Explosieven treffen twee olietankers bij Iran

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70823
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Explosieven treffen twee olietankers bij Iran

Berichtdoor Ariel » Do Jun 13, 2019 3:27 pm

Staan we op de rand van een nieuwe oorlog? :shock:

Afbeelding


Explosieven treffen twee olietankers bij Iran, marine VS biedt hulp

De Amerikaanse marine is donderdag twee olietankers te hulp gesneld in de Golf van Oman die mogelijk zijn getroffen door explosieven. Een van de schepen vloog in brand. De aanvallen verhoogden opnieuw de spanningen tussen de VS en Iran in de regio. De regering-Trump beschuldigt Teheran onder andere van sabotageacties tegen olietankers.

De aanvallen op een van ’s werelds belangrijkste zeevaartroutes komen een maand nadat vier olietankers in de Perzische Golf beschadigd raakten. President Trumps nationale veiligheidsadviseur John Bolton zei toen meteen dat Iran hiervoor verantwoordelijk was.

“We zijn zeer bezorgd”, liet ook de Britse regering weten over de nieuwste sabotageacties. Iran ontkende iedere betrokkenheid. Minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif noemde de aanvallen ‘verdacht’. Hij wees erop dat de schepen werden getroffen uitgerekend op het moment dat de Japanse premier Abe, op bezoek in Iran, een gesprek had met de hoogste Iraanse leider Ali Khamenei. Abe heeft zijn hulp aangeboden om de spanningen tussen de VS en Iran te verminderen.

De Noorse reder Frontline zei dat een van zijn olietankers, de Front Altair, in brand vloog nadat hij was getroffen door een explosief. Het Iraanse persbureau Irna meldde later dat het schip was gezonken, maar de reder ontkende dit. Alle opvarenden konden tijdig van de olietanker worden gehaald. Het schip werd voor het laatst gezien voor de kust van Iran in de Golf van Oman. Het had daarvoor 75.000 ton nafta geladen in de Verenigde Arabische Emiraten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70823
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Explosieven treffen twee olietankers bij Iran

Berichtdoor Ariel » Do Jun 13, 2019 3:31 pm

Nederlands schip redt opvarenden

Afbeelding

Een Nederlands schip heeft vanochtend een operatie op touw gezet in de Golf van Oman om 21 bemanningsleden te redden van een olietanker die, waarschijnlijk na een aanval, in brand stond.

„De bemanning kreeg vanochtend om 07.00 uur Nederlandse tijd een mayday en daar hebben wij direct op geantwoord”, zegt Sinclair McWilliams van Acta Marine, de eigenaar van het Nederlandse schip dat op weg was van Singapore naar Dubai. „We hebben de bemanning van de Kokuka Courageous, overwegend Filipijnen, aan boord genomen. Een van hen was lichtgewond en die hebben we eerste hulp verleend.”

Een tweede olietanker in de Golf van Oman was vanochtend eveneens het doelwit van een aanval. Aan boord van de Front Altair, eigendom van Noors bedrijf, deden zich drie explosies voor, waarna er een grote brand ontstond. De 23 bemanningsleden zijn door een Iraans schip gered. Volgens de Noorse autoriteiten was er sprake van een aanval, mogelijk met een torpedo of zeemijn. Volgens Iraanse media is de tanker gezonken, maar andere bronnen ontkennen dat.

De spanningen in de Golf van Oman en de verderop gelegen Straat van Hormuz zijn om te snijden. Voor de kust van de Emiraten waren vorige maand ook al vier olietankers doelwit van een aanval. De Verenigde Staten legden de schuld daarvan neer bij Iran. Na onderzoek stelden de autoriteiten in de Emiraten vast dat een ’staat’ verantwoordelijk was, zonder Iran bij naam te noemen.

De Verenigde Staten hebben onlangs een oorlogsvloot naar de regio gestuurd vanwege de oplopende ruzie met Iran. De Japanse premier Abe is op bezoek in Teheran, in een poging te bemiddelen, maar behaalde geen enkel succes. Ayatollah Khamenei haalde zelfs fel uit naar president Trump, met wie hij onder geen beding in overleg wel.

De aanvallen op de scheepvaart zijn mogelijk waarschuwingsschoten van Iran: als de economische sancties van kracht blijven dan komen wij met een reactie. Zo’n 30 procent van ’s werelds olie wordt door de Straat van Hormuz getransporteerd. Als gevolg van de twee aanvallen vanochtend schoten de olieprijzen omhoog.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18395
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Explosieven treffen twee olietankers bij Iran

Berichtdoor King George » Do Jun 13, 2019 4:43 pm

Gaat gezellig worden in de Golf. Aanvallen op schepen zijn min of meer aanvallen op het grondgebied van de landen van de schepen. Iran, wat zijn we van plan?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39628
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Explosieven treffen twee olietankers bij Iran

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 15, 2019 1:15 am

Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis

Posted on 14/06/2019

Afbeelding
Het Israëlische Iron Dome raketafweersysteem is niet berekend op vele honderden tot duizenden raketten per dag. (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Dagelijks 1000 tot 2000 raketten op Joodse staat – Wij zijn niet klaar voor deze oorlog’ – Speculaties over daders aanvallen op olietankers: Iran, VS, Israël, of een andere partij?

In het licht van de oplopende spanningen met Iran, dat inderdaad de schuld krijgt van de explosies waardoor gisteren twee olietankers zwaar werden beschadigd, waarschuwt de Israëlische generaal-majoor (res.) Yitzhak Brick, de voormalige ombudsman van het leger, dat de Joodse staat niet klaar is voor de volgende oorlog, die naar zijn overtuiging de ergste in de geschiedenis van Israël wordt.

In januari schreef Brick een geruchtmakend rapport waarin hij stelde dat het Israëlische leger (IDF) niet voldoende voorbereid is op de volgende grote, allesomvattende oorlog. Hij beweert dat zowel de huidige stafchef Aviv Kochavi als vice stafchef generaal Eyal Zamir zijn conclusies en aanbevelingen hebben geaccepteerd, ook al ontkenden zij in de media in alle toonaarden dat het leger niet in staat is het land afdoende te verdedigen.

‘Iedere dag zullen 1000 tot 2000 raketten op ons neerregenen’
Volgen Brick moet de organisatorische cultuur in het leger grondig worden veranderd. ‘Als het leger niet leert kritiek te accepteren en met de problemen om te gaan, moge God ons dan bijstaan... De volgende oorlog zal de ergste in de geschiedenis van Israël worden. Iedere dag zullen er 1000 tot 2000 raketten, die ieder een gewicht van 100 kilo hebben en nauwkeurig op hun doelen kunnen worden gericht, op ons neerregenen.’

De door Iran gesteunde terreurorganisatie Hezbollah in Libanon (en sinds enige jaren ook Syrië) heeft naar schatting zo’n 100.000 raketten en projectielen klaarliggen voor de volgende poging om Israël van de kaart te vegen. Daarnaast hebben de Palestijnse terroristen van Hamas en Jihad Islami sinds kort de beschikking gekregen over veel krachtigere en nauwkeurigere Iraanse raketten.

Tijdens die volgende oorlog zullen ook Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) een front worden, omdat duizenden Palestijnse militanten hun dorpen zullen verlaten en in alle richtingen om zich heen zullen schieten. ‘We hebben op diverse fronten infanterie eenheden nodig. Op dit moment hebben wij die capaciteiten niet,’ vervolgde de generaal.

De politiek is er volgens Brick nog slechter aan toe, omdat er niet één zou zijn die weet hoe het leger in elkaar zit en functioneert. In regeringskringen nam echter niemand zijn waarschuwingen serieus.

Grote oorlog dichterbij na ‘Iraanse aanval’ op olietankers
Critici van Brick zeggen dat de generaal getraumatiseerd en ‘gestoord’ is geraakt door de Yom Kippur oorlog. ‘Maar ik heb in mijn leven veel meegemaakt, en ik heb gezien wat er met Israël gebeurt als het niet klaar is voor oorlog,’ wierp Brick tegen. ‘Ik doe iets goeds voor het volk van Israël, zodat we (na de volgende oorlog) niet onze verliezen zullen hoeven tellen.’

Slechts weinig analisten geloven nog dat een volgende grote oorlog in het Midden Oosten – en mogelijk daarbuiten- vermeden kan worden, zeker niet nu het Pentagon opnames heeft vrijgegeven waarop te zien zou zijn hoe de bemanning van een klein Iraans marinevaartuig een niet geëxplodeerde kleefmijn van een van de gisteren getroffen tankers afhaalt, wat gedaan zou zijn om geen bewijs van directe Iraanse betrokkenheid achter te laten.

Speculaties over daders
Er wordt flink gespeculeerd of Iran inderdaad de dader is, of dat het een ‘false flag’ van Amerika is, of dat er misschien een derde partij bij betrokken is. Feit is dat de Iraanse politieke, religieuze en militaire leiders openlijk gedreigd hebben om de olie aanvoer via de Perzische Golf te blokkeren als de sancties tegen het land niet worden opgeheven, en Iran tevens openlijk extremistische terreurgroepen zoals Hezbollah en Houthi’s in Jemen steunt.

De afgelopen jaren verschenen er diverse geanimeerde propagandafilmpjes in de Iraanse media waarin aanvallen op Amerikaanse marineschepen en de vernietiging van Israël –zelfs met kernwapens- werden uitgebeeld.

Mogelijk gaat het dankzij de sancties zo slecht met de Iraanse economie, dat de apocalyptische islamitische leiders in Teheran –die zichzelf zien uitverkoren om het einde der tijden in te luiden- liever een grote oorlog uitlokken dan te moeten buigen voor de druk van Washington.

Of de Amerikanen weer een ‘Golf van Tonkin’ achtige false flag hebben uitgevoerd, zoals anderen suggereren, kan worden betwijfeld, aangezien president Trump duidelijk heeft aangegeven pertinent geen oorlog met Iran te willen, wetende dat deze de wereldeconomie zware klappen zal toedienen. Het is echter niet ondenkbaar dat fracties in de CIA en andere inlichtingendiensten die weigeren zijn gezag te erkennen –en die zijn er genoeg, zoals de afgelopen jaren is gebleken- juist proberen om Trump op deze extreme en mogelijk verwoestende wijze in de val te lokken.

Israël, waar men wéér op nieuwe verkiezingen wacht, is een onwaarschijnlijke dader. Premier Netanyahu doet er ondanks talloze stoere uitspraken al jaren alles aan om een grote confrontatie met Israëls vijanden uit de weg te gaan. Zelfs op de opgelaaide Palestijnse rakettenterreur wordt zeer gematigd gereageerd. Daarnaast floreert de Israëlische economie; ook om die reden is er voor Jeruzalem geen enkele reden om het enorme risico te lopen zich de woede van de onvoorspelbare Trump op de hals te halen door te proberen de VS in een oorlog met Iran te storten.

Xander

(1) Arutz 7
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images > Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/i ... chiedenis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 70823
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Explosieven treffen twee olietankers bij Iran

Berichtdoor Ariel » Do Jun 20, 2019 2:16 pm

Iran sust: “Er komt geen oorlog met VS”

Een oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten zal er volgens de inschattingen van de Iraanse veiligheidsraad niet komen. “Er is helemaal geen grond voor een oorlog, de Amerikaanse insinuaties tegen andere landen zijn wereldwijd een bekende tactiek van de VS om politieke druk uit te oefenen”, zei secretaris Ali Shamkhani van de Hoge Nationale Veiligheidsraad woensdag aan het staatspersbureau Irna.

Waar de Amerikanen nu mee bezig zijn, is een “economische oorlog” tegen het Iraanse volk, zei Shamkhani nog. De VS hopen Iran daarmee op de knieën te krijgen, maar dat zal niet gebeuren, voegde de secretaris eraan toe.

De VS stellen Iran verantwoordelijk voor de nog onopgehelderde aanvallen van vorige donderdag op twee olietankers in de Golf van Oman. Teheran wijst de beschuldiging van de hand.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten