Vier terreurverdachten gepakt in Rotterdam, vijfde in Duitsland

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Vier terreurverdachten gepakt in Rotterdam, vijfde in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Za Dec 29, 2018 12:16 pm

Vier arrestaties voor terreur in Rotterdam

In Rotterdam zijn vanmorgen vier terreurverdachten aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.

Direct na de arrestaties zijn er enkele doorzoekingen geweest. Wat dit heeft opgeleverd, is nog onbekend. Het onderzoek gaat de komende dagen door waarbij het accent ligt op nader onderzoek van de aard en omvang van de terroristische dreiging. Daarom doet de politie geen verdere mededelingen.

Agenten kwamen vannacht in actie ondersteund door diverse eenheden van de Dienst Speciale Interventie (DSI).

Meerdere omwonenden melden dat er vannacht een inval is gedaan in een woning in een flat aan de Stresemannplaats in Rotterdam-Ommoord. Een bewoonster van de flat schrijft op Facebook dat er twintig man politie met getrokken wapens op de vijfde etage stonden. Een deur van een woning ligt volgens haar in ‘100.000 stukjes’. Ook aan de Söderblomplaats in Ommoord is een inval geweest. Er zijn laptops, telefoons en andere elektronische apparatuur in beslag genomen.

Afbeelding

Direct na de arrestaties zijn er vijf of zes woning doorzoekingen geweest. Wat dit heeft opgeleverd, is nog onbekend. De inbeslaggenomen goederen worden geanalyseerd. Het onderzoek gaat de komende dagen door waarbij het accent ligt op de aard en omvang van de terroristische dreiging. Vanwege dit nog lopende onderzoek, doet de politie geen verdere mededelingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jihad en terrorisme dreigings monitor.

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 29, 2018 3:18 pm

Nagekomen nieuws over bovenstaande:
Aangehouden terreurverdachte in Rotterdam is Syrische vluchteling
Een van de terreurverdachten die vanmorgen is aangehouden is een Syrische vluchteling. De man werd opgepakt na een inval in een woning aan de Stresemannplaats in Rotterdam-Ommoord.
[...]
. De politie laat weten dat de vier mannen tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en uit niet-westerse landen komen.
https://www.ad.nl/rotterdam/aangehouden-terreurverdachte-in-rotterdam-is-syrische-vluchteling~a58356fd/
In de woning aan de Stresemannplaats waren op dat moment ook twee Syrische vrouwen en kinderen aanwezig.
Een van de Syrische vrouwen weet uit te leggen dat ze vluchtelingen zijn. Zij zegt geen idee te hebben waarom haar man is opgepakt. Ook vertelt ze dat haar computer door de politie is meegenomen. Tot in de keuken ligt puin van de inval. Ze legt uit dat ze uit Syrië komen en moslim zijn. In het huis staat een kerstboom.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 17729
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Jihad en terrorisme dreigings monitor.

Berichtdoor King George » Za Dec 29, 2018 4:01 pm

‪Wie riepen er ook alweer dat het vluchtelingen waren en dat we ze zielig moesten vinden en hen moesten helpen? En dat we ze nodig hebben?‬

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad en terrorisme dreigings monitor.

Berichtdoor Ariel » Za Dec 29, 2018 5:04 pm

Mahalingam schreef:. Ze legt uit dat ze uit Syrië komen en moslim zijn. In het huis staat een kerstboom.


Geen zorgen. Dan komt het wel goed. Als er een kerstboom in huis staat dan doet de man geen vlieg kwaad.

Morgen is de Syrier weer vrij, met excuses
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Jihad en terrorisme dreigings monitor.

Berichtdoor Ariel » Za Dec 29, 2018 5:07 pm

Rotterdam broeinest terreurverdachten

Het is de vijfde keer in twee jaar tijd dat de politie in de regio Rotterdam verdachten aanhoudt in verband met het voorbereiden van een aanslag.

    In september lichtte de DSI zeven radicale moslims uit de regio Arnhem van hun bed. Twee woonden er inmiddels in Rotterdam. Ze wilden explosieven en vuurwapens kopen voor een aanslag op een groot evenement, mogelijk de Pride Amsterdam. Ze liepen tegen de lamp door de inzet van politie-infiltranten die hen onklaar gemaakte wapens in handen speelden.

    In juni werden na een tip van de AIVD twee andere radicale mannen, Ahmed B. en Mouad M. aangehouden in Rotterdam. Het tweetal filmde zichzelf zingend op de Erasmusbrug. Ze wilden ’maximaal doden’ en hadden plannen voor een aanval op politiebureau Veranda in Rotterdam-Zuid of in Parijs.

    Een jaar geleden hield de politie in de Witte de Withstraat drie Nederlandse bebaarde mannen en een Irakees uit Zweden na een tip van de Zweedse dienst aan op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. Die hadden berichten uitgewisseld als ’we willen iets doen in Rotterdam met kerstmis’ en ’war is coming’. Een van hen stond in contact met de Arnhemse terreurverdachten en ook met Jaouad A. (zie volgende kopje). Hij kreeg deze maand een eis van vier jaar cel.

    Twee jaar geleden werd Rotterdammer Jaouad A. van zijn bed gelicht, ook na een ambtsbericht van de AIVD. Hij bleek een Kalasjnikov, explosieven, handleidingen en een IS-vlag in huis te hebben. Uit een afgeluisterd gesprek bleek dat er plannen waren voor een aanslag op de Turkse ambassade in Rotterdam. Ondanks de stortvloed aan bewijs werd A. een jaar geleden tot slechts vier jaar cel veroordeeld – tot teleurstelling van justitie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Vier terreurverdachten gepakt in Rotterdam, vijfde in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 30, 2018 12:11 pm

Vijfde terreurverdachte opgepakt in Duitsland na vier eerdere aanhoudingen in Rotterdam

Na vier eerdere arrestaties in Rotterdam Oost is er vandaag nog een vijfde terrorismeverdachte opgepakt. Volgens Duitse media zou het gaan om een 26-jarige Syriër die in de Duitse stad Mainz is aangehouden. De Nederlandse politie wilde niet direct bevestigen dat het om een man in Duitsland zou gaan.

Alle vijf de verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Meteen na de arrestaties in de ochtend werden de locaties waar de aanhoudingen waren, doorzocht. Vier aangehouden mannen zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en komen uit ‘niet-westerse landen’.

Het onderzoek gaat de komende dagen door, meldt de politie. “Waarbij het accent ligt op nader onderzoek van de aard en omvang van de terroristische dreiging.” De politie kan verder niets zeggen. Volgens het AD is een van de in Rotterdam opgepakte mannen een Syrische vluchteling. Hij werd opgepakt aan de Stresemannplaats, niet ver van de flat waar een andere verdachte uit huis werd gehaald. Volgens de krant zou één verdachte een Egyptisch paspoort en een Palestijnse achtergrond hebben. Twee anderen komen uit Syrië, onder wie de 26-jarige verdachte die later vandaag in Duitsland is opgepakt. Hij zou officieel ook in Rotterdam wonen.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei tegen de NOS het ‘vervelend’ te vinden “dat we hebben moeten ingrijpen en dat er dus kennelijk mensen met dit soort verkeerde ideeën rondlopen”. Volgens de burgemeester is er op dit moment geen aanleiding om de veiligheidsmaatregelen rondom de oud-en-nieuwviering te verzwaren.

In juni werden in Rotterdam ook twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Ze zouden een aanslag hebben willen plegen op de veiligheidsdiensten in Nederland. In september werden zeven mannen opgepakt, die volgens het OM een grote terroristische aanslag wilden plegen op een niet nader genoemd evenement. Twee van deze mannen komen uit Rotterdam en eentje uit Vlaardingen.

Twee verdachten werden vlak bij elkaar opgepakt; op een steenworp afstand van de Stresemannplaats werd een man uit zijn woning aan de Söderblomplaats gehaald. Deze flat in de Rotterdamse wijk Ommoord was eerder dit jaar ook al in het nieuws toen er explosieven werden aangetroffen bij een bewoner van het gebouw. Het zou om ‘gevaarlijk fröbelwerk’ gaan. In oktober vorig jaar was de flat toneel van een grote ontruiming vanwege een hevige brand die in een van de appartementen woedde.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vier terreurverdachten gepakt in Rotterdam, vijfde in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 30, 2018 12:19 pm

Verzoek om overlevering terreurverdachte Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft Duitsland om de overlevering van één van de terreurverdachten gevraagd. Van de vijf terreurverdachten die gisteren werden opgepakt, bevond een er zich in de Duitse stad Mainz. Deze verdachte woont in Rotterdam, maar was tijdens zijn aanhouding in Duitsland. Een woordvoerder van de politie heeft dat vandaag gezegd.

Of de verdachte snel aan Nederland kan worden overgebracht, hangt ervan af in hoeverre hij hieraan meewerkt.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft laten weten dat de aanhoudingen geen aanleiding zijn om de veiligheidsmaatregelen rondom de oud-en-nieuwviering in de stad te verzwaren. Volgens de burgemeester heeft hij ook geen enkele reden om het georganiseerde vuurwerk op de Erasmusbrug af te gelasten. ,,Ik zal er zelf ook bij zijn. Als ik ook maar een signaal had dat het niet goed zou gaan, dan zou ik het niet door laten gaan. Daar is nu geen sprake van.’’

,,We hebben in Rotterdam onze antenne goed afgesteld. Je schrikt natuurlijk altijd, zeker zo kort op oud en nieuw. Je denkt toch, daar gaan we weer. Maar we zijn erg scherp en alert op mogelijke terreurdreiging’’, aldus de burgemeester vanavond in Rotterdam.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vier terreurverdachten gepakt in Rotterdam, vijfde in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 31, 2018 5:15 pm

Opnieuw terreurverdachte aangehouden in Rotterdam

Vandaag is opnieuw een terreurverdachte aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. De arrestatie staat los van de eerdere aanhoudingen in Rotterdam, meldt het Openbaar Ministerie.

De man is in verzekering gesteld en zal de komende dagen door de politie worden verhoord. Dat meldde het OM maandag. De politie doorzocht ook de woning van de verdachte in Rotterdam. De politie heeft beslag gelegd op diverse gegevensdragers. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen, aldus het OM.

De Rotterdammer werd opgepakt toen hij aan het proefdraaien was bij een zorgbedrijfje aan de Rösener Manzstraat in Rotterdam-West. Het bedrijf wil alleen zeggen dat hij had gesolliciteerd op een vacature.

Het Landelijk Parket zegt echter dat de verdachte hier niet werkte. Later viel de politie ook de woning van de verdachte aan de Diergaardesingel binnen. Op beide adressen zijn computers en andere gegevensdragers inbeslaggenomen. De verdachte is niet eerder gearresteerd in een onderzoek naar terrorisme.

Het is niet de eerste keer dat de Rözener Manszstraat het decor is van een anti-terreuractie. In april 2015 viel een terreureenheid een huis aan de overkant van de straat binnen, nadat eerder op de dag in de Gerrit van der Lindenstraat in Rotterdam terreurverdachten waren aangehouden. Dat gebeurde toen op verzoek van de Franse justitie. Het ging om twee Rotterdammers met een Algerijnse achtergrond en Anis B., die in Frankrijk werd gezocht vanwege het plannen van een terreuraanslag.

Het onderzoek naar deze verdachte staat los van de aanhoudingen vorige week van een aantal terrorismeverdachten in Rotterdam en Duitsland. In Rotterdam zijn eergisteren vier terreurverdachten aangehouden. Later werd nog een vijfde Rotterdammer opgepakt in het Duitse Mainz. Zij zouden betrokken zijn bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. In de vijf of zes woningen die zijn doorzocht, zouden geen wapens of IS-materiaal zijn aangetroffen.

Ook aan de Söderblomplaats in Ommoord is een inval geweest. Er zijn laptops, telefoons en andere elektronische apparatuur in beslag genomen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69304
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vier terreurverdachten gepakt in Rotterdam, vijfde in Duitsland

Berichtdoor Ariel » Do Jan 03, 2019 4:58 pm

Twee terreurverdachten Rotterdam weer op vrije voeten

Van de vier terreurverdachten die zaterdag in Rotterdam werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, blijven er twee vastzitten en zijn er twee op vrije voeten gesteld.

Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam donderdag beslist. Van de twee die in de cel blijven, is het voorarrest met twee weken verlengd.

Een vijfde verdachte werd in de Duitse stad Mainz opgepakt. Deze 26-jarige Syriër woont in Rotterdam maar was daar bij zijn neef op bezoek. Nederland heeft om zijn overlevering gevraagd, maar daar is nog geen besluit over genomen. Hij zit nog wel vast.

Donderdag werd ook het voorarrest verlengd van een 24-jarige man die afgelopen maandag in Rotterdam was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij zou op internet informatie hebben verzameld om een terreurdaad te kunnen plegen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten