De dreiging van een nucleair Iran

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 30, 2018 7:08 pm

Dat is sneu voor Brussel. De vriendelijkheid t.o.v. Iran is niet voldoende.
"EU bleef toenadering zoeken tot Iran om akkoord overeind te houden "
Ayatollah verzucht: EU kan atoomakkoord niet redden
Hoewel de Europese Unie (EU) vorige week nog miljoenen overmaakte aan Iran, acht ayatollah Ali Khamenei de Europese steun onvoldoende om het atoomakkoord overeind te houden. Met een economische crisis en steeds luider wordende burgerprotesten worden de problemen voor Teheran steeds groter.

‘Het is geen probleem om banden te onderhouden en te onderhandelen met Europa, maar we moeten de hoop opgeven over zaken als de nucleaire deal,’ schrijft ayatollah Khamenei op zijn Engelstalige Twitter-pagina. Woensdag kwam de hoogste leider van Iran bijeen met president Hassan Rouhani en zijn kabinet om de economische toekomst van het land te bespreken.

‘JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action, de officiële benaming van de atoomdeal, red.) is geen doel maar een middel; als we concluderen dat het ons nationale belang niet meer dient, zullen we het terzijde schuiven,’ vervolgt de ayatollah. Het lijkt een aankondiging van een definitieve terugtrekking uit het atoomakkoord, waarin Amerika, Frankrijk, Duitsland, China, Iran, het Verenigd Koninkrijk in 2015 met Iran afspraken dat de economische sancties zouden worden verlicht als Iran zou stoppen met de ontwikkeling van nucleaire centrales.
https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/08/ayatollah-verzucht-eu-kan-atoomdeal-niet-redden-640937/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 17, 2019 2:49 pm

Iran heeft eind juni meer uranium dan nucleair akkoord toestaat

17 juni 2019

Iran heeft over tien dagen meer lichtverrijkt uranium op voorraad dan is toegestaan volgens het nucleair akkoord, meldt de Atoomenergieorganisatie van Iran (AEOI) maandag. Dit komt doordat het land de afgelopen tijd vier keer zoveel uranium is gaan verrijken. Het nucleaire akkoord komt hierdoor in direct gevaar.

Iran probeert druk uit te oefenen op de Europese deelnemers aan het akkoord. Teheran wil dat de mogendheden Iran beschermen tegen de sancties van de Verenigde Staten.

Volgens de afspraken van het akkoord mag Iran 300 kilogram lichtverrijkt uranium opslaan. "We zullen dit niveau op 27 juni bereiken en dit zal ons niet weerhouden van verdere productie", aldus een woordvoerder van de atoomorganisatie.

Ook kondigde de woordvoerder aan dat Iran de productie mogelijk nog verder opschroeft en uranium tot 20 procent gaat verrijken. Onder de nucleaire deal is afgesproken dat deze grens op 6 procent ligt. Voor de ontwikkeling van atoomwapens heb je minstens 20 procent nodig, maar 90 procent is gebruikelijker.

Daarnaast gaat Iran mogelijk zwaar water (dideuteriumoxide) aan andere landen verkopen. Volgens de atoomorganisatie is dit niet in strijd met het nucleaire akkoord. Eerder stelde de Iraanse president Hassan Rouhani nog dat dit niet zou gebeuren.

Iran heeft Europese mogendheden ultimatum opgelegd
De VS stapte eind 2018 uit het nucleaire akkoord. De Europese landen zijn nog steeds voorstander, hoewel Iran in mei ook al stappen aankondigde die het akkoord in gevaar kunnen brengen.

Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben van Iran toen tot 7 juli de tijd gekregen om de VS te overtuigen van het opheffen van de sancties.

"Wij verwerpen elk ultimatum en zullen bekijken of Iran zich aan zijn verplichtingen onder de internationale kernwapenakkoorden houdt", lieten de Europese leiders daarop weten in een verklaring.

https://www.nu.nl/buitenland/5939700/ir ... staat.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 19, 2019 2:22 am

VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor

Posted on 18/06/2019

Afbeelding
Amerikaanse B2 stealth bommenwerper (afbeelding: (4)).

‘Iraanse aanval op grote Saudische olie installatie aanstaande’

De Jerusalem Post haalt niet bij name genoemde VN officials aan die zeggen dat de Verenigde Staten een tactische militaire aanval voorbereidt op een Iraanse installatie die onderdeel uitmaakt van het nucleaire programma van het land. Iran zou ondertussen niet zitten afwachten, maar een aanstaande aanval op een belangrijke Saudische olie installatie plannen, bedoeld om veel meer schade aan te richten dan de aanvallen op de olietankers, waarvoor Iran overigens de verantwoordelijkheid nog steeds fel van de hand wijst.

Het Witte Huis zou intensief hebben overlegd met topcommandanten van het leger en het Pentagon over een beperkte militaire reactie. Het zou dan gaan om een luchtaanval op een Iraanse installatie die tot het nucleaire programma van het land behoort. ‘Het zal een massaal bombardement worden, maar gelimiteerd tot een specifiek doelwit,’ verklaarde een Westerse diplomaat. (1)

President Trump stuurt 1000 extra militairen naar de Perzische Golf. Dat zijn er overigens 5000 minder dan CENTCOM, het Amerikaanse Centrale Commando, had gevraagd. Tijdens een persconferentie verklaarde Trump dat hij hoe dan ook zal voorkomen dat Iran een kernbom krijgt, maar leek hij de aanvallen op de olietankers te bagatelliseren, wat erop wijst dat hij nog altijd werkt aan een diplomatieke oplossing.

‘Iraanse aanval op Saudische olie installatie aanstaande’
Israëlische defensiespecialisten melden dat de VS ‘zeer geloofwaardige’ inlichtingen heeft dat de Iraanse Revolutionaire Garde op het punt staat om mogelijk al binnen enkele dagen een grote aanval op een Saudische olie installatie uit te voeren, wat veel meer schade zal veroorzaken dan de aanvallen op de olietankers (als Iran die al heeft uitgevoerd, wat de Islamitische Republiek nog altijd virulent ontkent).

Het om zijn hyperbolen bekend staande Infowars kopt ‘Derde Wereldoorlog nabij? Deep State wanhopig op zoek naar oorlog met Iran en Rusland’ (3). Zover is het nog lang niet en hoeft het zeker niet te komen, maar dat een rechtstreekse militaire aanval op Iran een serie onvoorziene –of juist geplande- escalaties naar een mogelijk veel grotere oorlog kan veroorzaken, zal niemand betwisten.

Xander

(1) Jerusalem Post
(2) DEBKA
(3) Infowars
(4) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur: Prometheus AvV (English Wikipedia), publiek domein Amerikaanse federale overheid

https://www.xandernieuws.net/algemeen/v ... atie-voor/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 25, 2019 1:16 am

Trump richt zich bij nieuwe sancties tegen Iran op geestelijk leider

24 juni 2019

Afbeelding

De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.

"De hoogste leider van Iran is degene die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het vijandige gedrag van het regime", zei Trump, die herhaalde dat Iran nooit de beschikking mag krijgen over kernwapens. De president trok zijn land vorig jaar terug uit de atoomovereenkomst met Teheran. Daarna legde hij ook al zware sancties op.

De nieuwe sancties raken ook andere topfiguren. Het gaat volgens de Amerikaanse minister Steven Mnuchin (Financiën) onder anderen om de Iraanse minister Javad Zarif (Buitenlandse Zaken) en acht commandanten van de Revolutionaire Garde, een machtig Iraans elitekorps. Er worden voor "miljarden" aan Iraanse activa bevroren, aldus Mnuchin.

Trump wil de Iraniërs dwingen opnieuw te onderhandelen over de nucleaire deal, die is gesloten onder zijn voorganger Barack Obama. Iran had al laten weten de nieuwe strafmaatregelen schouderophalend tegemoet te zien. "Hebben de Verenigde Staten nog sancties over om Iran op te leggen?", vroeg een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zich af.

https://www.nu.nl/algemeen/5951568/trum ... eider.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jun 26, 2019 7:00 pm

Trump zou pamfletten boven Iran kunnen uitgooien waarop staat dat islam niets met democratie en de vrijheid van het volk te maken heeft maar integendeel alles met islamitisch fascistisch dictatoriale onderdrukking van de mens die probeert kritisch zelfstandig te denken.

Iraniërs dienen zich af te vragen waarom de knecht van Mohammed, Allah, zijn macht aan Amerika en Israël heeft gegeven. Trouwens, deze wijsheid geldt voor ALLE 1,8 miljard rond sukkelende moslims op aarde.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 01, 2019 10:00 pm

Iran verbreekt atoomakkoord, meer uranium verrijkt dan toegestaan

01 juli 2019 12:34

Iran heeft nu meer lichtverrijkt uranium dan is toestaan volgens de internationale akkoorden die in 2015 zijn gesloten. Dit meldde het Iraanse persbureau FARS, dat nauwe banden met het regime in Teheran onderhoudt.

De Iraanse Atoomenergieorganisatie (AEOI) had eerder al aangekondigd dat er op 27 juni al meer dan de toegestane 300 kilo lichtverrijkt uranium in het land zou zijn. De 300 kilo was in 2015 afgesproken in het internationale akkoord over de Iraanse nucleaire ambities, dat vorig jaar mei door Amerika werd opgezegd.

Iran wordt economisch zwaar getroffen door de Amerikaanse afwijzing van het internationale akkoord en door Amerikaanse sancties. Vooral het feit dat de Amerikanen alle andere landen hebben verboden olie van Iran te kopen levert problemen op: de Iraanse economie is voor een groot deel afhankelijk van de olie-export.

Het atoomakkoord uit 2015 zou Iran uit zijn isolement halen en de verlamde economie vlot trekken. Maar nu het sanctieregime weer streng is, heeft Iran volgens de regering in Teheran geen baat bij het akkoord.

Spanningen in Perzische Golf
De Iraanse regering kondigde op voorhand aan meer uranium te zullen verrijken als de EU geen maatregelen nam om de Amerikaanse sancties af te zwakken. Brussel liet weten niet van chantage gediend te zijn en drong er bij Iran op aan het atoomakkoord te respecteren.

De spanningen tussen de VS en Iran zijn in de afgelopen maanden flink opgelopen. Ze culmineerden in een aantal aanvallen op olietankers rond de Perzische Golf. Volgens de VS zat Iran daar achter. Iran ontkent. De Iraniërs schoten een Amerikanaanse spionagedrone neer, die volgens hen het Iraanse luchtruim had betreden. Washington stelt dat de drone in het internationale luchtruim vloog. De Amerikaanse president Donald Trump gelaste op het laatste moment een vergeldingsaanval af.

https://www.nu.nl/buitenland/5958667/ir ... staan.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 16, 2019 3:25 am

EU: Nucleair akkoord met Iran kan nog worden gered

15 juli 2019 21:50

Volgens de buitenlandchef van de Europese Unie Frederica Mogherini kan het nucleaire akkoord met Iran uit 2015 nog worden gered, zei ze na een EU-top in Brussel met Europese ministers van Buitenlandse Zaken. De Iraanse schending van het akkoord uit 2015 is volgens haar "niet aanzienlijk".

Ook andere Europese ministers willen "er alles aan doen" om het akkoord te redden. De EU-ministers kwamen maandag bijeen op een speciale top om te praten over de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran.

De Amerikaanse president Donald Trump trok zich in 2018 terug uit het nucleaire akkoord. Als gevolg legde hij weer economische sancties op aan Iran. Teheran reageerde daarop met het verhogen van de uraniumproductie en -verrijking.

Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) bevestigde vorige week dat het land de volgens het akkoord afgesproken toegestane hoeveelheid uraniumverrijking inderdaad heeft overschreden.

Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië staan, ondanks dat Teheran zich niet aan de afspraken houdt, nog wel achter het akkoord.

De Europese Unie wil dat de VS en Iran met elkaar in gesprek gaan. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei op de top dat Europa voor het redden van de deal moet samenwerken. Ook moet Iran zich aan de afspraken houden, aldus de minister.

Door: NU.nl

https://www.nu.nl/buitenland/5965743/eu ... gered.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 27, 2019 10:06 pm

Op aandringen van Macron heeft Trump toegezegd met de Iraanse president Rohani te willen praten. Maar die president is de stroman van de ayatollah's die alles bedisselen.
Dat is dus als blaffen voor de verkeerde deur.
En dan komt nu bericht uit Iran met voorwaarden.
Hassan Rohani wil niet praten met Trump
De Iraanse president Hassan Rohani is niet van plan met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump overleg te voeren zolang de Amerikaanse sancties tegen zijn land van kracht zijn.

De Iraanse leider zei dat dinsdag, een dag nadat Trump verklaarde dat een ontmoeting met zijn Iraanse collega ‘onder de juiste omstandigheden’ mogelijk is om een eind te maken aan de onenigheid over het Iraanse atoomprogramma.

Trump deed zijn uitspraak bij de top van de G7 in Frankrijk. Rohani reageerde door te stellen dat eerst alle sancties van tafel moeten en dat daarna pas verder wordt gepraat. Hij kondigde ook aan dat Iran verder gaat met zich terugtrekken uit het nucleaire akkoord dat het land in 2015 sloot met wereldmachten over zijn atoomprogramma. De Verenigde Staten hebben zich daar al uit teruggetrokken.
https://www.parool.nl/wereld/hassan-rohani-wil-niet-praten-met-trump~b5758636/

Dat wordt lastig voor onze EU leiders om net te blijven doen alsof er nog steeds een nucleaire deal is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 07, 2019 12:45 pm

Voor Macron & Co maakt het niet uit wat de USA wil met Iran. De Franse perfide buitenlandse politiek is vanaf het begin pro-ayatollah geweest.
US will block $15 billion French credit line to Iran
The United States will not provide waivers to allow France to give Iran a $15 billion relief package.

“We did sanctions today. There will be more sanctions coming,” U.S. special representative for Iran Brian Hook told reporters on Wednesday. “We can’t make it any more clear that we are committed to this campaign of maximum pressure, and we are not looking to grant any exceptions or waivers.

The French reportedly have proposed the relief to the Iranians in exchange for the regime adhering to the stipulations of the 2015 nuclear deal.

An Iranian delegation was in Paris on Monday to finalize the details of the financial lifeline, of which the French government has declined to share the details, that would assist Iran amid crushing U.S. sanctions, reported The New York Times, citing Iranian press reports and a senior U.S. official.

Meanwhile, French Finance Minister Bruno Le Maire met with U.S. Treasury Secretary Steven Mnuchin and other U.S. officials on Tuesday to discuss the proposal.

French President Emmanuel Macron called on U.S. President Donald Trump last week at the Group of Seven, or G7, meetings in Biarritz, France, to return to the negotiating table with the Iranians since withdrawing the United States from the nuclear accord in May 2018 and reimposing sanctions lifted under it along with enacting new financial penalties against the regime.
https://worldisraelnews.com/us-will-block-15-billion-french-credit-line-to-iran
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40241
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 07, 2019 12:49 pm

U.S. confirms it sought to bribe Iranian oil tanker captains to sail ships into American hands
The United States offered millions in cash to tanker captains of Iranian vessels in a bid to seize Iranian ships, the State Department confirmed to the Washington Free Beacon.

The Financial Times on Wednesday reported that the Indian captain of an Iranian tanker suspected of shipping oil to Syria was offered several millions of dollars by Brian Hook, the U.S. representative for Iran and senior policy adviser to Secretary of State Mike Pompeo.
The State Department was offering the money to sail the ship to “a country that would impound the vessel on behalf of the U.S.”
A State Department spokesperson confirmed to the Free Beacon that details in the Financial Times article were accurate.
The offer was made in a bid to disrupt illicit Iranian Revolutionary Guard Corps activities, according to the spokesperson.

The department conducted extensive outreach to several ship captains and shipping companies warning them of the consequences of helping Iran evade U.S. sanctions and providing support to a designated foreign terrorist organization, according to the spokesperson, who added that companies and individuals found to be working with designated persons or entities could be subject to sanctions themselves.

The cash offer made to the captain of the Iranian tanker falls under a 1984 program called “Rewards for Justice,” the Financial Times reported. A State Department spokesperson confirmed the program is available to anyone who helps disrupt IRGC operations.

Iranian foreign minister Javad Zarif called the U.S. actions “blackmail” in a tweet following the Financial Times report.

The effort to warn individuals and companies about aiding Iran is part of the Trump administration’s maximum pressure campaign.

The United States on Wednesday imposed new sanctions on Iran’s shipping network.
https://worldisraelnews.com/u-s-confirms-it-sought-to-bribe-iranian-oil-tanker-captains-to-sail-ships-into-american-hands
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16307
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Sep 07, 2019 6:50 pm

Mahalingam schreef:De Franse perfide buitenlandse politiek is vanaf het begin pro-ayatollah geweest.

Dat hebben de Amerikanen geweten. Afgang en vernedering. Frankrijk moest zo nodig een godsdienstwaanzinnig gevaarlijke gek onderdak verlenen die net zo makkelijk een fatwa uitschreef als met zijn handen als homo viezerik aan jonge kinderen prutste. Verders hing hij plastic sleuteltjes om de nek van kinderen die hij in de oorlog met Irak stuurde onder het voorwendsel dat ze daarmee in de hemel konden komen.
En die krankzinnige gevaarlijke moslimgek liet onze beschaving ongemoeid.

LANG LEVE TRUMP!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 07, 2019 8:51 pm

Teheran ontwikkelt vanaf vrijdag nucleaire centrifuges; Israël overweegt een aanval op Iran

5 september 2019

Afbeelding

De volgende stap van Iran in zijn nucleaire programma omvat de ontwikkeling van centrifuges, zei de Iraanse president Hassan Rouhani in een toespraak op woensdag. Rouhani zei, zonder in details te gaan:

We zullen alle nodige stappen ondernemen om de rechten en belangen van de Iraanse natie te beschermen ... Onze derde stap (het terugdringen van de inzet van Iran voor een nucleaire deal van 2015) omvat de ontwikkeling van centrifuges. We zullen deze stap a.s. vrijdag zetten.

Israëlische functionarissen overwegen momenteel de mogelijkheid om een militaire aanval op Iran uit te voeren, met of zonder de goedkeuring van de Verenigde Staten, meldde The New York Times op woensdag:

Nogmaals, meer dan een decennium nadat ze het onderwerp voor het eerst met Amerikaanse functionarissen aan de orde hadden gesteld, overwegen Israëlische functionarissen de mogelijkheid van een eenzijdige aanval op Iran. In tegenstelling tot Bush en Obama is er meer vertrouwen dat Trump niet in de weg zou staan.

Ondertussen heeft de IDF aanvullende luchtverdedigingssystemen ingezet, waaronder een Patriot-batterij in Noord-Israël vanwege de bezorgdheid dat Iraanse proxy’s [Hamas, PIJ en Hezbollah] wraak zullen nemen op Israëlische aanvallen op aan Iran gekoppelde terreurdoelen in Libanon, Syrië en Irak.

Afbeelding
Plaatje hierboven: Premier Benjamin Netanyahu heeft 30 april 2018 overtuigend bewijs getoond van het geheime kernwapenprogramma dat Iran jarenlang in de geheime nucleaire archieven verborgen heeft gehouden voor de internationale gemeenschap [beeldbron: PM]

Bijna raak in 2012
Op dit ogenblik heeft Israël het nucleaire programma van Iran (nog) niet gebombardeerd. Maar volgens een uiteenzetting van woensdag in The New York Times kan dit nog steeds gebeuren. En het was ooit bijna zover.

Van ongeveer 2009 tot 2013 was een potentiële Israëlische aanval op Iran de meest spraakmakende verrassing ooit. Iran werd ervan verdacht nucleaire wapens in het geheim te ontwikkelen en dreigde publiekelijk Israël te vernietigen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu reageerde door de Iraanse dreiging zijn aandacht te vestigen en consequent te dreigen de zoektocht van Iran naar de bom te stoppen.

De mogelijke Iran-aanval was het onderwerp van dagelijkse berichtgeving in Israël en een verhaal hierover sierde negen jaar geleden de cover van The Atlantic in augustus 2010:

Afbeelding

Volgens het verhaal van The Times vond de aanval bijna plaats in 2012. Reeds in 2009, toen grote protesten die de Groene Revolutie werden genoemd, Iran in beroering brachten, stelde Netanyahu Amerikaanse functionarissen voor dat een aanval het Iraanse nucleaire programma kon vernietigen en het regime kon destabiliseren. Maar eind 2010 was Israël nog niet klaar om toe te slaan.

Tegen 2012 leek dat te zijn veranderd. De Verenigde Staten hadden Israëlische drones ontdekt die opstegen vanuit Azerbeidzjan om Iran te bespioneren en zagen clusters van Israëlische vliegtuigen zich voorbereiden op een aanval.

Datzelfde jaar annuleerde de toenmalige Israëlische minister van Defensie Ehud Barak een gezamenlijke Amerikaans-Israëlische militaire oefening, zodat deze niet zou conflicteren met een mogelijke aanval.

Michael Oren, die diende als de Israëlische ambassadeur in de VS, sliep met zijn telefoon aan zijn oor, klaar om wakker te worden en het Witte Huis te waarschuwen voor een aanval, meldt het artikel

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Tehran to develop nuclear centrifuges on Friday – Israel considering a strike on Iran” en een artikel “Iran gives Europe a 2-month deadline as France pushes $15 billion ransom to save nuclear deal” van 4 september 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ Naar een artikel van Ben Sales “Israel came really close to attacking Iran and 4 other takeaways from The New York Times exposé” van 4 september 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ Naar een artikel van Ronen Bergman en Mark Mazzetti “The Secret History of the Push to Strike Iran – Hawks in Israel and America have spent more than a decade agitating for war against the Islamic Republic’s nuclear program. Will Trump finally deliver?” van 4 september 2019 op de site van The New York Times

https://brabosh.com/2019/09/05/pqpct-pj1/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 06, 2020 3:07 am

Iran trekt zich volledig terug uit nucleaire overeenkomst

05 januari 2020

De Iraanse regering trekt zich volledig terug uit de in 2015 gesloten nucleaire overeenkomst. Het land gaat de afgesproken limieten op het verrijken van uranium niet langer naleven, blijkt uit een statement van de regering op de Iraanse staatsomroep.

Wel zal de regering de nucleaire activiteiten nog laten controleren door het Internationale Atoomgenootschap. Het land zegt bereid te zijn de deal weer na te leven, als sancties tegen Iran opgeheven worden en Iraanse belangen gegarandeerd worden.

In een statement schrijft het: "De Islamitische Republiek van Iran zal de laatste limieten van de nucleaire deal opheffen, verwijzend naar het aantal centrifuges. Daardoor zal er geen limiet meer zijn op de productie en capaciteit om uranium te verrijken, het percentage van verrijkt uranium, onderzoek en uitbreiding".

De zet volgt na eerdere stappen van Iran om zich te onttrekken uit nucleaire deal, bijna twee jaar nadat de Amerikaanse president Donald Trump zich uit de overeenkomst terugtrok.

Sindsdien heeft Trump het land zware sancties opgelegd met ernstige gevolgen voor de Iraanse economie. Onder meer de Europese Unie en bondgenoten probeerden de deal tevergeefs te redden.

De aankondiging komt na oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Vrijdag werd topgeneraal Qassem Soleimani gedood bij een Amerikaanse droneaanval bij de luchthaven van de Iraakse hoofdstad Bagdad.

https://www.nu.nl/buitenland/6021855/ir ... komst.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19955
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor King George » Ma Jan 06, 2020 1:54 pm

Hebben ze zich er sowiezo ooit aan gehouden? En zo'n goeie deal was die Obama deal niet. Het rammelt van alle kanten.

    Iran’s Foreign Minister Threatens to Expose Western Diplomats Who Took Bribes to Create the Iran Nuclear Deal

    Posted at 10:38 am on May 13, 2018 by streiff

https://www.redstate.com/streiff/2018/05/13/irans-foreign-minister-threatens-expose-western-diplomats-took-bribes-create-iran-nuclear-deal/amp/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5532
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor sjun » Ma Jan 06, 2020 1:59 pm

Te verwachten valt dat er met dank aan de opperste lijer binnenkort wat steden in Iran zonder stroom komen te zitten.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 06, 2020 9:13 pm

Obama/Iran...

Afbeelding

Als je tegen de atoomdeal met mijn vriend hier bent, dan ben je niet beter dan diegenen die scanderen “Dood aan Amerika!”...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5532
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor sjun » Wo Jan 08, 2020 7:49 am

Iran greift US-Armee in Irak an
08. Januar 2020
Der Iran hat US-Stützpunkte im Irak mit Raketen bombardiert. Damit erreicht der Konflikt eine neue Eskalationsstufe. Laut iranischen Revolutionsgarden ist ein US-Luftwaffenstützpunkt „vollständig zerstört“ worden.


Wie das Pentagon meldet, sind mindestens zwei Stützpunkte der USA im Irak von ballistischen Raketen angegriffen worden. Laut Washington Post schlugen 12 Langstreckenraketen ein.

Aus dem Pentagon hieß es, "mehr als ein Dutzend" Raketen sei aus Iran abgefeuert worden und in zwei Militärbasen mit US-Soldaten eingeschlagen. Betroffen seien der Luftwaffenstützpunkt Ain al-Asad im Zentrum des Irak und eine Basis in der nördlichen Stadt Erbil. Die USA würden alle notwendigen Maßnahmen ergreifen, um ihre Soldaten, Partner und Verbündeten in der Region zu schützen und zu verteidigen.

Neben der Al-Asad-Airbase soll auch eine Basis in Erbil (Nordirak) getroffen worden sein.

Der Iran hat sich zu dem Angriff bekannt, er sei als Vergeltung für die Tötung des iranischen Terror-Generals Kassem Soleimani bei einer US-Drohnenattacke ausgeführt worden.

Laut iranischen Revolutionsgarden ist der Luftwaffenstützpunkt „vollständig zerstört“ worden. Sie teilten mit, dass der Angriff auf die „von den Amerikanern besetzte“ Al-Asad-Airbase „in jeder Hinsicht ein voller Erfolg“ gewesen sei.

Ob es bei dem Angriff Tote, Verletzte oder Sachschäden gegeben habe, sei noch unklar, sagte ein US-Vertreter zu Reuters. Sechs Raketen seien auf dem Stützpunkt eingeschlagen, berichtet der TV-Sender Al-Mayadeen. Anschließend habe es einen zweiten Beschuss gegeben. Dies wurde jedoch noch nicht bestätigt.
MM News 08.01.20

IRAN ATTACKS IRAQI MILITARY BASES HOUSING AMERICAN TROOPS


Baier on Iran missile attack: This is Trump's biggest test


Iran sends warning to US amid attack on US base in Iraq

Het wachten is op berichtgeving in Nederlandstalige media, als dat tenminste informeert.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5532
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor sjun » Wo Jan 08, 2020 8:00 am

NBC SPECIAL REPORT: Iran warns US not retaliate over missile attack


Graham: Iran's missile strike is 'an act of war'
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

mercator
Berichten: 18880
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor mercator » Wo Jan 08, 2020 12:56 pm

King George schreef:Hebben ze zich er sowiezo ooit aan gehouden?

Na WO II mocht Duitsland zich ook nooit meer bewapenen volgens het verdrag van Versailles en uiteindelijk hadden ze in het geheim het grootste en sterkste leger klaarstaan ooit. Iran zal ook wel zoiets in gedachten hebben laat die dwazen maar rustig verder slapen denkende dat ze gerust kunnen zijn ondertussen knutselen wij verder aan onze bom.

Niet verwonderlijk dat Obama en co. en de EU slappelingen zich lieten vangen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44676
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De dreiging van een nucleair Iran

Berichtdoor Pilgrim » Za Mar 14, 2020 11:33 pm

Iran bezit meer dan 1500 kilogram verrijkt uranium – secretaris-generaal van het IAEA slaat alarm

Geplaatst op 14 maart 2020

Afbeelding
Een atoominstallatie in Iran.

Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft uraniumdeeltjes in de installatie in Teheran gevonden. Dat veroorzaakt bij de secretaris-generaal van het IAEA, Grossi, grote bezorgdheid.

Iran heeft zijn bestanden aan verrijkt uranium tot het vijfvoudige van de volgens het atoomakkoord toegestane hoeveelheid verhoogd. Dit blijkt uit een door het Internationaal Atoomenergieagentschap gepubliceerd rapport. Derhalve beschikte Iran op 19 februari over in totaal 1510 kilogram verrijkt uranium, het atoomakkoord staat echter slechts een maximumhoeveelheid van 300 kilogram toe.

Volgens enkele deskundigen volstaat de hoeveelheid voor de productie van een atoomwapen. Daarvoor is echter nog een serie andere stappen noodzakelijk, waaronder een duidelijk hogere verrijking van het uranium. Volgens het IAEA-rapport heeft Iran de uraniumverrijking weliswaar naar meer dan 4,5% verhoogd, maar voor atoombommen zou het tot 90% moeten verrijken. Volgens het atoomakkoord is 3,67% toegestaan.

Het IAEA beschuldigt Teheran er bovendien van haar medewerkers in januari aan controlebezoeken gehinderd te hebben. De deskundigen zou de toegang tot twee installaties zijn ontzegd, verklaarde het atoomenergieagentschap.

Grossi: “Ik sla alarm”
Het IAEA waarschuwt Iran voor meer overtredingen van het atoomakkoord. “Ik sla alarm”, zei de secretaris-generaal van het IAEA, Rafael Mariano Grossi. Grossi eiste “opheldering” over de niet voor iedereen duidelijke installatie in Teheran, waar onlangs uraniumdeeltjes werden gevonden.

“Iran moet duidelijker met de autoriteit samenwerken”, eiste Grossi voor een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron. Dit blijkt volgens hem uit een rapport, dat de autoriteit naar aanleiding van de gouverneursbijeenkomst aan de lidstaten wil voorleggen.

Israël vermoedt geheime atomaire activiteiten
Grossi was zeer “bezorgd” over de vondst van de uraniumdeeltjes in de installatie in Teheran. Israël vermoedt daar geheime atomaire activiteiten. Iran heeft bovendien, ondanks herhaalde oproepen, nog geen tekst en uitleg gegeven.

Het internationale atoomakkoord van 2015 moet garanderen dat Iran geen atoomwapens kan ontwikkelen. De VS hadden het verdrag in mei 2018 wegens talrijke gebreken opgezegd en weer sancties aan Teheran opgelegd. Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië proberen het akkoord nog te redden. Iran overtreedt nu echter openlijk het akkoord.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/14 ... aat-alarm/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten