Moslims eisen autonomie is Servische regio

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42992
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Moslims eisen autonomie is Servische regio

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 05, 2017 8:02 pm

Islamitische Bosniaken eisen autonomie in de Servische Sandžak

Geplaatst op 5 november 2017

Afbeelding
Symbool van de regio Sandžak in Servië en Montenegro.

Nu werken ook in Servië de moslims samen om eigen staatsstructuren op te bouwen. Na Kosovo wil nu ook in de Sandžak, in het zuidwesten van het land, een islamitische minderheid eigen bestuursorganen oprichten en zichzelf een parlementaire vergadering geven. Achter het initiatief zit de voorzitter van de Bosniakische Nationale Raad (BNV), Sulejman Ugljanin.

De voorzitter van de BNV deelde 3 november mee de aftocht van de Servische politie, de geheime diensten en justitiële organen te eisen. Deze moeten door “Europese veiligheidskrachten en justitiële organen” worden vervangen. Het Bosnisch-islamitische activisme heeft zijn hoop blijkbaar gevestigd op Brussel om hier een eigen moslimstaat te kunnen vestigen.

ISIS is zeer populair in de streek
Sulejman Ugljanin was tussen 2004 en 2008 burgemeester van Novi Pazar. Toen al was hij organisator en propagandist voor het Bosnisch-islamitisch activisme tegen Belgrado en de Servische autoriteiten. Novi Pazar geldt als centrum van de militante radicale islam in het zuidwesten van Servië. Net zoals in Bosnië-Herzegovina hebben zich ook in deze regio structuren van radicaalislamitische bruggenhoofden gevormd, die zelfs met de “Islamitische Staat” in Syrië en Irak sympathiseren.

Uit de regio zouden de afgelopen drie jaar ook honderden ISIS-strijders naar Syrië gestuurd zijn. Deze Syrië-strijders zouden na hun terugkeer op de Balkan en vooral in Servië een nieuwe cel van de radicaalislamitische terreur in Europa kunnen worden.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/11/05 ... e-sandzak/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten