Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Do Sep 27, 2018 8:34 pm

Terroristische aanslag verijdeld'

In Arnhem en Weert zijn donderdag bij een gecoördineerde actie van de politie zeven mannen aangehouden. Het gaat daarbij om drie Arnhemmers, een man uit Huissen, twee mannen uit Rotterdam en een man uit Vlaardingen.

De mannen zouden een grote terroristische aanslag voorbereiden in Nederland, aldus het Openbaar Ministerie. Die is daarmee verijdeld. Bij de invallen werden vijf handvuurwapens gevonden.

De politie kreeg zicht op een groep rond een 34-jarige Arnhemmer van Iraakse afkomst. Die man werd in 2017 veroordeeld omdat hij wilde uitreizen naar Syrië. De groep bestaat uit mannen in de leeftijd van 21 tot 34 jaar oud. Volgens informatie van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) zou 'de groep een aanslag willen plegen op een groot evenement in Nederland en veel slachtoffers willen maken'.

De politie heeft ook een inval gedaan in de Kennedystraat in Huissen. Daar woont een Koerdisch gezin, zeggen bronnen uit de buurt. Vader zit in een scootmobiel. Het gezin heeft een aantal kinderen. Onduidelijk is wie er opgepakt is. Het gezin zou vorige week nog op het buurtfeest zijn geweest. Moeder had daar Koerdische hapjes meegenomen. Het gezin wordt gekenschetst als 'hartstikke aardig'.

Volgens het OM waren de mannen op zoek naar AK47’s, handvuurwapens, handgranaten, bomvesten en grondstoffen voor een of meer (auto)bommen. Zij zochten mogelijkheden om met die wapens te trainen. Omdat het vermoeden bestond dat de mannen al ver waren gevorderd met hun plannen besloot het OM tot actie over te gaan en de invallen te doen.

De zeven aangehouden verdachten zitten in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In Arnhem werden invallen gepleegd in woningen aan de Stedumhof, in de Doeffstraat en de Volkerakstraat. Op de Stedumhof werd de deur geforceerd en zijn rookbommen naar binnen gegooid. Ooki op andere plekken zijn knallen gehoord.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad en terrorisme dreigings monitor.

Berichtdoor Ariel » Do Sep 27, 2018 8:39 pm

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus noemt de arrestaties van de zeven mannen die een terroristische aanslag wilden plegen 'goed nieuws', en ik vermoed dat de jongemannen over 14 dagen weer vrij buiten lopen omdat er geen bewijs is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 12:40 am

Verdachten verbleven op vakantiepark Weert

De terrorismeverdachten die donderdag in Weert zijn opgepakt, verbleven daar op een vakantiepark. Dat zei burgemeester Jos Heijmans donderdagavond in tv-programma Pauw. „Ze wonen niet in Weert. Ze komen ook niet uit Weert, gelukkig, zeg ik als burgemeester.”

Heijmans zei dat in zijn gemeente zeven verdachten waren opgepakt. Dat is echter het totale aantal arrestanten, herhaalde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Niet alleen in Weert, maar ook in Arnhem verrichte de politie aanhoudingen. „Ik denk dat het een misverstand is.”

De burgemeester van de Limburgse plaats werd op de dag van de politieactie zelf geïnformeerd, vertelde hij.

In Weert gaat vrijdag een grote kermis van start, maar politie en OM benadrukken dat er geen enkele aanwijzing is dat de verdachten het daarop hadden gemunt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 12:43 am

’Ze gebruikten grof geweld bij inval’

De grootscheepse politie-inval in een woning in de Arnhemse wijk Presikhaaf heeft tal van omwonenden op de been gebracht. Vooral groepjes jongeren staan na te praten over wat ze zojuist hebben gezien.

“Met een noodgang kwamen de auto’s aanrijden. Pas toen de deuren van de wagens open gingen, zagen we dat het politie was. Ze hadden ook bivakmutsen op,” vertelt een aantal jongeren op de straathoek van de Volkerakstraat.

„Meteen forceerden ze met grof geweld de voordeur van een rijtjeshuis. In totaal waren er wel twintig agenten bij.”

Ook in café de Gastronoom praten bezoekers alleen nog maar over de inval. „Het was spannend om te zien. Dit maak je niet vaak mee. Zoiets zie je alleen maar in films. En nu gebeurt het bijna in je achtertuin. Dit moet echt wel om een serieuze terroristische aanslag gaan,” zegt een wijkbewoners.

Niemand kende de bewoners van het bewuste pand echt. „Hij was een onopvallende man, die wel eens bezoek kreeg. Niets bijzonders, dachten we altijd. Nu hij is gearresteerd moet er wel degelijk iets aan de hand zijn geweest. Maar we wisten niet eens dat hij uit Irak kwam.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 12:45 am

Ach ja... :rolleyes: „Het waren lieve mensen”, zegt één van hen. „We hebben ze nog babykleertjes gegeven.”
Zo zie je maar dat ook lieve moslims een aanslag kunnen plegen.

Invallen Rotterdam schokken buurt: ’Gebedsmuziek uit zijn autoradio’

Een inval in een woning aan de Junolaan in de Rotterdamse wijk Hillegersberg-Schiebroek gaat de buurt niet in de koude kleren zitten. Een antiterreureenheid viel daar donderdagavond binnen, als onderdeel van een landelijk onderzoek naar terreur.

Nadat agenten van een speciaal team rond 18.30 uur binnenstormden en het huis uitvoerig doorzochten, wordt later op de avond langzaam meer bekend over de reden van hun bezoek.

De inval in Hillegersberg-Schiebroek is onderdeel van de landelijke actie tegen terreur van donderdagavond, waarbij zeven mannen werden opgepakt in Arnhem en Weert. Twee verdachten komen uit Rotterdam en één uit het nabijgelegen Vlaardingen. Waarschijnlijk gaat het om mannen die aan de Junolaan en de nabijgelegen Herastraat woonden, waar de politie invallen deed.

Baby
Twee buurvrouwen reageren geschokt. „Er woonde een jong stel met een baby”, vertelt één van de aangeslagen dames, die niet met haar naam genoemd wil worden. „Zij was een jaar of twintig, hij een paar jaar ouder”, schat de buurvrouw. „Ze droeg een nikaab. Hij heeft een baard. Ze spraken perfect Nederlands. Die vrouw bleef thuis om voor het kindje te zorgen. De man was vaak weg, maar ik heb geen idee of hij werkte of wat hij deed.”

Dat de man mogelijk een terroristische aanslag wilde plegen, komt als een klap voor de vrouwen. „Het waren lieve mensen”, zegt één van hen. „We hebben ze nog babykleertjes gegeven.”

Lange baard
Ook in de erachter gelegen Herastraat zijn buren geschrokken dat er mogelijk een terrorist in hun wijk woonde. Over de bewoner van het doorzochte huis vertellen ze: „Daar woonde een alleenstaande man, sinds een jaartje ongeveer. Hij had een lange baard en droeg vaak een djellaba. Hij ging veel om met die man van hierachter, waar ze ook zijn binnengevallen. We groetten elkaar wel, maar voor zover ik weet had niemand veel contact met hem.”

De buren herinneren zich nog dat de man regelmatig de straat in kwam gescheurd, terwijl er harde gebedsmuziek uit de speakers van zijn autoradio kwamen. Daar voelden ze zich toen al niet erg prettig bij. Eén van de buurvrouwen voelt zich niet meer veilig in de wijk. „Alleen nog in mijn eigen huis.”

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 12:51 am

Spil in aanslagplan is eerder veroordeelde Hardi N.

De spil in het aanslagplan waar de AIVD een stokje voor heeft gestoken, is de Arnhemse Irakees Hardi N. Hij is vorig jaar veroordeeld voor een poging om naar het kalifaat te gaan.

Hardi hoorde tot een groep Arnhemse jihadisten waarvan een deel wel en een deel niet in Syrië terecht is gekomen. De thuisblijvers maakten geldbedragen over naar de broeders die de oversteek wel met succes hadden gemaakt. Een van de jihadi’s in Syrië is de Arnhemse rapper Marouane B. Een andere Arnhemmer uit de groep, Abdelkarim el A., stuurde een video via Facebook uit het strijdgebied, waarin hij opriep tot een ’stevige daad tegen de Nederlandse overheid’ omdat Nederland Amerika steunde in de strijd tegen IS.

Volgens de politie zou ’de groep een aanslag willen plegen op een groot evenement in Nederland en veel slachtoffers willen maken’. In Arnhem en Weert zijn donderdag zeven mannen aangehouden in een gecoördineerde actie van de politie. Het gaat daarbij om drie Arnhemmers, een man uit Huissen, twee mannen uit Rotterdam en een man uit Vlaardingen.

Dat de politie een grote aanslag in Nederland heeft voorkomen, lijkt het grootste succes van de AIVD in jaren. Een aantal van de verdachten was wel al jaren op de radar van de dienst. Ze konden daardoor goed worden gevolgd.


Wilders
Rond de zaak van Hardi N. was enige ophef omdat hij in 2014 op vrije voeten bleef in afwachting van zijn hoger beroep. Hij mocht rondlopen met een enkelband. Geert Wilders reageerde boos op dat bericht. N. moest na zijn veroordeling ook spreken met een islamitisch theoloog over zijn geloof.

N. verklaarde tegenover zijn rechters dat hij weeskinderen ging helpen in het gebied in Syrië dat in handen was van Jabhat al-Nusra. Justitie geloofde dat niet, omdat de mannen over WhatsApp dingen zeiden als ’dan zie ik je op het slagveld’. Ze maakten een ’boodschappenlijst’ voor de reis.

„Facebook aanmaken, Skype aanmaken, WhatsApp hebben, paspoort/ID-kaart verlengen opnieuw aanvragen als smoes gestolen/kwijt, uitschrijven bij gemeente ’studeren bij familie of zo’, ziekenfonds en die dingen stopzetten, diarreepillen meenemen, stevige winterjas, boots, broeken, smartphone, ibuprofen, paracetamol, Niveacrème, thermokleding, veel geld.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 10:21 am

Terreurverdachte maakte foto’s op basis F-16’s

De jongste van de betrokkenen bij de verijdelde terreuraanslag waarvoor de politie gisteren zeven mannen oppakte, werd eerder aangehouden omdat hij foto’s maakte op vliegbasis Volkel. Waïl el-A. (21) had toen al een mislukte poging gedaan om af te reizen naar Syrië. Hij bleek toen al een keer veroordeeld voor een mislukte uitreispoging naar Syrië.

IS-sympathisant el-A. uit Rotterdam was donderdag een van zeven mannen die tijdens een grootschalige politieactie zijn opgepakt. Ze worden verdacht van het voorbereiden van een groot terreurplan op een evenement in Nederland. De groep was bezig wapens en bommen in bezit te krijgen.

Waïl el-A. is een vriend van de Arnhemse rapper-jihadist Marouane B., die in Syrië zit. El-A. reisde zelfs naar de Syrische grens om hem daar te ontmoeten. De rapper hoorde tot dezelfde kring van Arnhemse jihadsympathisanten waar ook de donderdag opgepakte Hardi N. in zat. Hardi N. geldt als spil in de terreurzaak rond de gisteren opgepakte groep van zeven.

Mogelijk heeft de groep zich laten inspireren door hun gemeenschappelijke vriend Marouane B. Die dreigde eerder dit jaar dat hij of zijn vrienden aanslagen zouden uitvoeren in Nederland. „Abu Bakr (de oprichter van IS, red.) heeft gezegd om niet meer uit te reizen naar Syrië en Irak, maar om de jihad te voeren in eigen land”, schreef hij in een brief aan De Telegraaf. „Neem wraak namens de onschuldige burgers die zijn gedood door de coalitie, zodat er gerechtigheid plaatsvindt. Voer de jihad in de Benelux (…) door aanslagen te plegen op plaatsen waar agenten, militairen en leden van het Koninklijk Huis komen.”

Waïl el-A. was in mei vorig jaar als grondwerker aan de slag op vliegbasis Volkel toen hij werd opgepakt. Hij was op het laatste moment ingevallen voor een zieke collega en daardoor waarschijnlijk door de beveiliging geglipt. De marechaussee zag hem foto’s maken, vond dat hij zich verdacht gedroeg en trok de naam na. Tot hun verbazing bleek de man een strafblad te hebben voor een poging naar Syrië te reizen, waarvoor hij twee jaar cel had gekregen. Het OM onderzocht de foto’s die Waïl had gemaakt en trok de conclusie dat de grondwerker niets illegaals had gedaan. Zijn advocaat vond dat de zaak ’helemaal nergens over gaat’.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18857
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor King George » Vr Sep 28, 2018 10:55 am

Wie zijn er nou eigenlijk verknipter? Die Moslims of die rechters?


Hardi N. zei tijdens zijn proces dat hij naar het gebied waar extremisten van Jabhat al-Nusra destijds de dienst uitmaakten wilde reizen om ‘weeskinderen te helpen’. Het hof geloofde dat niet, onder meer omdat hij tegen een medestander had gezegd: “Dan zie ik je op het slagveld”.

Het hof zag bij de veroordeling ook ‘prille positieve ontwikkelingen’ en besloot daarom een groot deel van de straf voorwaardelijk te maken. Zo liet N. zich bij een kliniek in Arnhem behandelen voor posttraumatische stress-stoornis, ging hij wekelijkse gesprekken over het geloof aan met een door de reclassering aangedragen theologisch deskundige om over zijn puriteinse opvattingen over de islam te praten en herstelde hij de banden met zijn familie.


https://tpo.nl/2018/09/27/terreur-aanhoudingen-weert-arnhem/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38878
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 28, 2018 11:54 am

Afbeelding
Van Kinsbergenstraat in Arnhem.

Afbeelding
Roompotstraat in Arnhem.

Video: https://twitter.com/PolitieLE/status/1045399436350943235
Kijk op 0:20 en je ziet een Keystone Kops scène.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 12:04 pm

Wonen er nog blanke Arnhemmers in die wijk? :shock:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 12:06 pm

'Mijn zoon opgepakt? Dat geloof ik niet'

De invallen in woningen in Arnhem en Huissen zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Met harde knallen vielen speciale arrestatie-eenheden de woningen binnen. ,,Mijn neefjes hebben het allemaal gezien en zijn zich rot geschrokken’’, zegt een vrouw met een hoofddoek in de Arnhemse wijk Presikhaaf.

Voorzichtig drukt een man met twee vingers de deur die op een kier stond verder open. Als de deur van de woning aan de Driepoortenstraat bijna open is, hoort hij een agent roepen dat hij niet naar binnen mag. Hij heeft daar niets te zoeken. Van de opmerking dat zijn ex-vrouw en kinderen daar wonen, worden de agenten niet warm of koud. Hij mag niet naar binnen.

,,Ik weet niet wat er is gebeurd, ik weet helemaal niets’’, zegt de man die zijn naam niet wil noemen. ,,Opgepakt? Mijn zoon? Nee. Waarom?’’

Het ongeloof bij de man wordt alleen maar groter als hij hoort dat zijn zoon mogelijk betrokken is bij een terroristische aanslag ergens in Nederland, die hij samen met zes anderen zou hebben beraamd. De zes komen uit Arnhem, Huissen, Rotterdam en Vlaardingen. Net als zijn zoon zijn ze gisteravond in Arnhem, Weert en Huissen opgepakt.

,,Ik geloof niet dat hij daar iets mee te maken heeft. Ik heb wel eens discussies met hem over het geloof, maar dit, nee dat geloof ik niet. Het is een heel aardige jongen. Nooit met de politie in aanraking geweest
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18857
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor King George » Vr Sep 28, 2018 12:17 pm

De eeuwige ontkenningen en het eeuwige in de slachtofferrol kruipen in de Islam. Herkenbaar?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Eliabe » Vr Sep 28, 2018 1:17 pm

Ariel schreef:Wonen er nog blanke Arnhemmers in die wijk? :shock:

Weinig. :sheik: :muslima:
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Eliabe » Vr Sep 28, 2018 1:24 pm

Alle lijntjes wijzen weer naar Arnhem, even dé jihadstad van Nederland.
Arnhem is al jarenlang een van de jihad-hotspots van Nederland. Ook sinds gisteravond leiden alle lijntjes weer naar die stad.
Een zwaarbewapend arrestatieteam trok een groep mannen uit een auto. In de lucht hing een helikopter. Agenten doorzochten meerdere woningen. Arnhem was gisteren dé jihadstad van Nederland.

De stad leek lang een beetje een vreemde eend in de bijt. De Nederlandse jihadi’s die naar Syrië reisden, kwamen voornamelijk uit de Randstad: Den Haag, Delft, Zoetermeer. Tot in de loop van 2014 duidelijk werd dat er ook in Arnhem een jihadistisch netwerk was ontstaan, dat bestond uit jongeren die niet alleen in een moskee samenkwamen, maar ook in flats.

Oproep tot aanslag
Opeens bleken ook meerdere Arnhemmers afgereisd te zijn naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij jihadistische groepen als IS of Jabhat al-Nusra, het toenmalige Al Qaeda-filiaal in Syrië. Een van hen, Abdelkarim el Attrach, zette daar een filmpje op internet. Voor de rokende puinhopen van een door een luchtaanval verwoest gebouw riep hij op tot een aanslag in Nederland.
Die aanslag lijkt er nu bijna te zijn gekomen. Gepleegd door een Arnhemse groep mannen die op meerdere manieren gelinkt is aan de jihadist van het filmpje. Sowieso leiden alle lijntjes van gisteren naar Arnhem.

De politie meldde gisteren drie Arnhemmers te hebben opgepakt. Spil van de groep zou de 34-jarige Hardi N. zijn, een geboren Irakees die ook al in de dossiers van 2014 opduikt. Hij wordt dan, samen met een andere Arnhemmer, tegengehouden op weg naar Syrië. Hij zou er weeskinderen gaan helpen, zei hij. Maar de rechtbank dacht dat hij naar Jabhat al-Nusra wilde en veroordeelde hem tot 18 maanden cel. In hoger beroep werd dat 24 maanden, waarvan 23 voorwaardelijk.

Afgeluisterd
Die veroordeling is deels gebaseerd op een, door politie of geheime dienst, afgeluisterd gesprek in een auto waarin twee mannen praten over het plannen van een reis naar Syrië. Een van die mannen is Hardi N., de andere naam - Morat M. - dook gisteren plots ook op in het onderzoek naar de verijdelde aanslag. Dezelfde naam die op de brievenbus staat van een door de politie onderzocht huis in Vlaardingen. Of M. ook vastzit, is nog niet zeker.
Op een andere brievenbus, van een van de huizen die gisteren werden doorzocht in Rotterdam, staat de naam van Wail A., ook een Arnhemmer en ook veroordeeld voor een poging tot afreizen naar Syrië. En later nog een keer opgepakt op vliegbasis Volkel. Hij was er na zijn vrijlating aan het werk via een uitzendbureau, maar werd opgepakt toen hij een selfie maakte met een F16 én zijn naam in een terreurdossier bleek te staan.

Wail A. wilde in 2015 naar Syrië samen met Nadeem S. In het huis van die laatste werd gisteren ook een inval gedaan. Het is niet duidelijk of hij ook vastzit, maar het is niet onwaarschijnlijk. In de rechtszaak tegen Wail A. en Nadeem S. ontkenden de twee dat ze zelf naar Syrië wilden. Ze zouden alleen maar een vriend hebben willen ophalen die juist weg wilde uit Syrië. Lang wilden ze niet zeggen wie dat was, maar in hoger beroep vertelden ze het wel. Het ging om Marouane B., beter bekend als de rapper Maru One. Jawel, ook een Arnhemmer die op jihad naar Syrië is gegaan.
https://www.gelderlander.nl/dossier-aan ... ~a2ab040d/
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 2:47 pm

Poolse moeder, en Egyptische vader...Waarom wonen die mensen in Nederland. Wat mankeert er aan Polen of Egypte?

'Mijn opgepakte zoon Amir is niet geradicaliseerd', zegt Arnhemse moeder

Een moeder uit de Arnhemse wijk Presikhaaf zegt dat haar 18-jarige zoon een van de terreurverdachten is die gistermiddag werden opgepakt. Ze is zich rot geschrokken. Met betraande ogen vertelt ze in de deuropening hoe haar huis gistermiddag ineens vol stond met politie.

"Ze zeiden niet waarvoor ze kwamen en namen Amir mee. Ik heb geen idee waar hij is." De van oorsprong Poolse vrouw heeft nooit vermoed dat haar 18-jarige zoon zich met terrorisme bezighield, zegt ze.

Vroeger ging hij naar de moskee, nu niet meer. "Hij is niet geradicaliseerd. Hij wilde wel een goede gelovige zijn." Amir heeft zijn moeder ook nooit laten merken dat hij negatief staat tegenover de Nederlandse samenleving. Amirs vader is van oorsprong Egyptisch, vertelt de vrouw.

"Amir is een hele goede, lieve jongen. Het ging goed met hem. Hij ging zijn rijbewijs halen en het gaat goed met zijn opleiding maatschappelijke dienstverlening. Misschien is hij gehersenspoeld. Ik heb geen idee. Het is afschuwelijk. Het voelt alsof mijn kind is begraven." Ze heeft geen idee waar haar zoon nu is.

De moeder schaamt zich tegenover haar buren en is bang dat de arrestatie van haar zoon een slechte invloed heeft op haar andere kinderen, een jongere dochter en een oudere zoon.

De oudste is rechtenstudent en zat boven te studeren toen de politie het huis binnenviel en zijn broertje Amir meenam. De sporen van de inval zijn nog goed te zien; resten van sloten liggen nog op de grond, vertelt verslaggever Mattijs van de Wiel.

Het OM zei gisteren dat de jongste verdachte 21 jaar is en bevestigt niet dat de 18-jarige Amir is opgepakt.

Ook bewoners van de wijk Presikhaaf, een rustig buurtje met nieuwbouwhuizen met zonnepanelen op de daken, zijn geschrokken. "Ik woon hier nu vijf jaar maar heb nooit iets geks gezien", vertelt een bewoner vlak voor vertrek naar het schoonmaakbedrijf waar hij werkt. Gisteren zag hij ineens agenten met bivakmutsen. "Ik krijg een angstig gevoel van het idee dat hier mogelijke terroristen actief zijn. Vooral voor kinderen."

Een bewoonster stond in de keuken toen haar zoontje tegen haar zei 'mama, er is overal politie'. Ik dacht wat gebeurt er hier?! Ik keek om de hoek en het leek met al die agenten en politiewagens wel of ik in Amerika was! Toen hoorde ik over IS en aanslagen ofzo. Vreselijk."

Ze zijn heel vriendelijk en aardig, zeggen altijd goedendag. Nu gebeurt dit ineens, dan sta je met je oren te klapperen.

Een derde komt met zijn hond naar beneden uit een galerijflat van vier verdiepingen. "We hadden gisteren heel goed uitzicht. Ik zie die jongens vaak. Je ziet niet aan ze dat het Syriëgangers zijn. Ze zijn heel vriendelijk en aardig enzo, zeggen altijd goedendag. Nu gebeurt dit ineens, dan sta je met je oren te klapperen." De bewoner schrok van het idee dat het zo dichtbij was. "Maar ze zullen zichzelf niet hier op gaan blazen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 2:48 pm

Met de arrestatie van zeven terreurverdachten donderdag is de concrete dreiging van hun netwerk voorbij. Dat zegt Patricia Zorko, de plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38878
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 28, 2018 3:21 pm

Dat is leven op salafistische wijze, met baard, niqab en de vrouw kwam niet alleen buiten :
Twee buurvrouwen reageren geschokt. „Er woonde een jong stel met een baby”, vertelt één van de aangeslagen dames, die niet met haar naam genoemd wil worden. „Zij was een jaar of twintig, hij een paar jaar ouder”, schat de buurvrouw. „Ze droeg een nikaab. Hij heeft een baard. Ze spraken perfect Nederlands. Die vrouw bleef thuis om voor het kindje te zorgen. De man was vaak weg, maar ik heb geen idee of hij werkte of wat hij deed.”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Eliabe » Vr Sep 28, 2018 3:59 pm

God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4968
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor sjun » Vr Sep 28, 2018 4:51 pm

Niet enkel mislukte acties als bij de strandrellen in Hoek van Holland (waar de burgemeester zelf lekker in bed bleef liggen om uiteindelijk zijn korpschef te slachtofferen) maar ook geslaagde acties als die in het Arnhemse Presikhaaf stralen toch ook af op de conduitestaat van de burgemeester. Daarom bij deze de complimenten naar Mr. Ahmed Marcouch.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 6:22 pm

100 kilo kunstmest gevonden bij terreurverdachten, mogelijk voor autobom

Bij de zeven verdachten die donderdag zijn opgepakt vanwege het plannen van een aanslag, zijn onder meer aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen voor explosieven voor bomvesten gevonden en 100 kilo kunstmest, dat geschikt is voor het maken van een autobom. Deze spullen zijn in beslag genomen bij doorzoekingen van de huizen van de verdachten.

Kunstmest is een geliefd product bij terroristen of andere criminelen die zelf bommen maken. Kunstmest bestaat gedeeltelijk uit ammoniumnitraat, dat vrij gemakkelijk explosief kan worden gemaakt door het te mengen met andere stoffen. De Noorse massamoordenaar Anders Breivik gebruikte een autobom met kunstmest die hij in 2011 in het regeringskwartier van Oslo tot ontploffing bracht. Daardoor kwamen acht mensen om het leven.

De mannen, tussen de 21 en 34 jaar, werden opgepakt in Arnhem en Weert. Drie verdachten komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Vlaardingen en een uit Huissen. De zeven blijven langer in voorarrest zitten, is vrijdag besloten. Ze zitten nog in beperkingen, dat wil zeggen dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Woensdag wordt er opnieuw gekeken naar hun voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie gaat de rechter-commissaris dan vragen de mannen nog eens veertien dagen in hechtenis te houden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15623
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Sep 28, 2018 6:28 pm


Verdachten? Vroeger werden dit soort gevaarlijke explosieve menselijke elementen bij een dergelijke confrontatie direct neergeschoten. We moeten dit soort lieden uitroeien. Of wil Rutte dat niet vanwege zijn begripvolle zachtaardige karakter dat de Islam te allen tijde het voordeel van de twijfel geeft. EEN REGELRECHTE RAMP en een valkuil voor onze beschaving. Islam is vies, smerig en heeft de laatste honderden jaren aangetoond niet te willen leren. Men wacht op de tijd dat het onnadenkende Islamitische domme neukvolk in de meerderheid is met een potentieel aan achterlijke verdorven en verloren kinderen die vasthouden aan de revenuen van de walgelijke sadistische pedofiele profeet.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 28, 2018 8:26 pm

Hoe kom je als terrorist aan 100 kilo kunstmest?

Duur is het niet, kunstmest. Voor een paar tientjes heb je 100 kilo in je achterbak liggen. Een groter obstakel: als particulier is het lastig om aan kunstmest te komen met een hoge dosis ammoniumnitraat. De verkoop is namelijk aan strenge regels gebonden.

Dat is niet voor niets. Kunstmest met veel ammoniumnitraat - vooral de variant kalkammonsalpeter is gewild - is in het verleden regelmatig als een belangrijk bestanddeel van bommen gebruikt bij het plegen van aanslagen.

Geen signalen
Reinier Gerrits van belangenorganisatie Meststoffen Nederland schrikt als hij hoort van het nieuws van de bij de terreurverdachten aangetroffen partij kunstmest (om welke variant het gaat is overigens niet bekend).

,,Ik heb de laatste weken geen signalen gehad van verdachte transacties. We zijn hier zeer alert op. Producenten en groothandels mogen in Nederland alleen kunstmest leveren aan bij de Stichting Minerale Meststoffen Distributie geregistreerde partijen.''

Verdachte transacties moeten door producenten en groothandels bovendien worden gemeld bij het Meldpunt Verdachte Transacties Chemicaliën. Ook boeren kunnen daarmee bellen als ze denken dat er iets niet klopt. In 2014 werd er eens 1200 kilo gestolen van een boerenerf in het Groningse Kloosterburen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Za Sep 29, 2018 10:47 am

Nieuwe lichting jihadi's bedreigt ons land

Experts waarschuwen voor een nieuwe lichting jihadisten die ons land bedreigen: degenen die uit de gevangenis komen. Hun veroordeling heeft lang niet altijd gezorgd dat hun denkbeelden veranderen.

In totaal drie van de zeven verdachten die een grote terroristische aanslag in Nederland beraamden zaten eerder vast, omdat ze hebben geprobeerd naar Syrië uit te reizen. Experts verwachten dat we vaker zullen zien dat veroordeelde jihadisten opnieuw tegen de lamp lopen of het daadwerkelijk plegen van aanslagen. ,,Hoe pijnlijk dat ook is,’’ zegt onderzoeker Bart Schuurman.

Hoofdverdachte Hardi N., die opvallend genoeg in het verleden cipier was, werd niet alleen veroordeeld tot een deels voorwaardelijke celstraf. De rechter oordeelde ook dat de 34-jarige Arnhemmer gesprekken over zijn geloof moest voeren. Daarnaast zou hij gedurende zijn proeftijd van drie jaar een forensisch psychiatrische behandeling moeten volgen.

Nu zijn bij de aanhoudingen van hem en zijn mede-verdachten na een waarschuwend bericht van de AIVD niet alleen vijf vuurwapens aangetroffen, maar ook grote hoeveelheden grondstoffen voor explosieven voor bomvesten, werd gisteren duidelijk. Daarnaast hadden de verdachten 1200 kilo kunstmest tot hun beschikking, mogelijk om een autobom te maken.

Andere gedachten
Binnenkort buigt Omar Ramadan van het Radicalisation Awareness Network zich met Europese ministers en gevangenispersoneel over de op handen zijnde vrijlating van jihadisten. ,,We moeten in de gevangenis vanaf dag één aan de slag om deze mensen op andere gedachten te brengen, ook al zal dat in niet alle gevallen lukken.’’

De weg die naar de radicale Islam leidt is immers even grillig als de weg terug, benadrukt Ramadan. Radicalisering kan plaatsvinden om veel verschillende reden. Een sterke ideologische overtuiging, het willen vechten tegen onrecht, maar ook het vinden van een thuis bij gelijkgestemden. Een slechte thuissituatie, psychische problemen: heel verschillende persoonlijke omstandigheden kunnen leiden naar dezelfde ideologie.

Trigger
Dat betekent ook dat er niet één methode is om iemand te deradicaliseren. Door de trigger te vinden en daar op in te spelen, kan het proces worden omgedraaid. Een ideologische overtuiging kan wellicht met behulp van een Islamgeleerde worden getackeld, psychische problemen worden behandeld, of aan de thuissituatie worden gewerkt. Maar garanties? Die zijn er niet. ,,Toch evalueren we ook verschillende exitprogramma’s, om te kijken naar de resultaten. Verschillende manieren kunnen in verschillende gevallen worden ingezet.’’

Dat de problematiek in heel Europa wordt gevoeld blijkt ook wel uit een eerdere waarschuwing van de denktank voor veiligheidsvraagstukken Globsec al dat heel Europa de consequenties daarvan zal voelen. Zij worden bestempeld als nieuw veiligheidsgevaar, dat zich vanaf 2023 openbaart, kijkend naar de celstraffen die in Europa worden uitgedeeld. Nederland geldt als laagst straffend land, blijkt uit een onderzoek naar veroordelingen in zeven landen, met een gemiddelde van 36 maanden. Frankrijk deelt de hoogste straffen aan jihadisten uit. Daar verdwijnen ze gemiddeld 86 maanden achter de tralies.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Za Sep 29, 2018 1:47 pm

Goshie..Wat zijn we toch een lief landje. :heart:

Buurt troost ouders terreurverdachte met bloemetje en kaartje

,,Het zijn hartstikke goede, behulpzame mensen. Zij wisten van niks’’, zegt één van de buren. Bewoners van de straat leven mee met hun buren, het Koerdische gezin, ouders van een van de terreurverdachten.

De zoon des huizes werd donderdag aangehouden als één van de zeven gearresteerde terreurverdachten.

,,We hebben ze namens de buurt een bloemetje gebracht als troost. De moeder heeft de hele dag zitten huilen. De vader en de moeder hadden geen idee wat hun zoon allemaal uitvoerde’’, zegt de buurman.

Buurtfeest
Het Koerdische gezin maakt volgens Derksen echt deel uit van de buurt. ,,Laatst hadden we een buurtfeest toen hebben ze ook met van alles geholpen.’’

Het gezin bedankt de hele buurt voor de bloemen en het kaartje. 'Dit maakt het allemaal ietsjes minder pijnlijk.'

Eerder vandaag bezocht burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard het gezin.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71878
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Za Sep 29, 2018 5:44 pm

Broer terreurhoofdverdachte Hardi N.: 'Het is allemaal lariekoek'


Spoiler! :
Hoofdschuddend komt hij naar buiten, de broer van hoofdverdachte Hardi N. ,,Ik wil helemaal niets zeggen", brandt hij meteen los. ,,En ik heb het liefst dat je hun ook met rust laat", zegt hij, wijzend naar het appartement waar hij zojuist uit is gekomen. Voor hij wegfietst, is 'het is allemaal lariekoek', het enige wat hij nog kwijt wil, doelend op de aantijgingen aan het adres van zijn broer.

In het appartement aan de Arnhemse Valckenierstraat woont Hardi N. Donderdag aan het eind van de middag viel de politie hier met groot machtsvertoon binnen. Volgens buurtbewoners stormden uit zeker 8 of 9 geblindeerde busjes zwaarbewapende mannen om Hardi in te rekenen. De verdenkingen aan zijn adres zijn dan ook serieus. N. zou de spil zijn in een terreurgroep die vergevorderde plannen had om een grote aanslag in Nederland te plegen. Een groot evenement zou het doelwit zijn. Bij de huiszoekingen in Arnhem, Huissen, en andere plekken in het land, zijn vuurwapens, grondstoffen voor bomvesten, en 100 kilo kunstmest gevonden, om een autobom van te maken. De zeven verdachten blijven voorlopig vastzitten.

Nu, een dag nadat de politie hier binnenviel, is in het appartement van N. in ieder geval nog een vrouw aanwezig. Over de intercom geeft zij aan ook geen antwoord te willen geven op vragen. Omwonenden hebben daar minder problemen mee. Ze zijn, op z'n zachtst gezegd, niet bepaald positief over de 34-jarige N. ,,Hij is stug en erg op zichzelf", zegt een vrouw, die niet met haar naam in de krant wil. ,,Het liefst spuugde hij voor je op de grond", zegt een ander. Sinds een jaar of twee woont N. in het appartement, weten ze. ,,En we hadden geen idee dat het een terrorist is." De vrouwen zijn in ieder geval erg geschrokken. ,,Vannacht werd ik zwetend wakker. Ik vertrouw niemand meer. Nu is iedereen verdacht."

Ook verderop in de straat weinig positieve woorden over de hoofdverdachte. Wat opvalt: net als in het binnengevallen huis in Huissen, zeggen omwonenden dat ook de geboren Irakees veel nachtelijk bezoek kreeg. Mannen in lange jurken, met baarden. ,,Niet dat we willen oordelen op uiterlijk", zegt een buurtbewoner ,,maar mijn moeder heeft altijd gezegd: 'dit is niet pluis'." De man vindt dat het rechtssysteem gefaald heeft, door de verdachten zo ver te laten komen. ,,N. is eerder gepakt en veroordeeld. Het is typisch Nederland, dat-ie zich van z'n beste kant laat zien, een masker opzet, en zo het Nederlandse rechtssysteem in het ootje neemt."

Op de andere adressen in Arnhem waar invallen zijn gedaan, is niemand thuis. Gordijnen zitten potdicht. Familieleden van de verdachten hebben elders onderdak gezocht. Aan de Van Kinsbergenstraat wijst alleen een flinke buts in de voordeur nog aan het grove geweld dat donderdag is gebruikt om binnen te komen. Buurtbewoners hier, aan de Stedumhof, en aan de Driepoortenweg zeggen hetzelfde als die aan de Valckenierstraat: shock overheerst. Aan de Stedumhof gaat dat gepaard met verbazing, omdat het gezin dat daar woont zo geliefd is. ,,Het zijn heel goede mensen, ik ken ze al jaren", zegt een vrouw. ,,Het is triest", zegt een man, ,,want kennelijk weet je gewoon niet wie je buren zijn."

Voor de vader van de 18-jarige verdachte Amir B. is de shock net zo groot. ,,Het zijn klootzakken, die jongens die mijn zoon hebben beïnvloed", zegt de man naar aanleiding van de politie-inval in het huis van zijn ex aan de Driepoortenweg. Hij heeft slecht geslapen en begrijpt nog steeds niet goed hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Donderdagmiddag vlak voor de inval was hij nog bij zijn zoon en ex-vrouw thuis. ,,Ik wilde mijn mobiele telefoon opladen, terwijl ik boodschappen ging doen. Mijn ex moest ook naar de supermarkt. Ze zei nog tegen Amir dat er een pan eten op het vuur stond. Hij moest het na enkele minuten uitzetten." Het huiselijke tafereel wordt nog geen uur later ruw verstoord door een beuk op de deur en een arrestatieteam dat door de krappe gang de woning binnendringt. ,,Mijn ex-vrouw is er helemaal kapot van. En ik ook. Mijn mooie, lieve jongen, meegenomen door de politie."

Michael Jackson
Een normale jongen was Amir. Gek op Michael Jackson. ,,Hij deed alles na van Michael Jackson. Hij oefende net zo lang tot hij alle pasjes kon nadoen en dat kon hij goed."

Moslims mogen niet doden, mogen geen geweld plegen
Ook bij voetbalclub Esa in Rijkerswoerd blonk hij volgens zijn vader uit. Na de basisschool ging hij naar het Olympus College in Arnhem-Zuid. In die periode ging het ineens bergafwaarts met de jonge Arnhemmer uit Presikhaaf. ,,Hij kreeg de verkeerde jongens die hem beïnvloeden. Je zag hem alleen nog maar met die jongens. Enkele jaren geleden kwam hij met een djellaba thuis. Ik ben woedend geweest, maar zijn besluit stond vast."

,,De mannen die donderdagavond zijn opgepakt, zijn niet gelovig", zegt een bezoeker van de Arnhemse Al Fath-moskee. Het vrijdagmiddaggebed is net afgelopen. De stoep voor de moskee aan de Van Oldenbarneveldtstraat aan de rand van wijk Het Broek stroomt vol met gelovige mannen. ,,Moslims mogen niet doden, mogen geen geweld plegen", vervolgt de man. ,,Dat staat in de koran. Trouwens, dat staat ook in jullie bijbel. Onze geloven lijken meer op elkaar dan je misschien verwacht. Jezus was onze profeet."

Wij geven les
Binnen de muren van de moskee trekken de laatste mannen hun schoenen aan. Voorzitter Mustafa El Massaoudi neemt uitgebreid de tijd om hartelijk afscheid te nemen van de bezoekers. Zo'n 150 tot 200 gelovigen bezoeken wekelijks Al Fath. ,,Ik was in shock toen ik het nieuws hoorde. Ik denk aan de gevolgen voor hun kinderen en andere familieleden", zegt El Massaoudi.

Radicalisering is een groot probleem, weet de voorzitter van de moskee. Samen met de gemeente en andere partners werkt de moskee samen om radicalisering tegen te gaan. ,,Wij geven les aan jongeren. We leren ze dat de weg van de islam de weg van de vrede is. Daar past geen geweld of bloedvergieten in."
De imam heeft tijdens de preek niet stilgestaan bij de invallen van donderdagavond. Daarvoor was het nieuws misschien wel te vers, denkt El Massaoudi.

De mannen die donderdagavond zijn opgepakt, kent de voorzitter van Al Fath niet. De naam van Hardi N. heeft de voorzitter nooit gehoord. De hoofdverdachte zou enkele jaren een geregeld bezoeker van Al Fath zijn geweest. ,,Wij willen zo transparant mogelijk zijn. De moskee is het huis van Allah, maar ook buiten de gebedsuren om verhuren wij de ruimte voor bijvoorbeeld vergaderingen. Dat gaat altijd in samenspraak met het bestuur. Wij controleren alle activiteiten in de moskee."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten