Slavernij in de Arabische wereld

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Plaats reactie
stormblast
Berichten: 82
Lid geworden op: do jun 23, 2005 11:29 am

Slavernij in de Arabische wereld

Bericht door stormblast »

Slavernij in de Arabische wereld

Slavernij in de Arabische wereld is een onderbelicht punt. De Arabische slavenhandel was echter van een omvang die absoluut niet onderdeed voor de Europese. Zij begon al ongeveer 1000 jaar voor de Europese in de koloniale tijd, en eindigde pas meer dan een eeuw later. De profeet Mohammed was zelf een actief slavenhandelaar en maakte bij overwinningen op andere stammen de vrouwen en kinderen van de vermoorde strijders buit en tot slaaf en verdeelde deze onder zijn krijgers, zoals bij de Slag bij Khaybar. Hij keurde ook het houden van slaven in de Koran goed. Uiteindelijk werd de slavernij onder hevige politieke druk van de westerse wereld in de laatste Arabische gebieden in 1980 afgeschaft. Men schat dat de Arabieren zo'n 11 miljoen slaven uit Afrika haalden, hetgeen ongeveer gelijk is aan het aantal slaven dat door Europese landen vanuit Afrika naar hun Amerikaanse koloniën werd gebracht.

De Arabische slavenhandel beperkte zich echter niet tot Afrika. Hele dorpen, gelegen van Sicilië tot IJsland en zelfs de Verenigde Staten zijn vanaf de 16e tot de 19de eeuw in de Noord-Afrikaanse slavernij gestort. Daarnaast gebruikten of verkochten Noord-Afrikaanse piraten vaak gevangengenomen Europeanen als slaven.

Voor de jonge Verenigde Staten van Amerika waren de aanvallen de reden voor de oprichting van hun marine in 1794. Op enkele van die plaatsen wordt jaarlijks nog steeds herdenkingen gehouden voor deze voorvallen. Later werd de ontvoering van de held(in) door Arabische piraten, gevolgd door slavernij, meestal in de harem, een literair topos dat met name in veel opera's voorkomt.

Afbeelding
Slavenmarkt in Jemen

http://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij# ... che_wereld
For a tolerant religion I never see any tolerance.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

De Arabische slavenhandel was echter van een omvang die absoluut niet onderdeed voor de Europese. Zij begon al ongeveer 1000 jaar voor de Europese in de koloniale tijd, en eindigde pas meer dan een eeuw later. De profeet Mohammed was zelf een actief slavenhandelaar en maakte bij overwinningen op andere stammen de vrouwen en kinderen van de vermoorde strijders buit en tot slaaf en verdeelde deze onder zijn krijgers, zoals bij de Slag bij Khaybar. Hij keurde ook het houden van slaven in de Koran goed. Uiteindelijk werd de slavernij onder hevige politieke druk van de westerse wereld in de laatste Arabische gebieden in 1980 afgeschaft. Men schat dat de Arabieren zo'n 11 miljoen slaven uit Afrika haalden, hetgeen ongeveer gelijk is aan het aantal slaven dat door Europese landen vanuit Afrika naar hun Amerikaanse koloniën werd gebracht.
Dit is niet correct. De Arabieren hebben een veelvoud van slaven uit Afrika gehaald - zie http://koenraadelst.bharatvani.org/arti ... ngel4.html punt 4.4.: Slavernij
(5) Over de omvang van deze islamitische slavernij schrijft Davis : "De invoer van zwarte slaven in moslim-staten van Spanje tot India vormde een kontinuë, grootschalige migratie die in aantallen, over een periode van twaalf eeuwen, de Afrikaanse diaspora naar de Nieuwe Wereld zeer wel kan overtreffen." (6) Tel daarbij dat ook de meeste naar Amerika gevoerde slaven van moslim-slavenhalers gekocht werden, en je weet dat zeker 80% van de uit Zwart Afrika weggevoerde slaven door moslims gehaald zijn.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

De Arabische slavenhandel was echter van een omvang die absoluut niet onderdeed voor de Europese.
Enkel het aantal Europes slaven dat de mohammedanen geroofd hebben ligt ongeveer gelijk met het aantal zwarte slaven dat naar Amerika is afgevoerd. Veel van die zwarte slaven zijn dan nog bij hen gekocht ook.
In Suadi-Arabie en elders in de Mohammedaanse wereld roepen nog steeds Imams voor de herinvoering van de slavernij. Slavernij komt veel voor in de Koran. De afschaffing ervan zou betekenen dat er één fout in de Koran staat. Dit is een precedent dat niet kan toegelaten of toegegeven worden.
Het is makkelijk om slaven te hebben die het werk voor je doen als je liever de hele dag met je hoofd tegen de grond klopt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Kafir
Berichten: 284
Lid geworden op: wo okt 29, 2003 11:19 pm
Locatie: Nederland

Bericht door Kafir »

Uit het 'Lexicon van hardnekkige misverstanden' van hoogleraren Statistiek aan de Universiteit van Dortmund, Walter Krämer en Götz Trenkler.

'De grootste slavenhandelaren en -bezitters in de gesciedenis van de mensheid waren de Arabieren. Het gevangennemen en als slaaf verkopen van Afrikaanse zwarten is door de Arabieren eerder ingezet, langer volgehouden en vooral met meer slachtoffers gepaard gegaan dan de vergelijkbare wandaden van de Europeanen. De slavenhandel van de Arabieren begon al in de zevende eeuw en eindigde pas in de negentiende eeuw. Volgens schattingen van historici heeft deze slavenhandel in totaal tussen de veertien en vijtien miljoen slachtoffers geëist, waaronder alleen al na 1500 zo'n acht a negen miljoen.
De Europeanen gingen pas later op slavenjacht en hielden er eerder mee op (het eerste slavenschip verliet Afrika aan het begin van de 16e eeuw). De Europeanen hebben ook veel minder Afrikanen van hun vrijheid beroofd (historici schatten tien miljoen). Dat desondanks de Europeanen wereldwijd als de prototypische slavenhouders bekendstaan, en niet de Arabieren, ligt paradoxaal genoeg aan het feit dat de Europeanen hun slaven beter behandelden: veel meer slaven hebben het Europese bewind overleefd. In de Arabische landen stierven de geroofde zwarten jong en meestal kinderloos (veel mannelijke slaven werden gecastreerd), zodat er daar tegenwoordig nauwelijks nog nakomelingen van negerslaven in leven zijn. Door de Europeanen werden ze, alleen al uit eigenbelang, veel zorgzamer behandeld.'

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

In de Arabische landen stierven de geroofde zwarten jong en meestal kinderloos (veel mannelijke slaven werden gecastreerd), zodat er daar tegenwoordig nauwelijks nog nakomelingen van negerslaven in leven zijn. Door de Europeanen werden ze, alleen al uit eigenbelang, veel zorgzamer behandeld.'
Overduidelijk: kijk naar de diversiteit in etniciteit van de Amerikaanse bevolking en bekijk dan de diversiteit in etniciteit bij de Arabisch/islamitische landen!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Plaats reactie