Pagina 1 van 1

Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Wo Mar 20, 2019 7:08 pm
door Ariel
Mogelijke terrorist zet schoolbus in brand

- Een man heeft in een voorstad van Milaan een schoolbus met 51 kinderen gekaapt en de bus in brand gestoken. Hij had benzine in de bus gegooid en riep dat niemand het zou overleven. Justitie kijkt ook naar een terroristisch motief, want de dader riep dat hij het migratiebeleid van de regering verafschuwde. „Stop de doden op de Middellandse Zee” riep hij, doelend op migranten die bij de illegale overtocht naar Europa verdrinken.

Er brak enorme paniek uit, maar de toegesnelde politie wist de scholieren snel te ontzetten Slechts tien zijn lichtgewond geraakt of door rook onwel geworden. De bus is helemaal uitgebrand en de dader is gearresteerd. Hij is een 47-jarige buschauffeur met een criminele geschiedenis die oorspronkelijk uit Senegal komt en sinds 2004 de Italiaanse nationaliteit heeft.

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Wo Mar 20, 2019 7:45 pm
door Dhana
Senegal 94% moslim. Verder geen commentaar.

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Wo Mar 20, 2019 8:06 pm
door Mahalingam
Afbeelding

De inmiddels lege bus brandt uit.
"A man was arrested at the scene, with the motive for the arson attack not immediately clear."
Zou hij toch een gewoon verwarde man zijn? Niet erop uit om zoveel mogelijk doden te maken?
"He had pulled over on the highway before telling passengers to get off."
Tegenstrijdig:
"However, according to ANSA, a knife was used by the hijacker and that children we on board when he doused the vehicle in gas.
But police had intercepted it and get pupils off, according to the report."
En:
"One student had apparently managed to call the emergency services.
The managed to hide the phone during the hijack, according to reports."

https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/766682/milan-bus-fire-hijack-driver-latest-news-italy

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Wo Mar 20, 2019 9:14 pm
door Ariel
Mahalingam schreef:Zou hij toch een gewoon verwarde man zijn? Niet erop uit om zoveel mogelijk doden te maken?


Volgens mij is de dailystar aan het downplayen.

Volgens het AD

Een man heeft vandaag een schoolbus met 51 kinderen gekaapt en het voertuig in brand gestoken in een voorstad van Milaan. Hij had benzine in de bus gegooid en riep dat niemand het zou navertellen. Zo ver kwam het niet; de politie wist alle kinderen op tijd te evacueren. Justitie onderzoekt een mogelijk terroristisch motief, aangezien de dader riep dat hij het migratiebeleid van de regering verafschuwde.

Vermoedelijk vond de man dat beleid te streng. ,,Stop de doden op de Middellandse Zee'' riep hij na zijn arrestatie, doelend op migranten die bij de illegale overtocht naar Europa verdrinken. ,,Ik richt een bloedbad aan.’’

In de bus zaten volgens persbureau AP twee klassen en enkele begeleiders. De chauffeur zou de telefoons van de kinderen hebben afgepakt, hebben gedreigd benzine over hen heen te gieten en ze in brand te steken. Daarnaast zou hij de begeleiders hebben opgedragen de handen van de kinderen met tiewraps vast te binden. Het is niet duidelijk of ze dat ook hebben gedaan. Ten minste één scholier en een volwassene hebben hun telefoon gehouden, want zij hebben volgens AP de hulpdiensten gebeld.

De politie kreeg de bus dankzij een wegblokkade tot stilstand. Terwijl agenten de achterruit insloegen om de inzittenden te evacueren, hielden andere dienders de man aan de praat. Tijdens de evacuatie stak hij de bus in brand. Bij het incident raakten tien scholieren lichtgewond. Sommige kinderen raakten onwel door de rook, andere liepen wondjes op bij hun vlucht uit de bus of raakten in shock.

De dader, die zelf brandwonden opliep, kon ter plekke worden gearresteerd. Hij is een 47-jarige buschauffeur die oorspronkelijk uit Senegal komt en sinds 2004 de Italiaanse nationaliteit heeft. Hij wordt volgens het Italiaanse persbureau ANSA verdacht van kidnapping, de intentie om een massamoord te plegen, brandstichting en het niet luisteren naar de politie.

De man was een bekende van de politie, volgens ANSA vanwege eerdere veroordelingen voor rijden onder invloed en seksueel misbruik van een minderjarige. Hij zou al vijftien jaar bij het betrokken busbedrijf in dienst zijn.

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Wo Mar 20, 2019 9:16 pm
door Ariel
Mahalingam schreef:AfbeeldingAls je een bus met kinderen in de brand steekt, dan ben je een monster.

De uitgebrande bus. Er is niets meer van over.

Afbeelding

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Do Mar 21, 2019 10:08 am
door Maarten
Om misselijk van te worden...

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Do Mar 21, 2019 2:54 pm
door Ariel
Vastgebonden jongen (13) gekaapte bus voorkwam een ramp

Een dag na de kaping van een bus met 51 schoolkinderen in de buurt van Milaan, lijkt het er steeds meer op dat Italië aan een ramp is ontsnapt. Een tiener aan boord van de bus kon de politie bellen.

De chauffeur, een Italiaan (47) van Senegalese afkomst, riep om dat niemand de bus mocht verlaten en bond enkele leerlingen vast met kabels. Vervolgens stak hij het voertuig, waarin hij al benzine had uitgegoten, in brand. Met hulp van de politie konden de kinderen net op tijd ontkomen. ,,Ik wil dat het allemaal ophoudt. We moeten een einde maken aan de migrantendoden in de Middellandse Zee’’, zou de chauffeur volgens de RAI hebben geroepen bij zijn arrestatie.

Een 13-jarige jongen was een van de passagiers. ,,We waren allemaal erg bang’’, zei hij tegen een verslaggever van de krant La Repubblica. Alle inzittenden moesten hun smartphone afgeven, anders zou de chauffeur hen iets aandoen. De jongen en enkele andere leerlingen werden vastgebonden. ,,De telefoon van een vriend viel op de grond. Ik kon mezelf los wrikken en het toestel pakken. Zo kon ik de politie bellen’’, aldus de tiener.

Arrestatieteams van de politie rukten meteen uit naar San Donato Milanese, ten zuidoosten van Milaan. Ze wierpen een versperring op, waardoor de bus tot stilstand kwam. Het voertuig was toen al in brand gestoken. De agenten sloegen de achterruiten in waardoor de kinderen net op tijd uit de bus konden ontsnappen. 23 kinderen liepen een lichte rookvergiftiging op, maar niemand raakte zwaargewond. Als de jongen de politie niet had gebeld, waren wellicht tientallen kinderen om het leven gekomen. De tiener krijgt dan ook volop lof op Italiaanse sociale media.

Terroristisch motief
De buschauffeur riskeert een aanklacht voor ontvoering en poging tot massamoord, zei politiecommandant Luca De Marchis tegen nieuwsagentschap ANSA. Volgens Alberto Nobili, de procureur van Milaan, wordt ook de mogelijkheid van een terroristisch motief onderzocht.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van de extreemrechtse regeringspartij Lega mocht de man, die sinds 2004 de Italiaanse nationaliteit heeft, nooit toestemming krijgen voor het besturen van een schoolbus. Hij is bij de politie bekend om delicten als seksueel geweld en dronken rijden.


Ik begrijp ook niet waarom de Senegalees niet eerder ontslagen is.

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Do Mar 21, 2019 3:34 pm
door Pilgrim
...de extreemrechtse regeringspartij Lega...

Daar staat het weer! Extreem rechts... icon_thumbdown.gif

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Do Mar 21, 2019 6:38 pm
door King George
Die terrorist werd zeker niet als extremist geframed?

Re: Terrorist zet schoolbus in brand

Geplaatst: Do Mar 21, 2019 11:49 pm
door Pilgrim
Pak het staatsburgerschap van terroristische buschauffeur af

Geplaatst op 21 maart 2019

Afbeelding

Laat hem niet voor Italianen spreken

Potenza, 21 maart – De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), zei vandaag dat de Italiaanse regering alles in het werk zal stellen om het staatsburgerschap van de Senegalees-Italiaanse buschauffeur af te pakken, die een schoolbus met 51 kinderen had gekidnapt en later in brand stak. Gelukkig lukte het de politie om de kinderen woensdag te redden.


“We zullen al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat deze gek zijn Italiaanse staatsburgerschap kwijtraakt”, zei Salvini tijdens een toespraak in verband met de regionale verkiezingen in Basilicata. “Laat hem niet spreken voor 60 miljoen Italianen”, zei hij, verwijzend naar de oproep van de man om een einde te maken aan het doden van migrantenkinderen in de Middellandse Zee.

De buschauffeur Oussenyou Sy is veroordeeld voor de seksuele intimidatie van een minderjarige, zeiden bronnen vandaag. Sy, een 47-jarige man uit Senegal, die het Italiaanse staatsburgerschap bezit, kreeg één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf in 2018 wegens de seksuele intimidatie van een 17-jarig meisje, die plaatsvond in 2010. De man werd eveneens veroordeeld voor rijden onder invloed in 2007, zeiden de bronnen.

Bron: www.ansa.it

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/21 ... uffeur-af/