Al-Qaida dreigt met nieuwe aanslagen

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Al-Qaida dreigt met nieuwe aanslagen

Berichtdoor Sjeng » Ma Sep 11, 2006 7:18 pm

Al-Qaida dreigt met nieuwe aanslagen

Bron: Het Laatste Nieuws

De nummer twee van het terreurnetwerk al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, heeft op de vijfde "verjaardag" van de aanslagen van 11 september in een nieuwe videoboodschap gezegd dat de Golf en Israël de volgende doelwitten van de organisatie zijn. CNN zond een kort fragment van de video uit.

"Jullie moeten geen tijd verliezen om jullie strijdkrachten in Irak en Afghanistan te versterken, want de nederlaag wacht hen", zei de rechterarm van Osama bin Laden in deze videoboodschap. Vanmorgen stond die nog echter niet online op de gebruikelijke islamitische websites.

"Kracht van Allah"
Delen van de inhoud van de boodschap werden gepubliceerd op de officiële website van het "SITE Institute", een Amerikaans onderzoekscentrum voor terrorisme dat gespecialiseerd is in het bestuderen van islamitische websites. "Jullie zouden beter wat doen aan de verdediging van jullie eigen regio", vervolgt Zawahiri in de boodschap, waarvan een kort fragment werd uitgezonden door de Amerikaanse nieuwszender CNN.

"Eerst komt de Golf aan de beurt, waaruit jullie zullen verdreven worden. Dan volgt Israël, want de jihad-strijders krijgen versterking met de hulp en de kracht van Allah. Jullie nederlaag zal een eind maken aan de huidige heerschappij van de zionisten en de kruisvaarders." (belga/hln)
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36427
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Al-Qaida dreigt met nieuwe aanslagen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 13, 2014 12:40 am

De concurrentie van ISIS inspireert Al Qaida opnieuw tot actie.

Al Qaida wil de Eiffeltoren opblazen

Geplaatst op 12 juli 2014

Nadat het islamitische terreurnetwerk Al Qaida er in 2001 in slaagde om de Amerikanen op de knieën te dwingen, neemt het nu een andere militaire zelfbewuste grootmacht – namelijk Frankrijk – op de korrel. Hoe kan men de trots van de Fransen het best raken en hun identiteit de grootst mogelijke schade toebrengen? Het is redelijk gemakkelijk te voorspellen waar de bomgelovigen het meeste behagen in scheppen: Het symbool van Frankrijk is de Eiffeltoren. Al Qaida is van plan deze op te blazen. Maar dat niet alleen.

BILD” bericht:

Ze zijn beroemde symbolen van Parijs en worden jaarlijks door honderdduizenden mensen bezocht: de Eiffeltoren en het Louvre. Nu werd bekend: radicaalislamitische terroristen hebben de bouwwerken blijkbaar als doelen op de korrel genomen op aanslagen op te plegen.

De Franse krant “Le Parisien” bericht dat de Jihadisten ook het internationaal gerenommeerde festival van Avignon met zijn theater-, muziek- en dansuitvoeringen als doelwit hadden gekozen. [...]

De Algerijn Ali M., die sinds vijf jaar in Zuid-Frankrijk woont, was volgens het krantenbericht in radicaalislamitische netwerken op internet onderweg. Onder het pseudoniem Abu Naji correspondeerde hij met “Redouane 18” – volgens overtuiging van de Franse autoriteiten een van de vooraanstaande leden van Al Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM).

“Redouane 18” riep Ali M. er op 1 april 2013 toe op “enkele voorstellen voor Jihad-activiteiten in zijn land” te doen. De familievader mailde de volgende dag al terug: de 29-jariger stelde kerncentrales en luchthavens als mogelijke doelwitten voor, of gewoon bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren of het Louvre. Tegen de Eiffeltoren vonden al vaker bommeldingen plaats, bijvoorbeeld in maart en augustus 2013.

Bijzonder doortrapt: Ali M. drukte zijn terreurvrienden ook op het hart om met voorrang de armere bevolking in het vizier te nemen. Deze zouden “in bars, op markten en in discotheken zijn aan te treffen.” Om moslims te ontzien, moest echter worden afgezien van aanslagen op grote winkelcentra, adviseerde de 29-jarige.

Ali M. kon zijn plannen niet meer uitvoeren. De politie had de Algerijn al in de zomer van 2013 opgepakt. Sindsdien zit hij in de gevangenis.

De gediplomeerde slager stond vlak voor zijn arrestatie op het punt om zich aan te sluiten bij een terreurcel in het zuiden van Algerije, waar hij een militaire opleiding zou krijgen – ter voorbereiding op terreuraanslagen in Frankrijk?

Ali M. is geen op zichzelf staand geval, waarschuwen de Franse autoriteiten. Weliswaar vormen de terroristen van AQIM op dit moment niet de grootste bedreiging voor Frankrijk, maar er zijn andere brandhaarden, op de voedingsbodem waarvan zich nieuwe terreurbewegingen vormen, bijvoorbeeld in Syrië, Irak, Mali, Afghanistan of Jemen. [...]

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Parijs verklaarde dat er ongeveer 600 “Fransen” aan de zijde van de radicale islamieten in Syrië vechten of van plan zijn er naartoe te gaan. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, wil nu de wet aanscherpen om te reageren op de bedreigingen door het radicaalislamitische terrorisme.

Zo dient het aan staatsburgers met vermoede contacten tot Jihadisten verboden worden uit te reizen. Ook is men van plan de sociale netwerken op internet strenger te controleren. Want van hen gaat volgens Franse veiligheidsdeskundigen het grootste gevaar uit: daar worden jonge moslims politiek beïnvloed en tenslotte geradicaliseerd.


Dat Al Qaida met iets spectaculairs moet komen, zorgt ISIS wel voor, die Al Qaida van de voorpagina´s heeft verdrongen. Dat kunnen de mensen van Bin Laden niet over hun kant laten gaan. ISIS heeft alvast een voorproefje genomen wat betreft het opblazen van wereldcultuurerfgoed (waartoe de Eiffeltoren ook behoort). En in het Louvre bevindt zich in de ogen van de islamfascisten ook veel “ontaarde kunst” die vernietigd moet worden.

Bron: http://www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://www.bild.de/politik/ausland/terr ... .bild.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18157
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Al-Qaida dreigt met nieuwe aanslagen

Berichtdoor mercator » Ma Jul 14, 2014 12:50 pm

Pilgrim schreef:De Franse krant “Le Parisien” bericht dat de Jihadisten ook het internationaal gerenommeerde festival van Avignon met zijn theater-, muziek- en dansuitvoeringen als doelwit hadden gekozen. [...]


Op zich geen slecht idee, op dat festivalletje kan je alleen maar trendy Frankfurt Marxistische onzin-kunst vinden. Proeve van modern danstheater in Avignon:Afbeelding
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

De nooit saaie propaganda oorlog van islam

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jul 15, 2014 3:52 pm

Pilgrim schreef:De concurrentie van ISIS inspireert Al Qaida opnieuw tot actie.
Al Qaida wil de Eiffeltoren opblazen

Geplaatst op 12 juli 2014
Nadat het islamitische terreurnetwerk Al Qaida er in 2001 in slaagde om de Amerikanen op de knieën te dwingen, neemt het nu een andere militaire zelfbewuste grootmacht – namelijk Frankrijk – op de korrel. Hoe kan men de trots van de Fransen het best raken en hun identiteit de grootst mogelijke schade toebrengen? Het is redelijk gemakkelijk te voorspellen waar de bomgelovigen het meeste behagen in scheppen: Het symbool van Frankrijk is de Eiffeltoren. Al Qaida is van plan deze op te blazen. Maar dat niet alleen.

Volgens mij is dit alles afgesproken werk dat zich afspeelt in het toekomstige moslim wereldrijk. Hamas wil niet achterblijven en heeft aangekondigd het internationale vliegveld Tel Aviv op de korrel te nemen met raket beschietingen. Dus beste Israël bezoekers, beter thuis blijven. Of pro Israël zijn en Hamas uit de tent schieten. Eigenlijk verlang ik van harte dat stom toevallig een mix van Amerikaanse, Chinese en Europese al of niet belangrijke personen op Tel Aviv airport getroffen wordt door een raket beschieting van Hamas. Hoe wil je anders politici overtuigen van de 'vredelievende' terreur bedoelingen van de islamitische Hamas in dienst van Allah?

By the way. Ik vraag mij overigens af waarom wij hier altijd maar genoegen moeten nemen met van die enge slecht opgeleide zwarte koran negers uit donker Afrika. Staan er geen onderdrukte Palestijnen op ons tolerante vluchtelingen beleidsprogramma? Weet iemand daar iets meer vanaf?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36427
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Al-Qaida dreigt met nieuwe aanslagen

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 04, 2014 1:23 am

Al-Qaeda breidt uit naar India

Wo 03 sep 2014

Afbeelding

DUBAI - Al-Qaeda breidt uit naar India en omstreken. Dat kondigde de baas van de terreurbeweging Ayman al-Zawahiri aan in een 55 minuten durende video die op internet opdook.

Zawahiri voorspelde dat de „vlag van de jihad” overal in het subcontinent zal wapperen en dat zijn militante aanhangers de islam over het land en buurlanden zullen verspreiden. De al-Qaeda-chef hernieuwde meteen zijn loyaliteit aan de Taliban-leider Mullah Omar.

Volgens terrorisme-experts is het 'oudere' al-Qaeda op dit moment in een concurrentiestrijd gewikkeld met het nieuwe IS bij het werven van nieuwe rekruten te werven. Laatstgenoemde spreekt jonge volgers aan en grijpt steeds meer macht en verovert steeds meer land.

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36427
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Al-Qaida dreigt met nieuwe aanslagen

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 19, 2017 5:02 pm

De stilte rond Al Qaida

Juliaan van Acker, 17-11-2017

Afbeelding

Geduldige terroristen zijn het gevaarlijkst

Wanneer zal de dood van Osama Bin Laden worden gewroken? Wanneer volgt de vergelding voor de martelaren die gesneuveld zijn in de strijd tegen de internationale coalitie? Wie zal wraak nemen voor alle bloedverwanten van de strijders van Al Qaida en ISIS, die gestorven zijn tijdens de bombardementen? Zal Hamza Bin Laden, de zoon van Osama, die taak op zich nemen en alle strijders verenigen?

Dit zijn vragen die islamisten zich hoogstwaarschijnlijk stellen. Al Qaida is enigszins op de achtergrond geraakt door de bittere strijd van ISIS. Deze laatste groepering trok de afgelopen jaren alle aandacht van de media. Het uitroepen van het Kalifaat en de gruwelijkheden die daarop volgden, deden ons vrezen dat het islamitisch terrorisme een bolwerk creëerde van waaruit de westerse beschaving ondermijnd zou worden.

Korte en lange termijnplanning
Het grote verschil tussen Al Qaida en ISIS is dat deze laatste een korte termijn planning heeft en de eerste een strategie heeft voor de langere termijn. Bij die korte termijn planning passen de gruwelijkheden en de wraak die zij willen nemen toen meer en meer terrein verloren ging. Door hun ongeduld hebben ze een strijd aangegaan die ze onmogelijk konden winnen. Als zowel Rusland als de Verenigde Staten het gevecht aangaan, dan is de overmacht immens.

Al Qaida is een rijpere beweging die veerkrachtig blijft. In Syrië zouden zij de grootste rebellengroep vormen. Via sociale media beïnvloeden zij op zeer gerichte wijze de juiste doelgroepen.

Afdelingen in tachtig landen
Nu lijkt ISIS verslagen, maar dat is slechts schijn. Zowel Al Qaida als ISIS hebben ondertussen afdelingen opgebouwd in tachtig landen. Volgens Bruce Hoffman, een Amerikaans expert op het gebied van terrorisme die al veertig jaar zich in dit onderwerp verdiept, volgen de terroristen in deze tijd twee strategieën. De eerste is die van de ’lone wolves’. Zo zouden in het Verenigd Koninkrijk 20.000 potentiële lone wolves zijn. De tweede strategie is het geduldig en langzaam voorbereiden van een terroristische aanslag, die een enorme impact moet hebben. Bij die voorbereiding wordt een netwerk opgebouwd om zo gecoördineerd mogelijk te kunnen handelen bij de aanslag, alsook om de financiële middelen te werven, terroristen te trainen en ter plekke alles zo zorgvuldig mogelijk te gaan observeren.

Om terroristische aanslagen van Lone Wolves te voorkomen is een alomtegenwoordige veiligheidsdienst nodig met talloze informanten. Zoiets als de Stasi destijds in Oost-Duitsland. Niemand zit hier op te wachten. Hoeveel geld is men bereid beschikbaar te stellen voor het contraterrorisme? Hoe lang zal die strijd nog duren?

De tweede strategie is eveneens zeer moeilijk tegen te gaan. Volgens Hoffman heeft Al Qaida zich nu een tijdje stil gehouden, totdat de aandacht voor terrorismedreiging zal verslappen. Dan zullen ze toeslaan met een daad die nu al tot in de puntjes wordt voorbereid en waar ze alle nodige tijd voor hebben genomen om tot in de details de terroristische aanslag te plannen. Mind your step, Holland, straks vliegt het hele Rijksmuseum in de lucht.

Rote Armee Fraktion
Sommigen hopen dat het uiteindelijk vanzelf zal overgaan. Hierbij verwijzen ze naar de Rote Armee Fraction of de Rode Brigade die in de jaren zeventig van de vorige eeuw aanslagen pleegden. Dat was van redelijk korte duur. Al Qaida echter is al meer dan vijftien jaar actief en dank zij de sociale media kunnen ze voortdurend nieuwe leden of sympathisanten werven. Er zijn terroristische groeperingen, zoals Hezbollah, die militair sterker zijn dan de lokale legers. Hezbollah is trouwens nu min of meer de baas in Libanon en neemt deel aan de regering.

Het Westen valt voortdurend in de valstrik die de terroristen leggen. Ze weten dat zij ons militair niet kunnen overwinnen. Ze trekken zich terug of houden zich even koest. De coalitietroepen juichen te vroeg en claimen de overwinning. Kort daarna, duiken de terroristen elders op.

Massavernietigingswapens
De belangrijkste vraag is of islamitische terroristen ooit in het bezit zullen komen van massavernietigingswapens. Dit kunnen biologische, chemische of nucleaire wapens zijn. We moeten ons daarover niet al te veel illusies maken. Het is bekend dat Al Qaida al vóór 9/11 ernaar streefde dergelijke wapens te bemachtigen of om er kennis over op te doen. In 2013 werden in Turkije terroristen aangehouden die in het bezit waren van sarin gas, een van de gevaarlijkste zenuwgassen; een paar weken later werd in Bagdad mosterdgas ontdekt. In beide gevallen gaat het om stoffen die bij een terroristisch aanslag verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben. Volgens een studie van de Rand Corporation waren in de jaren zestig en zeventig de terroristen voornamelijk leraars en medici. Nu zijn er ook veel ingenieurs en andere wetenschappers lid van Al Qaida, waarvan sommigen experts zijn in hun vakgebied.

Wat is hier tegen te doen? Wordt de terrorismedreiging een deel van de normale manier van leven? Het is duidelijk dat op veel terreinen tegelijkertijd actie ondernomen moet worden. Ook moet het voorkomen en de aanpak van terrorisme gezien worden als een kwestie van lange adem, waarbij de strategie doelgericht en standvastig wordt gevolgd. Een klein voordeel is dat terroristen geloven in hun eigen propaganda, daarom overdrijven ze altijd. Als de instanties waakzaam blijven, kunnen ze meestal tijdig ingrijpen.

Het zal echter niet alleen een kwestie zijn van militair ingrijpen om de ruimte voor terroristen zoveel mogelijk te beperken. De toegang tot internet moet voor de propaganda van terroristen worden verhinderd. De doelgroepen van de islamitische terroristen moeten met aangepaste boodschappen beïnvloed worden. Het Westen moet hierbij haar eigen waarden zo goed mogelijk verdedigen en verduidelijken. Helaas geloven we niet echt meer in onze waarden. Diegenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, hebben het islamitisch terrorisme mede in leven geroepen.

Vreemdelingenlegioen
Alle bovengenoemde maatregelen zijn weliswaar noodzakelijk, maar wellicht onvoldoende om het terrorisme definitief een halt toe te roepen. Mijn persoonlijke visie is dat de oplossing ligt in de opbouw van de islamitische landen, zodat ook daar vrede, welzijn en welvaart heerst. Dat lijkt vooralsnog een niet realistische doelstelling. Daarom moeten we blijven zoeken naar niet-conventionele oplossingen? Kan er geen krachtig leger gevormd worden om in die landen orde op zaken te stellen? Een soort vreemdelingenlegioen waar alle werkloze en slecht opgeleide jongeren zich kunnen afreageren en weer een doel in hun leven hebben. Met zo’s militair ingrijpen wordt de wortel van het kwaad tenminste aangepakt. Dan krijgt de islamitische religie niet de schuld toegewezen, maar de corrupte en dictatoriale machthebbers die alle rijkdom naar zich toetrekken.

Als op Europees grondgebied er duizenden doden zullen vallen bij een terroristische aanslag, wordt het interessant te zien hoe onze politici zullen reageren. De huidige generatie politici heeft nog nooit een vuurwapen van dichtbij gezien. Hun hoofdbezigheid bestaat uit babbelen over zaken waar ze niet al te veel verstand van hebben. Ik heb geen televisie. Ik denk tegen die tijd een toestel aan te schaffen met het grootste liquid crystal display. Dan zal ik vanuit mijn bankstel, met een lekkere cohiba-sigaar in de hand, de strijd van de gladiatoren in het Europese Colosseum kunnen bewonderen. Heerlijk. Spannend.

http://politiek.tpo.nl/2017/11/17/stilte-rond-al-qaida/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten