De dreiging van een nucleair Iran

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 38452
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 30, 2018 7:08 pm

Dat is sneu voor Brussel. De vriendelijkheid t.o.v. Iran is niet voldoende.
"EU bleef toenadering zoeken tot Iran om akkoord overeind te houden "
Ayatollah verzucht: EU kan atoomakkoord niet redden
Hoewel de Europese Unie (EU) vorige week nog miljoenen overmaakte aan Iran, acht ayatollah Ali Khamenei de Europese steun onvoldoende om het atoomakkoord overeind te houden. Met een economische crisis en steeds luider wordende burgerprotesten worden de problemen voor Teheran steeds groter.

‘Het is geen probleem om banden te onderhouden en te onderhandelen met Europa, maar we moeten de hoop opgeven over zaken als de nucleaire deal,’ schrijft ayatollah Khamenei op zijn Engelstalige Twitter-pagina. Woensdag kwam de hoogste leider van Iran bijeen met president Hassan Rouhani en zijn kabinet om de economische toekomst van het land te bespreken.

‘JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action, de officiële benaming van de atoomdeal, red.) is geen doel maar een middel; als we concluderen dat het ons nationale belang niet meer dient, zullen we het terzijde schuiven,’ vervolgt de ayatollah. Het lijkt een aankondiging van een definitieve terugtrekking uit het atoomakkoord, waarin Amerika, Frankrijk, Duitsland, China, Iran, het Verenigd Koninkrijk in 2015 met Iran afspraken dat de economische sancties zouden worden verlicht als Iran zou stoppen met de ontwikkeling van nucleaire centrales.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/08/ayatollah-verzucht-eu-kan-atoomdeal-niet-redden-640937/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 17, 2019 2:49 pm

Iran heeft eind juni meer uranium dan nucleair akkoord toestaat

17 juni 2019

Iran heeft over tien dagen meer lichtverrijkt uranium op voorraad dan is toegestaan volgens het nucleair akkoord, meldt de Atoomenergieorganisatie van Iran (AEOI) maandag. Dit komt doordat het land de afgelopen tijd vier keer zoveel uranium is gaan verrijken. Het nucleaire akkoord komt hierdoor in direct gevaar.

Iran probeert druk uit te oefenen op de Europese deelnemers aan het akkoord. Teheran wil dat de mogendheden Iran beschermen tegen de sancties van de Verenigde Staten.

Volgens de afspraken van het akkoord mag Iran 300 kilogram lichtverrijkt uranium opslaan. "We zullen dit niveau op 27 juni bereiken en dit zal ons niet weerhouden van verdere productie", aldus een woordvoerder van de atoomorganisatie.

Ook kondigde de woordvoerder aan dat Iran de productie mogelijk nog verder opschroeft en uranium tot 20 procent gaat verrijken. Onder de nucleaire deal is afgesproken dat deze grens op 6 procent ligt. Voor de ontwikkeling van atoomwapens heb je minstens 20 procent nodig, maar 90 procent is gebruikelijker.

Daarnaast gaat Iran mogelijk zwaar water (dideuteriumoxide) aan andere landen verkopen. Volgens de atoomorganisatie is dit niet in strijd met het nucleaire akkoord. Eerder stelde de Iraanse president Hassan Rouhani nog dat dit niet zou gebeuren.

Iran heeft Europese mogendheden ultimatum opgelegd
De VS stapte eind 2018 uit het nucleaire akkoord. De Europese landen zijn nog steeds voorstander, hoewel Iran in mei ook al stappen aankondigde die het akkoord in gevaar kunnen brengen.

Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben van Iran toen tot 7 juli de tijd gekregen om de VS te overtuigen van het opheffen van de sancties.

"Wij verwerpen elk ultimatum en zullen bekijken of Iran zich aan zijn verplichtingen onder de internationale kernwapenakkoorden houdt", lieten de Europese leiders daarop weten in een verklaring.

https://www.nu.nl/buitenland/5939700/ir ... staat.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 19, 2019 2:22 am

VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor

Posted on 18/06/2019

Afbeelding
Amerikaanse B2 stealth bommenwerper (afbeelding: (4)).

‘Iraanse aanval op grote Saudische olie installatie aanstaande’

De Jerusalem Post haalt niet bij name genoemde VN officials aan die zeggen dat de Verenigde Staten een tactische militaire aanval voorbereidt op een Iraanse installatie die onderdeel uitmaakt van het nucleaire programma van het land. Iran zou ondertussen niet zitten afwachten, maar een aanstaande aanval op een belangrijke Saudische olie installatie plannen, bedoeld om veel meer schade aan te richten dan de aanvallen op de olietankers, waarvoor Iran overigens de verantwoordelijkheid nog steeds fel van de hand wijst.

Het Witte Huis zou intensief hebben overlegd met topcommandanten van het leger en het Pentagon over een beperkte militaire reactie. Het zou dan gaan om een luchtaanval op een Iraanse installatie die tot het nucleaire programma van het land behoort. ‘Het zal een massaal bombardement worden, maar gelimiteerd tot een specifiek doelwit,’ verklaarde een Westerse diplomaat. (1)

President Trump stuurt 1000 extra militairen naar de Perzische Golf. Dat zijn er overigens 5000 minder dan CENTCOM, het Amerikaanse Centrale Commando, had gevraagd. Tijdens een persconferentie verklaarde Trump dat hij hoe dan ook zal voorkomen dat Iran een kernbom krijgt, maar leek hij de aanvallen op de olietankers te bagatelliseren, wat erop wijst dat hij nog altijd werkt aan een diplomatieke oplossing.

‘Iraanse aanval op Saudische olie installatie aanstaande’
Israëlische defensiespecialisten melden dat de VS ‘zeer geloofwaardige’ inlichtingen heeft dat de Iraanse Revolutionaire Garde op het punt staat om mogelijk al binnen enkele dagen een grote aanval op een Saudische olie installatie uit te voeren, wat veel meer schade zal veroorzaken dan de aanvallen op de olietankers (als Iran die al heeft uitgevoerd, wat de Islamitische Republiek nog altijd virulent ontkent).

Het om zijn hyperbolen bekend staande Infowars kopt ‘Derde Wereldoorlog nabij? Deep State wanhopig op zoek naar oorlog met Iran en Rusland’ (3). Zover is het nog lang niet en hoeft het zeker niet te komen, maar dat een rechtstreekse militaire aanval op Iran een serie onvoorziene –of juist geplande- escalaties naar een mogelijk veel grotere oorlog kan veroorzaken, zal niemand betwisten.

Xander

(1) Jerusalem Post
(2) DEBKA
(3) Infowars
(4) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur: Prometheus AvV (English Wikipedia), publiek domein Amerikaanse federale overheid

https://www.xandernieuws.net/algemeen/v ... atie-voor/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 25, 2019 1:16 am

Trump richt zich bij nieuwe sancties tegen Iran op geestelijk leider

24 juni 2019

Afbeelding

De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.

"De hoogste leider van Iran is degene die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het vijandige gedrag van het regime", zei Trump, die herhaalde dat Iran nooit de beschikking mag krijgen over kernwapens. De president trok zijn land vorig jaar terug uit de atoomovereenkomst met Teheran. Daarna legde hij ook al zware sancties op.

De nieuwe sancties raken ook andere topfiguren. Het gaat volgens de Amerikaanse minister Steven Mnuchin (Financiën) onder anderen om de Iraanse minister Javad Zarif (Buitenlandse Zaken) en acht commandanten van de Revolutionaire Garde, een machtig Iraans elitekorps. Er worden voor "miljarden" aan Iraanse activa bevroren, aldus Mnuchin.

Trump wil de Iraniërs dwingen opnieuw te onderhandelen over de nucleaire deal, die is gesloten onder zijn voorganger Barack Obama. Iran had al laten weten de nieuwe strafmaatregelen schouderophalend tegemoet te zien. "Hebben de Verenigde Staten nog sancties over om Iran op te leggen?", vroeg een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zich af.

https://www.nu.nl/algemeen/5951568/trum ... eider.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15417
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jun 26, 2019 7:00 pm

Trump zou pamfletten boven Iran kunnen uitgooien waarop staat dat islam niets met democratie en de vrijheid van het volk te maken heeft maar integendeel alles met islamitisch fascistisch dictatoriale onderdrukking van de mens die probeert kritisch zelfstandig te denken.

Iraniërs dienen zich af te vragen waarom de knecht van Mohammed, Allah, zijn macht aan Amerika en Israël heeft gegeven. Trouwens, deze wijsheid geldt voor ALLE 1,8 miljard rond sukkelende moslims op aarde.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 01, 2019 10:00 pm

Iran verbreekt atoomakkoord, meer uranium verrijkt dan toegestaan

01 juli 2019 12:34

Iran heeft nu meer lichtverrijkt uranium dan is toestaan volgens de internationale akkoorden die in 2015 zijn gesloten. Dit meldde het Iraanse persbureau FARS, dat nauwe banden met het regime in Teheran onderhoudt.

De Iraanse Atoomenergieorganisatie (AEOI) had eerder al aangekondigd dat er op 27 juni al meer dan de toegestane 300 kilo lichtverrijkt uranium in het land zou zijn. De 300 kilo was in 2015 afgesproken in het internationale akkoord over de Iraanse nucleaire ambities, dat vorig jaar mei door Amerika werd opgezegd.

Iran wordt economisch zwaar getroffen door de Amerikaanse afwijzing van het internationale akkoord en door Amerikaanse sancties. Vooral het feit dat de Amerikanen alle andere landen hebben verboden olie van Iran te kopen levert problemen op: de Iraanse economie is voor een groot deel afhankelijk van de olie-export.

Het atoomakkoord uit 2015 zou Iran uit zijn isolement halen en de verlamde economie vlot trekken. Maar nu het sanctieregime weer streng is, heeft Iran volgens de regering in Teheran geen baat bij het akkoord.

Spanningen in Perzische Golf
De Iraanse regering kondigde op voorhand aan meer uranium te zullen verrijken als de EU geen maatregelen nam om de Amerikaanse sancties af te zwakken. Brussel liet weten niet van chantage gediend te zijn en drong er bij Iran op aan het atoomakkoord te respecteren.

De spanningen tussen de VS en Iran zijn in de afgelopen maanden flink opgelopen. Ze culmineerden in een aantal aanvallen op olietankers rond de Perzische Golf. Volgens de VS zat Iran daar achter. Iran ontkent. De Iraniërs schoten een Amerikanaanse spionagedrone neer, die volgens hen het Iraanse luchtruim had betreden. Washington stelt dat de drone in het internationale luchtruim vloog. De Amerikaanse president Donald Trump gelaste op het laatste moment een vergeldingsaanval af.

https://www.nu.nl/buitenland/5958667/ir ... staan.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 16, 2019 3:25 am

EU: Nucleair akkoord met Iran kan nog worden gered

15 juli 2019 21:50

Volgens de buitenlandchef van de Europese Unie Frederica Mogherini kan het nucleaire akkoord met Iran uit 2015 nog worden gered, zei ze na een EU-top in Brussel met Europese ministers van Buitenlandse Zaken. De Iraanse schending van het akkoord uit 2015 is volgens haar "niet aanzienlijk".

Ook andere Europese ministers willen "er alles aan doen" om het akkoord te redden. De EU-ministers kwamen maandag bijeen op een speciale top om te praten over de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.

De Amerikaanse president Donald Trump trok zich in 2018 terug uit het nucleaire akkoord. Als gevolg legde hij weer economische sancties op aan Iran. Teheran reageerde daarop met het verhogen van de uraniumproductie en -verrijking.

Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) bevestigde vorige week dat het land de volgens het akkoord afgesproken toegestane hoeveelheid uraniumverrijking inderdaad heeft overschreden.

Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië staan, ondanks dat Teheran zich niet aan de afspraken houdt, nog wel achter het akkoord.

De Europese Unie wil dat de VS en Iran met elkaar in gesprek gaan. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei op de top dat Europa voor het redden van de deal moet samenwerken. Ook moet Iran zich aan de afspraken houden, aldus de minister.

Door: NU.nl

https://www.nu.nl/buitenland/5965743/eu ... gered.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten