Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 22, 2020 12:27 am

De 25-jarige man die vastzit voor het doodsteken van Rik van de Rakt (18) uit Heesch dit weekend in Oss, is een asielzoeker uit Soedan. De verdachte is statushouder en woont in Heesch. Rik werd zonder enige reden aangevallen.

Verdachte doodsteken fietser in Oss is vluchteling

De 25-jarige man die vastzit voor het doodsteken van Rik van de Rakt (18) uit Heesch dit weekend in Oss, is een asielzoeker uit Soedan. De verdachte is statushouder en woont in Heesch. Het is de tweede vluchteling die dit jaar in Brabant is opgepakt voor een levensdelict.

De politie bevestigt de achtergrond van de verdachte na vragen van De Telegraaf aan de gemeente Bernheze, waaronder Heesch valt. „Vandaag heeft een doorzoeking plaatsgevonden in zijn woning in Heesch. Het onderzoek is nog in volle gang en wij zijn nog altijd op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar de fietser die zondag over de Hescheweg in Heesch fietste. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris”, zo laat een woordvoerder van de politie Oost-Brabant weten.

Bekende van politie
In het dorp heerst veel woede en verdriet over de moord op de tiener die, zoals het nu lijkt, zonder enige reden werd aangevallen en doodgestoken. Al snel was bekend in Heesch dat de verdachte de 25-jarige statushouder was. Die zorgde al eerder voor overlast in het dorp en was dan ook een bekende van de politie. Die maakte maandag bekend dat de verdachte in verwarde toestand kort na de moord was opgepakt.

Burgemeester Marieke Moorman heeft ondanks de enorme impact van de dodelijke steekpartij en meerdere verzoeken van De Telegraaf dinsdag niet willen reageren op het incident.

Naast fiets gevonden
Rik van de Rakt werd zondagochtend dood aangetroffen bij zijn fiets in Oss op de kruising van de Julianasingel met de Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Later bleek dat hij was neergestoken.

De dader probeerde, zo is gebleken uit camerabeelden, ook in te steken op een vrouw. Maar die wist aan de man te ontkomen. De politie zoekt nog getuigen van de beide aanvallen. De politie zegt een terroristisch motief nog niet uit te sluiten. „Er zijn geen aanwijzingen in die richting. Echter, in dit stadium houden we alle scenario’s open”, zegt een woordvoerder van de politie Oost-Brabant.

„Hij heeft nog gebeld met zijn stiefvader Marco en om hulp geschreeuwd”, vertelde een vriend van Rik maandag aan De Telegraaf. Voor de grootouders is het nog een groot mysterie wat er precies is gebeurd die zondagochtend.

Vier jaar geleden stond Heesch volledig op zijn kop vanwege hevige protesten tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Er waren dode varkens in een boom gelegd, en eieren tegen de ramen van het gemeentehuis aangegooid. De mobiele eenheid moest ingrijpen tegen relschoppers. Het azc is er niet gekomen.

De Soedanees is de tweede vluchteling die vastzit op verdenking van moord in Brabant. Vorige maand pakte de politie een bewoner van het azc in Echt op voor de moord op de 56-jarige ’tonprater’ Frank Schrijen uit Boxmeer. Een grootheid in de carnavalswereld. De verdachte komt uit Trinidad en Tobago.

De advocaat van de Soedanese verdachte van de steekpartij in Oss is via het Openbaar Ministerie gevraagd om wederhoor, maar heeft nog niet gereageerd. Bij De Telegraaf is niet bekend wie het is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 22, 2020 1:27 pm

Niet te begrijpen. Die Soedanees had ook al een woning.

Burgemeester wil onderzoek naar opgepakte Soedanees

Burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze heeft met ongeloof en verdriet gereageerd op het steekincident zondag in Oss, waarbij de 18-jarige Rik van de Rakt uit Heesch om het leven kwam. „Als ik eraan denk wat zijn ouders, familie en vrienden nu meemaken, dan breekt mijn hart.”

De burgemeester heeft opdracht gegeven om te achterhalen wat er precies speelde rond de opgepakte verdachte, een 25-jarige statushouder uit Soedan. Hij woont in Heesch. Zat de man in een zorgtraject? Waren er signalen dat er iets mis kon gaan? „Dat zijn allemaal relevante vragen waar ik echt antwoord op wil hebben. Daar ligt voor ons een taak. Maar ik wil nu eerst vooral politie en justitie hun werk laten doen”, zegt ze in een interview met De Telegraaf.

Burgemeester Moorman laat weten dat haar gedachten en medeleven uitgaan naar de nabestaanden. „Het is niet te bevatten wat er is gebeurd. Het is verschrikkelijk dat een jonge jongen het slachtoffer is geworden van een schijnbaar willekeurige daad. Ik leef intens mee met zijn ouders, familie en vrienden. Dit laat niemand onberoerd.” Ze spreekt van een ’afschuwelijke daad’.

’Dit had iedere ouder kunnen gebeuren’
In Heesch en Oss is de dodelijke steekpartij ingeslagen als een bom. Moorman: „Ik merk vooral dat mensen er met hun verstand niet bij kunnen. Zeker als je kinderen hebt: dit had iedere ouder kunnen gebeuren.”

Dinsdag bevestigde de politie Oost-Brabant dat de 25-jarige verdachte, die zondag werd opgepakt, een statushouder uit Soedan is. Moorman: „Zoals de politie al heeft gemeld, is de verdachte een statushouder met een verblijfsvergunning. Hij woont sinds begin dit jaar in Heesch.”

Bekende van politie
Er zijn, zo zegt ze, nog veel vragen en politie en justitie zijn nog volop bezig met onderzoek. „Laten we niet speculeren en vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek. Ook uit respect voor de nabestaanden.” Volgens de politie verkeerde de Soedanees bij zijn aanhouding in verwarde toestand en is hij een bekende van de politie.

De burgemeester zegt dat er 150 statushouders zijn in haar gemeente. „Problemen hebben we niet eerder met deze groep gehad.” Vier jaar geleden waren er zware rellen in het dorp, omdat er plannen waren voor de vestiging van een azc. Dat is er uiteindelijk niet gekomen.

Doorzoeken van woning
De politie is dinsdag begonnen met het doorzoeken van de woning van de verdachte. Camerabeelden in de omgeving van de plek in Oss waar Rik werd doodgestoken, worden uitgelezen. Het is nog steeds niet precies duidelijk wat er is gebeurd zondagochtend, iets voor acht uur. De politie is naarstig op zoek naar getuigen. Rik van de Rakt was op weg naar een verzorgingstehuis in Oss, toen hij werd overrompeld. De tiener werkte daar in zijn tussenjaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor King George » Wo Apr 22, 2020 8:03 pm

En die woning kan hij gewoon behouden, want hij verliest heus niet zijn verblijfsstatus hoor. Desnoods passen ze de strafmaat wat aan, net zoals bij die Afghaanse verkrachter. Wat zijn daar voor normale mensen de wachttijden?
Laatst gewijzigd door King George op Do Apr 30, 2020 12:44 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor Ariel » Do Apr 30, 2020 12:32 pm

Statushouder die verdacht wordt van doodsteken Rik van de Rakt drie keer opgepakt

Het Openbaar Ministerie, de politie Oost-Brabant, de gemeente Bernheze en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn om privacyredenen zeer terughoudend met het verstrekken van gegevens over de man die wordt verdacht van het doodsteken van Rik van de Rakt (18). Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt dat dit Abdallah A. (25) is. Hij werd in 2018 nog veroordeeld.

De Soedanees vertrok in april 2017 uit zijn geboorteland en kwam in mei 2018 aan in Nederland. Hier werd zijn asielaanvraag aanvankelijk afgewezen. Volgens de IND was er geen sprake van ’slachtofferschap’.

Maar A. had geluk. Er werd voor hem een uitzondering gemaakt omdat hij uit Darfur kwam. In oktober 2018 kreeg A. een tijdelijke verblijfstitel. Een maand nadat hij statushouder werd, pakte de politie hem twee keer achter elkaar op. In het azc in Heerlen maakte hij zich schuldig aan mishandeling van een medebewoner en overlast. A. werd veroordeeld tot een korte celstraf en een boete en belandde uiteindelijk in Heesch.

Overlast
In de week voor de moord op Rik werd A. door de politie hier uit de Jumbo verwijderd wegens overlast. Inmiddels is een verzoek tot herbeoordeling van zijn verblijfstatus ingediend. Mocht hij voor het doodsteken van Rik worden veroordeeld, dan moet A. zijn straf hier uitzitten en kan hij vervolgens uit worden gezet.

Het OM en het ministerie van J en V willen de asielprocedure en het justitieel verleden van A. ’bevestigen noch ontkennen’, zo laten woordvoerders weten.

Abdallah A. is de tweede vluchteling dit jaar die is opgepakt voor een levensdelict.

In maart pakte de politie een bewoner van het azc uit Echt op voor de moord op Frank Schrijen uit Boxmeer in die maand.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor Ariel » Do Apr 30, 2020 12:40 pm

Burgemeester Bernheze doet aangifte van intimidatie na moord Rik

Burgemeester Marieke Moorman wordt door sommige bewoners van de gemeente Bernheze de schuld in de schoenen geschoven van de moord op de Rik van de Rakt (18) uit Heesch. Ze is geïntimideerd en heeft aangifte gedaan.

Dat bevestigt de gemeente Bernheze aan De Telegraaf. De aanhouding van een Soedanese vluchteling als verdachte van de moord ligt gevoelig in de gemeente na de ernstige rellen in 2016 tegen de geplande komst van een azc. Er werden toen ook dode varkens in Heesch neergelegd.

Bernheze zag uiteindelijk af van het azc, maar zou extra statushouders plaatsen. De op 19 april opgepakte Soedanees Abdallah A. (25) is een van die statushouders. Hij wordt verdacht van het doodsteken van Rik van de Rakt op 19 april in Oss. A. was al drie keer eerder opgepakt door de politie.

Moorman is geschrokken van de intimidaties en heeft aangifte gedaan van smaad en laster. Ze wil de kwestie verder niet toelichten. De burgemeester van Bernheze zei eerder in deze krant dat ze onderzoek heeft gelast naar de opgepakte statushouder. Ze wil alles weten over zijn verleden en eventuele zorgtrajecten.

Abdallah A. zit nog vast en wordt verdacht van doodslag. Alles wijst erop dat Rik zonder enige reden is aangevallen op zijn fiets en daarbij is doodgestoken. De tiener uit Heesch was op weg naar het verzorgingstehuis waar hij werkte.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor King George » Vr Mei 01, 2020 12:09 pm

Bernheze zag uiteindelijk af van het azc, maar zou extra statushouders plaatsen. De op 19 april opgepakte Soedanees Abdallah A. (25) is een van die statushouders. Hij wordt verdacht van het doodsteken van Rik van de Rakt op 19 april in Oss. A. was al drie keer eerder opgepakt door de politie.


De tiener uit Heesch was op weg naar het verzorgingstehuis waar hij werkte.


We hebben dus behalve coronadoden ook nog asielzoekersdoden onder het zorgpersoneel. En dat alles voor het heilige huisje voor een asielzoeker.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor King George » Vr Mei 01, 2020 12:11 pm

Mocht hij voor het doodsteken van Rik worden veroordeeld, dan moet A. zijn straf hier uitzitten en kan hij vervolgens uit worden gezet.


En wie gelooft er nou in dat dit gaat gebeuren?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor King George » Vr Mei 01, 2020 1:49 pm

...door een verwarde Soedanese statushouder...

Anyway: Een verzorgingshuis is een jonge, enthousiaste medewerker armer en Heesch is een verwarde man rijker. Wir schaffen das, nietwaar Marieke Moorman?Beste kameraad Rik kapot van verdriet: 'Ik ben een heel bijzondere vriend kwijt'

Door Micky Wely
Updated, gisteren 08:23 Gisteren, 05:30


Ogenschijnlijk om niets en volstrekt willekeurig werd Rik (18) uit Heesch op zondagochtend 19 april in Oss door een verwarde Soedanese statushouder uit het leven gestoken. Een van zijn zielsmaatjes, Troy, vertelt over Rik die ervan droomde chef-kok te worden. Over een tiener die er vooral was voor anderen.

Afbeelding
Rik (rechts) en Troy werden al op jonge leeftijd gezworen kameraden.


Voor verder lezen: Artikel betreft een premium artikel achter een betaalmuur.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1285898163/beste-kameraad-doodgestoken-rik-18-kapot-van-verdriet-ik-ben-bijzondere-vriend-kwijt
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 02, 2020 12:05 am

Hiddema over neergestoken Rik van de Rakt - Binnenhof Report
Ongehoord Nederland - 1 mei 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45797
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 02, 2020 1:54 am

Stop de import van geweld!

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74395
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor Ariel » Do Mei 14, 2020 11:23 am

Onderzoek naar verdachte doodsteken Rik van de Rakt

Een onderzoeksbureau gaat uitzoeken hoe het kon gebeuren dat een statushouder uit Soedan de tiener Rik van de Rakt in Oss doodstak. Dat meldt burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze aan De Telegraaf.

Het bureau is bemand met drie onderzoekers en moet vooral zien te achterhalen wat er precies speelde rond de opgepakte Abdallah A. (25), die sinds begin dit jaar in Heesch woont. Daarbij zal met name gekeken worden naar het proces van huisvesting in de gemeente. Was de gemeente goed geïnformeerd en ingericht op zijn komst? Waren er al signalen binnengekomen dat er iets mis kon gaan? Is hij medisch en maatschappelijk voldoende begeleid? Dat onderzoek vindt – los van het strafrechtelijk onderzoek - plaats in opdracht van de gemeente.

„Wij hebben, net als iedereen, heel veel vragen over hoe dit vreselijke incident heeft kunnen plaatsvinden”, zegt burgemeester Moorman. „Ik kan me ook goed voorstellen dat de nabestaanden, hoe pijnlijk misschien ook, hier meer over willen weten. Als daaruit blijkt dat dingen beter hadden gekund, kunnen wij daar in de toekomst van leren.” Het onderzoek moet voor de zomervakantie, begin juli, afgerond zijn.

Abdallah A.
De pas 18-jarige Rik uit Heesch werd op zondagochtend 19 april in Oss doodgestoken, terwijl hij richting het verzorgingshuis – driehonderd meter verderop - fietste waar hij werkte. Hij zou daar een ontbijt gaan verzorgen voor de bewoners, maar zover kwam het niet omdat A. hem plotseling te grazen nam. Ondanks verwoede pogingen kreeg niemand van de hulpdiensten zijn hart meer aan de praat.

Bij de aanhouding kwam de politie de verdachte op het station in Oss tegen. Op de fiets die de man bij zich had zaten bloeddruppels en agenten ontdekten een mes op zijn bagagedrager. Volgens de politie verkeerde de Soedanees bij zijn aanhouding in verwarde toestand.

Uit onderzoek van De Telegraaf bleek dat hij al meer op zijn kerfstok had. In 2018, toen A. nog in een azc in Heerlen woonde, maakte hij zich schuldig aan mishandeling van een medebewoner en overlast, waarna hij kort vastzat. Een week voor de steekpartij werd hij wegens wangedrag de Jumbo-supermarkt van Heesch uitgezet.

Het dramatische incident sloeg in als een bom in Heesch en Oss, vooral omdat het een volstrekt willekeurige daad lijkt. Een van de zielsmaatjes van Rick, Troy, vertelde vorige maand in een aangrijpend interview met De Telegraaf over hoe Rik ervan droomde chef-kok te worden en een tiener was die altijd voor de ander klaarstond. „Juist toen. Ik ben kapot van verdriet.”

Na het incident werd burgemeester Moorman ook geïntimideerd. Inwoners van de gemeente schoven de schuld van de moord in haar schoenen. De aanhouding van een Soedanese vluchteling lag extra gevoelig in de gemeente na de ernstige rellen van 2016 tegen de geplande komst van een azc. Dat kwam er uiteindelijk niet, maar er werden wel extra statushouders geplaatst, waaronder Abdallah A. Moorman had aangifte gedaan van smaad en laster. Momenteel is daar nog niets nieuws over bekend, meldt ze.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor King George » Do Mei 14, 2020 1:42 pm

Ik wil dan ook wel eens onderzoek naar hoe dergelijke tikkende tijdbommen toch een asiel-/verblijfsstatus en huisvesting kunnen krijgen in plaats van dat bij dergelijke rode lijnen overschrijden de asiel-/verblijfsstatus wordt stopgezet. Daar was al hele lange tijd meerdere malen alle aanleiding toe. En welke duistere krachten zijn verantwoordelijk voor dat hij hier mocht blijven tot een met sociale huisvesting met voorrang en verdere alles voor niks?
Laatst gewijzigd door King George op Do Mei 14, 2020 1:46 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20179
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Verdachte doodsteken Rik van de Rakt in Oss is vluchteling

Berichtdoor King George » Do Mei 14, 2020 1:45 pm

Na het incident werd burgemeester Moorman ook geïntimideerd. Inwoners van de gemeente schoven de schuld van de moord in haar schoenen. De aanhouding van een Soedanese vluchteling lag extra gevoelig in de gemeente na de ernstige rellen van 2016 tegen de geplande komst van een azc. Dat kwam er uiteindelijk niet, maar er werden wel extra statushouders geplaatst, waaronder Abdallah A. Moorman had aangifte gedaan van smaad en laster. Momenteel is daar nog niets nieuws over bekend, meldt ze.


Een zichzelf respecterende gemeente welke zich om de eigen inwoners ontfermt moet noch een AZC op eigen grondgebied willen toelaten, noch statushouders willen huisvesten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten