Islamitische liefdadigheid als dekmantel voor radicale moslimorganisaties

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46949
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Islamitische liefdadigheid als dekmantel voor radicale moslimorganisaties

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 15, 2017 12:28 am

Radicale Britse moslimclubs doen zich voor als goede doelen om tonnen aan donaties op te halen

Door Paul van der Bas, 14 juli 2017

Afbeelding
Foto: Dit soort imams worden vaak betaald vanuit talloze kleine donaties.

Extremistische moslimorganisaties worden gefinancierd door honderdduizenden ponden aan kleine donaties van Britse moslims. Soms doen de radicale clubs zichzelf voor als goede doelen om gulle gevers te misleiden.

Zorgwekkend nieuws: uit een geheim rapport van de Britse veiligheidsdiensten dat is ingezien door The Times blijkt dat meerdere extremistische islamitische organisaties in het Verenigd Koninkrijk honderdduizenden ponden aan donaties binnenkrijgen van Britse moslims. Voorheen werd aangenomen dat dergelijke radicale clubs werden gefinancierd met grote sommen geld vanuit het buitenland. Voor enkele organisaties is dat inderdaad het geval, maar de meeste extremistische instituten halen hun geld juist uit talloze kleine donaties van moslims in het Verenigd Koninkrijk zelf. Dat is zorgwekkend, want het duidt erop dat een aanzienlijk deel van de Britse moslims sympathieën koestert voor de meest extreme versie van de islam.

Volgens het rapport zijn niet alle donateurs op de hoogte van het gedachtegoed van de extremistische organisaties. Sommige radicale clubs doen zich namelijk op gewiekste wijze voor als liefdadigheidsorganisaties en goede doelen, terwijl zij in werkelijkheid een haatdragende agenda nastreven. Het geld wordt bijvoorbeeld gebruikt om radicale predikers naar het Verenigd Koninkrijk te halen om (veelal jonge) moslims te indoctrineren met anti-Westerse denkbeelden. Ook betalen sommige extremistische organisaties “studiebeurzen” voor Britse moslims zodat die in het buitenland een radicaal-islamitische opleiding kunnen volgen.

De Britse regering houdt het rapport geheim om veiligheidsredenen. Volgens de oppositie is dat echter een smoesje, en wil de regering niet dat de betrekkingen met Saoedi-Arabië in gevaar komen. Saoedi-Arabië is een belangrijke handelspartner van de Britten, maar wordt ervan verdacht weinig te doen tegen geldstromen naar radicale groeperingen. Volgens critici van de Britse regering zou het rapport belastende informatie over de Saoedi’s bevatten, en wil de regering het rapport daarom geheim houden.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/ ... -te-halen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten