk zou zijn in de oude stad.

10 terroristen
Uiteindelijk moesten 10 jihadi's in Düsseldorf in actie komen: twee zelfmoordterroristen en telkens twee terroristen aan de vier uitgangen van de oude stad. Volgens Duitse media waren de overige terroristen blijkbaar nog onderweg om zich bij de slapende cel van de reeds vier opgepakte jihadi's te voegen.

,,Ze moesten zo veel mogelijk slachtoffers maken en wellicht ook zichzelf opblazen zodra hun kogels op waren", volgens het parket.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast