Terreur: plan om stad op te blazen

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
CroMagnon
Berichten: 57
Lid geworden op: Do Jan 23, 2003 1:54 am

Terreur: plan om stad op te blazen

Berichtdoor CroMagnon » Za Nov 13, 2004 1:25 pm

Dagblad van het Noorden

12 november 2004, 22:27 uur • Artikeloverzicht

Terreur: plan om stad op te blazen

Patrick Pouw en Dylan de Gruijl

utrecht - Terroristen zouden plannen hebben gemaakt om een grote stad in Nederland op te blazen. Vijftig zelfmoordenaars zouden deze catastrofe moeten veroorzaken. De AIVD hoorde van dit plan toen zij op 6 juli een telefoongesprek aftapten van Hassan O. uit Utrecht met de Irakees Mohamed T.

Hassan werd op 26 september na vijf alarmerende ambtsberichten van de veiligheidsdienst aangehouden. Hij zou explosieven hebben vervoerd en in bezit hebben gehad. Uit AIVD-informatie blijkt verder dat Hassan en Mohamed T. op 2 juni in Den Haag foto's maakten van onder meer de Amerikaanse en Britse ambassade, de Tweede- en Eerste Kamer en Paleis Noordeinde. Hassan werd afgelopen maandag na 43 dagen gevangenschap vrijgelaten. Volgens Justitie kon niet worden aangetoond dat de uitlatingen van de man op meer dan 'grootspraak' hebben berust.

Hassan verklaarde tegen rechercheurs onder meer dat de bij hem gevonden foto's van overheidsgebouwen en ambassades in Den Haag waren bedoeld voor de familie van Mohamed in Irak.

De advocaat van Hassan zegt desgevraagd dat hij vermoedt dat Hassan is vrijgelaten ''om te kijken wat er gebeurt''. De raadsman stelt dat uit het dossier ''geconcludeerd kan worden dat hij geen medestander is van ons systeem''. "Ik heb ook nooit gebruld dat justitie de blunder van de eeuw heeft begaan door hem aan te houden. Dat er ernstige bezwaren tegen mijn cliënt waren is klip en klaar. Alleen moeten die door onderzoek versterkt worden, en dat is niet gebeurd."
~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~

visit: muslim-quotes

~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~
_________________

Terug naar “Terrorisme, Jihad en politieke islam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten