Artsen zonder Grenzen

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Artsen zonder Grenzen

Bericht door sprot »

Masseb Bashir.Een Palestijnse medewerker van de hulporganisatie Artsen zonder Grenzen is donderdag aangeklaagd wegens het vergaren van informatie om een moordaanslag op de Israëlische premier Ehud Olmert te plegen.

Ondervraging
Het gaat om de 25-jarige Masseb Bashir, die een maand geleden werd opgepakt door de Israëlische geheime dienst Shin Bet. Bashir is afkomstig uit Deir el-Balah in de Gazastrook. Tijdens zijn ondervraging zou Bashir hebben toegegeven te hebben meegewerkt aan het voorbereiden van een aanslag.

Los van werk
Bashir kon Israël gemakkelijk in- en uitreizen omdat hij al vijf jaar voor AzG werkt. De hulporganisatie zegt dat de aanklacht compleet losstaat van zijn werkzaamheden en dat voor Bashir een advocaat in de arm is genomen.

Te sterk beveiligd
De Palestijn zou de ambtswoning van Olmert diverse malen hebben geobserveerd. Hij zou hebben geconcludeerd dat de beveiliging te goed was om een aanslag te kunnen plegen. Daarop zou hij informatie zijn gaan vergaren over andere hoge Israëlische functionarissen. (novum)
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Artsen zonder Grenzen: we maakten verkeerde keuzes

Bericht door Ariel »

Artsen zonder Grenzen: we maakten verkeerde keuzes
Noël van Bemmel

De internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft vaak concessies gedaan aan haar eigen principes van onafhankelijkheid en openheid. Om patiënten toch te kunnen helpen, lieten artsen zich door dictatoriale regimes vertellen waar zij wel en niet mochten werken, deden ze zaken met gewapende milities en verzwegen ze misstanden.
Dat concludeert de organisatie in een kritische studie die vandaag in Londen wordt gepresenteerd. Humanitarian Negotiations Revealed ('humanitaire onderhandelingen onthuld'), geschreven door de denktank van AzG, haalt het romantische beeld onderuit van de neutrale dokter die boven het politiek gekrakeel staat.

Ethische dilemma's
De schrijvers inventariseren de ethische dilemma's waarmee artsen en logistieke managers in twaalf conflictgebieden te maken kregen. Daar zijn verkeerde keuzes gemaakt, concludeert de organisatie. Het boek is vooral bedoeld om medewerkers te laten nadenken over ethische dilemma's en hen te helpen bij discussies over toekomstige missies.

De auteurs doorzochten de archieven van de hulporganisatie, interviewden hoofdrolspelers uit diverse regio's en putten uit eigen ervaring. Zij concluderen dat de geboden hulp steeds vaker de uitkomst is van onderhandelingen met regeringen, plaatselijke krijgsheren en internationale vredesmachten. De neutraliteit staat extra onder druk sinds westerse landen humanitaire hulp gebruiken in de strijd tegen terrorisme.

Leidraad ontbreekt
Zo moest AzG veel accepteren om in Birma te werken. Artsen kregen gebieden toegewezen waar ze niet heen wilden en ze mochten niet vrijuit praten over hun ervaringen. Dat druist in tegen de doelstellingen van AzG. De Franse tak vertrok in 2006 stilletjes uit Birma, de Nederlandse tak behandelt in Birma zestienduizend aidspatiënten. 'Eén leidraad voor alle teams ontbreekt', concludeert een onderzoekster.

In Somalië eist de extreem-islamitische beweging Al Shabaab elk halfjaar bijna 15 duizend euro belasting van hulporganisaties, plus ruim 7.000 euro 'registratiekosten' per project. AzG heeft dat tot nu toe geweigerd, maar weet dat plaatselijke medewerkers 5 procent van hun salaris moeten inleveren. Vrouwelijke hulpverleners zijn in Somalië alleen toegestaan om vrouwelijke patiënten te behandelen.

Privékliniekjes
In andere landen eist een plaatselijke militieleider een auto of een boot, verkoopt een ziekenhuisbestuurder vaccins die gratis zouden moeten zijn en sturen plaatselijke artsen patiënten heimelijk door naar hun privékliniekjes. Het komt zelfs voor dat AzG zijn eigen medicijnen moet terugkopen.

Steeds meer landen, waaronder Ethiopië, Rusland, Zimbabwe, Sudan en Sri Lanka, verwachten volledige discretie. De laatste jaren zoekt AzG vaker contact met niet-westerse partijen. Zo onder meer in Afghanistan. Daar vertrok AzG in 2004 na een aanslag waarbij vijf medewerkers omkwamen. Na onderhandelingen met de Taliban, via het Internationale Rode Kruis, keerde AzG in 2009 terug. Ook in Pakistan keerde AzG terug, na een informatiecampagne op koranscholen waarin werd uitgelegd dat deze westerse dokters niet door overheden worden betaald.

Hulp bij natuurrampen
In het boek wordt nog een opmerkelijke conclusie getrokken: medische noodhulp bij natuurrampen is zelden nodig. Na veertig jaar ervaring meldt AzG: alleen na de aardbevingen in Pakistan (2005) en Haïti (2010) waren de medische teams en hun opblaasbare hospitaal echt van nut.

In alle andere gevallen bleek het aantal geschatte slachtoffers schromelijk overdreven, schetsten de media een misleidend beeld of konden de plaatselijke ziekenhuizen het wel alleen aan. Hulpverleners gaan toch maar, blijkt uit de studie, omdat dit van hen wordt verwacht. Ter plekke kiezen chirurgen dikwijls voor technieken uit de oorlogsgeneeskunde. Daardoor worden bij natuurrampen onnodig veel armen en benen afgezet.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... uzes.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Zucht... :( Voor een ieder die vanavond nog 100 euro op de bankrekening van Artsen zonder Grenzen wil storten, je kunt je gift overmaken op giro 4054 ten name van Artsen zonder Grenzen, en volgende maand zal het gehele bedrag discreet overgeboekt worden op de rekening van één of andere warlord...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42500
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Artsen zonder Grenzen: we maakten verkeerde keuzes

Bericht door Mahalingam »

Bij Geen Stijl weten ze het in simpele taal kort samen te vatten:
Dealtjes met foute milities, zoals in Somalië? Check. Corruptie? Check. Overbodige noodhulp omdat er nu eenmaal een gewetenscampagne heeft gedraaid in de media over een bepaalde ramp? Check. Ingezet worden door westerse mogendheden in de strijd tegen terrorisme? Check. Ingezet worden door gewelddadige regimes, zoals in Birma? Check. Misstanden verzwijgen? Check. Meewerken met corrupte ziekenhuisbestuurders ter plaatse? Check. Het aantal slachtoffers overdrijven om meer geld los te kloppen bij de donateurs? Check. Bewust een verkeerd beeld van de situatie via de media naar buiten brengen om de boel te manipuleren? Check.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... enzen.html

Al eerder deze maand werden de doopcelen van Pink Ribbon en 3FM Serious Request gelicht. Het bleken beerputten te zijn.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... ribbo.html
Karin Spaink bewijst: Pink Ribbon = evil
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... anti3.html
Boycot GeenStijl vanwege anti-3FM-tirade!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Bericht door KevinB »

Een vriend van mij heeft een broer die als (Belgisch) militair in Kosovo heeft gezeten. Blijkbaar was AzG ook daar actief.

Die vriend vertelde mij wat zijn broer heeft gezien van de mensen van AzG in Kosovo. Blijkbaar reden die gasten rond ik dikke, dure auto's en feestten er luchtig op los.

Wat een beerput is AzG. Wat mij betreft hoeft die organisatie geen rooie cent meer te krijgen.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Dhana »

(Ik heb geen idee onder welke FFI onderwerp dit bericht zou moeten behoren, als er een betere is kan Ariel die daar dan plaatsen?)

Het blijkt, ook volgens Artsen zonder Grenzen allemaal onze schuld te zijn en we worden daar op de volgende wijze op afgestraft. Alhoewel ik me in alle onschuld afvraag wie er dan in werkelijkheid de dupe van worden.
Artsen zonder Grenzen (AzG) neemt niet langer subsidies van de Europese Unie en EU-lidstaten aan. De organisatie maakt dat vrijdagochtend bekend.

"Het belangrijkste doel van Europa's aanpak is geweest om de komst van mensen te stoppen", zegt AzG-directeur Jérôme Oberreit. Europa moet overstappen naar een beleid dat gericht is op het beschermen en bijstaan van een zo groot mogelijk aantal mensen, stelt AzG.

"Niets aan dit beleid is humanitair. Dit kan niet de norm zijn en moet bestreden worden", stelt Oberreit. "We kunnen geen geld aannemen van de EU of lidstaten, terwijl we tegelijkertijd de slachtoffers van hun beleid moeten behandelen. Zo simpel is het."

Het besluit van AzG gaat per direct in en gaat wereldwijd gelden.

Door: NU.nl
Sorry, hoor. Maar daar schieten je de gaten toch in de sokken van? Ik geeft in ieder geval geen cent aan die organisatie. Laten ze maar eens gaan aankloppen bij de rijke oliedomme staten die het een worst zal wezen wat er hoeveel van hun broeders en zusters er in de Middellandse Zee verdrinken. Zolang muslims blijven fokken zoals ze doen zal de balans altijd positief blijven.
Laatst gewijzigd door Dhana op vr jun 17, 2016 11:34 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door mercator »

Dhana schreef: Het blijkt, ook volgens Artsen zonder Grenzen allemaal onze schuld te zijn en we worden daar op de volgende wijze op afgestraft. Alhoewel ik me in alle onschuld afvraag wie er dan in werkelijkheid de dupe van worden.
Ik ken heel wat Nederlanders die geen geld hebben om dringende ingrepen te ondergaan. Mijn eigen partner is gestorven door een falend gezondheidsbeleid in Nederland. Zolang zulke dingen HIER kunnen gebeuren moet geen enkele Arts Zonder Grens mij komen vertellen wat voor een Goede Werken hij/zij allemaal presteert bij de zwartjes in Afrika.
Het is al schandalig genoeg dat dat clubje überhaupt subsidies kreeg. Ik voel mijn eten naar boven komen als ik bedenk dat mijn belastinggeld wordt gebruikt om de bevolkingsaanwas in Afrika nog wat aan te zwengelen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Ariel »

Dhana schreef:(Ik heb geen idee onder welke FFI onderwerp dit bericht zou moeten behoren, als er een betere is kan Ariel die daar dan plaatsen?)
Het is goed dat Artsen zonder grenzen een eigen topic krijgen Dhana. Ze staan verspreid over het gehele forum.

Wat mij betreft pakken ze nooit meer geld van de EU en hun lidstaten aan, maar ik denk dat de EU al al haar lidstaten al een smeekbrief naar Artsen zonder grenzen gestuurd hebben of ze alsjeblieft hun geld willen aanpakken. Het zal snel gedaan zijn met de Artsen zonder grenzen als ze dit geld nooit meer krijgen. Ik weet niet waar ze hun geld anders moeten halen. Op Islamitische landen hoeven ze niet te rekenen wat betreft zakken met geld.

Als het aan Artsen zonder grenzen ligt mag er geen Afrikaan meer dood gaan, en het liefst brengen ze alle inwoners van Afrika naar Europa. Daar kunnen we beter op ze passen en ze verzorgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Als het aan Artsen zonder grenzen ligt mag er geen Afrikaan meer dood gaan, en het liefst brengen ze alle inwoners van Afrika naar Europa. Daar kunnen we beter op ze passen en ze verzorgen.
Hier hebben we zo een 100 % goede Gutmensch, gynecologe Marleen De Temmerman. Staat in Afrika bekend als Mama Afrika omdat het haar ideaal is dat elke Afrikaanse vrouw zoveel mogelijk gezonde kindjes kan krijgen. Ze is ook politica voor de Socialisten-uiteraard-en heeft k weet niet wat prijzen en onderscheidingen voor haar Goed Werk gekregen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Dhana »

Ik zit me nu af te vragen hoe zo'n grenzeloos stupide arts zou reageren als hij/zij hals over kop naar Nederland terug moet omdat een geliefde in coma is geraakt, of gewoonweg gestenigd door een wel gemikte ramadan stoeptegel naar een bus.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door mercator »

Dhana schreef:Ik zit me nu af te vragen hoe zo'n grenzeloos stupide arts zou reageren als hij/zij hals over kop naar Nederland terug moet omdat een geliefde in coma is geraakt, of gewoonweg gestenigd door een wel gemikte ramadan stoeptegel naar een bus.
Volgens de mind frame van de Oxfam/Amnesty/Artsen z G zal die reageren met een tweet vanuit Afrika: mijn gedachten gaan uit naar mijn geliefde. Slachtoffer van haat. Hij/zij zou gewild hebben dat ik hier blijf om voor de zwakkeren te zorgen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Ik weet niet waar ze hun geld anders moeten halen.
Aan de plaatselijke supermarkt hier staan ze wel s te bedelen voor geld. Ik denk dan altijd ik zal daar s in discussie mee gaan maar dat komt er nooit van, wat maakt het uit. Ergerlijk is dat ze telkens kinderen inzetten om de centen binnen te halen. Exact zoals de door hen zo geliefde zwarten en Roma doen dus.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Dhana »

mercator schreef:
Dhana schreef:Ik zit me nu af te vragen hoe zo'n grenzeloos stupide arts zou reageren als hij/zij hals over kop naar Nederland terug moet omdat een geliefde in coma is geraakt, of gewoonweg gestenigd door een wel gemikte ramadan stoeptegel naar een bus.
Volgens de mind frame van de Oxfam/Amnesty/Artsen z G zal die reageren met een tweet vanuit Afrika: mijn gedachten gaan uit naar mijn geliefde. Slachtoffer van haat. Hij/zij zou gewild hebben dat ik hier blijf om voor de zwakkeren te zorgen.
Haaahaaa!!!! Das een goeie. En helaas tevens niet geheel ondenkbaar.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7971
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door sjun »

Oxfam,... dan zal George Soros de tekorten wel aanvoeren als de artsen maar gaan actievoeren. Zo kopen Soros en kornuiten politieke invloed en zowel linkse actievoerders als Pechtoldiaanse gutmenschen laten zich daarvoor feteren.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Dhana »

sjun schreef:Oxfam,... dan zal George Soros de tekorten wel aanvoeren als de artsen maar gaan actievoeren. Zo kopen Soros en kornuiten politieke invloed en zowel linkse actievoerders als Pechtoldiaanse gutmenschen laten zich daarvoor feteren.
Wat mankeert al die mensen, toch? Op die manier komt nog eens tot een complete burgeroorlog. Het triviale van het geheel is dat ze precies zo bezig zijn als wat ze Christelijke religieuze groeperingen uit het verleden verwijten. Voorheen was je of protestants of van 'houtje'. En als er wat gebeurde, was dat bij voorbaat al de schuld van die andere tak, die het immers toch al helemaal mis hebben allemaal. Maar nee, achterlijk denken zij ZIJ allemaal geheel ontgroeid. Amme hoela. Het enige wat veranderd is etiketje op het voorhoofd. Voorheen was dat of Katholiek of Gereformeerd en nu is of Links of Rechts.

Als ik ff door mag zagen. Als ik het een zeg tegen iemand met rechtse sentimenten (iets geheel anders dan ideeën), word ik meteen verbannen naar het vervloekte linkse kamp en als ik gewoon persoonlijke gedachte (hoeft overigens wat beiden partijen betreft niet eens direct een mening te zijn) uit behoor ik stante pede tot die verrotte rechtse kliek.

Mijn voorhoofd ziet er echt niet meer uit. Volgens de dermatoloog wegens te intensief gebruik van stickerverwijderaar. Het ergste van alles echter is, is dat moslims denken dat het een bidplek is.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Ariel »

Dhana schreef:
Mijn voorhoofd ziet er echt niet meer uit. Volgens de dermatoloog wegens te intensief gebruik van stickerverwijderaar. Het ergste van alles echter is, is dat moslims denken dat het een bidplek is.
[icon_lol.gif]
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Ariel »

Ai, :ohmy2: de Europese Commissie is op zijn pikje getrapt. Hoe durft Artsen zonder grenzen de EU zo te beledigen en hun geld te weigeren.

Tip voor de Artsen zonder grenzen. Wees principieël. Koop in een warm zuidelijk gebied een eiland , en breng daar de "vluchtelingen " naar toe, zodat jullie ze goed kunnen verzorgen.
Een woordvoerder van de Europese Commissie reageerde gisteren geprikkeld op de aankondiging van AzG, die de ’migrantendeal’ met Turkije als onmenselijk veroordeelde. „Wij vertrouwen liever op het oordeel van de Verenigde Naties, de 28 lidstaten en de Raad van Europa die allemaal een ander inzicht hebben.”

AzG stelt daar tegenover dat de financiële steun die Turkije van Europa krijgt om de opvang van vluchtelingen te verbeteren ’vooral een beloning is voor verbeterde grensbewaking om asielzoekers tegen te houden die dan nergens meer heen kunnen’. ,,Het is voor ons onverteerbaar dat dit gepresenteerd wordt als humanitair beleid.''

De beslissing om Europese hulpfondsen te boycotten gaat direct in en geldt voor alle projecten wereldwijd. Vorig jaar kreeg AzG van de EU en de lidstaten 56 miljoen euro, 3,9% van het totale inkomen van de organisatie. AzG krijgt verreweg het meeste geld van individuele donateurs.

Principiële organisatie
Volgens algemeen directeur van AzG, Arjan Hehenkamp, is die keuze bewust. ,,Zo kunnen we een principiële organisatie blijven.” Om die reden wordt ook geld van de Amerikaanse overheid geweigerd. ,,Die speelt op zoveel plekken in de wereld een rol, ook militair, dat brengt onze onafhankelijkheid in gevaar. Deze actie is niet uniek. En ja zo proberen we natuurlijk de EU op andere gedachte te brengen.”

Hehenkamp herkent zich niet in kritiek als zou zijn organisatie zich nu te politiek opstellen en daarmee het risico lopen donateurs te verliezen. ,,Uit de reacties die we nu binnen hebben blijkt dat 70% ons hierin steunt. Het is ook niet zo dat we nu geen geld hebben voor onze acties. We hebben noodpotjes achter de hand. We blijven vluchtelingen dus helpen.”

Wereldwijde conferentie
De AzG voorman zegt ook wel te snappen dat de grootste vluchtelingencrisis ter wereld niet alleen door Europa opgelost kan worden. Hij wijst er op dat landen als Turkije, Libanon en Jordanie overvol zitten. Hij heeft al eerder gezegd een voorstander van een wereldwijde conferentie te zijn rond de vluchtelingen. ,,En dan heb ik het niet over mensen die om allerlei redenen naar Europa komen, maar om mensen waarbij iedereen aanvoelt dat ze hulp nodig hebben.”

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen vindt het ,,erg'' dat AzG dit besluit neemt en hoopt met de organisatie in gesprek te blijven. Volgens Ploumen is de deal van Europa met de Turken ,,niet ideaal'', maar worden er wel resultaten mee geboekt. Er komen minder mensen om tijdens een overtocht. Azg wijst er op dat via andere routes er nu ook weer veel mensen verdrinken in de Middellandse Zee.

De fondsen die Nederland nu via AzG besteed, zullen nu op andere wijze voor de vluchtelingencrisis worden aangewend, aldus Ploumen. De Commissie-woordvoerder zei hetzelfde.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Ariel »

Te koop onbewoonde eilanden.

Kijk eens wat een paradijsje. Daar wil toch elke asielzoeker naar toe?

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42500
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Mahalingam »

"Vorig jaar kreeg AzG van de EU en de lidstaten 56 miljoen euro, 3,9% van het totale inkomen van de organisatie."

Deze multinational heeft dus een jaarinkomen van 1400 miljoen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7971
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door sjun »

Alleen daarom al is het tijd ieder familielid, iedere buurtgenoot en iedere kennis politiek bewustzijn bij te brengen. Het wordt tijd voor politieke veranderingen. Socialisten en daarbij angehauchten in eigen land en Europa maken goede sier op kosten van't Algemeen. Stem ze achter hun bureau's vandaan opdat de soevereiniteit in eigen land terugkeert en er flink kan worden weggestreept op Europese spilzucht dat cumulerende doorgeschoven rekeningen veroorzaakt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
mercator
Berichten: 19282
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:"Vorig jaar kreeg AzG van de EU en de lidstaten 56 miljoen euro, 3,9% van het totale inkomen van de organisatie."
Wie is dan gek genoeg om de overige 96,1 % op te hoesten ? Zou dat echt alleen van Gutmenschlige donaties komen ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7971
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door sjun »

Types als George Soros en consorten investeren via donaties aan NGO's in persoonlijke netwerkjes die weer handig te gebruiken zijn ter beinvloeding van de politiek in de landen van herkomst van gelukszoekers en hun 'verzorgers'.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Artsen zonder grenzen mbt idiotie

Bericht door Dhana »

Ariel schreef:Te koop onbewoonde eilanden.

Kijk eens wat een paradijsje. Daar wil toch elke asielzoeker naar toe?

Afbeelding
Inderdaad, Ariel. En ik zie dat de bootjes ook al keurig netjes voor ze klaar liggen voor het geval ze toch maar liever naar huis gaan als het eten niet bevalt
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Artsen zonder Grenzen

Bericht door Ariel »

Gedode terrorist was ‘verpleger bij Artsen zonder Grenzen

Een door het Israëlische leger aan de grens met Gaza doodgeschoten Palestijn was als verpleger werkzaam bij hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG). Dit maakten de Israel Defence Forces (IDF) donderdag bekend.

De man zou maandag het vuur op Israëlische soldaten hebben geopend en een granaat naar hen hebben gegooid, voordat IDF-troepen hem doodschoten. De IDF hebben de naam van de Palestijnen vrijgegeven als Hani Majdalawi en Artsen zonder Grenzen om opheldering hebben gevraagd, meldt persbureau Reuters.

De hulporganisatie heeft de dood van Majdalawi bevestigd, zonder inhoudelijk op de zaak in te gaan: “Wij zijn bezig de omstandigheden van dit uiterst verontrustende incident te verifiëren en te begrijpen, en kunnen op dit moment geen verder commentaar geven,” liet AzG weten.

Geen enkele Palestijnse terreurorganisatie heeft het lidmaatschap van Majdalawi opgeëist. Zijn broer Osama beschrijft Hani op zijn Facebookpagina als een ‘martelaar’ die ‘het wapen van zijn eigen geld had gekocht’ en ‘volledig onafhankelijk’ handelde. Osama schrijft dat Hani inderdaad voor Artsen zonder Grenzen werkte, dat hij ‘psychologisch stabiel was’ en overleefd wordt door zijn ‘zwangere vrouw’.

Een andere hulporganisatie, de UNRWA (de VN-tak die zich specifiek bezighoudt met Palestijnse vluchtelingen), raakte in 2015 in opspraak toen bleek dat haar medewerkers hadden opgeroepen tot aanvallen op Israëli’s: “Steek de zionistische honden neer,” schreef een UNRWA-medewerker toen. De VN zou hebben opgetreden tegen de betrokken medewerkers, maar de relatie met Israël en de VS is sindsdien – mede door dit incident – ernstig verstoord. Een gewapende aanval zoals in het geval van Hani Majdalawi kan, indien bevestigd, Artsen zonder Grenzen in grote verlegenheid brengen omdat deze de neutraliteit van de hulpverleners in twijfel trekt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77357
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Artsen zonder Grenzen

Bericht door Ariel »

BNers plaatsten deze week foto's van zichzelf op Instagram met bloeddoorlopen ogen en flinke huiduitslag. Met de posts, die online verbaasde en geschokte reacties opleverden, vragen ze aandacht voor levensbedreigende ziektes zoals ebola. Dat maakte Artsen zonder Grenzen bekend.

Via social media roepen de BN'ers hun volgers op geld te doneren, dat gebruikt wordt voor noodhulp of langdurige medische hulp aan slachtoffers wereldwijd.

Maar helaas sloeg de campagne niet aan. De Ebola-campagne AzG met nepzieke BN'ers is verdwijnt na forse kritiek .
Ebolacampagne AzG met nepzieke BN’ers verdwijnt na forse kritiek

De confronterende ebolacampagne van Artsen zonder Grenzen Nederland heeft felle kritiek opgeleverd in het buitenland. Dit vanwege het schminken van BN’ers als patiënten met de dodelijke virusziekte. De campagne is inmiddels offline gehaald.

Artsen Zonder Grenzen Nederland staakte de ebolacampagne Face It woensdag. Dit omdat ze was overschaduwd door kritiek, zo verklaarde communicatiecoördinator Katherine Knowles gisteren tegenover The Guardian.

De kritiek was volgens de Britse krant gericht tegen het gebruik van make-up om de uiterst besmettelijke en dodelijke virusziekte te imiteren. Veel Britten vonden dat ongepast.

,,Het idee achter de campagne was om ziekten die gewoonlijk niet voorkomen in Nederland, dichter bij huis te brengen. In plaats van echte patiënten - iets wat we nooit zouden doen - gebruikten we influencers en bekende personen met wie Nederlanders zich konden vereenzelvigen’’, lichtte Katherine Knowles in de krant toe.

BN’ers
De Face It-campagne ging begin december van start met 44 invloedrijke Nederlanders, onder wie Eva van de Wijdeven, Tygo Gernandt, Tess Milne, Mascha Feoktistova en Horace Cohen. Zonder enige uitleg postten ze op Instagram foto’s van zichzelf met ‘symptomen’ van ebola in hun gezicht. De rode ogen en vlekken werden steeds erger.

Op 13 december verklapten de BN’ers dat ze ‘ziek’ waren gemaakt voor de ebolacampagne van AzG. Ze riepen hun volgers op Artsen zonder Grenzen financieel te ondersteunen met een tikkie. De opbrengst was bestemd voor medische noodhulp en langdurige medische hulp op plekken waar dat het hardst nodig is, zoals de door ebola getroffen regio Noord-Kivu in de Democratische Republiek Congo.

De confronterende selfies van de BN’ers maakten heftige reacties los op sociale media. Veel volgers reageerden geschokt en verbaasd, schreef Artsen zonder Grenzen Nederland in een persbericht over de campagne.

Offline
Een overzicht van de foto’s was te zien op http://www.faceit.nu, maar wie deze site gisteren bezocht, zag aanvankelijk de tekst: ‘U heeft geen toegangsrechten voor deze pagina’. Bezoekers werden later doorgestuurd naar de homepagina van Artsen zonder Grenzen Nederland.

De ebolacampagne is ook verdwenen van de Instagram- en Facebookpagina van de Nederlandse tak van de medische noodhulporganisatie. De confronterende selfies zijn ook verwijderd van de Instagramaccounts van de meeste BN’ers.

Volgens Tygo Gernandt mocht Artsen zonder Grenzen Nederland de foto's weghalen. Desondanks spreekt hij van een geslaagde campagne. ,,Het ging om het spontane schrikeffect en dat heeft zijn werk gedaan’’, staat er in een schriftelijk reactie aan deze krant.

Niet gezwicht
Volgens AzG-persvoorlichter Hizkia de Jong werd alle content verwijderd, omdat de ebolacampagne was afgelopen. ,,Wij zijn niet gezwicht onder druk van de kritiek uit het buitenland.’’

Die kritiek bestond volgens hem vooral uit commentaar onder campagneposts op sociale media. ,,We kregen ook een paar mailtjes. Daarop hebben we direct gereageerd.’’

Het komt volgens hem niet vaak voor dat een campagne wordt onthaald op kritiek. ,,De kritiek heeft ons verrast. We lanceerden de campagne voor mensen in Nederland voor wie ziekten als Ebola vaak de ver-van-hun-bedshow zijn. Heel vervelend en jammer dat mensen in het buitenland daar aanstoot aan namen.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42500
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Artsen zonder Grenzen

Bericht door Mahalingam »

"...Heel vervelend en jammer dat mensen in het buitenland daar aanstoot aan namen.’’
Wabblief? Ik lees toch:

"De confronterende selfies van de BN’ers maakten heftige reacties los op sociale media. Veel volgers reageerden geschokt en verbaasd, schreef Artsen zonder Grenzen Nederland in een persbericht over de campagne.

Het overgrootte deel van de volgers van BN-ers zullen toch wel N-ers zijn?
Internationaal bekende BN-ers? Of is aanstoot uit het buitenland veel erger dan aanstoot uit het binnenland?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie