Aanslag in Londen

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Aanslag in Londen.

Berichtdoor Ariel » Zo Feb 02, 2020 9:10 pm

Drie mensen gewond na mes-aanval Londen, 'dader op terreurlijst'

In Londen heeft een man meerdere mensen neergestoken. Bij de aanslag zijn drie mensen gewond geraakt, meldt de politie. Een van hen is in levensgevaar. De andere gewonden zijn met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie beschouwt de aanval als terrorisme. Agenten hebben de aanvaller neergeschoten en de man is aan zijn verwondingen overleden. Volgens Sky News stond de dader op een lijst van de Britse anti-terreureenheid en werd hij in de gaten gehouden.

De aanslag was rond 14.00 uur in de wijk Streatham, in het zuiden van Londen. De politie meldt op Twitter dat het gebied volledig is afgezet. Eerder kregen bewoners de oproep om weg te blijven van het gebied rond de aanval.

Op sociale media zijn beelden te zien van een man die op de grond ligt voor een drogist in Streatham. Een agent houdt hem onder schot.

Een getuige zegt dat agenten de man meerdere keren maanden om zich over te geven en dat ze daarna het vuur openden. Omstanders kregen daarna te horen dat ze moesten vluchten vanwege explosiegevaar. Volgens de getuige leek het erop dat de man een bomvest droeg.

Angstaanjagend
Op het moment van de aanval was het erg druk op straat, zegt de getuige, die werkt in een kapperszaak. Tegenover Sky News omschrijft hij het incident als "angstaanjagend en schokkend".

Premier Johnson heeft op Twitter de hulpdiensten bedankt voor hun optreden na de aanval.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19955
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Aanslag in Londen

Berichtdoor King George » Ma Feb 03, 2020 2:11 pm

Gôh, waar komen nou toch die twijfels over de deprogrammeerbaarheid van een met de Islam vergiftigde mindset en dus de twijfels aan deradicaliseringsprogramma's?


  Mesaanvaller (19) met valse bomgordel in Londen was extremist die enkele dagen geleden vrijkwam

  SVM KVE 02 februari 2020 16u27

  Afbeelding
  Met Police/AP Links: dader Sudesh Amman (19). Rechts: politiemensen beveiligen de wijk na de terroristische aanval in Streatham.

  Een 19-jarige man heeft in een drukke Londense winkelstraat twee mensen neergestoken met een mes. De dader werd door politieagenten doodgeschoten. Een gewonde verkeert in kritieke toestand. Volgens Sky News was de aanvaller met islamitische achtergrond vorige maand vrijgelaten uit de gevangenis. Het gaat om de 19-jarige Sudesh Amman. De bomgordel die de jongeman droeg, was nep.

  De dader sloeg omstreeks 14.30 uur toe voor de deur van een supermarkt in Streatham, niet zo ver van de wijk Croydon. Volgens de Britse media werd onder meer een vrouw op een fiets in de rug gestoken. Getuigen beweren dat ze drie schoten hoorden, allicht kwamen die van de politie.

  “Een man stapte uit een winkel, trok een mes en begon zomaar mensen neer te steken”, aldus een verpleegster. “De uitbater probeerde het wapen nog af te nemen, maar dat lukte niet. Ik zag drie gewonden liggen, een van hen kon de de dader geweest zijn.” Volgens een andere getuige werd ook een man neergestoken. “Hij werd geraakt in de buik en was er erg aan toe.”

  Een van de slachtoffers ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een tweede slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht maar is buiten levensgevaar. Een vrouwelijke passant liep licht letsel op door rondvliegend glas, afkomstig van een ruit die sneuvelde door een politiekogel.

  Agenten omsingelden - met het wapen in de aanslag - een man die op het voetpad lag. Om zijn middel leek hij een gordel te dragen met zilverkleurige capsules ter grootte van kleine thermosflessen. De bomgordel bleek nep.

  >> Tweet <<

  Dader was pas vrijgelaten

  De aanvaller was geradicaliseerd en belandde in 2018 in de gevangenis wegens het bezit en de verspreiding van terroristisch materiaal. Hij kwam vorige maand ‘automatisch’ vrij nadat hij de helft van zijn driejarige celstraf had uitgezeten. Dat heeft Sky News bekendgemaakt. Het gaat om de 19-jarige Sudesh Amman. De door messen geobsedeerde man uit Harrow fantaseerde over het uitvoeren van een terreuraanval met een mes of met zuur en deelde ook propaganda van al-Qaeda in een WhatsApp-groep die door zijn familie werd gebruikt. Daarnaast had hij ook trouw gezworen aan IS volgens Daily Mail.

  De Britse politie hield de jongeman na zijn vrijlating in de gaten omdat de vrees bestond dat hij nog steeds zeer radicaal was. “Ik heb begrepen dat die persoon onder actieve politiebewaking stond ten tijde van het incident”, liet Sky’s veiligheidsspecialist via Twitter weten. Dat zou verklaren hoe het mogelijk was dat agenten in burger zo snel na het eerste signaal van een aanvaller met een groot mes, mogelijk een machete, ter plekke waren en met getrokken pistool ingrepen.

  De politie preciseerde dat agenten van de antiterreureenheden ter plaatse waren “in het kader van een preventieve operatie”, waarmee ze lieten uitschijnen dat de dader inderdaad in het oog gehouden werd, zoals Britse media hadden gemeld.

  Afbeelding
  EPA

  Het incident was “terreurgerelateerd”, verklaarde de Londense politie later op Twitter. Scotland Yard riep op de zone te vermijden. “Terroristen proberen onze manier van leven te vernietigen. Hier in Londen zullen ze daar nooit in slagen”, reageerde burgemeester Sadiq Khan.

  >> Tweet <<

  Volgens de BBC zijn mobiele eenheden van de Britse antiterreurpolitie voortdurend onderweg in Londen om bij een terreuraanval zo snel mogelijk te kunnen optreden.

  Twee maanden geleden vond een gelijkaardige terreuraanval plaats bij de London Bridge. Een 28-jarige man met een nepbom om zijn middel stak toen ook willekeurige voorbijgangers neer. Twee van hen overleden, drie raakten gewond. Het bleek te gaan om Usman Khan, een veroordeelde terrorist die eind 2018 onder voorwaarden vrijgelaten was. De aanval werd later door IS opgeëist.

  Afbeelding
  EPA

  Afbeelding
  Twitter

  Afbeelding
  AP

  Afbeelding
  EPA

  Afbeelding
  EPA

  >> Tweet <<


HLN.be
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19955
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Aanslag in Londen

Berichtdoor King George » Ma Feb 03, 2020 2:19 pm

En zulk soort verloren zonen willen sommigen ook nog uit Syrië ophalen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73853
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Aanslag in Londen

Berichtdoor Ariel » Ma Feb 03, 2020 6:05 pm

Londense terrorist gesnapt door Nederlandse blogger

De terrorist die zondag werd doodgeschoten na het neersteken van passanten in Londen, is eerder tegen de lamp gelopen dankzij de Nederlandse jihadblogger Azazel. De Hilversummer kwam in 2018 een jihadsympathisant tegen op radicale internetfora. De man noemde zich Abu Malik en dreigde met een aanslag in London. Hij had het beroemde Speaker’s corner op het oog en met name een activist voor homorechten.

Blogger Mark, schrijfnaam Azazel, kwam online foto’s tegen van de Britse extremist. Hij toonde een zwarte vlag met de geloofsbelijdenis, een groot mes en een automatisch wapen met de mededeling ‘gewapend en klaar’. Hij zag hoe een Belgische extremist met hem in gesprek raakte. De mannen bleek even geïnteresseerd in bloedige terreur als in videospelletjes als Call of Duty.

Abu Malik bleek dezelfde als Sudesh Mamoor Faraz Amman. Hij werd opgepakt en veroordeeld tot drie jaar cel wegens terroristische activiteiten, maar mocht hij de gevangenis verlaten na de helft van een straf van drie jaar te hebben uitgezeten. Zondag pleegde hij een aanval met een machete of groot mes. ,,Ik ben geschokt’’, zegt Azazel. ,,Ze hebben hem te vroeg vrijgelaten.’’

De aanslag is opgeëist door IS, blijkt uit een verklaring. ,,De dader van de aanval in het Zuid-Londense Streatham-district gisteren, is een strijder van IS. Hij pleegde de aanslag als antwoord op onze vraag om burgers van de coalitielanden aan te vallen.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44680
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Aanslag in Londen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Feb 03, 2020 11:39 pm

Londen: terreurislamiet al eerder bestraft

Geplaatst op 3 februari 2020

Afbeelding

Man viel willekeurig voorbijgangers aan in Londen-Streatham

Eén slachtoffer verkeert nog in levensgevaar, het andere liep lichtere snijwonden op. Toen kon de politie ingrijpen. De jongste terreuraanslag in het Londen van Sadiq Khan schokt Europa. Zondag had een man in een drukke winkelstraat blindelings op voorbijgangers ingestoken. Naar nu blijkt,was hij al eerder bestraft. Ter bewaking van radicaalislamitische bedreigers ingezette ambtenaren waren ter plaatse.


De dader, de 20-jarige Sudesh A., werd onlangs vervroegd uit de gevangenis vrijgelaten. Hij zat zijn oorspronkelijke 40 maanden gevangenisstraf uit voor het verbreiden van radicaalislamitische propaganda in het jaar 2018. Hij bekende destijds in alle 13 gevallen schuld. Onder de terroristische handleidingen die Sudesh destijds verdeelde, bevond zich ook een handboek voor mes-gevechten. Zondag 2 februari was hij alweer op vrije voeten en probeerde te moorden. Behalve een op een machete lijkend mes droeg hij de dummy van een bom-vest.

Stuurde onthoofdingsvideo´s aan vriendin
Tot het jaar 2018 deelde hij propagandamateriaal van de Islamitische Staat (ISIS) respectievelijk Al-Qaida uit aan vrienden en familieleden. Ook stuurde hij onthoofdingsvideo´s naar zijn vriendin en zei dat hij als martelaar zou willen sterven. Hij beschouwde Jezidische vrouwen als slavinnen, waarvan de koran zou toestaan hen te verkrachten. Hij schreef letterlijk: “Als je geen bom kunt maken, omdat de familie, vrienden of spionnen je in de gaten houden of verdenken, neem dan een mes, een Molotovcocktail, een alarmgranaat of een auto in de nacht en val de toeristen (kruisvaarders) aan, de politie en soldaten van de Taghut (vijanden van Mohammed) of westerse ambassades waar dan ook in de wereld. („If you can’t make a bomb because family, friends or spies are watching or suspecting you, take a knife, molotov, sound bombs or a car at night and attack the tourists (crusaders), police and soldiers of taghut, or Western embassies in every country you are in this planet.”)”

Rechercheurs in burger waren ter plaatse
Op het tijdstip van de daad bevonden zich agenten in burger ter plaatse. In de Britse media wordt verschillende informatie gegeven over of zij de dader of een andere radicale islamiet bewaakten. In ieder geval was zo een snel ingrijpen mogelijk. De man werd ter plaatse door agenten in burger doodgeschoten. Op de sociale media circuleerden foto´s en video´s.

74 radicale islamieten vervroegd ontslagen
In Groot-Brittannië is nu een discussie over het vervroegd vrijlaten van radicaalislamitische misdadigers ontbrand. Volgens premier Boris Johnson zouden er al 74 gevallen van radicaalislamitische misdadigers zijn die voor het einde van hun straf werden ontslagen. De permanente bewaking van radicaalislamitische bedreigers plaatst de autoriteiten wat betreft personeel voor grote uitdagingen.

Identiteit van de dader snel bekendgemaakt
Ondertussen benadrukte de politie de zaak als geïsoleerde individuele daad te beschouwen. Zoals we uit het Engelstalige gebied meestal gewend zijn, werden de naam, de foto en de achtergrond van de dader spoedig na de daad gepubliceerd. Mogelijkerwijs draagt ook de Brexit ertoe bij om deze praktijk van volledige informatie aan het publiek te kunnen behouden.

Bron: www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/03 ... -bestraft/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Aanslag in Londen

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 06, 2020 1:11 pm

Het schijnt een plicht van de overheid te zijn om iedere gevangene vervroegd vrij te laten:
Na steekterreur vrijgelaten jihadisten in Londen wil Johnson noodwet

Voor de tweede keer in korte tijd is Londen opgeschrikt door een terreuraanslag. In beide gevallen ging het om een voor terrorisme veroordeelde jihadist die vervroegd was vrijgelaten en voorbijgangers met een mes te lijf ging. Om te voorkomen dat meer jihadisten vervroegd vrijkomen, pleit de regering van premier Boris Johnson voor een noodwet, maar Labour-politici en mensenrechtenactivisten komen in verzet. Ook het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens vormt mogelijk een obstakel.

En dan hadden we nog:
In het Verenigd Koninkrijk werden al snel vergelijkingen getrokken met een aanslag op 29 november nabij London Bridge. Daar stak de 28-jarige Usman Khan, van Pakistaanse origine, twee mensen dood en raakten drie mensen gewond.
[...]
et als Sudesh Amman was Khan vervroegd vrijgelaten nadat hij op verdenking van (het beramen van) terrorisme was gearresteerd.
[...]
Hij kreeg acht jaar cel. De rechter waarschuwde dat Khan een ‘zware jihadist’ was die niet vrij mocht rondlopen zolang hij gevaar zou opleveren. Desondanks kwam de man in 2018 vrij, op voorwaarde dat hij een enkelband zou dragen.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2020/02/britse-regering-slaat-groot-alarm-na-nieuwe-aanslag-door-veroordeelde-jihadist-736000/

In het Verenigd Koninkrijk bestaan grote zorgen over de in totaal 224 gevangenen die vastzitten wegens (betrokkenheid bij) terrorisme.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44680
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Aanslag in Londen

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 13, 2020 10:45 pm

Na de jongste mes-aanval in Londen: regering maakt wetten strenger

Geplaatst op 13 februari 2020

Afbeelding

In Groot-Brittannië trekt de regering nu consequenties uit de jongste mes-aanval, waarbij zondagmiddag in een drukke winkelstraat in het zuiden van Londen drie voorbijgangers werden aangevallen. Nu moeten de wetten voor veroordeelde terroristen strenger gemaakt worden. Terroristische misdadigers worden in het vervolg niet meer automatisch vervroegd uit de gevangenis vrijgelaten, maakte de minister van Justitie, Robert Buckland, maandagavond duidelijk.

Volgens Buckland zouden gevangenen op z´n vroegst na het uitzitten van twee derde deel van hun straf ontslagen kunnen worden. Bovendien zou elke vervroegde vrijlating van tevoren door de reclassering worden beoordeeld. De nieuwe maatregelen moeten via een uitzonderingswet ingevoerd worden en ook gelden voor al gevangen zittende misdadigers.

Bij de dader van zondag ging het om de vervroegd vrijgelaten “islamist” Sudesh Amman (20). Hij werd na de misdaad doodgeschoten door de politie. Volgens de zender “SkyNews” kwam hij in januari na het uitzitten van de helft van een gevangenisstraf van ongeveer drie jaar vrij.

Premier Boris Johnson was daar verontwaardigd over en stelde de vraag waarom er geen strenger controlesysteem bestond om de geschiktheid van Amman voor een vervroegde vrijlating te onderzoeken. De rehabilitatie van “islamisten” zou “heel, heel hard en heel moeilijk zijn”, zei hij. Desnoods zou met het oog op de overbelaste veiligheidskrachten een “gevangenisvariant” beter zijn.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/13 ... -strenger/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten