Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Pilgrim »

Oekraïense Boeing 737 met 180 mensen kort na start bij Teheran neergestort

Posted on 08/01/2020

Een deze nacht wel heel erg toevallig groot vliegtuigongeluk: een Boeing 737 van Ukraine International Airlines is kort na het opstijgen van het vliegveld van Teheran neergestort. Eergisteren twitterde de Iraanse president Hassan Rouhani nog dat ‘degenen die het getal 52 gebruiken ook het getal 290 moeten herinneren. Bedreig nooit de Iraanse natie.’ Rouhani verwees naar het aantal doden toen een Amerikaans marineschip in 1988 in de Perzische Golf per ongeluk (?) een Iraans passagiersvliegtuig neerhaalde.

Volgens de Iraanse autoriteiten meldden de piloten kort voor de crash dat het toestel technische problemen had. Voor Boeing, dat tegenslag op tegenslag kent met de Boeing 737 (MAX), kan het ongeluk (?) op geen slechter moment komen.

Speculaties te over. Sommigen denken dat het een vergelijkbare false flag als het neerhalen van MH-17 boven Oekraïne was. Heeft Iran het vliegtuig neergehaald om Boeing de commerciële genadeklap toe te dienen? Zo niet, waren het dan de CIA of de Mossad (maar met welk doel)? Voorlopig lijkt het echter op een bizarre samenloop van omstandigheden.

Xander

(1) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... ergestort/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Pilgrim »

Luchtvaartexperts: Alles wijst erop dat Boeing 737 bij Teheran werd neergeschoten

Posted on 08/01/2020

Afbeelding
Wrakstuk van de verongelukte Oekraïense Boeing. Afbeelding: (2).

Een groep luchtvaartexperts zegt dat alles erop wijst dat de Boeing 737-800 die afgelopen nacht met 176 mensen aan boord bij Teheran neerstortte (wat op dit smartphone filmpje te zien zou zijn), is neergeschoten, en niet is verongelukt als gevolg van een technisch mankement. (Aangevuld om 22.35 uur)

Vlucht 752 van Ukraine International Airlines was onderweg naar Kiev, en verdween kort na het opstijgen van Imam Khomeini Airport plotseling van de radar. Een technisch mankement lijkt vrijwel uitgesloten, omdat het toestel plotsklaps stopte met het uitzenden van alle controlesignalen. Dat wijs op een krachtige explosie die vermoedelijk werd veroorzaakt door een raket.

Analisten van de OPS, een groep luchtvaart risico experts, zeggen dan ook dat dit het uitgangspunt van het onderzoek naar de ramp moet zijn. Bovendien laten de foto’s van de wrakdelen duidelijk gaten zien die bij een externe explosie horen.

Omdat het vliegtuig opsteeg terwijl Iran raketten op Amerikaanse bases in Irak afschoot, en de Iraanse luchtafweersystemen daarom moeten zijn geactiveerd, wordt gespeculeerd dat zo’n systeem de Boeing per ongeluk als vijandig toestel heeft geïdentificeerd, en automatisch een afweerraket heeft gelanceerd.

Wat de situatie ook verdacht maakt is dat Iran tot nu toe weigert om de zwarte doos aan fabrikant Boeing te overhandigen. Toch is dat wantrouwen gezien de gespannen verhoudingen met de VS wel te begrijpen. Houden we daarnaast ook even de massale desinformatie campagne rond de MH-17 ramp in 2014 in Oekraïne in gedachten.

De Iraanse autoriteiten houden vol dat een van de motoren in brand vloog en de piloten vervolgens de controle over het toestel verloren.

Sommigen vragen zich op basis van eerdere verdachte vliegtuigongelukken af of er zich personen aan boord bevonden die om een of andere reden moesten worden uitgeschakeld.

Aanvulling 22.35 uur: Hier een link naar de volledige passagierslijst. Er zaten veel jonge mensen en ook diverse jonge kinderen in het toestel. Hun levens werden even plotseling als wreed in één klap beëindigd, en wie weet hoeveel mensen nu om hen rouwen. Het lezen van al die namen (met hun geboortejaren) is een heftige herinnering aan hoe kwetsbaar het leven op deze planeet is.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur mehrnews.com, bron https://www.mehrnews.com/photo/4820004/, Creative Commons Attribution 4.0 International license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/l ... geschoten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Iran wil de zwarte dozen niet overdragen aan Boeing.
Canada wil 'aanzienlijke bijdrage' leveren aan onderzoek vliegtuigcrash Iran

Canada verwacht een grote rol te krijgen in het onderzoek naar de crash van het Oekraïense passagierstoestel gisteren bij de Iraanse hoofdstad Teheran.

Aan boord van het vliegtuig zaten 176 mensen. Alle inzittenden kwamen om het leven. Onder hen zaten zeker 63 Canadezen.

"Canada is een van de weinige landen met veel expertise als het gaat om dit soort ongelukken", zei premier Trudeau tijdens een persconferentie in Ottawa. "Ik ben er daarom van overtuigd dat wij een aanzienlijke bijdrage gaan leveren."

Of Canada die bijdrage ook mag leveren, is alleen de vraag. In 2012 verbrak het land de diplomatieke banden met Iran. Italië, dat nog wel in direct contact staat met Iran, treedt sindsdien geregeld op als bemiddelaar tussen de landen.

Het is nog onduidelijk waardoor het vliegtuig neerstortte. Volgens de Iraanse autoriteiten had de Boeing 737 technische problemen en vatte een van de motoren kort na het opstijgen vlam. Een video van het brandende vliegtuig leidde tot geruchten dat het was neergehaald door luchtafweergeschut.

De Oekraïense vliegmaatschappij heeft zich nog niet uitgelaten over een mogelijke toedracht.

'Niet speculeren'
De Canadese premier Trudeau riep op vooral niet te speculeren. "We zitten nog heel vroeg in het onderzoek", benadrukte hij.

Veel slachtoffers van de vliegramp kwamen uit de Canadees-Iraanse gemeenschap of waren Iraanse studenten die studeerden in Canada. Zo werd op de Western University in de provincie Ontario een herdenkingsdienst gehouden voor vier omgekomen studenten die de feestdagen hadden doorgebracht bij hun familie in Iran.

Ook overleefden twee hoogleraren van de universiteit van Alberta en een Canadees stel dat naar Iran was afgereisd om te trouwen de vliegtuigcrash niet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door King George »

Iets te verbergen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Alleen Oekraïense onderzoekers worden toegelaten tot de rampplek
Steekspel om zwarte dozen rampvlucht Iran

De ramp met de Oekraïense Boeing 737 in Teheran dreigt uit te monden in een schimmig gevecht om de ware oorzaak. Er is een steekspel ontstaan om de twee zwarte dozen, die beschadigd zijn gevonden. Iran wil die niet aan Amerikanen geven, omdat de twee landen op voet van oorlog verkeren.

Vliegexperts houden vol dat een motorstoring in het gloednieuwe, goed onderhouden toestel van Ukraine International Airlines vijf minuten na de start op een hoogte van 2,5 km ’haast onmogelijk’ tot de fatale crash kan hebben geleid. De maatschappij staat ook goed bekend qua veiligheid.

„De kans op een externe oorzaak, zoals een bom of raketaanval, is vele malen groter dan op een technisch mankement, gezien alle details die tot nu toe naar buiten zijn gekomen”, zegt een Nederlandse gezagvoerder, die bij KLM en TUI op hetzelfde type, een Boeing 737-800 New Generation, heeft gevlogen. De veteraan wil niet dat zijn naam bekend wordt.

Volgens hem is dit vliegtuig, waarvan er duizenden rondvliegen in de wereld, zeer betrouwbaar. „Dat geldt ook voor de motoren. Ikzelf heb er nooit problemen mee gehad. Zelfs als er één tijdens de vlucht kapotgaat, kunnen de piloten het toestel veilig aan de grond krijgen, ook als er brokdeeltjes uit komen.”

Boeing totaal versplinterd bij neerstorten
Wat de deskundigen, onder wie veiligheidsadviseur Benno Baksteen, heel vreemd blijven vinden, is dat alle communicatie van de zogeheten transponder samen met de elektriciteit in één keer totaal uitviel. „Dat kan wijzen op een explosie en brand.”

Ook is de Boeing totaal versplinterd bij het neerstorten en zijn de wrakstukken over een groot gebied verspreid. Alle 176 inzittenden zijn omgekomen. Een vergelijking met de MH17 in Oost-Oekraïne bijna zes jaar geleden – dat toestel werd door een Russische raket uit de lucht geschoten – dringt zich op. Er zouden ook gaatjes in de 737-romp zijn ontdekt en een groter gat in het staartstuk. Iran ontkent dat met klem, evenals de vermeende resten van ’een projectiel’.

Volgens Baksteen is het zeer ongebruikelijk dat de zwarte dozen niet door Iran lijken te worden gedeeld. „Er zijn ook buiten de Verenigde Staten genoeg specialisten, bijvoorbeeld BEA in Frankrijk, die de gegevens uit de vluchtdatarecorder en de cockpitvoicerecorder prima kunnen uitlezen en analyseren. Ook moeten Boeing en de motorfabrikant bij het onderzoek worden betrokken”, vindt hij.

Iran wil zwarte dozen eerst zelf bestuderen
Ook Canada wil graag actief meedoen aan de speurtocht naar de toedracht van de vliegramp, omdat er meer dan zestig Canadese passagiers aan boord waren. Vlucht 752 ging van Teheran naar Kiev. Veel reizigers wilden daar overstappen. Voorlopig laten de Iraanse autoriteiten alleen Oekraïense onderzoekers toe. Ze willen de zwarte dozen eerst zelf bestuderen.

Volgens de Oekraïense vliegmaatschappij zijn menselijke fouten in de cockpit uitgesloten. „Deze piloten waren zeer ervaren en goed getraind in noodsituaties.” Volgens radarbeelden probeerden ze na een heftig incident terug te keren naar de luchthaven, maar dat hebben ze niet gehaald. Er was geen tijd of stroom om een noodsignaal uit te zenden.

"Deze piloten waren zeer ervaren en goed getraind in noodsituaties"
De sleutel ligt ook volgens het gezaghebbende Aviation Herald bij de recorders, hoewel wordt betwijfeld of daar alle cruciale informatie op staat, gezien de plotselinge uitval van alle systemen. „Samen met een uitvoerige analyse van alle wrakstukken moeten onderzoekers een eind komen, mits zij betrouwbaar zijn en neutraal hun werk kunnen doen op zoek naar de waarheid”, aldus een zegsman.

Boeing laat in een kort statement weten in contact te staan met Ukraine International Airlines en ’klaar te zijn om assistentie te verlenen bij het onderzoek’. Er is één probleem: Iran moet niets van de Amerikanen hebben, maar dat druist in de mondiale luchtvaart wel in tegen alle verdragen.

Het motief van een eventuele aanslag is onduidelijk. Er waren veel westerlingen aan boord en het was een Oekraïens vliegtuig. Of was de crash toch het gevolg van de vijandigheden tussen Iran en Amerika? Diezelfde nacht waren er beschietingen op Iraakse VS-doelen. Iraanse milities zijn overal.

Volgens een reconstructie van de Aviation Herald taxiede vlucht 752 gisterochtend in Teheran iets na 06.00 uur lokale tijd volgens schema naar de startbaan, waar de Boeing 737 om 06.12 uur opsteeg. Om 06.18 uur was het toestel naar 8000 voet geklommen, waarna het ineens van de radar verdween. Beelden in het donker laten zien dat er toen al brand was. Even later kwam het vliegtuig met een enorme knal en lichtflits neer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Er is een stuk van een raket gevonden vlakbij de plek waar het vliegtuig gecrasht is.
’Oekraïens vliegtuig per ongeluk uit de lucht geschoten door Iraanse raket’

Het vliegtuig dat woensdagochtend net buiten Teheran neerstortte, zou naar beneden gehaald zijn door Iran. Dat hebben functionarissen van het Pentagon en medewerkers van de Amerikaanse en Iraakse inlichtingendiensten gezegd tegen het Amerikaanse nieuwsblad Newsweek.

Een raket van het Iraanse luchtafweersysteem zou de Boeing 737-800 per ongeluk geraakt hebben.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aan verslaggevers van het Witte Huis laten weten: „Het kan zijn dat iemand een fout gemaakt heeft.” Daar voegde hij aan toe dat hij bedenkingen heeft over wat er gebeurd is, maar gaf geen details. „Er is iets verschrikkelijks gebeurd.”

Het ongeluk gebeurde niet lang nadat Iran raketten had gelanceerd op militaire bases van de VS en geallieerde troepen in Irak. Vermoedelijk had Iran het luchtafweergeschut geactiveerd uit vrees voor Amerikaanse aanvallen op doelen in Iran.

176 passagiers
Het vliegtuig van Ukraine International Airlines verdween op een hoogte van ruim 2400 meter van de radar. Het toestel, dat onderweg was van Teheran naar Kiev, was pas vijf minuten daarvoor opgestegen. Iraanse onderzoekers lieten donderdag weten dat er geen radiocontact met de piloot zou zijn geweest over de situatie aan boord.

Geen van de 176 inzittenden overleefde de ramp. Aan boord waren 82 Iraniërs, 63 Canadezen, 11 Oekraïners, 10 Zweden, 4 Afghanen, 3 Duitsers en 3 Britten.

Een Nederlandse gezagvoerder liet donderdag al aan De Telegraaf weten dat dit type vliegtuig zeer betrouwbaar is. „De kans op een externe oorzaak, zoals een bom of raketaanval, is vele malen groter dan op een technisch mankement, gezien alle details die tot nu toe naar buiten zijn gekomen.”

Deskundigen, onder wie veiligheidsadviseur Benno Baksteen, blijven het heel vreemd vinden dat alle communicatie van de zogeheten transponder samen met de elektriciteit in één keer totaal uitviel. „Dat kan wijzen op een explosie en brand.” Ook is de Boeing totaal versplinterd bij het neerstorten en zijn de wrakstukken over een groot gebied verspreid.

De twee zwarte dozen van het vliegtuig zijn beschadigd teruggevonden. Iran weigert ze aan Amerika te geven, omdat de twee landen op voet van oorlog verkeren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Trudeau eist antwoorden Teheran na vliegdrama

Het vliegtuig dat woensdagochtend net buiten Teheran neerstortte, zou naar beneden gehaald zijn door Iran. Dat hebben functionarissen van het Pentagon en medewerkers van de Amerikaanse en Iraakse inlichtingendiensten gezegd tegen het Amerikaanse nieuwsblad Newsweek. Ook de Canadese premier Justin Trudeau schaart zich achter die conclusie.

Een raket van het Iraanse luchtafweersysteem zou de Boeing 737-800 per ongeluk geraakt hebben. Niet alleen de Amerikanen, maar ook Canada is er nu op basis van inlichtingen van overtuigd dat de Iraniërs verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het toestel. Dat gebeurde per ongeluk, vermoedt hij. Ruim zestig van zijn landgenoten kwamen door het ongeluk om het leven. Trudeau stelde dat Canadezen veel vragen hebben. „Ik wil antwoorden”, voegde hij daaraan toe.

Trudeau roept op tot een grondig onderzoek. Canada heeft bij Iran toegang geëist tot de plek van de crash. De Canadese premier sprak ook met premier Rutte, die zijn ervaringen naar aanleiding van de ramp met de MH17 met Trudeau heeft gedeeld.

De Canadese premier zei op een persconferentie dat Rutte hem onder meer had gewezen op het belang van het voortdurend op de hoogte houden van de nabestaanden en van het contact hebben met alle betrokken partijen. Rutte bood aan expertise en informatie te delen, aldus Trudeau.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump sprak tegen verslaggevers van het Witte Huis zijn zorgen uit over de oorzaak van de crash. „Het kan zijn dat iemand een fout gemaakt heeft.” Daar voegde hij aan toe dat hij bedenkingen heeft over wat er gebeurd is, maar gaf geen details. „Er is iets verschrikkelijks gebeurd.”

Het ongeluk gebeurde niet lang nadat Iran raketten had gelanceerd op militaire bases van de VS en geallieerde troepen in Irak. Vermoedelijk had Iran het luchtafweergeschut geactiveerd uit vrees voor Amerikaanse aanvallen op doelen in Iran.

Het hoofd van de Iraanse burgerluchtvaartorganisatie noemt de berichten dat het vliegtuig is geraakt door een raket „onlogische geruchten”, aldus het Iraanse persbureau ISNA. „Wetenschappelijk gezien is het onmogelijk dat een raket het Oekraïense vliegtuig heeft geraakt, en dergelijke geruchten zijn onlogisch”, citeerde ISNA Ali Abedzadeh.

Het vliegtuig van Ukraine International Airlines verdween op een hoogte van ruim 2400 meter van de radar. Het toestel, dat onderweg was van Teheran naar Kiev, was pas enkele minuten daarvoor opgestegen. Iraanse onderzoekers lieten donderdag weten dat er geen radiocontact met de piloot zou zijn geweest over de situatie aan boord.
Iran heeft Canada donderdag opgeroepen om al zijn informatie over het gecrashte Oekraïense vliegtuig te delen. De oproep kwam nadat premier Justin Trudeau had gezegd dat Ottawa informatie uit verschillende bronnen had die aangaf dat het toestel was getroffen door een Iraanse raket.

„We roepen de Canadese premier en iedere andere regering die informatie heeft over de crash op om het over te dragen aan de onderzoekscommissie in Iran”, zei woordvoerder Abbas Mousavi van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Eerder op de avond ontkende Iran nog in alle toonaarden dat het woensdag bij Teheran neergestorte toestel was geraakt door een raket. „Al deze berichten zijn een psychologische oorlogsvoering tegen Iran”, zei woordvoerder Ali Rabiei van de Iraanse regering in een verklaring.

De Iraniër voegde eraan toe dat alle landen waarvan burgers aan boord van het ramptoestel waren, vertegenwoordigers naar Teheran kunnen sturen. Hij drong er bij vliegtuigfabrikant Boeing op aan deel te nemen aan het onderzoek naar de zwarte dozen.

Het hoofd van de Iraanse burgerluchtvaartorganisatie noemde de berichten dat het vliegtuig is geraakt door een raket „onlogische geruchten.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

’Geen opzet, maar een vergissing van Iran’

Dat Iran per ongeluk een Boeing van Ukraine International Airlines uit de lucht heeft geschoten is volgens de Nederlandse defensiedeskundige Peter Wijninga heel goed mogelijk. Wanneer dat het geval is, heeft het Russische afweersysteem dat de Iraniërs gebruiken volgens hem waarschijnlijk in de automatische stand gestaan.

De raket waarmee de Boeing 737 volgens Amerikaanse media zou zijn neergeschoten is de Russische M1 Tor, binnen de NAVO bekend als de Gaunlet. Het is een afweersysteem voor lage hoogte dat effectief is tot zo’n zes kilometer. Een systeem bevat acht raketten die een actieradius van zo’n twaalf kilometer hebben. Volgens Wijninga, kolonel b.d. van de luchtafweer, is het een laatste verdedigingsmiddel tegen inkomende vijandelijke raketten of luchtaanvallen.

Hij vermoedt dat het Iraanse leger het systeem op scherp heeft gezet om zich te wapenen tegen een tegenaanval nadat ze dinsdagmorgen vroeg raketten op bases waar Amerikaanse militairen gelegerd zijn had gelanceerd. Het Tor-systeem dat dateert uit de jaren tachtig kan vrijwel geheel automatisch functioneren dankzij radar- en doelherkenningsapparatuur die geavanceerder is dan dat van de eveneens Russische Buk waarmee vlucht MH-17 werd neergehaald.

„In de westerse landen wordt die automatische stand vrijwel nooit toegepast omdat de doctrines handmatig lanceren voorschrijven. Je gebruikt hem alleen bij een massale aanval van de tegenstander wanneer je als mens niet alle doelen tegelijk meer kan volgen. Maar het kan zijn dat de Iraniërs het systeem wel op automatisch hebben gezet. Er zijn verschillende aanwijzingen voor. Bijvoorbeeld het feit dat er twee raketten kort na elkaar zijn gelanceerd. Dat gebeurt wanneer de automatisch stand is ingeschakeld om de kans op uitschakelen van een doel te vergroten. Ook zijn er inmiddels brokstukken van het vliegtuig gevonden die typische schade van een raketontploffing vertonen.”

De situatie van het ongeluk bevat volgens Wijninga de nodige aanwijzingen voor een aanslag. Zo stopte in eens alle communicatie tussen het toestel en de grond. Inclusief de datacommunicatie. Dat wijst volgens de deskundige op een explosie aan de voorkant van het vliegtuig die in één klap alle radio’s en de transponders van het vliegtuig vernietigt.

„Net als bij MH-17 ga ik niet van opzet, maar van een vergissing uit”, zegt Peter Wijninga. „Maar wat ik wel een hele kwalijke fout vind, is dat de Iraniërs het luchtruim open hebben gehouden terwijl ze wisten dat hun luchtafweer op full alert stond. Wanneer dan een vliegtuig richting een raketsysteem vliegt wat op automatisch staat, ziet deze het als dreiging en haalt het toestel neer.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Pilgrim »

‘Smartphone video toont hoe Boeing 737 bij Teheran wordt geraakt door raket’

Posted on 09/01/2020

Afbeelding
Als de opname echt is, wie vuurde de fatale raket dan af? Een vergissing van de Iraanse luchtafweer lijkt voor de hand te liggen, maar een andere verklaring is zeker nog niet uitgesloten. (Oplichtend rookspoor vaag te zien parallel onder de rode pijl).

Op een nog niet geverifieerde smartphone video is duidelijk te zien hoe een vliegtuig in de nachtelijke lucht bij Teheran wordt geraakt door een raket, en er een explosie plaatsvindt. Dit ondersteunt de Amerikaanse en Oekraïense lezing dat de Boeing 737 per ongeluk is neergehaald door de Iraanse luchtafweer. Sommige mensen suggereren dat agenten van de CIA of de Mossad vanaf de grond een raket hebben afgeschoten.

Als de eerste paar seconden van de video achter elkaar worden afgespeeld, is overduidelijk het rookspoor vanaf de grond richting het (niet goed zichtbare) toestel in de lucht te zien.

Op een andere smartphone opname lijkt een brandend vliegtuig zichtbaar, dat in de verte neerstort en een enorme explosie veroorzaakt. Een beveiligingscamera in de buurt laat die explosie indirect zien.

De Iraanse autoriteiten hadden eerst gezegd dat een van de motoren van de Boeing in brand was gevlogen, maar hebben die verklaring weer ingetrokken. Nu gaat men er in Teheran vanuit dat het vliegtuig kort na de start ‘andere problemen’ kreeg, en weer omdraaide om te proberen te landen. (2)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/s ... oor-raket/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Iran veegt rampplek schoon

Uren nadat de Boeing 737-800 in de buurt van Teheran neerstortte, waren er al bulldozers aanwezig op de rampplek om de wrakstukken op te ruimen. Inmiddels is al het puin naar een andere plaats gebracht. De angst is dan ook groot dat mogelijk bewijs om de oorzaak van de crash te vinden verloren is gegaan.

Volgens CBS-correspondent Elizabeth Palmer, die ter plaatse is, is inmiddels al het puin van de plek des onheils verwijderd en naar een andere locatie gebracht waar het zal worden onderzocht door Oekraïnse onderzoekers. Vooralsnog laat Iran alleens Oekraïnse onderzoekers toe in het land.

„Dat Iran binnen 48 uur alles heeft opgeruimd is niet in strijd met internationale regels of protocollen. Onderzoekers geven er de voorkeur aan om de plek te zien waar het wrak is neergekomen en hoe dat gegaan is voordat alles verwijderd wordt, maar dit is niet essentieel”, aldus Palmer op Twitter.

De plek wordt inmiddels schoongeveegd. „Geen beveiliging. Geen afzettingen. Geen spoor van de onderzoekers.”

De Iraanse ambassadeur in Groot-Brittannië heeft vrijdag ontkend dat zijn land de plek van de crash van het Oekraïense vliegtuig heeft gebulldozerd. Diplomaat Hamid Baeidinejad zei in een interview met Sky News dat dergelijke berichten „absoluut absurd” zijn.

Hij zei ook zijn twijfels te hebben over beelden waaruit zou kunnen worden opgemaakt dat de Boeing door een raket wordt geraakt. „We moeten heel voorzichtig zijn met het beoordelen van zulke video’s als we niet weten of ze wel de waarheid vertonen”, zei hij.

„Vliegtuigongevallen zijn een zeer technische kwestie. Ik kan niet oordelen, u kunt niet oordelen, verslaggevers op de grond kunnen niet oordelen. Niemand kan oordelen. Een minister van Buitenlandse Zaken of een premier kan niet oordelen over deze kwestie.”
En we lezen ook niks over de lichamen van de slachtoffers. Wat is daar mee gebeurd?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Mahalingam »

"Niemand kan oordelen. Een minister van Buitenlandse Zaken of een premier kan niet oordelen over deze kwestie.”

Maar ze hebben daar toch ayatollah's. Die kunnen over alles oordelen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6777
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ali Yas »

We kunnen Oekraïne in elk geval aanraden het onderzoek te doen zoals Nederland dat ook heeft gedaan bij het toestel dat boven Oekraïne werd neergehaald: geef Teheran vetorecht op de onderzoeksresultaten.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Het moet niet gekker worden. Iraanse ambassadeur ontkent opruimen plek vliegtuigcrash
De Iraanse ambassadeur in Groot-Brittannië heeft vrijdag ontkend dat zijn land de plek van de crash van het Oekraïense vliegtuig heeft gebulldozerd. Diplomaat Hamid Baeidinejad zei in een interview met Sky News dat dergelijke berichten „absoluut absurd” zijn. Iran zal zaterdag met een verklaring komen over de oorzaak van de crash, meldt het Iraanse persbureau Fars op basis van bronnen.

Eerder meldde onder meer onderzoekscollectief Bellingcat dat bulldozers de grond waar het toestel neerviel, hebben schoongeveegd. „De crashsite wordt op een manier opgeruimd zoals dat absoluut niet zou moeten”, aldus Nico Dekens van de Nederlandse tak van Bellingcat vrijdag op NPO Radio 1. Ook gaat er veel beeldmateriaal rond van de plek. Daarop zou te zien zijn dat de meeste spullen zijn opgeruimd.

Baeidinejad zei verder zijn twijfels te hebben over beelden waaruit zou kunnen worden opgemaakt dat de Boeing door een raket wordt geraakt. „We moeten heel voorzichtig zijn met het beoordelen van zulke video’s als we niet weten of ze wel de waarheid vertonen”, zei hij.

„Vliegtuigongevallen zijn een zeer technische kwestie. Ik kan niet oordelen, u kunt niet oordelen, verslaggevers op de grond kunnen niet oordelen. Niemand kan oordelen. Een minister van Buitenlandse Zaken of een premier kan niet oordelen over deze kwestie.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Iran geeft toe Oekraïens toestel neer te hebben gehaald

Iran heeft het Oekraïense toestel dat woensdag neerstortte bij Teheran „per ongeluk” neergehaald, omdat het vliegtuig werd aangezien voor een vijandelijk doelwit. Dat melden Iraanse staatsmedia zaterdag, die verwijzen naar een verklaring van het leger.

De Boeing 737 zou vlak langs een militaire basis van de Iraanse Revolutionaire Garde zijn gevlogen, waarop het werd neergehaald. Alle 176 inzittenden van het toestel van Ukraine International Airlines kwamen om bij de crash.

Het Iraanse leger biedt in een verklaring zaterdag zijn excuses aan voor de „menselijke fout” die leidde tot de crash en zegt dat het zijn procedures zal verbeteren om dergelijke „vergissingen” in de toekomst te voorkomen. De krijgsmacht stelt de verantwoordelijken voor het neerhalen van het toestel voor het gerecht te zullen brengen. De Iraanse president Hassan Rohani spreekt op Twitter van een „grote tragedie” en een „onvergeeflijke vergissing.”

Onder meer Canada, de VS, het Verenigd Koninkrijk en Nederland zeiden recent informatie te hebben waaruit blijkt dat het vliegtuig met een raket werd neergehaald. Iran had tot nu ontkend dat een raket de crash veroorzaakte.
Iran kiest eieren voor zijn geld
Spoiler! :
„Dank je wel en een goede dag.” Het waren de laatste woorden van een Iraanse piloot voordat een Amerikaanse marineschip in 1988 per ongeluk zijn toestel uit de lucht schoot. 290 mensen kwamen om, een ramp die Teheran de Amerikanen tot op de dag van vandaag nadraagt. Nu is het zelf verantwoordelijk voor 176 doden, waaronder 57 Canadezen.

Iran erkent eindelijk een Oekraïens passagierstoestel onbedoeld uit de lucht te hebben geschoten. Het toestel zou een onverwachte draai richting een basis van de Revolutionaire Garde hebben gemaakt. Door een ’menselijke fout’ werd de Boeing vervolgens neergehaald.

Teheran hield dagenlang vol dat het een mechanisch defect betrof en haalde fel uit naar landen die het tegendeel beweerden. „We kunnen met zekerheid zeggen dat dit toestel niet door een raket is geraakt”, aldus de baas van de Iraanse luchtvaartautoriteiten, Ali Abedzadeh. Teheran overwoog gisteravond nog om een technische fout in het luchtafweergeschut de schuld te geven, aldus Iraanse functionarissen in de New York Times.

Iran kiest eieren voor zijn geld
Uiteindelijk besloten zij toch openheid van zaken te geven. De internationale druk was te hoog geworden. De ene na de andere inlichtingendienst kwam met verklaringen dat het over informatie beschikte dat het toestel wel degelijk was neergehaald. Er doken videobeelden op van explosies in de lucht. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de bewijzen openbaar zouden worden. Dus koos Iran eieren voor zijn geld.

Het wil niet een nog een grotere paria worden, zeker niet op het moment dat het conflict met Amerika naar het kookpunt stijgt en het juist bijval kreeg voor de gematigde wraakactie voor de dood van Qassem Soleimani, waarmee het een oorlog voorkwam.

„De Islamitische Republiek betreurt deze rampzalige fout”, aldus President Rouhani, die zijn medeleven met de slachtoffers betoonde en een onderzoek aankondigde. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de fout zullen juridisch worden vervolgd. Het leger kondigde daarnaast een grondige reorganisatie aan zodat zulke fouten zich in de toekomst niet meer zullen voordoen.

De ramp vond plaats luttele uren nadat Iran raketten had afgeschoten op Amerikaanse doelen in Irak ter vergelding voor de liquidatie van Qassem Soleimani. Het Iraanse luchtafweer stond op scherp uit angst voor een Amerikaanse reactie. Experts vroegen zich de afgelopen dagen al hardop af waarom Teheran de vluchten van en naar de hoofdstad in de bewuste nacht niet had stopgezet. Te riskant.

Discutabele geloofwaardigheid Iraans regime
Door dagenlang te ontkennen heeft de toch al discutabele geloofwaardigheid van het Iraanse regime een flinke deuk opgelopen. Dat zal zich vooral intern laten voelen. De bevolking, die twee maanden geleden nog de straat op ging, had zich na de liquidatie van Soleimani juist weer achter het regime opgesteld. Met miljoenen gingen zijn de opnieuw de straat op, maar nu om te rouwen.

Na de Iraanse erkenning verantwoordelijk te zijn voor de vliegramp, waarbij ook 82 Iraniërs om het leven kwamen, zijn zij op sociale media weer uiterst kritisch over het bewind. Zij eisen de ’zwaarste vergelding’ , die ayatollah Khamenei een week geleden de Verenigde Staten nog in het vooruitzicht had gesteld.

Minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif deed nog een wanhopige poging om het ’Amerikaanse avonturisme’ de schuld te geven voor de vliegramp. Tevergeefs. Iran draagt de volle verantwoordelijkheid, net zoals de Amerikanen dat deden toen zij in 1988 een Iraans passagierstoestel voor een gevechtsvliegtuig aanzagen. De Verenigde Staten betaalden uiteindelijk ruim 130 miljoen dollar aan compensatie. Nu is het de beurt aan Teheran om met compensatie te komen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1237180 ... -zijn-geld
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

Oekraïne vindt Iraanse excuses niet genoeg, Canada eist gerechtigheid

De Oekraïense president Zelensky vindt de excuses die Iran heeft gemaakt vanwege het neerhalen van een toestel van Ukraine International Airlines niet voldoende. Aan boord van dat toestel waren 176 mensen. Zelensky wil dat de Oekraïners die de crash willen onderzoeken, zonder belemmeringen toegang moeten krijgen tot het rampgebied.

Op Facebook schrijft de president dat de ochtend vanwege de Iraanse bekendmaking "niet goed" begon, maar dat de waarheid in ieder geval aan het licht is gebracht. "Er is een hele groep Oekraïners nu in Teheran, die toegang wil tot tot het rampgebied, de gegevens en de zwarte dozen", zei correspondent David Jan Godfroid in het NOS Radio 1 Journaal. "Dat moet doorgaan, vindt hij."

Iran gaf vannacht toe dat het land de Oekraïense Boeing die woensdag bij de hoofdstad Teheran neerstortte heeft neergehaald. Volgens de Iraniërs gebeurde dat per ongeluk en was er sprake van een menselijke fout. Het vliegtuig had volgens het leger de vorm van een vijandig toestel, en bevond zich ook op zo'n zelfde hoogte.

Andere eisen
De Oekraïense president Zelensky heeft ook nog andere eisen. Zo wil hij dat de lichamen van de slachtoffers worden teruggebracht, dat er een compensatie komt en dat de verantwoordelijken voor de rechter worden gebracht. Iran had vannacht al beloofd de verantwoordelijken voor de rechter te brengen. "En Zelensky wil niet alleen op tv, maar ook officiële excuses van Iran", aldus Godfroid.

De directeur van Ukraine International Airlines zegt in een verklaring nooit aan zijn eigen mensen te hebben getwijfeld. "Geen seconde hebben we gedacht dat onze medewerkers of ons toestel de oorzaak waren van deze vreselijke vliegtuigcrash. Dit waren onze beste mannen en vrouwen."

Canada: nationale tragedie
Ook Canada heeft gereageerd op de Iraanse bekendmaking. Onder de 176 inzittenden van de Boeing 737 van Ukraine International Airlines waren 57 Canadezen. Premier Trudeau zegt "volledige medewerking" te verwachten van de Iraanse autoriteiten. Ook eist hij transparantie en gerechtigheid voor de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegtuigcrash.

"Dit is een nationale tragedie, en alle Canadezen rouwen samen", staat in een verklaring van het kantoor van de premier.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21261
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door King George »

Na een week tijd heeft Iran toch wel slechte PR gemaakt. Zeg maar gerust in eigen voet geschoten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Ariel »

King George schreef:Na een week tijd heeft Iran toch wel slechte PR gemaakt. Zeg maar gerust in eigen voet geschoten.
De leiders in Iran hebben zich gedragen als een stel kleine kinderen. Net doen alsof ze niet schuldig zijn. Dat doen kinderen ook.

Moeder tegen kind: "Heb jij die vaas stuk gemaakt? " Ik, nee echt niet... :no1:

Ik vermoed dat er een gewone soldaat opgeofferd wordt , en dat de ware schuldige buiten beeld blijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door mercator »

Ariel schreef:De leiders in Iran hebben zich gedragen als een stel kleine kinderen. Net doen alsof ze niet schuldig zijn. Dat doen kinderen ook.
Niet alleen dat, maar die gevreesde Republikeinse Garde is blijkbaar gevaarlijker voor de eigen bevolking dan voor de vijand. Niet echt een goed voorteken voor de ayatollahs mocht er een echt conflict uitbreken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 42453
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Mahalingam »

Mohammedaanse hysterie vanwege een dode hotemetoot plus standaard normale Mohammedaanse paranoia. Dan krijg je dat.
Nu zal wel de sergeant die het goed vond en/of de soldaat die op het knopje 'automatisch' drukte geslachtofferd worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19275
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:Mohammedaanse hysterie vanwege een dode hotemetoot plus standaard normale Mohammedaanse paranoia. Dan krijg je dat.
Als de moslims hier aanslagen plegen op ons nemen wij een kaarsje en een gitaar en gaan liedjes zingen. Als de moslims in hun thuisnest worden aangepakt gaan ze helemaal door het lint, zweren wraak en schieten uit pure opwinding een vliegtuig uit de lucht. Die tweede reactie vind ik logischer dan onze gewoonten.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Pilgrim »

Massale protesten in Iran na farce met Oekraïense Boeing; repressie slaat weer toe; Europa zwijgt

12 januari 2020

Afbeelding

Iraniërs verzamelden zich zaterdag in de straten van Teheran om het aftreden te eisen van de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei nadat het leger openlijk had toegeven dat het een burgerlijk vliegtuig van Oekraïne International Airlines met opzet had neergehaald met enkele grond-naar-lucht raketten kort nadat het was opgestegen vanaf de luchthaven van Teheran en waarbij alle 176 inzittenden werden gedood.

Insiders zeggen thans dat de Iraanse legertop doelbewust de Boeing uit de lucht schoot. Het had vooraf info verkregen “dat er zich veel Amerikanen bevonden onder de passagiers” aan boord van Vlucht PS752 geëxploiteerd door Ukrainian International Airlines (UIA). Iran was uit op vergelding voor generaal Soleimani die op donderdagavond van 2 januari 2020 werd geliquideerd door een Amerikaanse doelgerichte drone-aanval.

Een pijnlijke vergissing van de Iraanse luchtafweer zo bleek want er zat geen enkele Amerikaan aan boord van de Oekraïense Boeing. Een complete maar wel dodelijke flater. Het is duidelijk dat Iran (voorlopig althans en zolang het kan) de volledige waarheid blijft achterhouden.

Onder andere slogans schreeuwden demonstranten “dood aan leugenaars”, “dood aan de Islamitische Republiek” en “Khamenei is een moordenaar”. Ze schreeuwden ook “We willen vrijheid”en “weg met het leugenachtige regime”. Op Twitter gepubliceerde video’s toonden honderden mensen die aan de Amir Kabir Universiteit van Teheran demonstreerden en schreeuwden: “Opperbevelhebber [Khamenei] neemt ontslag, neemt ontslag.

Afbeelding
Iraanse studenten demonstreren na een eerbetoon aan de slachtoffers van een crash van Ukraine International Airlines, voor de Amirkabir Universiteit in Teheran, op zaterdag 11 januari 2020. De politie verspreidde later studenten die zongen wat werden gezien als ‘radicale’ slogans. Honderden mensen protesteerden zaterdag in verschillende steden in Iran nadat het leger had toegegeven ten onrechte een civiel Oekraïens vliegtuig neer te schieten beeldbron: VOA]

De Iraanse media hebben gemeld dat de Britse ambassadeur in Iran, Robert Macaire, werd gearresteerd en verhoord door het Iraanse revolutionaire bewakerskorps. Hij werd vastgehouden op verdenking van het organiseren, uitlokken en leiden van radicale acties. “De arrestatie van onze ambassadeur in Teheran zonder reden of uitleg is een flagrante schending van het internationale recht,’ zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. Macaire werd na een korte tijd vrijgelaten, aldus het rapport.

Video: Studenten schreeuwen om de dood van de dictator in Teheran, 11 januari 2020Iran heeft momenteel ook de toegang tot het internet geblokkeerd. Dat belette de Amerikaanse president Donald Trump niet om op zaterdag twee tweets te richten aan het Iraanse volk om zijn steun te betuigen, dat massaal de straat was opgetrokken in Teheran. De tweets werden gepubliceerd in het Engels en het Farsi:

Afbeelding

Tijdens de vorige massale protesten in Iran werden ongeveer 1500 mensen gedood tijdens minder dan twee weken van ‘onrust’ die begon op 15 november 2019. Het cijfer van de dodentol, dat aan Reuters werd verstrekt door drie Iraanse ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, omvatte ten minste 17 tieners en ongeveer 400 vrouwen. De Europese hypocrisie berucht om haar houding inzake de crisis in Iran zweeg in alle talen over de voortdurende schending van de mensenrechten in Iran.

De Farce van Ali Khamenei na het paniekvoetbal van zijn legerstaf
die farce kostte wel aan 176 mensen het leven...


Afbeelding
Petrov-Vodkin’s theaterstuk: ‘Farce’. In het theater is een farce een komedie die erop gericht is het publiek te entertainen door situaties die zeer overdreven, extravagant en dus onwaarschijnlijk zijn. Farce wordt ook gekenmerkt door fysieke humor, het gebruik van opzettelijke absurditeit of onzin en breed gestileerde uitvoeringen. Het speelt zich ook vaak af op één bepaalde locatie, waar alle gebeurtenissen plaatsvinden. Farces zijn geschreven voor het podium en de film. beeldbron: Wikipedia]
_____________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel van William A. Jacobson “Iran still hiding something about airline shootdown” van 11 januari 2020 op de site van Legal Insurrection (LI)
♦ Naar een artikel “UK Ambassador to Iran arrested during protests in Tehran” van 12 januari 2020 en een artikel “Watch: Iranians protest after IRGC admits shooting down Ukraine Airlines plane” van 11 januari 2020 op de site van Arutz Sheva
♦ Naar een artikel “Iranian Protests Reported After IRGC Admits Responsibility for Downed Plane” van 11 januari 2020 op de site van Voice of America (VOA)
♦ Naar een artikel “Protests and condemnation after Iran admits downing Ukrainian plane” van 12 januari 2020 op de site van Reuters
♦ Naar een artikel “Hundreds protest against regime in Tehran after Iran admits it shot down plane” van 11 januari 2020 op de site van The Times of Israel
♦ Naar een artikel van Hanna Levi Julian “US Warns Iran ‘World is Watching’ as Security Forces Try to Suppress Protests with Violence” en een artikel “UK Ambassador to Iran Arrested in Tehran, Later Released” van 12 januari 2020 op de site van The Jewish Press

https://brabosh.com/2020/01/12/pqpct-rf8/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Oekraïense Boeing kort na start bij Teheran neergestort

Bericht door Pilgrim »

Britse ambassadeur ontkent deelname aan protesten in Iran

Geplaatst op 12 januari 2020

Afbeelding

De Britse ambassadeur in Iran, Rob Macaire (foto), wijst berichten over een deelname aan protesten tegen de Iraanse regering af. Hij zou naar een rouwwake voor de slachtoffers van de tragedie rondom vlucht PS752 zijn gegaan.

Na zijn kortdurende arrestatie in Teheran heeft de Britse ambassadeur Rob Macaire een bericht over zijn deelname aan protestmanifestaties tegen de Iraanse regering van de hand gewezen. Hij zou aan “geen enkele demonstratie” hebben deelgenomen, verklaarde Macaire vandaag op Twitter. Hij zou naar een “manifestatie zijn gegaan, die als treurwake voor de slachtoffers van de tragedie van vlucht PS752 was aangekondigd”, voegde hij er aan toe. Zin arrestatie noemde hij illegaal.

Na de bekentenis van Iran over het “per ongeluk” neerhalen van een Oekraïens passagiersvliegtuig hadden er zaterdagavond in Teheran protesten tegen de regering plaatsgevonden.

Meerdere honderden mensen kwam eerst bij de Amir-Kabir-universiteit bij elkaar om de 176 doden te herdenken, maar de manifestatie sloeg al snel om in heftige kritiek op de regering: de demonstranten noemden haar “leugenaar” en riepen de verantwoordelijken voor het neerschieten en de dagenlange ontkenning daarvan op om af te treden.

Volgens informatie van het Iraanse persbureau “Mehr” werd de Britse ambassadeur wegens “deelname aan de uitlokking” van de protesten gearresteerd. Macaire daarentegen verklaarde dat het voor een diplomaat “absoluut gebruikelijk zou zijn om de laatste eer aan de slachtoffers te bewijzen”, temeer daar zich ook Britse staatsburgers onder hen bevonden.

Hij zou na vijf minuten weer zijn vertrokken, toen de eerste regering-vijandige slogans werden geroepen, verklaarde hij in het Engels en het Farsi. Een half uur later zou hij zijn gearresteerd. Macaire voegde er aan toe dat de arrestatie van diplomaten “in alle landen illegaal” zou zijn.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, had daarvoor al gesproken van een “eclatante schending tegen internationaal recht”. Een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde Teheran van het schenden van het Conventie van Wenen over diplomatieke betrekkingen en eiste een verontschuldiging tegenover Londen.

Ook de Hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, maande op Twitter aan tot de “omvattende naleving van de Conventie van Wenen”. Josep Borrell toonde zich “zeer bezorgd” over de tijdelijke arrestatie van de Britse ambassadeur in Teheran. De Conventie van Wenen regelt de immuniteit van diplomaten. DE EU zou oproepen tot de-escalatie, voegde Borrell er aan toe.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/12 ... n-in-iran/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie