Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18585
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Berichtdoor King George » Wo Dec 12, 2018 1:30 pm

Neergestoken Amerikaans slachtoffer aanslag Amsterdam CS blijvend invalide

Terrorist Jawed S. voor het eerst voor de rechter

Afbeelding
Politie doet onderzoek op Amsterdam CS na de aanslag van Jawed S. ANP SEM VAN DER WAL

De 19-jarige Jawed S. die wordt beschuldigd van het neersteken van twee Amerikaanse toeristen eind augustus op Amsterdam CS, toonde dinsdag bij de rechtbank geen berouw. Tijdens een niet-inhoudelijke zitting zei hij tegen de rechter dat hij naar Nederland was gekomen om de profeet Mohammed te verdedigen. Hij zou het opnieuw doen als politicus Geert Wilders dit ook opnieuw zou doen, doelde hij op de cartoonwedstrijd die de PVV-leider had uitgeschreven voor spotprenten van de profeet.


“Ik word martelaar, of ik dood hem”, liet S. de rechter weten via een tolk. Volgens de officier van justitie blijkt uit verklaringen van S. dat zijn woede zich vooral op de spotprentenwedstrijd is gericht. Omdat de regering en de inwoners van Nederland dit toestonden, wilde hij wraak nemen, aldus de aanklaagster. Zijn afkeer van Wilders blijkt onder meer uit video’s op zijn telefoon. Bij hem thuis in Duitsland is een testament gevonden.

In zijn laatste woord legde hij de rechter zijn religieuze beleving uit en stelde hij – vaak met een geheven vinger – steeds dezelfde vragen: waarom ‘dat varken’ toestemming had om de profeet te beledigen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt S. van twee keer poging tot moord, met een terroristisch motief, en bedreiging van politiemensen.

Op 30 augustus reisde S. vanuit Duitsland, waar hij asiel had gekregen, naar Amsterdam. Rond het middaguur stak hij willekeurig twee mensen neer. Agenten konden hem vlak na de steekpartij uitschakelen met twee schoten. De twee Amerikaanse slachtoffers, beiden 38 jaar en van Eritrese afkomst, waren op doorreis naar Duitsland voor een bruiloft.

Een van de twee is waarschijnlijk blijvend invalide. Hij heeft door een steekwond in zijn rug een dwarslaesie opgelopen en zit in een rolstoel. Het gaat heel slecht met hem, zowel fysiek als geestelijk, zei hun raadsman John Beer. Met het andere slachtoffer gaat het iets beter. Hij liep onder meer een diepe wond in zijn arm op.

De raadsman bereidt een flinke vordering tot schadevergoeding voor, ook omdat het invalide slachtoffer niet meer kan werken. “Dat is vreselijk, het betekent dat hij de sociaal-economische afgrond ingaat, want in de VS is geen vangnet. Het is catastrofaal letsel. Zijn leven, en dat van zijn vrouw, is verwoest.”

ANP


TPO
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18585
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Berichtdoor King George » Wo Dec 12, 2018 1:32 pm

De twee Amerikaanse slachtoffers, beiden 38 jaar en van Eritrese afkomst, waren op doorreis naar Duitsland voor een bruiloft.


50 % kans dat het een Moslim is. Maar ook 50 % kans dat het geen Moslim is.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eritrea#Religie
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71251
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Berichtdoor Ariel » Vr Dec 14, 2018 1:19 pm

:scratch: Nou, daar zitten we mooi met opgescheept. Die gozer gaat dus nooit meer weg uit Nederland.

Terrorist die aanslag pleegde op Amsterdam CS krijgt geen asiel in Duitsland

De Afghaan Jawed S. (19), die ervan wordt verdacht dat hij eind augustus twee Amerikaanse reizigers neerstak op Amsterdam CS, krijgt geen asiel in Duitsland. Zijn asielverzoek is opnieuw afgewezen. Volgens de rechtbank in Trier heeft S. in zijn thuisland geen politieke vervolging of gevaar te vrezen. Ook kan hij na terugkeer zelf in zijn levensonderhoud voorzien, luidt het oordeel.

S. was in 2017 bij de administratieve rechtbank in beroep gegaan tegen een eerdere afwijzing van zijn asielaanvraag in Duitsland. De rechtbank heeft in zijn overweging niet de aanslag in Amsterdam betrokken, maar alleen gekeken naar de omstandigheden van S. zelf. Hij kan de nieuwe afwijzing nog aanvechten bij het gerecht in Rheinland-Pfalz.

De verdachte zit sinds de aanslag vast. Eerder deze week verscheen hij voor het eerst voor de rechtbank in Amsterdam, waar hij zijn woede tegen PVV-leider Geert Wilders en de inwoners van Nederland ventileerde. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor twee keer poging tot moord met een terroristisch oogmerk. De twee willekeurige slachtoffers raakten zwaargewond.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71251
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 19, 2018 4:22 pm

‘Blunder OM: informatie over reisgenoot bedreiger Wilders niet gedeeld’

Geert Wilders en zijn beveiligers hebben door een fout bij het Openbaar Ministerie wekenlang extra risico gelopen. Justitie verzuimde aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) door te geven dat de 26-jarige Pakistaan Junaid I. een gevaarlijke reisgenoot had, zo meldt De Telegraaf.

Junaid I. zou een aanslag hebben willen plegen op Geert Wilders. Hij reisde in het gezelschap van een andere man, die inmiddels geldt als medeverdachte in de bedreigingszaak. Maar de NCTV, verantwoordelijk voor de beveiliging van Wilders, wist helemaal niet dat Junaid nog een handlanger had. De PVV-leider heeft de dienst hier zelf op gewezen, na berichtgeving hierover in de media.

De NCTV kwam erachter dat deze informatie bij het OM bekend was en wilde vervolgens nagaan of de man een risico opleverde voor de veiligheid van Wilders. Vervolgens werd de politicus verteld dat de reisgenoot niets met de moordplannen te maken had.

Geschokt
Een dag later meldde het OM echter alsnog dat de reisgenoot ook officieel als verdachte was aangemerkt. Hij was echter nog op vrije voeten. Mogelijk was hij op de hoogte van de plannen van Junaid I. en wilde hij zelfs helpen, heeft de politie laten weten. „Ik ben geschokt over de gang van zaken”, aldus Wilders in De Telegraaf. „Dit gaat om mijn veiligheid en die van de mensen die mij elke dag beschermen. Dit mag nooit meer gebeuren.”


Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 19, 2018 6:17 pm

OM zwijgt over Wilders

Door Wouter de Winther, 19 december 2018

Afbeelding

DEN HAAG – Het Openbaar Ministerie wil niets kwijt over het mogelijk in gevaar brengen van Geert Wilders. De Telegraaf meldde vandaag dat het OM verzuimd heeft om de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) te wijzen op een tweede verdachte van de beraamde moordaanslag op de PVV-leider en het parlement.

Hierdoor konden noch Wilders, noch zijn beveiligers gewaarschuwd worden over het feit dat er nog iemand op vrije voeten was die mogelijk wilde helpen bij het uitvoeren van de aanslag. Ook het bestaan van een derde persoon, door justitie gisteren ’getuige’ genoemd, was niet bekend.

Het OM kon gisteravond geen reactie geven. Vandaag meldt het: „Het OM heeft kennis genomen van berichten in de media dat de beveiliging van de heer Wilders niet op de hoogte zou zijn geweest van de tweede verdachte die in beeld is voor betrokkenheid bij de bedreiging van de heer Wilders. Het OM is intern nagegaan hoe dit zit en zal de uitkomst daarvan terugkoppelen aan de betrokken instanties”, meldt een persofficier van het OM Den Haag. „Voor het overige kunnen wij er geen mededelingen over doen. Om reden dat de veiligheid van de heer Wilders daarmee niet gediend is.”

Wilders noemt de gang van zaken ’levensgevaarlijk geklungel’.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18585
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Berichtdoor King George » Vr Feb 22, 2019 12:38 pm

Afbeelding
Jawed S. tijdens een eerdere zitting. © ANP

Aanslagpleger Amsterdam CS toont geen berouw: ‘Ik doe nog ergere dingen in Nederland’

De Pakistaan Jawed S. (19) stak vorig jaar zomer twee mensen neer op Amsterdam CS als protest tegen de Mohammed-cartoonwedstrijd van Geert Wilders. In de rechtbank vertoonde hij vanochtend, net als bij de vorige zitting, geen berouw en stelde zelfs met Wilders ‘te willen afrekenen’.


Cyril Rosman 22-02-19, 09:45 Laatste update: 11:29

De jonge Pakistaan reisde op 31 augustus vanuit zijn woonplaats in Duitsland met de trein naar Amsterdam CS. Hij liep een half uurtje op het station rond en sloeg, vlak voordat beveiligingsmedewerkers hem wilden aanspreken, toe. Jawed S. stak twee, willekeurig gekozen Amerikaanse reizigers neer. Zij raakten allebei zwaargewond en ondervinden daar nu nog steeds de gevolgen van. S. werd na de steekpartij door de politie neergeschoten en raakte daarbij gewond aan zijn been.

Volgens Justitie is de aanslag van S. een terroristisch misdrijf. Hij probeerde de Nederlandse bevolking schrik aan te jagen. De Pakistaan was naar Nederland gekomen omdat hij boos was over de cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed die Geert Wilders wilde houden in de Tweede Kamer. In Pakistan gingen honderden militante moslims de straat op om te protesteren. S. besloot vanuit Duitsland naar Nederland te komen.

‘Dan word ik een martelaar
Tijdens een vorige zitting in november stelde hij de twee slachtoffers willekeurig te hebben gekozen: zij waren immers in Nederland en deden niets om Wilders te stoppen. Hij heeft niet geprobeerd bij de PVV-leider zelf in de buurt te komen.

Maar vanochtend kondigde hij bij een tussentijdse zitting aan dat als de overheid Wilders de ruimte blijft geven, hij dat wel van plan is. ,,Negentig procent van Nederland was tegen het plan van Wilders voor de cartoonwedstrijd. En de overheid houdt het dan niet tegen? Dan doe ik nog ergere dingen tegen Nederland, dan zal ik met Wilders zelf afrekenen. Ik wil niet dat mijn religie beledigd wordt!” De kans dat S. op korte termijn vrij komt, is nihil.

Hij vroeg ook aan de rechter hoe het kan dat de overheid Wilders niet stopte. Jawed S.: ,,Ik snap niet waarom dat mogelijk is. Waarom krijgt hij die ruimte van de overheid?” De rechter wilde daar niet met hem over in discussie gaan: ,,Daar gaat u van ons geen antwoorden op krijgen. Maar als u er in de gevangenis met iemand over wil praten, bijvoorbeeld de reclassering, dan kan dat.”

De advocaat van de slachtoffers vroeg vanochtend of het rapport dat is opgesteld door het Pieter Baan Centrum naar de slachtoffers verzonden kon worden, zodat zij meer duidelijkheid krijgen over de beweegredenen van Jawed S. De rechter willigt dat verzoek niet in omdat het om zeer privacy-gevoelige gegevens gaat.

De slachtoffers zijn twee Amerikanen van Eritrese afkomst. Ze waren in Amsterdam op doorreis naar een huwelijk van een familielid in Duitsland. Een van de twee werd in zijn nek gestoken en zit sinds de aanslag in een rolstoel. Hij kan niet meer werken en moet drie keer per week naar de fysiotherapeut. ,,Dat wordt op een gegeven moment niet meer vergoed, mijn cliënt maakt zich daar zorgen over”, aldus de advocaat van de slachtoffers. Met de andere man, die in zijn arm werd gestoken, gaat het inmiddels wat beter. Ze zijn beiden van plan om naar de inhoudelijk zitting van de zaak, waarschijnlijk aan het eind van de zomer, te komen.


De Gelderlander
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71251
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Mogelijk terroristisch motief bij steekincident Amsterdam Centraal

Berichtdoor Ariel » Wo Jul 17, 2019 1:14 am

Het blijkt in Nederland moeilijk om de laatste steen te vinden
Want...Zijn de beelden van de aanslagpleger Amsterdam Centraal toevallig, heel toevallig gewist?
Gewist door een „blunder”.
Dat is toevallig...

Opnames van telefoongesprek van Teeven en Van Rey?
De apparatuur deed het niet! Ook toevallig.

De man die op CS inreed op toeristen? Alle camera's stonden toen ook heel „toevallig” uit

Net zo toevallig als de radarbeelden van het neerhalen MH17. Alle radars waren toen heel toevallig in onderhoud en uit!

Fotorolletje Sebrenitsa? Zoekgeraakt. Ook toevallig.

Beelden aanslagpleger CS gewist door blunder

Het moment waarop Jawed S., die twee toeristen neerstak op het Centraal Station, wordt neergeschoten door een agent, is wel gefilmd door een bewakingscamera, maar de beelden zijn niet veiliggesteld.

Ruben Koops16 juli 2019, 14:16
Rechercheurs hebben van één cruciale camera, die gericht staat op de incheckpoortjes, de beelden opgevraagd tot vlak voor het incident, waardoor de minuten daarna automatisch gewist zijn. Dat meldde het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag tijdens een regiezitting in de zaak tegen S.. De Afghaanse man wordt twee keer poging tot moord met een terroristisch motief ten laste gelegd.

Op 31 augustus stak hij twee Amerikaanse toeristen neer met een mes, een van de twee slachtoffers raakte hierdoor blijvend gehandicapt.

Op de bewuste ochtend arriveerde Jawed S. om 11:15 uur in Amsterdam met de ICE uit Duitsland. Tussen zijn aankomst en de aanslag zit ongeveer drie kwartier. In deze periode heeft S. rondgelopen op het CS en is hij ook naar buiten gelopen, het Stationsplein op. Waarom hij dit deed is niet duidelijk. Uiteindelijk liep S. kort voor 12.00 uur weer naar binnen om even later in te steken op twee toeristen die met de rug naar hem toe stonden. Enkele seconden na de aanslag werd S. neergeschoten door agenten van de Amsterdamse politie, die hem al in de gaten hadden.

Blunder
De steekpartij is te zien op camerabeelden, maar beelden waarop te zien is dat S. wordt neergeschoten zijn wel opgenomen, maar niet veiliggesteld. Volgens de advocaat van S., Simon van der Woude, is dit een blunder. De beelden zouden namelijk uitsluitsel kunnen geven over de vraag of S. wel wegvluchtte en of het dus nodig was om hem neer te schieten. De agent die S. neerschoot wordt volgens het OM overigens niet vervolgd, omdat er sprake was van noodweer.

Naar eigen zeggen kwam Jawed S. tot zijn daad uit woede om de islamkritiek van PVV-leider Geert Wilders. Hij heeft tot op heden geen spijt betuigd en zei eerder zelfs dat hij de aanslag opnieuw zou plegen.

Begin september vindt de inhoudelijke behandeling van de zaak plaats, in aanwezigheid van de slachtoffers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten