Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 37102
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 29, 2018 8:30 pm

De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Bij de actie waren zo'n vierhonderd mensen betrokken.
https://nos.nl/artikel/2252382-om-terroristische-aanslag-nederland-voorkomen-zeven-mannen-aangehouden.html

Dat is dus 57 man per verdachte.
En dan al dat rechercheonderzoek. Hoeveel manjaren zou dat al gekost hebben?
De Nationale Politie vakbond acht 2000 extra rechercheurs nodig.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68121
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Wo Okt 17, 2018 12:50 am

Het is zo'n lieve jongen, en islam betekent vrede

Gezin aangehouden Huissenaar: 'Eerst Nederland verraden, en daarna zijn familie'

Het gezin van de donderdag opgepakte verdachte uit Huissen is 'compleet in shock' door de arrestatie. Dat zeggen zijn ouders tegen Omroep Gelderland. 'We kunnen niet begrijpen waarom hij dit heeft gedaan. Hij had alles wat hij wilde. Een leuke baan, een hbo-studie, zaalvoetbal en een fijn gezin.' De vader van het gezin vult aan met zijn wijsvinger boven het hoofd: 'Hij heeft eerst zijn land verraden, en toen zijn gezin.'

De verdachte werd donderdag opgepakt bij een inval in de Kennedystraat. De 28-jarige Huissenaar staat goed bekend in de buurt. Afgelopen weekend hielp hij nog mee met de organisatie van Burendag en maakte hij hapjes klaar voor de overbuurvrouw. Ook hielp hij thuis vaak bij het huishouden.

De vader des huizes vocht zelf enkele jaren bij de Peshmerga tegen het leger van Saddam Hoessein en later tegen IS. Daarbij raakte hij zwaargewond, waarna hij naar Nederland vluchtte. De afgelopen jaren is hij in totaal 17 keer geopereerd aan verschillende schotwonden. Voor hem is het onbegrijpelijk dat zijn zoon is aangehouden om radicale denkbeelden. 'Ik ben dit land zó enorm dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. En dan dit...'

Gewaarschuwd
De aangehouden jongen was 'toegewijd en geïnteresseerd' in de islam. 'Maar we hebben nooit gedacht dat een geloofsovertuiging kon leiden tot een idee van een aanslag.' Wel is de aangehouden jongen een keer door zijn familie gewaarschuwd toen hij een lange baard ging dragen. 'We hebben hem verteld wat de waarden van ons gezin zijn, dat je goed moet doen tegen je familie en tegen de wereld.'

Dat hij toch geradicaliseerd lijkt te zijn is ondenkbaar. 'Misschien is hij onder druk gezet door vrienden, maar dat moet hij maar een keer gaan uitleggen. Radicalisme past niet in de islam. De islam is een vreedzaam geloof en zegt niet dat je onschuldigen pijn mag doen of vermoorden. De jongens en meisjes die dit doen hebben een compleet verkeerd beeld van de islam en interpreteren de islam naar hun eigen overtuigingen.'

Opsluiten
Aan de ene kant willen ze graag hun broer en zoon terug uit de gevangenis om te horen wat hem bezielt. Maar de familie wil ook dat er rechtvaardig met hem wordt omgegaan. 'Radicalen maken ons land niet veiliger. Als hij ook zo is dan moeten ze hem langer vasthouden', vinden de ouders van de aangehouden jongen. 'Wij staan voor een veilig land waarin mensen goed samenleven.'

Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard sprak vrijdagmiddag met buurtbewoners over de gebeurtenissen van donderdag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68121
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Ariel » Zo Nov 11, 2018 1:46 am

RTL Nieuws: Terreurverdachte noemde Pride als mogelijk doelwit

Het vermeende terroristische netwerk dat eind september werd opgerold had Pride Amsterdam als mogelijk doelwit. De opgepakte hoofdverdachte zei tegen een politie-infiltrant dat hij tijdens de Pride een aanslag wilde plegen.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van meerdere bronnen. Het plan werd niet uitgevoerd, omdat de verdachten niet over de benodigde wapens beschikten.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil bevestigen noch ontkennen dat de Pride is genoemd, aldus een woordvoerder tegen AT5. Volgens het OM was er geen sprake van een concreet doelwit, omdat de voorbereidingen niet ver genoeg kwamen. 'De verdachten zijn ook na de Pride aangehouden.'

Hoofdverdachte Hardi N. zei begin juli tijdens een ontmoeting met een undercoveragent op het centraal station in Arnhem, dat hij 'het plan had om eind augustus tijdens de Gayparade een aanslag te plegen'. Hierbij zou hij hebben uitgelegd dat hij daarbij meerdere terroristen wilde inzetten met bomvesten en kalasjnikovs.

Een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema zegt geen commentaar te hebben en dat de woordvoering ligt bij het landelijk parket.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37102
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Terroristische aanslag in Nederland verijdeld'

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 11, 2018 11:12 am

Over dat groepje dat klaar werd gestoomd voor de Jihad.
‘Politie regisseerde training terreurgroep in Limburgs vakantiehuisje’
De jihadistische terreurgroep die in september werd opgerold, trainde kort voor de aanhoudingen met politieinfiltranten in een vakantiepark in Limburg. Daarbij kregen vier van de zeven verdachten wapeninstructies en pasten ze bomvesten, meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek en anonieme bronnen.

Eerder was al bekend dat het netwerk met de inzet van politieinfiltranten was opgerold, maar uit het onderzoek van RTL Nieuws komen meer details naar voren over de actie. De training vond plaats op 27 september in een huisje van het vakantiepark Weerterbergen, in Weert. Naast de vier verdachten waren twee undercoveragenten aanwezig, die de training verzorgden. Van tevoren was in het huisje afluisterapperatuur aangebracht, schrijft RTL Nieuws.

De verdachten kregen handvuurwapens en instructies hoe ze deze moesten gebruiken. Er zou niet daadwerkelijk zijn geschoten en de wapens waren onklaar gemaakt. Ook waren er twee onklaar gemaakte kalasjnikovs in het huisje waarvoor de mannen uitleg kregen. De bomvesten die ze pasten, waren volgens de anonieme bronnen leeg.

Pride Amsterdam mogelijk doelwit
Toen de mannen dezelfde dag het vakantiepark met een busje en de onklaar gemaakte wapens verlieten, werden ze overmeesterd door een antiterreurteam. De andere drie verdachten werden opgepakt in Arnhem. Ook deed de politie huiszoekingen in woningen in Arnhem, Huissen, Rotterdam en Vlaardingen. Het OM meldde eerder al dat de groep vermoedelijk van plan was om met kalasjnikovs en bomvesten een aanslag te plegen op een evenement. Verder zouden ze een autobom tot ontploffing hebben willen brengen.

De terreurgoep zou ook gekeken hebben naar de Pride Amsterdam als mogelijk doelwit, meldde RTL Nieuws eerder op zaterdag. Dat plan zou volgens hoofdverdachte Hardi N. niet zijn uitgevoerd omdat ze niet over de nodige wapens beschikten.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/10/politie-regisseerde-training-terreurgroep-in-limburgs-vakantiehuisje-a2754753
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten